Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota virüsü aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Ciciibebe

Minik kızım yolda(:
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
87
3
6
Diğer
Arkadaşlar merhaba.

Bebeğim 11 gün sonra 3 aylık olucak. Rota virüsü aşısı vurdurtmadım ben daha. Hemşiremiz tavsiye etti ama anne sütü alıyosa ishal riski fazla olmuyoda deyince 2. ayında yaptırtmamıştım. Doktorumuza danışmadım daha 11 gün sonra gidicez.

Yaptıran anneler var mı ?
İhmal etmemelimiyim ve herhangi bir yan etkisini gördünüz mü?
Bağırsak düğümlenmesi falan demişler araştırdım biraz ama?
( Bebeğim sadece anne sütü alıyor)

Arkadaşlar merhaba.

Bebeğim 11 gün sonra 3 aylık olucak. Rota virüsü aşısı vurdurtmadım ben daha. Hemşiremiz tavsiye etti ama anne sütü alıyosa ishal riski fazla olmuyoda deyince 2. ayında yaptırtmamıştım. Doktorumuza danışmadım daha 11 gün sonra gidicez.

mrb. öncelikle benim bebeğim anne sütünü 3.5 ay kadar alabilldi sonra sütüm kesildi birden, mama ile besleniyor şu anda ve 6 aylık..
ben rota aşısını yaptırdım 2 dozunuda ve şimdiye kadar bir yan etkisini görmedim..

benim oğlum 28. aylık ben yaptırmadım aşı çok şükür şuana kadar birşey yaşamadık 9 ay emdi oğlum

Arkadaşlar merhaba.

merhaba , öncelikle hayırlı olsun yeni ayınız ben yaptırmadım, nedeni ise madem çok iyi bir aşı amerikanın aşı takviminde yok. ayrıca çok etkisi olmayan tekrarlayabilen bir aşı, yan etkiside çok fazla çocuğu gereksiz rahatsız etmenin yerinde olmadığını düşünüyorum hasta olcak kusacak ateşlenecek zaten 3. ay aşıları çok ağır oluyor... gerek olmadığını düşünüyorum

ben yaptırmıştım ikizlerime çok şükür bir problem yaşamadık..

selamlar arkadaşım,

benim 6 aylık bir kızım var. biz de senin gibi sorularla doluyduk bu konuda doktorumuz bize şöyle bir açıklama yaptı. "rotavirüsü ishal ve kusmaya, ateşe neden oluyor. bu zaten çoğu çocuğun yaşadığı bir şey ancak bu hastalığı bebeklerin %20si çok ağır atlatıyor, hastaneler, serumlar, kilo kayıpları...ve bu %20 nin bazılarında Allah korusun ölüme varıyor ama çok az bir kısmında" dedi. aşının yan etkilerini sorduğumuzda da "ateş tüm aşılardan sonra olabilecek kadar belki biraz da ishal olur" dedi. biz yaptırdık Allah'a bin şükür hiçbir şey olmadı. azıcık ishal ama tabi her bebeğin bünyesi farklı fakat sen yine de ne bu konuda ne de başka bir konuda nete çok güvenme. bi tırnak batması aratıyorsun kopan kollar çıkıyor önüne.

ayrıca avrupa ve abd de aşı takviminde var sanırım bu aşı. 1999'da abd de takvime girmiş sonra çıkmış yan etkiler nedeniyle son yıllarda tekrar takvimdeymiş diye biliyorum ben.

selamlar arkadaşım,

benim 6 aylık bir kızım var. biz de senin gibi sorularla doluyduk bu konuda doktorumuz bize şöyle bir açıklama yaptı. "rotavirüsü ishal ve kusmaya, ateşe neden oluyor. bu zaten çoğu çocuğun yaşadığı bir şey ancak bu hastalığı bebeklerin %20si çok ağır atlatıyor, hastaneler, serumlar, kilo kayıpları...ve bu %20 nin bazılarında Allah korusun ölüme varıyor ama çok az bir kısmında" dedi. aşının yan etkilerini sorduğumuzda da "ateş tüm aşılardan sonra olabilecek kadar belki biraz da ishal olur" dedi. biz yaptırdık Allah'a bin şükür hiçbir şey olmadı. azıcık ishal ama tabi her bebeğin bünyesi farklı fakat sen yine de ne bu konuda ne de başka bir konuda nete çok güvenme. bi tırnak batması aratıyorsun kopan kollar çıkıyor önüne.

ayrıca avrupa ve abd de aşı takviminde var sanırım bu aşı. 1999'da abd de takvime girmiş sonra çıkmış yan etkiler nedeniyle son yıllarda tekrar takvimdeymiş diye biliyorum ben.

kesin bilgi abd'de yok.

Merhaba;

Kızım 9,5 aylık 1. ve 2. dozunu yaptırdım.Hatta mekonyum aspirasyonundan dolayı (anne karnında ilk kakasını yeme) 1 ay hastanede yatmıştı.Bu durumumuzdan 12. ayında 3. dozunu da yaptıracağım.Hiç bir yan etkisini görmedim.

sevgiler...

Ben yaptirmadim cocuk doktorumuz bu asinin bebeginde mide kanamasina neden oldugunu soyledi zaten ishal olursa hemen hastaneye gelirseniz bi sorun olmaz dedi.

Ben yaptırmamıştım ama acilde rota virüsünden gelen bir çocuğun durumunu görünce
keşke yaptırsaymışım dedim
eğer erken yaşta kreş düşünüyorsanız veya kalabalık ortamlara sık giriyorsanız yaptırın derim

merhaba cnm ben gereksiz oldugunu dusunup yaptirmamistim oglum on aylikken cok siddetli bi sekilde ishal oldu hadtanede yattik ilk basta rota virus dediler oglum oniki kiloyla hastaneye yatmisti sekiz kiloyla ciktik dusun oglum simdi iki bucuk yasinda ve on uc kila nese sonra tahliller fln yapildi tekrar rota cikmadi antibiyotik ishali cikti ama ben rota dediklerinde resmen olmek istedim coook vijdan azabi cektim ikinci cocuguma yaptiririm kesin ama bi yandan sole biseyde var gulben ergen bi programinda anlatmisti buyuk ogluna yaptirmamis asiyi ama ikizlerine yaptirmis ikizler buna ragmen iki defa rota virusu gecirmisler o yuzden garantisi yok aslinda

Ben yaptırmamıştım, kızım 14 aylıkken rota virüs oldu
Aman Allahım öyle ishal görmedim ben, gece yarısı ağlayarak uyanıp, kakasını yapıyordu, ama resmen su.

Evimde bütün halılarım kaka olmuştu, paçasından aktı o derece:43:

Kızım o donem halen emdiği için hastaneye yatmadık, ama anne sütü dışında hiç bir şey yemedi, halsiz yattı.
Yüksek ateş, kusmada cabası

Ben çok pişman olmuştum yaptırmadım diye

Gerçi kızım şimdi 6.5 yaşında, aşı o zamanlar yeniydi, şimdi de bilmiyorum yan etkilerini:44:

Ben yaptırdım, bir yan etkisini görmedim. Zaten ası yaptıran rotaviruse yakalanmayacak diye birşey yok, ama hafif atlatmasını sağlıyormuş.

Merhabalar
Büyük kizlarima (biri 6, biri 3 yasinda) asiyi doktor tavsiyesiyle yaptirdik, ikiside bu hastaligi gecirdiler ama ne ates ne kusma, sadece kokudan anladik hastalandiklarini, cok hafif atlattilar.
Ücüncü kizim (4 aylik) kontrole gittigimizde ( baska bir doktor) ben prensip olarak tavsiye etmiyorum, hasta olduklarinda yasayacaginiz problemle yan etkileri kiyasladiginizda birakin hastalansin, yan etki daha ciddi dedi. Ama biz ilk doktorumuzla tekrar konusup ilk dozu yaptirdik, ikinci dozda bir sonraki ay.

Rota virüsü aşısı çokta gerekli değil demiştii bana aşı vuran hemşire ama yinede tedbir olsun diyorsan yaptır demişti ben yaptırmamıştım bebeğime

Merhaba
Benim oğlum şuanda 16 aylık.bizde aşıyı 2 doz olanından yatırdık ağızdan damla şeklinde yanlış hatırlamıyorsam.piyasada 2 marka var ve güvenli olduklarını okudum,herhangi bir yan etkisini görmedik.ben küçükken bu rahatsızlığı geçirmişim ve onun için tereddüt etmeden yaptırdım annem cok kötü oldugumu anlattı.bu arada yurtdışında yaşıyorum buradaki Dr aşı hakkında herhangi bir olumsuz yorum yapmadı.bebeginizi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

yaptırman senin yararına olur. aşı 150 tl civarında ama çocuğun hasta olduğunu gördüğünde çektiğin acının asla eş değeri olamaz.

benim bebeğim daha karnımda ama biçok arkadaşım bu aşıyı yaptırdılar, bende yaptırıcam, batmanda yaşıyorum çok sıcak pis ve tozlu bi memleket hastalıklar çok çabuk yayılıyo, en son acile gittiğimde 6 bebek vardı bu hastalıktan muzdarip, o an karar vermiştim yaptırmaya

Şiddetle yaptırmanızı tavsiye ederim.
Ben yaptırmadım ve kızım 14 aylıkken 12 gün süren ishal ve kusma yaşadı.
O 12 gün hem yavrum hem ben ne çektik.
Kızım bana ve babasına da bulaştırdı. Kendi yaşadıklarım neyse ben katlanırım ama yavrum yemeden içmeden kesildi, kusmaktan içi çıktı günde kaç kez kustu bilmiyorum.
2 defa hastaneye yattık serum yedi.
Şimdi kızım 20 aylık ve o iştahsızlık peşimizi bırakmadı.
Bu arda ben kızımı 7. ayına kadar yalnızca anne sütüyle besledim halada anne sütü almakta ama maalesef bu hastalığa engel olmadı.

Ben de yaptırdım hiç bir yan etkisini görmedim. Oğlumun bünyesi çok hassas olmasına rağmen şükürler olsun bu hastalığı geçirmedi de. Ve daha bir hafta olmadı bir arkadaşımın 1 yaşındaki sapasağlam yeğeni Allah sizin evlerinizden, evlatlarınızdan uzak etsin maalesef öldü. Belki doktor ihmali de vardı söylediklerine göre ama eminim kadıncağız ömür boyunca bunun pişmanlığını da yaşar. Allah korusun. bir kez daha bu aşıyı iyi ki yaptırmışım dedim.

Son düzenleme:
Back
X