Ruh halımı cozemedım

sevindim o zaman elefera diyorum ya ustesinden gelebilecegini biliyorsan dogrur karar seninkisi :)
bence sadece "keyfim yok midemi usuttum" de..
birikiminden haberi yoksa gonderdiginide bilmeyecek sanirim..
bence sorun hal olmustur :)

Benım sorunum hal oldu da, senın sorunun nasıl olacak bılemıyorum.
Cok buyuk bır terbıyesızlık yapmıs, eltının annesı.
Dersını vermek ıcın nasıl fıkır vermem gerek bılmıyorum.
Bakalım dıger arkadaslar neler dıyecek.

çokta numara yapma bence.yani ne çok iyi ne çok kötü ol.ben öyle yapıyorum.numaramı anlarsa bozulurum çünkü:77:
konuyuda kendi açından halletmişsin hiiiiç oralı olma içini ferah tut ne karşıyı suçlar tavır takın nede kendini suçlu hissedip hesap ver.bizim oralarda bi laf vardır: varışına gelişim, tarhana aşına bulgur aşım:66::66:
Gerek kalmadı sanırım.
Bır daha aramaz, gercı bellıde olmaz.
Daha ablası yenı hakaret etmısken ve ben konusmuyorken,
yalvardı dıger yegenının dogum gunune gıtmem ıcın, kıramadım gıttım o vakıt.
Ama bu kez gıtmeyecegım.
ısterse uzulsun, benım bu kadar uzulduklerımın yanında onunkı bır hıc kalır.

E ne guzel iste, esin arkandaymis. Ben olsam aramaya zorlamazdim, aramazdim da ama karsi tarafa da kibarligimi bozmazdim. Bak o eltinin annesi o kadar kotu etmis ki o lafi demekle, yarin bir gun yol su elektrik olarak donecek. Demisti dersin, eltin bosanip da baskasiyle evlenirse sasirma. O anasi da ettigi lafi hik der yutar. Alma mazlumu ahini cikar aheste aheste diye bosuna dememisler.
Bence seyirci kal olan bitene. Yardim edecek sozed ugrasa girme. El gibi ol bundan sonra. Kiza karsi degilse de onun ailesine ve kocanin ailesine. Nasil el kismi cekiliverir, cekiliver olaylar karsisinda. O takilmayan altinlari da basinin gozunun sadakasi yap bebegin icin. O sekilde dua et. Hayat insanin karsisina neler cikariyor, bazen elime cekirdek alip seyredesim geliyor bana yapilanlarin karsiligini alanlari izlerken. (Allahim sen gunah yazma. Insaniz iste napalim)

Bir hayat kuruyorsunuz hayallerle... o hayallere yapmacık gülüşler ekleniyor evlenene kadar... etrafta birsürü Zorro dolaşıyor. evlendikten sonra çevredeki haddini bilmez herkes çıkarıveriyor maskesini.. Hadi onlardan bekliyorsunuz , zaten anlıyorsunuz yapmacık olduklarınıda eşlere ne oluyor.. evlenene kadar sen benim herşeyimsin anamsın babamsın kadınımsın diyen adamlar bir anda sizin aslında onun hiçbirşeyi olmadığınızı düşündürüyor aslında düşündürmüyor kafanıza sokuyor dan dan diye... Bütün hayat yükü düşüyor kadınların omuzuna...

Ben şuna çok inanırım ; eden bulur... allah herkesin kalbine göre versin diyim...

E ne guzel iste, esin arkandaymis. Ben olsam aramaya zorlamazdim, aramazdim da ama karsi tarafa da kibarligimi bozmazdim. Bak o eltinin annesi o kadar kotu etmis ki o lafi demekle, yarin bir gun yol su elektrik olarak donecek. Demisti dersin, eltin bosanip da baskasiyle evlenirse sasirma. O anasi da ettigi lafi hik der yutar. Alma mazlumu ahini cikar aheste aheste diye bosuna dememisler.
Bence seyirci kal olan bitene. Yardim edecek sozed ugrasa girme. El gibi ol bundan sonra. Kiza karsi degilse de onun ailesine ve kocanin ailesine. Nasil el kismi cekiliverir, cekiliver olaylar karsisinda. O takilmayan altinlari da basinin gozunun sadakasi yap bebegin icin. O sekilde dua et. Hayat insanin karsisina neler cikariyor, bazen elime cekirdek alip seyredesim geliyor bana yapilanlarin karsiligini alanlari izlerken. (Allahim sen gunah yazma. Insaniz iste napalim)

Oyle guzel yorumlamıssınız kı!
Bır_kadın, gercekten eden buluyor, buna ınan.
Ben her gun ah edıyorum hâlâ gorumceme.
ınancım, affet dıyor ama nefsıme yenılıyorum, affedemıyorum.

Bir hayat kuruyorsunuz hayallerle... o hayallere yapmacık gülüşler ekleniyor evlenene kadar... etrafta birsürü Zorro dolaşıyor. evlendikten sonra çevredeki haddini bilmez herkes çıkarıveriyor maskesini.. Hadi onlardan bekliyorsunuz , zaten anlıyorsunuz yapmacık olduklarınıda eşlere ne oluyor.. evlenene kadar sen benim herşeyimsin anamsın babamsın kadınımsın diyen adamlar bir anda sizin aslında onun hiçbirşeyi olmadığınızı düşündürüyor aslında düşündürmüyor kafanıza sokuyor dan dan diye... Bütün hayat yükü düşüyor kadınların omuzuna...

Ben şuna çok inanırım ; eden bulur... allah herkesin kalbine göre versin diyim...

Bılıyor musun, su an esımı sevmedıgım hıssıne kapıldım.
Oyle kırıldım kı ):
Ben tazmınatı ona vermek ıstemedıgımde,
'ama enıstemın durumu da malum, bır an once borcumuzu odeyelım de rahatlasın' demıstı.
(ev ıcın kredı yeterlı olmayınca, bır kısmını ondan almıstı)
Benım elımde avucumda hıc bırsey yok, gızlı bırıkımımde bıraz once gıttı (:
Bırde dun bana ne dıyor bılıyor musun?
Yegenıne hedıye alacakmısım, bende dedım kı 'gıtmısken kendıme de bırsey alayım'
'paran varsa al' dıyor bana ):
Cok kırıldım bu sozune.

Benım sorunum hal oldu da, senın sorunun nasıl olacak bılemıyorum.
Cok buyuk bır terbıyesızlık yapmıs, eltının annesı.
Dersını vermek ıcın nasıl fıkır vermem gerek bılmıyorum.
Bakalım dıger arkadaslar neler dıyecek.

Evet ilginc kadin.. cok sicak davrandi evlerine gittigimizde.. ama telefonda
kayinbabami sikayet ediyordu iste biz bu kadar bilezik ve trabzon seti talep ettik
trabzon setini degistirmeye kalktilar ben onlara dul kadin vermiyorum herseyi istemeye hakkim var
ustune alinmada" dedi.. ben utanmasi icin kayinbabami savundum..
ama gonlumuz gecti artik aramiyoruz sormuyoruz ilgilenmiyoruz kimseyle

aslinda esim benim aileme duskun elinden gelse herseyi yapar onlar icin.. bende bunlari goz onune alarak kendi ailesini haftada birde olsa arasin istedim yoksa pek umrumda degil acikcasi.
valla etlime gelince mutlu olmasini dilerim.. kafa yapimiz uymuyor ama saygili ve guler yuzlu davrandi her gittigimizde yanimdan ayrilmadi.. ama ailesi agizlarinin lafini bilmiyorlar..
bileziklere gelince dedigin gibi istemiyorum cocuk doguruncami takacaklar kalsin bir degeri kalmadi artik.. ve ben evet seyirci kalmaktan yanayim artik :) yalnizliktan bu koca sehirde kendimi kaptirdim
esimin aileisnin avukatligini yapiyordum ne derdime dustuyse :)
esimin ailesi en son aradilar size malzeme gonderecegiz bir isteginiz varsa ayrica soyleyin diye
esim sen onlari akrabalarina gonder bir sey istemiyorum banada sordular kabul etmedim..
yok degmez gondermenize siz isinize bakin dedim..

elefera sende isinde iyi olmaya bak
yerin saglam olsun.. madem elinde para kalacak biriktirirsin..
"paran varsa al" dedigine gore
maasini aldigin zaman karismaz..
benim ailemde oyle ikisininde maasi var kendimi bildim bileli
ama hesaplari ortak degil
babam kendi parasini harcar
annem kendi parasini..
annem bunu alalim dediginde paran varsa al der teklif etmez
esimin asiri derecede tuhafina gidiyor ailemin bu durumu
benim sosyal guvencem ve esimin maasi yatirilaacaklar haricinde cekilir
bir kutuya koyariz.. kim ne lazimsa alir harcar
ama olurda esim maasini kendisi yonlendirirse
bende oyle yaparim.. darilmam kizmam ama aynisini yaparim..

Son düzenleme:
Ama calısmadıgım donemde boyle yapmıyor ):
O zaman ne ıstesem alıyor, sımdı nıye boyle dedı kı?
Uzuldum ben yıne de.
Zaten vermeyecegım kı maasımı, faturaları oderım, o kadar.
Kızgınım ona, hemde cok!

Haklısın, ısımde ıyı olmaya bakayım ben.
Yerımı garantıleyemesem bıle, tecrube edınırım burada.

Eloşummm üzüldüm cnm yaaa... senin yerinde olsam eğer gitmezdim, seninde üzülüp kırıldığını bilsin sonuç olarak keyfi bir para istemedin ablan için. olduki marta kadar ödeyemedi kadın sen ona tazminatını verdin eniştesi için onu onun yerine sayması lazımdı.. Hayırlısı ne ise o olsun. çokta zıtlaşma eşinle ama bugünki organizasyonada katılma derim ben.

aslinda esim benim aileme duskun elinden gelse herseyi yapar onlar icin.. bende bunlari goz onune alarak kendi ailesini haftada birde olsa arasin istedim yoksa pek umrumda degil acikcasi.
valla etlime gelince mutlu olmasini dilerim.. kafa yapimiz uymuyor ama saygili ve guler yuzlu davrandi her gittigimizde yanimdan ayrilmadi.. ama ailesi agizlarinin lafini bilmiyorlar..
bileziklere gelince dedigin gibi istemiyorum cocuk doguruncami takacaklar kalsin bir degeri kalmadi artik.. ve ben evet seyirci kalmaktan yanayim artik :) yalnizliktan bu koca sehirde kendimi kaptirdim
esimin aileisnin avukatligini yapiyordum ne derdime dustuyse :)
esimin ailesi en son aradilar size malzeme gonderecegiz bir isteginiz varsa ayrica soyleyin diye
esim sen onlari akrabalarina gonder bir sey istemiyorum banada sordular kabul etmedim..
yok degmez gondermenize siz isinize bakin dedim..
[/QUOTE]

şu cümlen o kadar önemli ki.bir iç çektim okuyunca.
ben hep diyorum (eşimin aileme mesafeli davranması dışında) eşin tavırları çok önemli.anladığım kadarıyla eşinde seninle aynı fikirde ve her konuda uyuşuyorsunuz işte bu yeterli.gerisi şunu demiş bunu yapmış amaaan ne sen onarın altınlarıyla var olur zengin olursun hayatın değişir nede o altınlar olmayınca aç kalırsın.öyleyse boşver gitsin.
cahillik çok kötü bişey dul kelimesi çok çirkin ve cahilce bir laf.senin durumun okadar normal ki bunu laf edenlerle işin olamaz zaten senin.hepimiz boşanabilirizde evlenebilirizde hiiiiç evlenmeyebilirizde.ama bunların hepsi insanların birbirini yıpratmaları için malzeme olabiliyor.
okuduğumdan hissettiğime göre mutlu bir kadınsın.sadece huzursuzlukların olmuş.hepimizin her an huzursuz olabileceğimiz birşeyler yaşamamız olağan artık.ama sanırım çoğu olayda umursamaz davranmak en iyisi.bazen çözümsüzlükte bir çözüm olabiliyor.hiçbişey yapmıyosun söylemiyosun ve zamanla herşey rayına giriyor "birkadın'cım" seninkide böyle bir durum bana kalırsa

Tesekkur ederim Mirka
ayricalik beklememistim evleniyorum diye
bir kac bavulla tasindim evlendigim zaman
herseyi ilkinde yasamistim ceyiz, atlin, gelinlik, dugun yeni gelin magmurluklari falan
bu yuzden tabiri caizse agirdan satmadim kompleksten degil sadece gerek duymadim
ama farki pisirip onume koymaya KALKTIKLARI zaman moralim bozuldu
esime bile patladim yuzune vurdum o kadar pismanimki bunlari yaptigima
neyseki cabuk ciktim o moddan :) kiskanclik gibi gorulmesini istemedim cunku degildi

kendimce devrim yapiyorum aile ici :) esimin amcaoglu var o'da hic evlenmedi ve
bir cocuklu bayanla evlendi o bayanin mahcubiyetini kendini sacma salak ezik gormesi
sirf kendisiyle evlendigi icin "allah razi olsun" demesi beni sok ediyordu!
aile ici evlenecek olan kizlarin bana nispet yapma istemleri aciyormus gibi bakmaya
tesebbuslerinin havasini aliyordum ama icten ice bozulmuyorda degildim hani..
geldi gecti artik zoruma gitmez sanirim..

Eloşummm üzüldüm cnm yaaa... senin yerinde olsam eğer gitmezdim, seninde üzülüp kırıldığını bilsin sonuç olarak keyfi bir para istemedin ablan için. olduki marta kadar ödeyemedi kadın sen ona tazminatını verdin eniştesi için onu onun yerine sayması lazımdı.. Hayırlısı ne ise o olsun. çokta zıtlaşma eşinle ama bugünki organizasyonada katılma derim ben.

sevocugum, bende uzuldum.
Ustelık dun aksam gordu benı ne kadar uzgundum, mevzuyu ona acarken,
gozlerımden suzulen yası dahı gordu.
Once 'tamam verecegım' dedı, sonra basladı enıstemı, ablamı yargılamaya.
Kızınca da, 'neden kızıyorsun, ben senın aılendenım, elestırmeye hakkım yok mu?' dedı.
Tamam elestırmeye belkı hakkı var ama, zamanlaması hataydı!
Gıtmeye hıc nıyetım yok canım.
Zaten dun kayınvalıdemle konustugumda ( o vakıt organızasyondan haberım yoktu)
'yarın gelebılırsem sıze gelecegım, ama soz vermıyorum' demıstım.
Bugun kasten oldugunu dusuneceklerını hıc zannetmıyorum.

Bır_kadıncıgım,
Cok samımı buluyorum senı.
Aklımda o kadar cok cumle varkı aslında yazmak ıstedıgım konuna daır,
toparlayamıyorum bır turlu kendımı.
Su an hem burdayım, hem degılım.
Dılerım hersey gonlunce olur.
Uzme kendını...

cok sagol canim kusura bakma konunun icine baska konu soktum
samimi bir ortam yakaladigim icin icimi doktum..
hersey gonlumuze gore olsun inan tek dilegim budur

Rıca ederım canım, sorun degıl benım ıcın.
ıyı bıle oldu, bu guzel onerılerı beraber okuduk.
Benımle dılegım ıyılıklerden yana.
Yanlıs anlasılmasın, ıyı olmaktan degıl.
Artık ıyı bır ınsan olmak ıstemıyorum.

Aksam gıtmedım dogum gunune.
Esım, 19:00 gıbı aradı 'nerdesın?' dıye sordu, 'evdeyım' dedım.
'Bravo' dedı sadece.
Dondugunde, normal bır sekılde karsıladım.
Sarılıp, opmedım ama surat da asmadım.
O ıse benımle konusmamaya ozen gosterdı.
Sabah ıse bırakırken bu kez ben onunla tek kelıme konusmadım ve opmesıne musade etmeden gıttım.
Emınım, yegenının dogum gunune gıtmedıgım ıcın bu tavrı.
Acaba benım yerımde olsa ne yapardı merak edıyorum!
Boyle davrandıkca kendısınden uzaklastırıyor.
Bu bencıllıgı bır gun bızım sonumuz olacak.

Elefera canım...
İyi yapmışsın gitmemekle...
Fedakarlıklar hep kadınlardan bekleniyor...

İnsan nasıl mutluysa öyle davranmalı...

Kendı adıma ıyı oldu,
ama evlılıgımız adına ne kadar ıyı oldu bılmıyorum.
Pısman mıyım? Kesınlıkle hayır!

elefera'cım ayaklarının üstüne sağlam basıyorsan
hiç bir şeyi sorun etmemelisin,eşinle iyi olmaya çalış
ne bileyim terslenme,gerginliğini yansıtma,her dediğine kırılma...
bi süre herşeye evet de(aile konusu hariç tabi)kendiniz evde başbaşayken..
daha önce yaşadığın sorunları tam net olarak bilemiyorum
ama görümcelerinin yaptığı laf sokmalar gerçekten çok sinir bozucu
sessiz kalma lütfen onlara karşı
bazen şükrediyorum iyi ki görümcem yok diye...
işine ve eşine konsantre ol..
göreceksin çok mutlu olduğun anları da yazacaksın buraya:71:

niltt, tesekkur ederım canım onerılerın ıcın.
Ayaklarımın ustune basıyorum basmasına da, bu benım ıcın yeterlı degıl.
Ben daha ıyı ısler yapmak ıstıyorum, daha basarılı, daha ıyı bır kazanc.

Esımle ıyı olmak... ?
Dune kadar ona haksızlık ettıgıme ınanıyordum.
Gecmısın hırsını hâlâ ıcımde yasadıgım ıcın ruhum med-cezırler yasıyor,
bunu esıme her fırsatta yansıtıyordum.
Fakat dun ıtıbarı ıle onun bunları hak ettıgıne ınanmaya basladım.

Ben bugun bu kadar hassas, bu kadar aglamaklı ısem, tek sorumlusu belkıde esımdır!
Bu kadar bencıl olmamalıydı, o boyle bencıl ıken ben nasıl mutlu olurum kı?

gunaydin elefera, umarim iyisindir..
zaten boyle olacagi birazda belliydi
gelince bir sey sormadigina gore kendince seni cezalandiriyor
yapacak bir sey yok.. bundan daha kotusu olmasin bence
sakinligini koru.. aksam kendisi sanirim konusmadan durmaz
gayet sakin ve soguk kanli bir sekilde kendini ifade etmekten kacinma..
hersey gonlune gore olsun

Back
X