Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota Virüsü Aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bende kızıma yaptırdım şöyle ki bu virüsü kaparsa hastanede en az 1 hafta 10 gün yatıyor ve bir annenin günde 20 bezden fazla değiştirdiğini ve bebeğin 4 kilo kaybettiğini yazmıştı korkunç bir şey bu aşılı yakalanırsa evde geçirir ve rahat atlatır buna göre karar verebilirsiniz.

Arkadaşımın bebeğinin süt alerjisi vardı, onun doktoru önermemişti aşıyı. bizde alerji yoktu ve yaptırdım. Menenjit de yaptırıyorum. Riske girmeye gerek yok bence.

Yaptırmanızı öneririm zira bir gribal enfeksiyonda dahi vücutlarının nasıl yorulduğuna şahit oluyoruz yavruların tutun ki rotadan bahsediyoruz hafif atlatacak olması bile yaptırmam için güçlü bir neden

Tum ozel asilari yaptirdim,pisman degilim. Cocugunuz evden parka dahi cikmayacaksa,okula gitmeyecekse yaptirmaniz sart degil. Ama bunun disinda normal bir insan gibi yetistireceginiz her cocuga bu asilar sart. Gecen sene ortaligi kirdi gecirdi rota virusu. Risk almayin derim.

Sadece rota için. Diğerlerini yaptırıyorum ve yaptırmaya devam edeceğim

Yaptırın derim hafif atlatma şansı var en azından Allah korusun yakalandığı taktirde..
Ülkemizde yaşayan göçmenler sebebi ile
Bir sürü aşısız ve virüs taşıyan çocuk var
Hepimizin çocukları için bu çok tehlikeli
O yüzden aşıları düzenli yaptırmak önemli .

Rota aşısını tabiki yaptırın çok önemli. Aşı süt alerjisi yapmıyor, süt ve süt ürünlerine alerjisi olan çocuklara yapılmaması gerekiyor. Doktorunuz nasıl yaptırmayın dedi anlamıyorum. Allah korusun hayatını kaybeden yavrularımız bile var bu hastalık yüzünden.

Doktorunuzun tavsiyesi ile biz özel aşıları yaptırdık rota virüsü ve menenjit asilari. Kızımın okulunda bu virüsü alan birçok çocuk bu hastalığı çok zor atlattı ama bizimki çok hafif atlattı çok şükür.

Kizim 7 aylik 3 dozluk olanindan yaptirdik. 3-4 ve 5. Aylarinda.. Alerji, ateş, huzursuzluk hic birşey yapmadı. Ablam yaptirmadi kızına yeğenim her sene rota oluyor neredeyse ve bir iki gece hastanede yatmak zorunda kaliyor. Yaptırın asilarini siz gerekli tedbiri alin.

Ben yaptırmadım, ama sebebim vardı.
Oğlum alerjik bir bebekti.
Asi zamanı da süt alerjisi vardı, zaten değişik değişik kakalar yapardi.
Bir de bu aşıyı yaptirsaydik bağırsakları ciddi sıkıntı yaşayacaktı.

Kızamık aşısından sonra bile kanlı kaka yapmisti..
40 aylık kendisi, sadece bir kere kusmali İshalli bir rahatsızlık geçirdi.
En iyisini siz bilirsiniz.
Ben aynı sebeplerden dolayı, yani alerjik yapısından dolayı menenjiti de yaptiramiyorum mesela..

Sadece asi takvimindekiler yapıldı.

Çok geçmiş olsun, rota olduğu tam olarak nasıl anlaşılıyor acaba..

Aşılarla ilgili hurafeler ne zaman bitecek acaba
Hurafe değil arkadaşım, biz normal takvimde ki asilarda bile kanlı kaka yaşıyorduk en hafifi.
Menenjit ve rota hariç hepsini de yaptırdık.

Asi mutlaka gerekli, ama bazen alerjik bebeklerde, özel durumlarda olabiliyor, hurafe değil yani..

Çok teşekkür ederim. Gaita testi yapılıyor, bebeğin tuvalet örneği veriliyor yani. Laboratuvarda inceleyip tespit ediyorlar
Oğlum da ilk defa yaklaşık 4 ay önce ishal ve kusma geçirmişti, 36 aylık çocuğa bez almıştık, çünkü tuvalete yetişmesi imkansızdı.
Gaita istemislerdi, ama su gibi olduğu için bir türlü verememistik.
Kan da enfeksiyon çıkmıştı.
Derken 3.gunun sonunda geçmişti.
Acaba rota miydi diye düşündüm de, o yüzden sordum, teşekkürler ☺

Aşılarla ilgili doğru yanlış o kadar çok bilgi kirliliği var ki .sonuclaırjı da zavallı bebekler çekiyor.rota aşısı olmayan bebek virüsü kaptığında çocuk ne hale geliyor yada menenjit aşısını yaptırmamayı nasıl göze alabiliyorsunuz ?

Rica ederim, ne demek. Uzaktan bir şey demek tabi mümkün değil. Aşısı yoksa çok ağır geçirilen bir hastalık ama aşısı varsa 3günde geçmiş olabilir canım.

Ekleme: Şimdi gördüm canım aşısı yokmuş. 3günde atlatamazdı rota olsaydı, çok ağır bir hastalık

Alabiliyorum çünkü, 3 aylıkken kanlı kaka yapan, yada kizamik asisi olduğunda kizamik geçiren bi evlada sahibim.
Şöyle ki bizim için durum farklı, rota geçirir mi emin olamazdim ama, o aşıyı yaptırdığımız da bağırsakların patlayacagindan emindim
Dr tavsiyesi ile ayrıca...

Menenjit de aynı şekilde.
Kızamık aşısı olup kızamık geçirmesi neyse de, asi oluo menenjit geçirme ihtimalini göze alamam.

Her çocuk farklıdır, ve her anne en iyisini düşünür evladı için.

Bu arada asla asla asi düşmanı değilim, hatta o kadar zorluklar yaşamamıza rağmen hiç bir aşıyı yaptirmamazlik etmedik.
Evet aşıyla ilgili bilgi kirliliği de var malesef..

Ama özel durumlar da olabiliyor..
Keşke olmasa da yaptirsaydik, gönlüm rahat etseydi...

Avrupa’da rota aşısı ücretsiz ve aşı takvimindedir.

Ben kesinlikle önermiyorum rota aşısından sonra rota virüsüne yakalanıp ağır atlatan çevremde insanlar oldu ki zaten prospektüsünde yan etki olarak "rota virüsü" bile yazıyor. Hiç güvenilir değil bence
önemli olan bağışıklık sistemi siz bol bol emzirin. Aşıdan sonra hastalıkları hafif atlatmanın da bi garantisi yoktur , aşı bağışıklığı bozar eğer zayıf bağışıklık varsa istediğiniz kadar aşı yaptırın yarar değil zarar vermiş olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…