Kızım şu an tam 13 haftalık yarı. 13+1 olacak. Yarın eczaneden alıp hemen vurdurayım.ilk doz asi en gec 14-16 hf da yapılmış olmalı. daha geç yapılması genelde önerilmiyor. Bir sağlık çalışanı olarak yapmanızı öneririm. Rotavirus asisiz çocuklarda çok daha ağır geçiyor, bazen hastaneye yatış bile gerekebiliyor ki maalesef yaptığı tek şey ishal değil, nadiren de olsa beyin enfeksiyonu da yapabiliyor ve sekel kalabiliyorbütçeniz uygunsa mutlaka yaptırın
Evet gerçekten fiyatlar uçuk. Şu an doğum iznindeyim tek maaş kaldık zaten geçim zor. Bir de hadi biz bulup buluşturup bi yerden kısıp yaptırıyoruz da parası olmayan ne yapsınBen 2 çocuğuma da yaptırdım.
Şimdi 3. Çocuğum 2 buçuk aylık, henüz yaptırmadım.
Yaptıracağım sanırım.
Keşke devletin aşı takviminde yer alsa, fiyatları çok uçuk.
Yarın arayayım sabahtan doktorunu sorup sonra vurdurayım doğru söylüyorsunuzBence kendi kafanıza göre vurdurmayın. Doktorunuz bir aşı takvimi oluştursun aylara göre.
Bu kadar ağır seyredebildiğini bilmiyorum çok büyük geçmiş olsun size, bir kez daha içim rahat etti.Canım malesef rota virüsü bebekte çok hızlı dehidrasyona sebep olduğu için ölümcül bir hastalık. İyi ki yaptırmışsınız aşısını.
Kızım rota olduğunda dehidrasyon sebebiyle 24saatten fazla çiş yapmadığı oldu, gözlerinin altı çökmüş, başında bıngıldağı içe çökmüştü...
Keşke devlet b tipi menenjit ve rota aşısını da takvime alsa... Hem elzem aşılar olmalarına karşın çok pahalılar gerçekten.
Alakası yok bence aşılarını yaptirin lutfen ..menenjit de var sonra özel aşılardanSüt alerjisi yaptığı falan söylendi. Yaşadınız mı böyle şeyler ?
Bu aşı 10 sene once bebeğimin hayatini kurtardı... baska söze gerek duymuyorumArkadaşlar merhaba,
Aşı konusu tam bir kaos biliyorum ama ..
Tam 3 aylık bir bebeğim var. Şimdiye kadar devletin aşı takvimine konulan aşıları yaptırdım ve yaptırmaya da devam edeceğim. Ama bu rota virüsü aşısı konusunda çok kararsız kaldım.
Çocuk doktorumuz aşının çokta koruyucu olmadığını eğer tutarsa hastalığı biraz daha hafif atlacağını söyledi. E öyleyse yaptırmayayım dedim. Ama şimdi de yaptırmayıp sonra pişman olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalı ? Ne önerirsiniz ?