• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmi tatiller ve bakıcı

yazfey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
1.646
1.725
133
Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?

Ben evde isem gelmezdi

Ama benim işimde resmi tatilde çalışılırdı bazen ben çalışıyorsam gelirdi zira bayram seyran değil benim çalışmamdı ölçütümüz

Oğlumu 23 nisan da işe götüreceğim gelme dedim de ben gelir bakarım götürme demişti gezmeye götürecektim götürdüm de o gün gelmedi ama 19 mayıs ta çalıştım o gün geldi

resmi tatillerde calisilacaksa ayrica konusulur bu durum.

bir doktor tanidigim var mesela,
onun durumu daha degisik, bakici ile saatlik usulu anlasmis mesela,
mesaisi falan oldugunda bakici kaldigi ekstra saat kadar ucrete ekliyor.
ya da bu sekilde resmi tatilde calismasi gerektiginde yine ucretinde degisiklik oluyor gibi gibi bir suru ayrintiyi yazmislar.

Ben çalışıyorsam. Eşim çalışmıyorsa eşim bakıyor oğlumuza.
Eee sizde zaten tatilsiniz. Böyle söylemesine neden takıldınız ki?

Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?

o saydıklarınız resmı tatıl degıl mı ? Ne demek ıstedınız anlamadım

Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
kamuda değilim özeldeyim ben de tatilim

resmi tatillerde ben de çalışmıyor olduğum izin bakıcımıza izin verirdim gelmezdi ama çalışıyor olsaydım nasıl olurdu bilmiyorum
önceden konuşmak netleştirmek gerek diye düşünüyorum
baştan beri böyleyse nasılsa gitmeyeceğim diye varsayop böyle davranıyor olabilir

o saydıklarınız resmı tatıl degıl mı ? Ne demek ıstedınız anlamadım
Sadece kurban bayramı, ramazan bayramı ve yılbaşında çalışmıyordu. Şimdi tüm resmi tatillerin dahil edilmesini istiyor. 29 ekim, 23 nisan, 1 mayıs, 19 mayıs gibi

Kamu dışındaki özel sektör çalışanı olarak söylüyeyim. Resmi tatillerde tatil olunması gerekiyor.
Kişi ve firmalarada bağlı bir durum.
Çalışıp mesai alanlarda mevcut.

Sadece kurban bayramı, ramazan bayramı ve yılbaşında çalışmıyordu. Şimdi tüm resmi tatillerin dahil edilmesini istiyor. 29 ekim, 23 nisan, 1 mayıs, 19 mayıs gibi

Bakıcıların bağlı olarak çalıştığı iş kanunu farklı diye biliyorum. O yüzden resmi tatillerde izin hakları yok.

Memura tatil olan zamanlarda değil özel sektöre tatil olan zamanlarda tatil bizde.Doğrusu da bu çünkü özel sektörde çalışıyor,devlette değil.Mesela bayram tatili memura 5 gün olur özelde 3 günse tatile üç gündür.Siz bir yere gidersiniz de o da gelmez tamam.Bu şekilde anlaşmanız en doğrusu.

Evde olacaksanız gelmesin de siz ogün çalışıyorsanız veya farklı bir işiniz var evde olamayacaksanız gelmeli. Malesef şartları kendisi belirleyemez. Bende özelde çalışırken patron bey bayram seyran dinlemez canı isterse işe çağırırdı...

Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?

Ben geçen sene resmi tatillerde evde olduğum için çocuğu bakıcıya göndermiyordum.

Bakıcınız fırsatçılık yapmış resmen ,bakıcılarda bir süre sonra hele ki çocuk bakıcıya alışmışsa ,ailenin de memnun olduğunu hissettiklerinde ya zam istiyorlar yada böyle taleplerde bulunuyorlar .mantık da şu ;aile beni kaybetmek istemez ,şimdi yeni ve iyi bakıcı bulmaları çok zor .

Back
X