Tatlı Tarifi Revani(Resimli)

azeri kızı bende denedim ama güzel olmadı içi biraz cıvık kaldı acaba bi yanlışlıkmı yaptım anlamadım tarife tam uydum da

Allah Allah benim revanimi tutturamiyan pek olmadi.ama olabilir bazen öyle seyler.ya ununu az koydun,yada kullandigin un markasi kuvvetli olmayabilir canim.veyada azmi pisirdin acaba?cünkü üstünün ve altinin bayaa bir kizarmis olmasi lazim.yada acaba yüksek atestemi pisirdin?bunlari tekrar bir gözden gecir canim.bana yazarsin.

ayyyy ben de yaptım revanimi, ılıdıktan sonra da kaldırdım dolaba,tadı güzel olmuşsa okula da götürüp öğretmen arkadaşlara tattrcamtşkler azerikızı

bende bu tarifi denedim gözünüz kapalı yapabilirsiniz borcamı bu gün yıkadam 1-2 güne misafirim var tekrar yapıcam

yalnız kek harcına göre biraz daha cıvık oluyo benim gibi paniklemeyin yaparken

bende bu tarifi denedim gözünüz kapalı yapabilirsiniz borcamı bu gün yıkadam 1-2 güne misafirim var tekrar yapıcam

benimkide cıvık oldu azcık daha un ekledim eklemesemiydim ki?Bide benimkinin tadı fln güzel oldu da kabarmadı fırından mı bilmiom artık?

cok sagolun canim.dediginiz gibi gözü kapali yapilabilir bu tarif.cok begendim bu cümlenizi.
Ellerinize saglik

benimkide cıvık oldu azcık daha un ekledim eklemesemiydim ki?Bide benimkinin tadı fln güzel oldu da kabarmadı fırından mı bilmiom artık?

civik olmasina bakmayin.tariften keske hic sasmasaydiniz.un eklediginiz icin hamur sertlesmis ve kabarmamis.bir daha deneyin bence,ama bu sefer tarife harfiyen uyarak
kolay gelsin canim

rica ederim

aslında bu tarif gbi şaşmayan bi irmik helvası tarifi bulsam çokta memnun olurum

irmik helvasını severim ama hiç yapmadım

eğer sizin tariflerinizde varsa bizimle paylaşırmısınız

tekrar teşekkürler

hııı bu arada şuanda fırınımda revani pişiyo yarın bi arkadaşıma götürücem

sanırım bu 5 yada 6. revani yapışım

hepside süper

ya bızım derecelı fırın cok ii pişirmiyo davlumbaz daha guzel yapıoda acaba davlumbazı ısıtıp mı koysam hamuru yoksa fırın sogukkenmı atsam daha guzel kabarır?

ya bızım derecelı fırın cok ii pişirmiyo davlumbaz daha guzel yapıoda acaba davlumbazı ısıtıp mı koysam hamuru yoksa fırın sogukkenmı atsam daha guzel kabarır?

canim ben her zaman kek türü seyleri soguk firina veririm.önceden asla isitmam.davlumbaz hic kullanmadim.ama oda firin gibidir öyle degilmi.bence siz sogukken koyun

ellerinize saglik canim tekrar.iste benim irmik helvasi tarifim burada.simdiye kadar hic sasmadi.hep cok güzel tuttu.

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/202666-sutlu-sultan-helvasi-resimli.html

Son düzenleme:
BU tarifle ikinci kez yapıyorum revaniyi bakalım bu nasıl olacak? Unu arttırmadım bu defa,bir de bu sefer blendrla çırptım yumurtaları köpük köpük oldu bence püf noktalarından biri de o güzel olucak gbi geliyo bakalım,geçenki de tat olarak güzeldi ama çok kabarmamıştı.
Tşkler azerikızı

bende yaptim super wallaha beceremm aslinda ama ne cok sekerli nede az tam yani serbeti yeterli cok sagol gercekten ama 2 yapmamda kesin beceremm hep oyle olur:) yemekte usta ama tatli hamur malesef

uzun zamandır yapmak istediğim bir tatlıydı...bu akşam yaptım...un miktarının az olması gözümü korkutsada size güvenerek aynı ölçüde kattım.. kek hamurundan daha akışkan bir hamuru oldu...pişirdim...kıvamı gayet güzeldi..ancak bize biraz şekerli geldi...bir daha ki denememde şeker oranını azaltmayı düşünüyorum... bizimle bu güzel tarifi paylaştığınız için teşekkürler.....

mesajı yazdıktan sonra tarife tekrar baktım ve şurubu yanlış hazırladığımı farkettim...2sb şeker 2.5 sb su olması gerekirken 2.5 sb şeker 2sb su koymuştum...o nedenle şekerli olmuş....

Ellerinize saglik canim.tam diyecektimki sekerli olmuyor aslinda bu tarif ama alttaki mesajinizi gördüm,cok güldüm canim yaaaa.demek sekerle su miktarini degistirdiniz.Allah iyiliginizi versin
ama olsun,ben de bazen böyle selyer yapabiliyorum.mesela kabartma tozunu unuttugum olur bazenhamuru tepsiye dökmeden hatirlarim hemen.

mesajı yazdıktan sonra tarife tekrar baktım ve şurubu yanlış hazırladığımı farkettim...2sb şeker 2.5 sb su olması gerekirken 2.5 sb şeker 2sb su koymuştum...o nedenle şekerli olmuş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…