- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
Yaptırmanızı öneririm zira bir gribal enfeksiyonda dahi vücutlarının nasıl yorulduğuna şahit oluyoruz yavruların tutun ki rotadan bahsediyoruz hafif atlatacak olması bile yaptırmam için güçlü bir nedenArkadaşlar merhaba,
Aşı konusu tam bir kaos biliyorum ama ..
Tam 3 aylık bir bebeğim var. Şimdiye kadar devletin aşı takvimine konulan aşıları yaptırdım ve yaptırmaya da devam edeceğim. Ama bu rota virüsü aşısı konusunda çok kararsız kaldım.
Çocuk doktorumuz aşının çokta koruyucu olmadığını eğer tutarsa hastalığı biraz daha hafif atlacağını söyledi. E öyleyse yaptırmayayım dedim. Ama şimdi de yaptırmayıp sonra pişman olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalı ? Ne önerirsiniz ?
Sadece rota için. Diğerlerini yaptırıyorum ve yaptırmaya devam edeceğim
Çok geçmiş olsun, rota olduğu tam olarak nasıl anlaşılıyor acaba..Mutlaka yaptırın derim canım. Ben de devletin aşı takvimindeki aşıları ve özel menenjit aşısını yaptırdım, yaptırmaya devam da edeceğim kızım şimdi 11aylık. Malesef süt ürünleri alerjisi olduğu için bir tek rota aşısı yapılamadı (süt ürünleri alerjisi olursa yapılmıyor bu aşı)... Kızım 7 aylıkken rota oldu (aynı anda amipli dizanteri de oldu) çok zor günler yaşadık, kızım çok acılar yaşadı, hastaneye yat çık derken yaklaşık 3 hafta hastaneydik, artık sağlam damarı kalmamıştı...
5 gündür yine ishal, dün doktora götürdük ve yine rota virüsü bulaşmış... Allah esirgesin tüm kuzucukları. Biz yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyoruz, inşallah bu sefer daha tecrübeliyiz, hastaneye gerek kalmadan atlayacağız diye dua ediyoruz...
Tekrar söylüyorum, azıcık hafif bile atlatacak olsa yine de yaptırın, çok zor bir hastalık... Kızım hala unutmadı hastaneyi, kan alma bölümünü, çok korkuyor. Hatta damar yolu açmak için hemşirelerde tepsi olur ya, onu bile tanıyor ve görür görmez nasıl ağlıyor...
Çok teşekkür ederim. Gaita testi yapılıyor, bebeğin tuvalet örneği veriliyor yani. Laboratuvarda inceleyip tespit ediyorlarÇok geçmiş olsun, rota olduğu tam olarak nasıl anlaşılıyor acaba..
Hurafe değil arkadaşım, biz normal takvimde ki asilarda bile kanlı kaka yaşıyorduk en hafifi.Aşılarla ilgili hurafeler ne zaman bitecek acaba
Oğlum da ilk defa yaklaşık 4 ay önce ishal ve kusma geçirmişti, 36 aylık çocuğa bez almıştık, çünkü tuvalete yetişmesi imkansızdı.Çok teşekkür ederim. Gaita testi yapılıyor, bebeğin tuvalet örneği veriliyor yani. Laboratuvarda inceleyip tespit ediyorlar
Aşılarla ilgili doğru yanlış o kadar çok bilgi kirliliği var ki .sonuclaırjı da zavallı bebekler çekiyor.rota aşısı olmayan bebek virüsü kaptığında çocuk ne hale geliyor yada menenjit aşısını yaptırmamayı nasıl göze alabiliyorsunuz ?Hurafe değil arkadaşım, biz normal takvimde ki asilarda bile kanlı kaka yaşıyorduk en hafifi.
Menenjit ve rota hariç hepsini de yaptırdık.
Asi mutlaka gerekli, ama bazen alerjik bebeklerde, özel durumlarda olabiliyor, hurafe değil yani..
Rica ederim, ne demek. Uzaktan bir şey demek tabi mümkün değil. Aşısı yoksa çok ağır geçirilen bir hastalık ama aşısı varsa 3günde geçmiş olabilir canım.Oğlum da ilk defa yaklaşık 4 ay önce ishal ve kusma geçirmişti, 36 aylık çocuğa bez almıştık, çünkü tuvalete yetişmesi imkansızdı.
Gaita istemislerdi, ama su gibi olduğu için bir türlü verememistik.
Kan da enfeksiyon çıkmıştı.
Derken 3.gunun sonunda geçmişti.
Acaba rota miydi diye düşündüm de, o yüzden sordum, teşekkürler ☺
Alabiliyorum çünkü, 3 aylıkken kanlı kaka yapan, yada kizamik asisi olduğunda kizamik geçiren bi evlada sahibim.Aşılarla ilgili doğru yanlış o kadar çok bilgi kirliliği var ki .sonuclaırjı da zavallı bebekler çekiyor.rota aşısı olmayan bebek virüsü kaptığında çocuk ne hale geliyor yada menenjit aşısını yaptırmamayı nasıl göze alabiliyorsunuz ?
Avrupa’da rota aşısı ücretsiz ve aşı takvimindedir.Canım malesef rota virüsü bebekte çok hızlı dehidrasyona sebep olduğu için ölümcül bir hastalık. İyi ki yaptırmışsınız aşısını.
Kızım rota olduğunda dehidrasyon sebebiyle 24saatten fazla çiş yapmadığı oldu, gözlerinin altı çökmüş, başında bıngıldağı içe çökmüştü...
Keşke devlet b tipi menenjit ve rota aşısını da takvime alsa... Hem elzem aşılar olmalarına karşın çok pahalılar gerçekten.