Ben bebeğime yaptırdım, çok göç aldığımız için sağlık ocağında bence yaptırın demişlerdi. Biz bi sıkıntı yaşamadık çok şükür... Tedbir bizden takdir Allah’tan...Arkadaşlar merhaba,
Aşı konusu tam bir kaos biliyorum ama ..
Tam 3 aylık bir bebeğim var. Şimdiye kadar devletin aşı takvimine konulan aşıları yaptırdım ve yaptırmaya da devam edeceğim. Ama bu rota virüsü aşısı konusunda çok kararsız kaldım.
Çocuk doktorumuz aşının çokta koruyucu olmadığını eğer tutarsa hastalığı biraz daha hafif atlacağını söyledi. E öyleyse yaptırmayayım dedim. Ama şimdi de yaptırmayıp sonra pişman olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalı ? Ne önerirsiniz ?
Rota hastalığının ne olduğuyla alakalı bilginiz var mı?Arkadaşlar merhaba,
Tam 3 aylık bir bebeğim var. Şimdiye kadar devletin aşı takvimine konulan aşıları yaptırdım ve yaptırmaya da devam edeceğim. Ama bu rota virüsü aşısı konusunda çok kararsız kaldım.
Çocuk doktorumuz aşının çokta koruyucu olmadığını eğer tutarsa hastalığı biraz daha hafif atlacağını söyledi. E öyleyse yaptırmayayım dedim. Ama şimdi de yaptırmayıp sonra pişman olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalı ? Ne önerirsiniz ?
ben iki cocuguma da yaptirdim.3 doz seklinde. rota oldular ama hafif atlattilar. rota agir bir hastalik arkadasimin kizi 4 gun hastanede yatti asisizdi.Arkadaşlar merhaba,
Benimki de vurulduğu aşının hastalığını geçiriyorÖncelikle aşı karşıtı degilim.13 yasindaki ilk cocuguma tüm aşılarini yaptirdim özel ve devletin karsiladigi tüm aşıları ( kalp hastasi oldugu için dr umuz önerdi bagisikligida çok zayifti )
Ikinci cocugum 2.5 yaşında rota virüsün ilk dozunu yaptirdik ve ikinci gün yan etkiler gösterdi.ishal oldu ve 1 ay geçmedi
Dr lar tahliller yanlış verilen ilaçlar derken süt alerjisi oldugu ortaya cikti.rota aşısı tetiklemiş bu durumu ( doçent bir alerji uzmanı dr söyledi bunu )
Şuan emzirdigim için ben ve kızım hâlâ diyetteyiz ( azaldı ama geçmedi )
Dr tavsiyesi ile 1 yaşdan bu zamana hiç bir aşısı yapilmiyor maalesef
Haziran ayında rota virüsü ile 2 gün hastanede yattık.evde ki ogluma da geçti aşılı olmasına ragmen
Karar tamamen sizin.çok az bir kısım belki yan etkiden muzdariptir.faydalari da var tabi aşıların
Büyük cocuguma pnömokok aşısı da yaptirmistik o zamanlar devlet karsilamiyordu şuan karsiliyor mu bilmiyorum tam emin degilim 13 yıl geçti.buna ragmen zaturre oldu ve oda hastanede yattı bir hafta
Yani diyecegim bazı cocuklara aşı da yapilsa pek fayda vermiyor sanki, benim cocuklar gibi
Açıkcası bende sadece sağlık ocağı aşılarını yaptırdım oğlum 8 aylık hiç bir doktor yada hemşire bu aşınınbadını bile söylemedi bende sormadımArkadaşlar merhaba,
Sağlık ocağında söylüyolar canım emin misin ? Ben yaptırdım 3 aylıkken bide 5 aylıkken yaptırıcamAçıkcası bende sadece sağlık ocağı aşılarını yaptırdım oğlum 8 aylık hiç bir doktor yada hemşire bu aşınınbadını bile söylemedi bende sormadım
Ben rota virüs dahil ; menveo (2 doz)ve bexsero (3 doz) bile yaptırdım. Tabiki de yaptırmanı öneriyorum.Arkadaşlar merhaba,
O aşılar ne için ve ne zaman yapılıyor ?Ben rota virüs dahil ; menveo (2 doz)ve bexsero (3 doz) bile yaptırdım. Tabiki de yaptırmanı öneriyorum.
Meningogok aşıları iki tip için menveo ve bexsero. Başladığınız aya göre tekrarlarını doktorunuz planlayacaktır. Daha detaylı bilgi için meningogok aşıları adı altında biraz ön okuma yapabilirsinizO aşılar ne için ve ne zaman yapılıyor ?
menenjitin ilk dozunu kacinci ayda yaptirdinizMutlaka yaptırın derim canım. Ben de devletin aşı takvimindeki aşıları ve özel menenjit aşısını yaptırdım, yaptırmaya devam da edeceğim kızım şimdi 11aylık. Malesef süt ürünleri alerjisi olduğu için bir tek rota aşısı yapılamadı (süt ürünleri alerjisi olursa yapılmıyor bu aşı)... Kızım 7 aylıkken rota oldu (aynı anda amipli dizanteri de oldu) çok zor günler yaşadık, kızım çok acılar yaşadı, hastaneye yat çık derken yaklaşık 3 hafta hastaneydik, artık sağlam damarı kalmamıştı...
5 gündür yine ishal, dün doktora götürdük ve yine rota virüsü bulaşmış... Allah esirgesin tüm kuzucukları. Biz yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyoruz, inşallah bu sefer daha tecrübeliyiz, hastaneye gerek kalmadan atlayacağız diye dua ediyoruz...
Tekrar söylüyorum, azıcık hafif bile atlatacak olsa yine de yaptırın, çok zor bir hastalık... Kızım hala unutmadı hastaneyi, kan alma bölümünü, çok korkuyor. Hatta damar yolu açmak için hemşirelerde tepsi olur ya, onu bile tanıyor ve görür görmez nasıl ağlıyor...
Nimenrix ilk dozu 7.ayda, ikinci dozu 13.ayda yaptırdık. Bu ay veya önümüzdeki ay da inşallah bexsero ilk dozu yaptıracağızmenenjitin ilk dozunu kacinci ayda yaptirdiniz
tesekkurler cevabiniz icinNimenrix ilk dozu 7.ayda, ikinci dozu 13.ayda yaptırdık. Bu ay veya önümüzdeki ay da inşallah bexsero ilk dozu yaptıracağız
Rica ederim, ne demektesekkurler cevabiniz icin