Rengi giden beyazlar...:(

cansu8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
43
1
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Size bir sorum var. Nerdeyse bütün beyaz kıyafetlerimin, havlularımın rengi gitti mor gibi bişey oldu. Biraz benim de hatam var genelde renklilerle beraber yıkıyorum
Bu eşyalarımı tekrar beyaz yapma yöntemi var mıdır acaba??
Bildiğiniz yöntemleri yazarsanız çoook sevinirim..

beyazları tek başına 90'yıkayın bi kaç defa.renklilerle beyazlar birlikte atılınca boyanmaması kaçınılmaz.ben 3 makina yapıyorum,beyaz,renkli ve açık renkli...

beyazları ayırarak yıkamaya devam edin.

tül beyazlatıcı deterjanlar var, onlardan kullanabilirsin. marketlerde satılıyor. ve deterjanla birlikte bu beyazlatıcıyı da kullanabilirsiniz.

bir de tv de bir tarif aldım. denemedim. belki işinize yarar.

Çamaşır deterjanı yapmak için: 6 -7 kere yıkamak için.

1 kalıp zeytinyağı sabunu, rendenin ince kısmıyla rendelenir. 1 lt Sıcak suyun içine ekle. Pişir. Karıştırarak. Erit.
Bir bardak (sabun kadar) çamaşır sodası ekle. Köpürür.

Boraks yarım bardak. Ekle.

Çamaşır makinesine bir bardak ekleyerek yıka.

90 derecede yıkamak yıpratmıyor mu çamaşırları?

Şu deterjan formülünü hiç duymamıştım, makinede fazla köpürmez umarım o. Denemek lazım tabi..

Çok sağolun bayanlar..

bimde tül beyazlatıcı var ondan deterjana ekleyip biraz sıcak ısıda çamaşırları bekletip sonra tekrardan başlatın makinayı aynı işlemi yapıp
ben tüm beyazları ayda 1 kez böyle yapıyorum bembeyaz oluyo
çamaşırlarımı da siyahlar ara renkler beyazlar olmak üzere 3 ayırıp yıkıyorum renklerini korumak için.

ne yaparsam yapayım geri dönmüyo o bembeyaz çamaşırlarım.
90 derecede kaynatınca çamaşırlar çekiyo küçülüyo bu yüzden 1 beden büyük alıyorum ben iç çamaşırlarını.
artık uğraşmıyorum çöpe atıp yenisini alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…