Riskli Gebelik, Düğün…

Amin , inşallah çok teşekkür ederim düşündüğüm şeyler var bakalım ama doğumdan sonraya saklayacağım.. hem bebeği hem kendimi daha çok strese sokmamak adına, her şeyin hayırlısı

Bu konuda düşünceli olması gereken eşiniz, o da düşüncesizlik yapacaksa siz koruyacaksınız kendinizi ve bebeğinizi, kim ne derse desin gitmeyin düğüne, hani nikah olsa sizi 10 dakikalığına bile olsa götürüp getirseler neyse, tüm gün eşiniz nereye siz oraya, ordan oraya koşturmacalı düşüncesiz insanların ısrarcı olup sizi hırpalayacağı bir yerde işiniz yok.

Katılıyorum biyerden sonra anlayış beklemeyeceğim zaten , bodoslama dalacağım konulara…

Ayy bu tipleri biliyorum. Benim eş ailesinde de birkaç tane var bunlardan. Ben kayıp yaşadıktan sonra tüm çocuk haberlerinde bana böyle davrandılar. Ama insan onu anlıyor ki o samimiyetsiz hareketleri.
Niye kıskanalım ayrıca Allah herkesi yerinde iyi etsin. Çocuklarını da bağışlasın. Dediğiniz gibi önemli olan eşinizin fikri. Eşinize dair umudunuz varsa yumuşak yumuşak konuşun anlamasını sağlayın, anlamıyorsa sert bi şekilde tepkinizi koyun derim ben. Haketmiş oluyor o tepkiyi.

Kimse bebeğinizden kıymetli değil. Kafanıza takmaya bile gerek yok. Arayan olursa hallettim diyip konuyu kapatin. Ben düğüne gider miydim emin olamadim gitsem de bir köşede 1 saat kalır kalkardim. Hele de erken doğum riskim varsa. Allah korusun bebeğine bir şey olursa acısını sen yaşayacaksın elalem ah vah diyip hayatına devam edecek.

Benim kocam umursamaz davransa şu süreçte ağzına ederim valla.
Ne demek bir şeyin olsa yatış verirler, demek ki bir şey yok ne demek?
Tek başıma mı yaptım bu çocuğu der, ağzıma geleni sayarım ben olsam.
Düğün kadar gereksiz bir şey yok. El alemin düğünü için kendi bebeğinin canını düşünmeyen adamla evliliğimi de bir gözden geçiririm.
Ben bir adamla çocuk yaptıysam bir zahmet karnımdakinin canını kendi canından evvel düşünecek.
Kayın aileler hep konuşur, isterler de isterler. Siz onları boş verin, siz eşinize yoğunlaşın derim. Esas sorun orada.

Eve bırakacak kimse de olmayacak biliyorum şimdiden herkes düğün telaşında ogünü düşünemiyorum bile
Düşüncem hiç gitmemekten yana
bencede gitmeyin giderseniz aman ne olacak otur dinlen şurda derler anlattığınız zihniyetteki insanlar o sebeple herşeyi göze alıp gitmeyin doktorunuzla görüşün.

Zaten onun yüzünden oluyor tüm bunlar..
O bi şekilde halleder işini diyip ağızlarını kapatsyadı ya da gelemez, durumu iyi değil deseydi kimse konuşmaya yüz bulamazdı.

bencede gitmeyin giderseniz aman ne olacak otur dinlen şurda derler anlattığınız zihniyetteki insanlar o sebeple herşeyi göze alıp gitmeyin doktorunuzla görüşün.
Gidersem olacağı söylüyorum, plastik sandalye başında on saat oturmak, kalça ağrısı bel ağrısı .. belki devam eden ve yeniden başlayan lekelenmeler… bana başka getirisi olmayacak
Yarın doktora gideceğim yalnız konuşmak isteyeceğim durumumu anlatacağım hem de muayene olacağım

Bebek erken doğar küveze girmek zorunda kalırsa ya da sen ve bebeğe bir şey olursa kaynının düğününde göbek atanlar mı kurtaracak seni yoksa alacağınız elbise mi?
Sen gelin misin ne fark edecek ne giydiğin karnı burnunda hamilesin. Ne alaka risk olmasa da gereksiz yani gezer dolaşır yürüyüş yaparsın düğün hengamesinde işin ne?
Doktorla telefonda görüş, böyle bir durum var eşim ve ailesine laf geçiremiyorum moralim bozuluyor sizin yanınızda söylesem ben söyletmiş gibi olurum. Eşime bu konuda gerekli olanları tekrar söyler misiniz diye rica edin. Arkasına da eşine sağlam ayar ver. Gerekiyorsa annenlere git kal iyice şaşırmışlar

evet gerekirse yatış versin yada eşinize risklidir yazılı bir kağıt versin ki anlasın yattığı yerden kalkmayacak falan desin. bu ne rahatlık yahu sanki çocuk onun da çocuğu değil. stres yapmayın kendinize en fazla bir süre surat asarlar doğumda herşey unutulur :)

Aynen sonra sevmek için gelirler :)

Gebeliğimde hiç sağlık problemi yaşamayan ben , kardeşimin düğününe çok az bir zaman kala erken doğum riski yaşadım ve yatak istirahati verildi , düğüne gitmedim. Hiç kimseye de bununla alakalı konuşma fırsatı vermedim.
Kesinlikle gitmeyin.

Dünyayı eltilik kurumu üzerinden algılayanlar var hayatta, hiç şaşırmayın. :)
Bazılarının varoluş sebebi kayın aile ilişkisi maalesef.
Kendine odaklı, birey olabilen insanları da içlerine çekmeye uğraşıyorlar. :)

Düğüne gelemeyeceğimi eltime ve ailesine söylesem anlayışla karşılarlar hatta benim için endişelenirler bile aramızda problem olmayan insanlar.. ama başlarda bi nifak tohumu sokulmaya çalışıldı insan hissediyor. Acaba alınan eşyaya yorum yapacak mı, kıskanacak mı. Benim elbisem bu kadar konu olmasındaki amacı ben anlıyorum. Şıkır şıkır mı olacak? Eltisinden de mi fazla parlamak isteyecek? Acaba nolacak merakları :) işsiz güçsüz insanlar işte …

Şu an tek odakları düğün, tuğ dikeceğiz neredeyse düğünü bu kadar umursayan bi aile hayatımda görmemiştim
Yani 4-5 saat olup bitiyor.
Herkesin düğünü böyle valla bakın. Kimse yıllar sonra Hanifenur'un düğününü unutamadık, 7 katlı pastası ne güzeldi, hele o giriş müziği unutulmazdı demiyor ay
Kimsenin zerre umurunda değil, çekirdek aile hariç. Olay olan İngiliz kraliyet düğününü bile kimse hatırlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…