Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota virüsü aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Ben yaptırmamıştım, kızım 14 aylıkken rota virüs oldu
Aman Allahım öyle ishal görmedim ben, gece yarısı ağlayarak uyanıp, kakasını yapıyordu, ama resmen su.

Evimde bütün halılarım kaka olmuştu, paçasından aktı o derece:43:

Kızım o donem halen emdiği için hastaneye yatmadık, ama anne sütü dışında hiç bir şey yemedi, halsiz yattı.
Yüksek ateş, kusmada cabası

Ben çok pişman olmuştum yaptırmadım diye

Gerçi kızım şimdi 6.5 yaşında, aşı o zamanlar yeniydi, şimdi de bilmiyorum yan etkilerini:44:

hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız, benim kızımda 14 aylıkken oldu ve anne sütü dışında bir besin almadı.
12 gün sürdü gece sabaha kadar kaç kez altını üstünü değiştiriyorum hatırlamıyorum.
Çok şükür ateş olmadı bizde ama kusma, ishal ve halsizlik hat safhadaydı

dokuz aylık kızım var. ben iki doz halinde yaptırmıştım bu aşıyı. hiçbir yan etkisi olmadı. doktorlar ve hemşireler de tavsiye ediyordu. bu aralar çok salgın haberi var rota virüsle ilgili. bence yaptırın.

benim oğlum geçen kış başında geçirdi bu hastalığı.nasıl zor bi 10 gün geçirdik anlatamam.ishal,kusma,iştah kapanması,halsizlik.artık yürüyemeyecek duruma gelmişti halsizlikten.bu yaşananların yanında aşının yan etkileri düşünülemez bile diyorum yaşadıktan sonra.
yaptırın derim ben...
Allah tüm yavrularımıza sağlık versin inşallah....

Cehaletimi maruz görün ama bu rota virüsü sadece ek gıda ile mi ilgili, anne sütü koruyor mu? Yani neden sadece anne sütü ile besleniliyorsa gerek görülmüyor ki?

Merhaba
ben yaptırmamıştım ve kızım 1.5yaşında rota virüsü oldu,
10gün ishal oldu hiç bir şey yiyemedi , bir ilacı yok dediler sadece 2 kez serum takıldı,
ve çok kilo kaybetti,ölen çocukların bile olduğunu söylemişlerdi,
diğer kızımada yaptırmadım zamanı geçmişti onda öyle bişey yaşamadık
çevremdede aşı olmayan çocuklar var onlarda yakalanmadı,
karar sana kalmış....

Yaptırdım hiçbir yan etkisini görmedik ateş bile olmadı bence gerekli bazıları gerek yok Aşılı olsada kapanilir diyor ama aşılı çocukla aşısız çocuğun hastalığı atlatma farkı gözardı ediliyor.. çevremde yaptırmayanların çocukları geçirdi bu hastalığı ve çokta zor bir hastalık bence gerekli bir aşı

hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız, benim kızımda 14 aylıkken oldu ve anne sütü dışında bir besin almadı.
12 gün sürdü gece sabaha kadar kaç kez altını üstünü değiştiriyorum hatırlamıyorum.
Çok şükür ateş olmadı bizde ama kusma, ishal ve halsizlik hat safhadaydı

Evet aynı şeyleri yaşamışız sanırım, geçmiş olsun size de, umarım en büyük dertleri bu olur.

Bizim yüksek ateş 4-5 gün sürdü, yavrum kusma bi taraftan, ishal bi taraftan çok kötü olmuştu:50:

Tam hatırlamıyorum ama 2 haftaya yakın sürmüştü

Cehaletimi maruz görün ama bu rota virüsü sadece ek gıda ile mi ilgili, anne sütü koruyor mu? Yani neden sadece anne sütü ile besleniliyorsa gerek görülmüyor ki?

Sadece anne sütü alanlarda görülmüyordu sanırım, yanlış hatırlıyor olabilirim ama:44:

Benim kızım 14 aylıkken ek gıda+anne sütü aldığı için doktor yemek yemese bile emdiği için susuz kalmamış, seruma gerek yok demişti

Yorumları okumadan cvp yazmak istedim
Ben oğluma aşı yaptırmadım,s.ocağındaki doktor emziriyorsun 1yaşına kadar korursan bidaha büyük bir salgın olmazsa bişey olmaz gibi bişeyler demişti bende yaptırmadım 2ay önce falan oğlum bu virüsü kaptı çok zor geçti tam 15gün ishal ve kusma devam etti içtiği 1kaşık suyu bile kustu zaten sonrada hiç bişey yiyip içemedi,serum ve ilaçlarla düzeldi ama iki kiloda zayıflamıştı (oğlum 3yaşında)
Bu anlattıklarım bizim yaşadıklarımız ama forumda bir arkadaş bu aşıyı yaptırmıştı ve kızı yinede bu hastalığı geçirdi serum falan vermişlerdi:(
İşte bu yüzden şu aşılara hiç güvenmiyorum ücretli olan aşılar sanki para tuzağı gibi geliyor bana

Estağfurullah cehalet en demek, kimse başına gelmeyince bilemiyor.
Anne sütü ile beselnen çocuğun bu virüsü kapma olasılılığı daha düşük diye biliyorum.
Ama daha öncede yazdım benim kızım 7. aynına kada sadece anne sütü ile beslendi şu an 20 aylık ve hala anne sütü alıyor
ama maalesef 14 aylıkken bu virüsü kaptı ve 12 gün boyunca ne yedi ne içti yalnızca meme ile durdu, bir tek onu kusmuyordu onun dışında bir lokma yese çıkardı.
ve 2 defa serum alarak ancak toparlanabildi. İştahsızlığı da bize yadigar kaldı, 6 aydır yalvararak yemek yediriyoruz.

İshal olan ister bebek olsun, ister büyük yetişkin olsun vücut sürekli su kaybettiği için, o suyun geri kazanılması lazım. .Emen bebekler o yüzden kolay atlatıyor...
Ben 2 cocugumada 2 dozlu olandan yaptırdım. .İlk dozunu üç aylık olunca yaptirmistim..Üçüncü ayda zaten başka aşısida yok....Yan etkide olmadı. ..

yaptırmadım dr tavsiye etmedi
kızım rota virüsü salgınına yakalandı
aşırı derecede su kaybettiginden 6 saat boyunca serum aldı
ama sadece biz degildik o dönem
virüse yakalanan çok fazlaydı
hatta aşı yaptıranlar bile rota virüsü oluyorlar:34:

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için tek tek teşekkür ediyorum.
Haftaya doktorumuza hatta 2 doktora daha danışıp yaptırmayı düşünüyorum bende. Yan etkisiyle karşılaşan olmamış hiç. İçim rahat olur en azından.

Allah hepimizin yavrularını korusun hastalıklardan uzak etsin inşallah..Amiiin:16:

aşıyı yaptıran bütün arkadaşlarımın diyebilirim çocukları rota geçirdi,yaptırmayanlarda hiç geçiren olmadı...onun için yaptırmadım.bir de normalde aşı kartında olan aşılar için bile iyi şeyler duymazken bu tarz aşılar iyice kafa kurcalıyor

Drumuz yaptırsanda yaptırmasanda kesin geçirir demişti...Aşı yaptırmaya gerek yok dedi...2 aşında rota oldu...Birb tane serum yedi,toparladı çok şükür..Gene olsa gene yaptırmazdım...

Gereksiz aşıya karşıyım ben.
Hatta bebeğin vücuduna o ağır virüsün enjekte edilmesine..
Ben yaptırmayacağım oğluma.
Olan da olmayan da aynı şiddette atlatıyorsa, olmanın manası ne?
Boşa acı.
Hamilelikte tetanoz aşısı içinde herkes aman mutlaka yaptırılmalı diyordu. Yaptırmadım. Allaha şükür oğlum da ben de iyiyiz.
Bi arkadaşın dediği gibi; para tuzağı gibi geliyor bana bu özel aşılar.

Bugün aşılarını yaptırdık karma ve verem aşısını. Sağlık ocağındaki ebede bu aşıdan bahsetti. Yüzde 90 Nı bu aşıyı yaptırmıyor dedi. Yorumları okudum hepsini kararsız kaldım. Bir yönden baya pahalı bir aşı diğer yönden Allah korusun hastalık olursa kilo kaybı iştahsızlık vesaire bunlarda fena şeyler. Bu aşı çok önemli olsa sağlık bakanlığı yani devlet bu aşıyı niye yapmıyor.

Bugün aşılarını yaptırdık karma ve verem aşısını. Sağlık ocağındaki ebede bu aşıdan bahsetti. Yüzde 90 Nı bu aşıyı yaptırmıyor dedi. Yorumları okudum hepsini kararsız kaldım. Bir yönden baya pahalı bir aşı diğer yönden Allah korusun hastalık olursa kilo kaybı iştahsızlık vesaire bunlarda fena şeyler. Bu aşı çok önemli olsa sağlık bakanlığı yani devlet bu aşıyı niye yapmıyor.
Pahali bir asi oldugu icin yapamiyor saglik bakanligi. Ben yaptirdim kizima hic yan etkisi de olmadi. Buyuk cocugum dogdugunda yoktu bu asi kizim rota virusu kapti hemen hastaneye goturmeme ragmen cok zor atlatti cok kilo kaybetti bir ayda anca toparlanabildi. İmkaniniz varsa yaptirin derim ben uc doktora sordum ucu de yaptir dedi.

rota virüsü aşısını ben de yaptırdım doktorum tavsiye etti. yaptırmakta biraz tereddütlüydüm. kızım doğduktan sonra enfeksiyon aldı ve bir hafta hastanede yattık yanımızda bi çocuk yatıyodu çocuğun kardeşi rota virüsüne yakalanmış ve isali yeşil renkteymiş hastaneye yetiştiremeden ölmüş çocuk bunu duydum ve kesinlikle yaptırmaya karar verdim ve yaptırdım da hiç yanetkisi de olmadı. bu normal isal değil zehirli isal virüsü bence önemsemede fayda var

Back
X