Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota virüsü aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
oğlum 3,5 aylıkken allerjisiden dolayı hastanede yatıyordu doktorumuz çocuk hastayken bide rota virüs yapmayalım onun sıkıntısıda eklenmesin dedi , hastaneden taburcu olduktan sonra 4.ayını geçmişti doktor vurabiliriz dedi. ben prof .dr. a sordum oğlumun allerji teşhisini koyan ve tedaviyi takip eden, 4 aydan sonra vurulması tehlikeli dedi. vurdursanda vurdurmasanda rota virüsü aynı şekilde atlatacak zaten dedi ve vurdurmadım. ama aynı durum menenjit aşısı içinde geçerli devlet vurmuyor bu aşıyı ama doktorlar mutlaka yapılmalı diyor. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz bayanlar?

Bugun yaptidik asimizi, doktorumuz nadiren ates olur, asilar artik eskisi gibi degil yan etkileri yok denicek kadar az dedi..

evet öyle ama benim kızımda biraz da olsa yapıyor ateş yani 37.5 felan oluyor ve bacağında şişlik oluyor

kızlar bende cok kararsızım yaptırsam mı bilemedim.doktorumuz yaptırın dedi ama okuyuncada insanın vazgecesi gelio

banada mutlaka yaptırın dedi ama ben ilk dozu yaptırmadım yaptırmayıda düşünmüyorum , Allaha emanet yavrularımız :KK12:

arkadaslar rota asisi tam olarak ne zaman yapiliyor saglik ocaginda ikinci ay asilariyla beraber dediler ama cok fazla asi var bir gunde hepsini olmasi riskli olmaz mi. ben ilk cocugumda rota yaptirmamistim farkli zamanlarda iki kez hastanede yattik maalesef

rota aşısını biz 3. ay ve 5. ayda ağızdan olduk.aslında 2 ve 4. aylarda yapılabilirmiş ancak bu aylarda çok aşı olduğu için hiç aşı olmayan 3 ve 5. aylarda yapılıyor dedi doktorumuz.biz her ikisinide yaptırdık çok kusan bir bebekti bizim kızımız.reflüsü vardı ve zor kilo alıyordu doktor kustuğu için kesinlikle yapılmalı dedi.yaptırdık şu an 7.5 aylık yaptırdığımız dönemde de şimdi de bir yan etkisiyle karşılaşmadık şükür.yaptırmasak aradaki fark ne olurdu diye sorduğumda doktor şöyle demişti:böyle hassas bebeklerde rota virüsü olduğu zaman hastaneye yatma ve kilo kaybı çok olur ama aşı yapıldığında rota olmayacak diye bir şey yok ancak nispeten daha rahat atlatır demişti.

arkadaslar rota asisi tam olarak ne zaman yapiliyor saglik ocaginda ikinci ay asilariyla beraber dediler ama cok fazla asi var bir gunde hepsini olmasi riskli olmaz mi. ben ilk cocugumda rota yaptirmamistim farkli zamanlarda iki kez hastanede yattik maalesef

rota aşısını biz 3. ay ve 5. ayda ağızdan olduk.aslında 2 ve 4. aylarda yapılabilirmiş ancak bu aylarda çok aşı olduğu için hiç aşı olmayan 3 ve 5. aylarda yapılıyor dedi doktorumuz.biz her ikisinide yaptırdık çok kusan bir bebekti bizim kızımız.reflüsü vardı ve zor kilo alıyordu doktor kustuğu için kesinlikle yapılmalı dedi.yaptırdık şu an 7.5 aylık yaptırdığımız dönemde de şimdi de bir yan etkisiyle karşılaşmadık şükür.yaptırmasak aradaki fark ne olurdu diye sorduğumda doktor şöyle demişti:böyle hassas bebeklerde rota virüsü olduğu zaman hastaneye yatma ve kilo kaybı çok olur ama aşı yapıldığında rota olmayacak diye bir şey yok ancak nispeten daha rahat atlatır demişti.

sagol cnm bız de bugun yaptırdık bakalım

Kesinlikle yaptir benim oglumada yaptirdik 2. Ayindayke. Sakin geciktrnekuzenime yapilmamisti baya kotu olmus kucucuk cocuk hastanede serum merum cok zor oluyo kilo kaybi cok oluyo bu asiyo yaptiranlarda kesinlikle olmuyo ishal gbi bi sorun

Evet bikac gun sonra yaptir iminci asilari.d sonra bizimde ole denk geldi hemsure bi kac gun sonra yapalim dedi gerci agizdan oluyo ama tedbiri birakmayalim elden hatta kendin bole yapabilirsin ilkini hemsire yapti ikincisi bn kendim yaptim evde zaten kullanimi yaziyo ocinde

Merhaba arkadaşlar bana yardım edin lütfen bilginiz varsa benim bebeğim premature 29 haftalık doğdu şuan üç buçuk aylık düzeltilmiş bir aylık rotavirüa aşısı yapıldı bugün yanakları bve çenesi dışarı attı pötür pötür sizde de oldu mu

Arkadaşlar merhaba.

Bebeğim 11 gün sonra 3 aylık olucak. Rota virüsü aşısı vurdurtmadım ben daha. Hemşiremiz tavsiye etti ama anne sütü alıyosa ishal riski fazla olmuyoda deyince 2. ayında yaptırtmamıştım. Doktorumuza danışmadım daha 11 gün sonra gidicez.

Yaptıran anneler var mı ?
İhmal etmemelimiyim ve herhangi bir yan etkisini gördünüz mü?
Bağırsak düğümlenmesi falan demişler araştırdım biraz ama?
( Bebeğim sadece anne sütü alıyor)
anne sütü alıyorsa gereksiz.çocuğunuza boşuna kimyasal yüklemeyin

Saglik ocagi devletin bu asiyi karsilamadigini bizim almamiz gerektigini ve 150 tl oldugunu soyledi mecburi degil istege bagli ister yaptirin ister yaptirmayin dedi yaptirmiyacagim sanirim

Merhaba arkadaşlar benim bebeğim 18 haftalık bugün doktora sordum istiyorsan yaptır ama ben kendi çocuğuma bile yaptırmadım dedi. Ve sadece ishalin bir sürü virüs çeşidi olmasına rağmen bir tane virüsten koruyormuş ben yaptırmaktan vazgeçtim ama sizin tercihinize kalmış...

anne sütü alıyorsa gereksiz.çocuğunuza boşuna kimyasal yüklemeyin
Ateşi olduğunda ya da enfeksiyon geçirdiğinde nasıl başa çıkmayo planlıyorsun?
Bitkisel ağrı kesici ateş düşürücü antibiyotik tavsiyelerinizi bekliyoruz

Oğluma her iki dozunu da yaptırdık
1 yaşında tek bir kez kusma ve 2 gün süren ishal şikayetiyle dişlerindne olduğunu düşünerek çok önemsemedim ama yine de öylesine acile götürdüm
Tm hastene başına toplandı bezini görmeyen dr doçent asistan kalmadı
Tahlil sonucu rotavirüs!
Bütün drlat aynı şeyi söyledi durdu ilk kez böyle iyi geçiren bir vaka gördük aşılı olması nedeniyle şanslısınız dediler
Yoksa gnlerce serum alması hastanede kalması gerekecekti...
Ben iyi ki yaptırmışız diyorum
Diğer arkadaşların dediği gibi tercih meselesi
Ben keşke diyerek yaşayacak güce sahip değilim ama iyi ki diyerek şükürle uyuyorum

Bende oğluma 2 dozunuda yaptırdım kesinlikle öneriyorum etrafımızda ne kadar bebek varsa hepsi rota oldu çok şükür benim oğlum hariç vurulmadığında sonuçlar çok kötü olabiliyor ben kesinlikle tavsiye ederim düşün ki bebeğin 2 günde 1,5/2 kiloya kadar veriyor sonradında toparlanmasıda ayrı bi dert bence vurdur içinde bebeğinde rahat etsin..

Back
X