Romanya Paylasim Alani (Tanisma)

raspberry eşim arkadaşlarına sormuş craiova üniversiteside iyi bir okulmuş ama timişoara bükreş üniversitesinden sonra en prestijli okulmuş.kararını sen ver artık.bu arada senin bölümün neydi? umarm senin için en hayırlı kararı alırsın.

evet canim aktif uye,lerden ben sana ozel mesaj atmayi dusundum ama seninki kapali istersen sen bana ozel mesaj,dan gonderebilirsin benimki acika.s.

naneciğim cehaletimi bağışla ama özel mesaj nasıl atacağım nereden atacağım ben sadece romanya paylaşım bölümüne girdiğim için sitenin herşeyini bilmiyorum.beni aydınlatırsan sevinirim.

nanecim dediğin gibi yaptım mesajıda gönderdim umarım mesaj gitmiştir.bu arada adresteki ğ yerine g yazman gerekiyor.

maalesef burda türk parası geçmiyor bizler euro alıp onu bozduruyoruz. emin değilim ama 1 euro= 3, 60 lei yapıyor.dolar kaç lei hiç bakmadım biz hep euro bozduruyoruz.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürederim rabianur. Daha öncede yazmıştım ama bir daha yazayım çocuksuz bir ailenin aylık gideri ne kadardır acaba. Şimdiden teşekkürler.:)))))

semili ben bükreşte yaşamıyorum bükreş ile diğer şehirler arasında muhakkak fark olacaktır sen nereye gelecektin şuan hatırlayamadım. ama burada mobilyasız evlerin kiraları oldukça uygun tabii bakımlı ve yeni olursa fiyat artıyor.bakımlı ve mobilyalı evler 800 ile 1000 euro dan başlar örn:biz şehir merkezinde 2 + 1 bakımlı bir dairede oturuyoruz 1000 euro veriyor (tabiiki şirket ödüyor.)uz.ancak daha vasat eşyası eski dairede bakımsız ise 350 euro yada ev var.yani en büyük meblayı ev kirası oluşturuyor eğer şirketiniz karşılamıyacaksa.doğalgaz bana ucuz geldi eylül ayında burası soğuktu 20 gün kalorifer yaktık 48 lei yani 24 ytl geldi bence çok uygun.taksi oldukça ucuz araba aldığına değmez.km fiyatı 1,2 ile 1.4 arası yani 600 yada 700 kuruş.yani 10 km yol gitsen 14 lei verirsin buda 7 ytl yapar.kıyafet berbat ve pahalı bu konuda ülkemizle gurur duymalıyız.sebze ve meyve buradada pahalı örn: marketten 1kg kabak aldım bizim parayla 3ytl den biraz fazla verdim.domates yine 2.5- 3 ytl, muz yine 3-4 ytl.yani sebze meyve bizdeki gibi.uçak fiyatına gelince thy 1 kişi gidiş dönüş 200-300 euro arasında değişiyor.artık çocuksuz bir ailenin ne kadara ihtiyacı olduğunuda sen hesapla.CADIARZU

Teşekkür ederim rabianur kafamda birşeyler belirlendi sayende. Aisi den birilerini bulmak istiyorum nasıl bir şehir yaşam standartları nasıl merak ediyorum. Bakalım inşallah denk gelecek. Aklıma geldikce yine sorular yazarım kusuruma bakmazsın umarım.

çok teşekkür ederim cnm zaten büyük ihtimalle timişoaraya gideceğim şubatta kısmetse.. bu arada benim bölümüm endüstri mühendisliği ..

Son düzenleme:
kızlar bu arada timişoarada yaşayan veya daha önce orda bulunanınız varmı şehir yapısı hakkında bilgi almak istiyorum malum az kaldı gitmeme şimdiden hazırlıklara başladım :sm_cool:

semili önceki mesajları tararsan aisi den yazan bir arkadaş vardı. emin değilim ama bolero olabilir.ama uzun zamandır da yazmıyor sieteye.umarım sesini duyup sana yardımcı olur.bu arada kafana takılanları yaz kusura bakmayız aynı süreçlerden hepimiz geçtik.:uhm:

Benim en çok sıkıntı ettiğim şey dil aslında. İngilizcem pek iyi sayılmaz dil öğrenmek oldum olası zor gelmiştir bana. Ama yabancı bir ülkede yaşadığın zaman daha kolay öğreniyormuşsun yabancı dili diyorlar. Sizne dersiniz öylemi sizcede?kafamçokkarıştı

:dance:slm canım bende bükreşte yaşıyorum timişorayı seçmekle iyi bi karar vermişsin romanyanın en güzel en medeni şehirlerinden bi tanesi timişora çok fazla türk yaşamıyor sanırım umarım sende beğenirsin ben beğendim.bol şans diliyorum.

Arkadaşlar Merhaba,

Ben gene sizlerden bilgi rica ediyorum.Yıl sonu gösterisi için çocuklara kostüm bulmamız gerekiyor.Bükreş'te nereden bulabiliriz?

Not:Isb'nin gösterilerine gelecek olan var mı?Orada tanışalım.

Şimdiden teşekkürler,

ne zaman,saat kacta, nerde

valla semili iş başa düşünce herşey yapılıyor ben ilk önce işaret dilimi geliştirmiştim sonra yavaş yavaş istemesende bişeyler öğreniyorsun.benimde biraz ingilizcem var şu an ingilzceye çalışıyorum ve ders almaya başlıcam.bence yurt dışına çıkacaksan orta düzeyde mutlaka ingilizce bilmek gerekiyor.eğer gelmene zaman varsa mutlka derse başla ve bol bol practise yap.çünkü öyle pek kurallı konuşmuyorlar ingilizceyi.korkunun ecele faydası yoktur.gençlerin çoğu orta düzeyde ing.biliyor çünkü filmler dublajsız altyazı ile veriliyor onlarda bu arada ing.öğreniyorlar.bizim binbir gece dizisini izleyip türkçe öğrenenler bile var.sana bol şanslar.

Sağol rabianur ilgin ve yardımların için teşekkürederim. Sayende içim rahatladı. Benim gelmeme daha varda nişanlım yakında gelecek oralara bende düğünden sonra yaz başı gibi geleceğim galiba. Benim vize işlemlerimde bir sıkıntı çıkarmı sence malum Romanya Avrupa Birliği üyesi oldu. Önceki sayfalarda okudum sen galiba bu konuda bazı sıkıntılar yaşamışsın. Gurbette bol şans Allah yardımcınız olsun.Türkiyeden kuçak dolusu sevgiler a.s.

ne zaman,saat kacta, nerde

Her sınıfın günü farklı, bizimki ana sınıfında cuma günü sabah.Pantelimondaki kampüste.

Mıy senin kızında gidiyordu di mi?Onların var mı?

Ayrıca pazar günüde Romexpo'da kermes var.Sanırım herkesin bilgisi var.

ilk önce sanırım turist vizesi ile giriş yaparsın burda fazla sorun çıkmayabilir sonraki aşamalar biraz uzun sürüyor.bizim turist vizemiz bittikten sonra family denen vizeyi almamız uzun sürdü.ancak herkese uyacak farklı prosedürler var.evliysen ayrı,çocukluysan ayrı,çalışıyorsan ayrı,eşine bağlı olarak kalacaksan ayrı.yani bizim zorlanmış olmamız seninde zorlanacağın anlamına gelmez.zaten nişanlın senden önce gelecekse sen gelene kadar deneyim kazanmış olur.ikinizede bol şanslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…