Renkli göz nazarı?

UOTE="Pen Melyn, post: 39230682, member: 646789"]soru o kadar sacma ki acaba sirf renkli gozlu oldugunu belirtme amacli mi acmis konu sahibi bu konuyu dedim, o kadar yani.

Cevapsa hayir, alakasi yok.[/QUOTE]
He Canimi tanimadigim beni görmeyen insanlara bagiriyorum buradan iste renkli gozluyum diye tobe allasen ..

Heren Melyn, post: 39230682, me
soru o kadar sacma ki acaba sirf renkli gozlu oldugunu belirtme amacli mi acmis konu sahibi bu konuyu dedim, o kadar yani.

Cevapsa hayir, alakasi yok.
he Canim he beni görmeyen insanlara tanımayan insanlara ben renkli gozluyum aculun uleyynn mesaji verdim tobe allasen .Merak ettim boyle rastlantilat var mi

dedim, o kadar yani.

Cevapsa hayir, alakasi yok.[/QUOTE]
Her canim

nazar var evet, ilmen de dinen de ispatlanmış bir şey bu.. insanın göz enerjisinin istem dışı karşı tarafa aktarılmasıyla oluyor.. ama renkli göz diye bir şey yok o batıl... benimde gözlerim renkli, bana da derler bebek görmelere falan gitme diye.. tamamen batıl bir şey.. gülün geçin.. nazardan korunmak ve nazar değmemek için felak nas sureleri yeterli.. bu sureleri okuyun hem hiçbirşey olmaz ne size ne karşıdakine allahın izniyle...

Fen Lisesi öğrencileri "mavi ve yeşil gözlülerin nazarının değdiğini kanıtlayan proje" ile yarıştı.

TÜBİTAK'ın yarışmasına katılan proje şöyle: Nazar değecek obje olarak menekşe seçildi. Koyu ve açık renk gözlü beşer kişilik öğrenci grubu oluşturuldu. Öğrenciler 3 seansta 5'er dakika menekşelere baktı. Yeşil ve mavi gözlü grubun bakışlarının bitkide daha fazla organik değişikliğe neden olduğu ortaya çıktı.

Renkli gözün nazarı değiyor

Liselerarası yarışmadaki bir projeye göre mavi ve yeşil gözlülerin nazarı daha çok değiyor. Nazar boncuğu ise yalnız ilk görüşte etkili....

Halk arasındaki "renkli gözün nazarı değer" inancı bilimsel araştırma konusu oldu. TÜBİTAK'ın liselerarası proje yarışmasında yer alan çalışma nazarın varlığını kanıtlamayı amaçlıyor. Maltepe Coşkun Fen Lisesi öğrencisi Nur Kıpçak'ın çalışmasında nazar değecek obje olarak hassas bir bitki olan menekşe tercih edildi. Laboratuvar ortamına 5 adet saksıda menekşe konuldu. İlk 4 saksı için 5 öğrenciden oluşan deney grubu kuruldu. A grubundaki öğrenciler yeşil ve mavi gözlülerden seçildi. B grubunda koyu renk gözlüler yer aldı. C grubundaki öğrencilerin gözleri bağlanarak nazarın parapsikolojik güç olarak maddeye etkimesi ele alındı. D grubunda karışık öğrenci grubu yer aldı ve nazar boncuğunun etkisi araştırıldı. Öğrenciler 3 seansta 5'er dakika boyunca menekşelere baktılar. Seansın her dakikasındaki voltaj değişikliği, bitkinin damarlarına akupunktur iğneleriyle bağlanan elektrotlarla ölçüldü. Bu şekilde bitkinin damarlarındaki organik madde değişkenliği ispatlanmaya çalışıldı.

276 PROJE VAR
Sonuçta bitkinin organik madde geçişini en çok durduran grubun, mavi ve yeşil gözlülerden oluşan A grubu olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre koyu renk gözlülerin nazarı az değerken, nazar boncuğu sadece ilk bakışta etkili oldu. Gözleri bağlı grup ise nazar etkisi yapamadı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasına bu yıl toplam 276 proje başvurusu yapıldı. Öğretim üyelerinden oluşan jüri 40 okuldan 64 projeyi sergilenmeye değer buldu.

alıntıdır.

Bu konuyla ilgili bilimsel bir araştırma daha yapılmış ve mavi gözlü insanların -tabi hepsinin değil- gama (yakıcı) ışın akımlarını dışarıya yollayabildiği gözlenmiş.

Nazara inanırım ama bunun gözle alakası olduğunu sanmıyorum insanın kişiliğiyle alakalıdır nazar etmeyi seven kişilikteki insanlar kıskanç insanlardan uzak durmak en faydalısı göze göre değil ..

ama ben cam gibi mavi gözlülerin bakışlarından rahatsız olurum oda rengin çok açık olmasından sanırım yoksa nazardan değil :)

Kız o zaman renkli gözlü anne babalar napsın çocuunaaa bakmasın mı ayrıca benim eşimde renkli gözlüü

Saçmalamayın yahu hepsi batıl inanç ve safsata iyi o zaman renkli gözlü akrabaları varsa anneanne dede filan görmesinler torunlarını olur mu hiç öyle şey. İnsanın ne niyetle baktığı önemli göz rengi değil. Kıskanç, fesatça, çekemez şekilde bakarsa o zaman nazar değer.

O zaman renkli gözlülerin bol olduğu ülkelerde ne oluyor hepsi nazardan yamuluyormu. Yoksa bebekleri büyüne kadar farklı bir evrende mi?

Tubitak bile onayladi evet renklI.Gözlerin nazari deger

Nedir bu renkli gözlülerin bazı insanlardan çektikleri Senin yine annen demiş konu sahibesi. Benim gözlerim renkli ve iri. Makyaj yapınca ister istemez fazlaca belirginleşiyor. Üniversite hocalarımdan biri bir gün konu anlatırken birden arkasına dönüp '' Kendimi hiç iyi hissetmiyorum kesin senin nazarın değiyor bana, zaten bir haftada üç öğretim üyesi kaza geçirdi sırayı bana mı getirdin''dedi. O sırada ben şok. Sonra da ani bir yüz değişmesiyle sırıtarak şaka yaptım dedi Aklıma geldi sinir oldum bak şimdi

Nazar vardir ama renkle ilişkilendirmemek gerek..Begenilen bişeye Maşaallah demek nazarı engeller..Allahın izniyle tabi..gidin görün bebişi bol bolda maşaallah deyun olsun bitsin

renkli gözlüyüm alayınıza nazar değdirmeye geldim hazır mısınız ?( saçmalamayın yahu nazar var da renkli göz ne alaka)

naarın renkle alakası yok..kötü nefis ve niyetle alakalı..hasetle bakan gözden korkmalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…