Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota Virüsü Aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Kızım şu an tam 13 haftalık yarı. 13+1 olacak. Yarın eczaneden alıp hemen vurdurayım.

Ben 2 çocuğuma da yaptırdım.
Şimdi 3. Çocuğum 2 buçuk aylık, henüz yaptırmadım.
Yaptıracağım sanırım.
Keşke devletin aşı takviminde yer alsa, fiyatları çok uçuk.

Yaptir tabi dusunmen hata 20 gun once kizim ankaradaki salgindan etkilendi 3 yasina yaklasan kizim 7gun ishal kusma atesle mucadele etti gaita testi istendi rota virusune rastlanmadi ben zaten asisini yaptirmistim ona ragmen ikiniz de perisan olduk cocugum zayifladi. Rota atesli ve ishalli bir hastalik bunyeleri o kadar zayif ki genelde hastanede yatiryorlar yazik degil mi ufacik cocuk asisini yaptirmadiginiz icin hastanede yatacak

Bebeğim doğduğundan beri neredeyse 10 tane doktor gezdim. Hiç yaptırmayın diyen duymadım. Rota virüsü çok tehlikeli bir hastalık. Bence internetten bir araştırın. Bütçeniz elveriyorsa tüm aşıları yaptırmak en iyisi. Biz rotaları bitirdik şu an menenjit aşılarını oluyor.

Ben 2 çocuğuma da yaptırdım.
Şimdi 3. Çocuğum 2 buçuk aylık, henüz yaptırmadım.
Yaptıracağım sanırım.
Keşke devletin aşı takviminde yer alsa, fiyatları çok uçuk.
Evet gerçekten fiyatlar uçuk. Şu an doğum iznindeyim tek maaş kaldık zaten geçim zor. Bir de hadi biz bulup buluşturup bi yerden kısıp yaptırıyoruz da parası olmayan ne yapsın

Yaptırılmalı. Eğer bağışıklık sistemi normalse daha hafif atlatacak. Daha az acı çekecek
Eğer bağışıklık sisteminde problemler olursa zaman içinde hayatını bile kurtarabilir.
Ben olsam yaptırırdım.

yaptirmadim ama kizimi bir aksam hastaneye goturdugumde rota virusu kapmis kucuk bebegin ne hallere dustugunu gorunce yaptirmadigima çok pisman oldum

Bu kadar ağır seyredebildiğini bilmiyorum çok büyük geçmiş olsun size, bir kez daha içim rahat etti.

Ama dediğiniz gibi çok pahalılar. Her seferinde alamayan, yaptıramayan, riski bildiği halde gücü yetmediği için içi yanan ebeveynleri düşünüyorum. Allah herkesin evladını korusun.

Bu arada sevgili konu sahibesi, ben rotaları evde kendim uygulamıştım. Hekimiyle konuştuk, evde sakin sakin bebeği germeden damla damla verdim ağzına. Dr yanında mutlaka biraz geriliyor bebekler, ilacı tükürmesi riskini almak istememiştim. Uyguladıktan sonra ilacın kutusunu aile hekimliğimize götürdüm barkodunu sisteme girdiler.

Güle güle büyütün inşallah.

Biz yaptırdık ve yaptırmaya da devam edeceğiz özel aşıları. Hatta ben bir check-up yaptırıp kendime de bazı aşıları vurdurmayı düşünüyorum.

Ben iki kızıma da yaptırmadım.
Ama bir arkadaşımın oğlunun en ufak bir virüs bile kapmasinin çok tehlikeli olmasından dolayı arkadaşım yaptırdı.
Bağışıklığı düşükse sık sık mikrop kapıyorsa yaptırın.

Ben yaptırdım. Bir arkadaşım yaptırmamıştı hastanede bir hafta yattı çocuğu, aynı virüsü kapan başla bir arkadaşın oğlu evde atlattı. Yani çok hafif atlatıyorlar. İshal korkutucu gelir bana oldum olası

Bu aşı 10 sene once bebeğimin hayatini kurtardı... baska söze gerek duymuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…