1 yıl 5 ay oldu... Resmen zorla nefes almaya çalışıyorum. Beni bu hale getiren Dr. Ankara 1071 Plazaya B Blok, 18. kata taşınmış. Hayatımı mahveden Op. Dr. Mustafa Çelik hayatına hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor. Ben hem bana bıraktığı görsel sorunlarla boğuşuyorum. Hem nefesimle... insan nefes almadan nasıl yaşar?.. Dilerim bana yaşattığının bin mislini, aynı nefessizlikle, görüntü bozukluğuyla yaşamadan ölmesin. Tez zamanda. Amin.
Fotoğraf shoplamaktan, nefes alamadığım burnum yüzünden sürekli kupkuru olan boğaz yollarımdan o kadar yoruldum ki!!!
Revizyon için doktor arayışım devam ediyor. Mağlesef bu sürecin bu kadar uzun oluşu, yaşadığım acı ve zorluklar yüzünden korkuyorum.
Duşünsenize, büyük bir burnunuz var. Doktora yüzüme orantısını, genişliğini, uzunluğunu seviyorum diyorsunuz. Ucun ortasındaki çizgi giderilse kemerim törpülense yeter diyorsunuz ve 3 beden küçültüyor. Ameliyat sonrası bir konuşmada burnunuz çok büyuktü diyor. Şişlikler tamamen geçince eksik bıraktığı kıkırdaklar göruyorsunuz. Eee büyük burnumdan bu eksik kıkırdaklar neyin nesi diye düşünuyorsunuz.
İlk ameliyattan kalan kıkırdakları vb. hastaya veren doktorlara büyük saygı duyuyorum. Birde bu işin ticaretini yapıp kıkırdak satanlar varmış diye duydum. Benim doktorum vermedi. Bence, hastasını düşünen bir doktor kıkırdakları verir zaten. Bu kadar revizyon rinoplasti yapılan bir Ülkede kikirdağı vermeyen doktorda bu çarka hizmet ve kikırdak ticareti için vermiyor olabilir!!! Başka bir neden görüyor musunuz?
Düşünsenize kocaman burnumdan çıkarttığı kıkırdakları ne yaptı? Benim revizyon için görüştüğüm doktorlar, genelde kaburgadan alıp iç valv (nefes alamam gereken bölge) bölgesini desteklemeyi öneriyorlar. Nefes problemimin fazla olmqsından dolayı yan kemikleri kırıp biraz açıp üstten kaburga kıkırdağı ekleme önerileride var.
Ameliyatımı yapan Op. Dr. Mustafa Çelik kocaman burnumun kıkirdaklarını bana vermedi ve ben şu an kaburga kıkırdağımı
feda edip sansımı denemeliyim. Neden denemeliyim diyorum? Çünkü kulak kıkirdağının erime ihtimalinin daha yüksek olduğu söyleniyor ama kaburga kıkirdağıninda erime ve uyum sağlamama ihtimali çokda düşük değil.
Zaman zaman buradan bilgi paylaşacağım. Dilerim bana hem nefes hem gorsel huzur verecek doktoru bulup bir an once bu sureçten kurtulurum. Kurtulduğumda kesinle paylaşıcam.