Baska bir kac drun daha fikrini alip kararinizi verin.Arkadaşlar merhaba,
Aşı konusu tam bir kaos biliyorum ama ..
Tam 3 aylık bir bebeğim var. Şimdiye kadar devletin aşı takvimine konulan aşıları yaptırdım ve yaptırmaya da devam edeceğim. Ama bu rota virüsü aşısı konusunda çok kararsız kaldım.
Çocuk doktorumuz aşının çokta koruyucu olmadığını eğer tutarsa hastalığı biraz daha hafif atlacağını söyledi. E öyleyse yaptırmayayım dedim. Ama şimdi de yaptırmayıp sonra pişman olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalı ? Ne önerirsiniz ?
Sadece rota için. Diğerlerini yaptırıyorum ve yaptırmaya devam edeceğimSadece rota için mi konuşuyoruz yoksa bütün aşılar için mi? Ona göre yorum yapacağım.
Tabiki yaptırın. Düşünsenize bebeğiniz o virüsü kapsa bile aşı olmayanlara göre çok daha hafif atlatacak. Bu bile yaptırmak için yeterli bir sebep.Sadece rota için. Diğerlerini yaptırıyorum ve yaptırmaya devam edeceğim
Süt alerjisi yaptığı falan söylendi. Yaşadınız mı böyle şeyler ?İki kızıma da yaptırdım. Her insanın bünyesi, bağışıklık sistemi farklıdır. Doktorunuz çocuğunuz bu virüsü kaptığında, hastalığı ne kadar hafif ya da ağır geçireceğini tam olarak bilemez, değil mi? O zaman aşıyı yaptırmayıp, bir riske girmenin anlamı var mı? Bence yok.
Geçen yıl ortalığı kırdı geçirdi. Bende yaptırmak için çok düşünmüştüm ama arkadaşlarımın günlerce çocuklarıyla hastanede yattığını gorunce zamanında ısrarcı olan eşime şükrettim.Arkadaşlar merhaba,
Tam 3 aylık bir bebeğim var. Şimdiye kadar devletin aşı takvimine konulan aşıları yaptırdım ve yaptırmaya da devam edeceğim. Ama bu rota virüsü aşısı konusunda çok kararsız kaldım.
Çocuk doktorumuz aşının çokta koruyucu olmadığını eğer tutarsa hastalığı biraz daha hafif atlacağını söyledi. E öyleyse yaptırmayayım dedim. Ama şimdi de yaptırmayıp sonra pişman olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalı ? Ne önerirsiniz ?
Biz yaşamadık.Süt alerjisi yaptığı falan söylendi. Yaşadınız mı böyle şeyler ?
30 temmuz doğumlu kızım. 3.5 aya kadar yapılabiliyor diye duydum ama emin misiniz ?Ben iki çocuğuma da yaptırdım ama bildiğim kadarıyla 3 aydan sonra yapılmıyor bana öyle söylemişlerdi.
Hayır şu ana kadar herhangi bir alerjik durum yaşamadık. O zaman sıkıntı yokBiz yaşamadık.
Yanlış olmasın ama benim bildiğim çocukta zaten hali hazırda bir süt alerjisi varsa, rota aşısı yaptırılırsa, bu alerji tetiklenebiliyormuş. Yani olmayan bir alerjiyi var etmiyor. Çocuğunuzda süt alerjisi mi var?
30 temmuz doğumlu kızım. 3.5 aya kadar yapılabiliyor diye duydum ama emin misiniz ?
2 yıl önce rota virüsü kaptım 1 hafta süründüm.aman diyimArkadaşlar merhaba,
Canım malesef rota virüsü bebekte çok hızlı dehidrasyona sebep olduğu için ölümcül bir hastalık. İyi ki yaptırmışsınız aşısını.Kızım şu an 7 aylık, iki doz Rotarix aşısı oldu.
Evet aşıyı olmayanlar hayati bir risk almıyorlar ama, herhangi bir hastalığı daha hafif atlatmasını sağlayabilecek bir aşı varken neden riske atayım ki?
Keşke isteğe bağlı aşılar bu kadar uçuk fiyatlı olmasa da herkes yaptırabilse evladına. Haftaya 2.doz menenjit var en son 400küsurdu, bakalım ne ödeyeceğim.
Bu arada alerji vs hiçbir şey yaşamadık.