Tatlı Tarifi Revani(Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya

4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi irmik
Yarim su bardagindan biraz daha fazla un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Surup:
2,5 su bardagi su
2 su bardagi seker
Ceyrek limonun suyu

Surup icin seker ve suyu ocaga koyun,
Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin.
Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.
Bu arada keki icin yumurta ve sekeri cirpin.
Sonrada diger malzemeleri ekleyin.
Iyice cirpin.Margarinle yaglanmis ve unlanmis
bir tepsi veya borcama dökün ve kek ayarinizda yani 150° de pisirin.
Kek ve surup iliyinca surubu keke dökün.
Soguyunca bolca hindistan cevizini istediginiz
sekillerde serpistirin.Revaniyi buzdolabinda muhafaza edin.
Not:Verdigim tarif yuvarlak veya kare borcam icindir.Resimde gördügünüz 1,5 tarifle yapilmistir.

Son düzenleme:
azeriii bunu kesinlikle deniycemm eline sağlıkk beceriklii kuzu babişkomm çok severr yapınca resmini eklerim amaaa az mıı kabarmışş neeeeee kaydirigubbakcemile3
Yok kizzz,dar bir tepsiye koyarsan cok fena kabarir da
ben revaniyi kek gibi cok kabarmis sevmiyorum.
Bu kalinlik bana iyi geliyor.
Bak yapinca resmini beklerim.

Ben bugün yaptım arkadaşlar. Çok güzel oldu gerçekten... Eşim bir tatlı canavarı olduğu için yarıdan çoğu bitti bile... Dolaptan alıp serin serin yemek çok hoşuma gidiyor. Şimdiye kadar kutuda hazır karışım alıp öyle yapıyordum revaniyi. İlk kez kendim yaptım ve çokta güzel tuttu kıvamı...

Erinmesem resmini çekeceğim ama... sonra inş..

Bu güzel tarif içi teşekkürler. Artık vazgeçilmezlerim arasında :)))

denemek istiyorum ama benim fırınım kekleri bile kurutuyo şekerim.yüksek yapsan içi pişmez,düşük yapsan kıtır kıtır.fanda kaç dercede pişiricem

Cok sevindim canimmmmmm.:1hug:
Denemene de begenmene de cok sevindim.
Zaten bu revaninin tutmadigi hic olmuyor.
Afiyetler olsun sana da esine de.a.s.

Son düzenleme:
azeri kızı bu revani tarifini pazartesi günü yani ilk ramazan günü okudum hemde sabahtan. öğlen hemen yaptım buarada ben çalışan bir anneyim öğle tatilinde eve gidiyorum . yapımıda çok kolay pişirmeside . akşam iftar açıldıktan sonrada nerdeyse tepsinin yarısını da ben yedim :) gerçekten güzel bir revani oldu ben daha öncede yapıyordum ama şerbet ölçüsü çoktu benimkinde çünkü revanin içine şeker katmıyordum
benden bir tavsiye revanin içine yarım limon kabuğu rendelenirsede süper olur

Cok cok sevindim canimmmm.
Denemene de begenmene de.:1hug:
Ellerine saglika.s..Evet dedigin limon kabuguyla
da güzel oluyor.O zaman benden de degisik
fikir gelsin.Bir de bunu cevizli dene.
Yani cevizleri iri kirilmis sekilde.
O da harika oluyor.

çok sağol cnm bende yaptım çok güzel oldu ben üzerine fındık koydum farklı olarak resmini koymak istedim senin kadar olmaz ama benimkide güzel olduu yani:)

Azeri kızı azer kızı klava: Utanmıyor musunuz böyle berbat tarifler vermeye hem malzememe yazık olduhem zamanıma kım verecek bunun hesabını sorarım sıze...Revanı revanı dedınız ISTE revanı BU DEDINIZ yaptık hıcbıseye benzemedı klava:

Deerrmişim şŞakkaaa bacım şakaa :tomato: :roflol:

Az korkutayım dedim ama nafile ; ben bu yazıyı yazarken sen cok uzaklarda olacaksın:a015:
Pc' yine kafayı yemiş bir halde çökmüş Gel artık canım kardeşim ya:çok üzgünüm:
Ellerine sağlık ben hep yaparım revanı bugun de yaptım;cok begendıler hatta çaydan sonra tekrar istediler bu kez uzerıne dondurma koyup servıs ettım harıka oldu foto cekemedım tabı mısafırlerın yanında a.s dondurmalı halı yok ama ılk halı var..
Sevgiler Şenizşakkıdı

bişi sorcam arkadaşlar.bu 3\4 un 3-4 bardak mı yoksa yazıldığı gibi 3\4 mü ben kararsız kaldım.pek becerikli değilimdirde o yüzden galiba :))

kızlar ben geçen gün yaptım bu tarifi ama şurubu sanki az oldu bi daha yaparsam şurubunu daha şekerli yapıcam. bi de irmikten ziyade un tadı vardı tatlıda irmiği biraz artırsam nasıl olur acaba?

kızlar ben geçen gün yaptım bu tarifi ama şurubu sanki az oldu bi daha yaparsam şurubunu daha şekerli yapıcam. bi de irmikten ziyade un tadı vardı tatlıda irmiği biraz artırsam nasıl olur acaba?

cnm benim aslında bende yaptım harika oldu acaba sen az mı pişirdinde un tadı oldu ben bayıldım çünkü bu tarifee

çok sağol cnm bende yaptım çok güzel oldu ben üzerine fındık koydum farklı olarak resmini koymak istedim senin kadar olmaz ama benimkide güzel olduu yani:)

Ayyy cokokizzzz.Harikasin cok güzel gözüküyor.
Ellerine saglik.Resmini cekip koyman cok
hosuma gitti.Tesekkürler.

Libyana Libyana,bu görüntü ne güzel
bir görüntü.Ne becerekli hatunsun yaaa,
bu genc yasta.Kirkbir kere maasallah .tütütü.

Melos cokokiz'in dedigi gibi sen kekini kesin
az pisirdin ve surubu cok pisirdin.Cünkü bu
tarifin tutmadigi hic olmuyor.Kekin altinin ve üstünün
kirmizilasmasi lazim.isterrsen bir daha dene.
Deneyenler cok begenmis.kolay gelsin.

bişi sorcam arkadaşlar.bu 3\4 un 3-4 bardak mı yoksa yazıldığı gibi 3\4 mü ben kararsız kaldım.pek becerikli değilimdirde o yüzden galiba :))

Yarencim özel mesaj bölümünede yazdim ama burayada yazayim
Cokokiz'in dedigi gibi,yarim bardaktan biraz fazla,
yani bir su bardagina yakin olacak.Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…