• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl Migreni

Hepsini yapacağım çok teşekkürler
Evet bende de cikolata peynir domates bunlar cok etki ediyor yani peynir yiyorsam domates yemem kahvaltida onu da burdan ogrendim.. kahvaltidan sonra durduk yerde bas agrisi basliyordu burda bi konuda okudum aurali mgren ki ilk defa duydum denedim ve gercekten eskisi kadar durduk yerde agri baslamamaya basladi.. biraz deneme yanilma oldu ama ise yaradı

Evet bende de cikolata peynir domates bunlar cok etki ediyor yani peynir yiyorsam domates yemem kahvaltida onu da burdan ogrendim.. kahvaltidan sonra durduk yerde bas agrisi basliyordu burda bi konuda okudum aurali mgren ki ilk defa duydum denedim ve gercekten eskisi kadar durduk yerde agri baslamamaya basladi.. biraz deneme yanilma oldu ama ise yaradı
Domates ile peynir hayatta en sevdiğim şeylerden ikisi :( onlar mı arttırıyor acaba ?

Kızlar bir çaresi var mı bu durumun ? 30 yaşından sonra hayatıma dahil oldu bu regl migreni. Dayanamıyorum, kendimi parçalayacak duruma geldim. Her ay döngümden 2-3 gün önce başlayıp tam 1 haftamı rezil ediyor, baş edemediğim bir ağrı yaşıyorum hiçbirşey de etki etmiyor. Doktorada gittim; tedavisinin olmadığını hormonal değişikliklere bazı vücutların migren şeklinde cevap verdiğini söyledi. Ne olur yaşayan, bitkisel birşeyle falan çözüm bulan varmı. Sabahtan beri sürekli ağlıyorum, yataktan çıkamadım. :KK43:

Ağrısından kafayı yediğim kafamı kesme hissi oluşturan migrene yıllarca katlandım tesadüfi bir eczanede relpax verdiler 3 hap var sırayla alınıyor gün gün al dediler neredeyse aylardır hiç ağrı gelmedi bendeki migrende iki haftada bir kendini gösterirdi normalde

Neredeyse 20 gundur beni mahveden agri. Adetten once baslar iki uc gune biterdi ama bu ay stresli durumlar yasadim oyle bir geldi ki hic gitmeyecek sandım. Kulagim mi agriyor disim mi cene kemigim mi sinuslerim mi yok yok bütün kafa.

Parol falan hak getire...

Dun aksam uyuyamadim agridan, gecenin bir yarisi salonun camina dayadim alnimi. Seyrediyorum dışarıyı. Cam buz gibi. Tesadufen bunun bana iyi geldigini fark ettim. Bugun ara ara yoklasa da daha hafifti.

Soguk kompres benim onerim.

Ilk adet oldugum zamanlar, ergenlikte beni cok uzmustu sonra uyku dönemine gecti . 37-38 yasindayim yine basladi.

Ağrısından kafayı yediğim kafamı kesme hissi oluşturan migrene yıllarca katlandım tesadüfi bir eczanede relpax verdiler 3 hap var sırayla alınıyor gün gün al dediler neredeyse aylardır hiç ağrı gelmedi bendeki migrende iki haftada bir kendini gösterirdi normalde
Relpax’ı geçen ay eşime eczacı satmış, içemedim ama araştırınca ilacı, beyin damarlarına zarar verdiğini yazmışlardı :( korkudan içemedim. Duruyor öyle.

Neredeyse 20 gundur beni mahveden agri. Adetten once baslar iki uc gune biterdi ama bu ay stresli durumlar yasadim oyle bir geldi ki hic gitmeyecek sandım. Kulagim mi agriyor disim mi cene kemigim mi sinuslerim mi yok yok bütün kafa.

Parol falan hak getire...

Dun aksam uyuyamadim agridan, gecenin bir yarisi salonun camina dayadim alnimi. Seyrediyorum dışarıyı. Cam buz gibi. Tesadufen bunun bana iyi geldigini fark ettim. Bugun ara ara yoklasa da daha hafifti.

Soguk kompres benim onerim.

Ilk adet oldugum zamanlar, ergenlikte beni cok uzmustu sonra uyku dönemine gecti . 37-38 yasindayim yine basladi.
Hep tetikte geçecek ömrümüz herhalde. Gözlerim yerinden çıkacak gibi. Ağlayınca daha çok ağrıyor :(

Relpax’ı geçen ay eşime eczacı satmış, içemedim ama araştırınca ilacı, beyin damarlarına zarar verdiğini yazmışlardı :( korkudan içemedim. Duruyor öyle.
Ben hiç o denli araştırmadım her şeyin ters tepme ihtimali var sonuçta ama ben çözüm aldım gerçekten bu ağrı çekilecek gibi değildi artık ben ağırdan kafamı hissetmiyordum

Bendede normal migren var ne zaman geldiği belli olmuyor şanslıydam 2/3 saate geçer şanssızsam o gün 12 hatta 24 veya 48 saat çekerim üstüne bulantı gelir hiç bişey tolere edemez olurum. Doktora tedavisi varsa ne olursa yaptıracam dedim yok dedi geleceğini hissetiğin anda ilaç yazdı yüksek doda onu al dedi ,başladığında almassan geçmez dedi ki çok haklı geçmiyor . Ama ilacı arada değiştimek gerek bi ara 800 ibu alıyofum geçirmiyodu şimdi arveles vardı türkiyedeki doktorum yazmıştı onu deneyim dedim geçen gözüm açıldı sağolsun 😂 arada ialç değiştirmeli . Kranlık oda şart enseye ve ayaklara soğuk press ve ben türkiyede belli ezanelerde olan metollü ucu demir olup bastıra bastıra enseme sürerim biraz burun ucuna ve alınıma oda fayda ediyor . Bazen öyle oluyorki işe gidemedim oldu ama yok tedavisi 🙄 bide banada belki hamilelikte veya doğumdan sonra geçebilir dedi. İnşallah geçer

Son düzenleme:
Allah o regl migreninin belasini versin.
Yalniz benik doktorum ostorojenle alakali oldugunu söylemişti emzirmem bitince ilac kullanabilecegimi söylemişti.

Benim migrenime dolorex etki ediyor.eger daha atak baslamadan icmesem kac tane icersemde fayda etmiyor.bazen bekleyip belki gecer diyorum o zaman asla etki etmez ama baslamadan icersem aninda kesiyor

Migren atagi gelince bazen diyorum oyle canli canli ameliyat edip beynimin icinde ne varsa hepsini alip cikarsinlar.o derece berbat bisey ilaclari atak gelmeden kullanin ve sessiz karanlik bir odada gozunuze ortu koyup dinlenin.baska careside yok

Birkaç yıldır öncesi ve sonrasında en az 1 hafta baş ağrısı çekiyorum, migren midir bilmiyorum zira ağrı kesici işe yaramıyor, doğal tedavi yöntemi deniyorum bende, ense köküne ve şakaklara buz torbası koyuyorum, şakaklarımı okaliptüs yağıyla ovuyorum.

Hiç bir ilaç geçirmiyor; çok az hafifletiyor sadece. Geçen ay eşim eczacıya danışmış ağır bir migren ilacı vermiş; korktum onu da içemedim.
[/QUOT
Kızlar bir çaresi var mı bu durumun ? 30 yaşından sonra hayatıma dahil oldu bu regl migreni. Dayanamıyorum, kendimi parçalayacak duruma geldim. Her ay döngümden 2-3 gün önce başlayıp tam 1 haftamı rezil ediyor, baş edemediğim bir ağrı yaşıyorum hiçbirşey de etki etmiyor. Doktorada gittim; tedavisinin olmadığını hormonal değişikliklere bazı vücutların migren şeklinde cevap verdiğini söyledi. Ne olur yaşayan, bitkisel birşeyle falan çözüm bulan varmı. Sabahtan beri sürekli ağlıyorum, yataktan çıkamadım. :KK43:
Ben de sizin gibi çok ağır migren atakları yaşıyorum bazen günlerce şurup hayattan soğutuyor ama Kullanmakla iyi etmişsiniz o ilaçlar gerçekten kesiyor ağrıyı ama bir süre sonra teki fayda etmiyor ben hamile olduğumu bilmeden migren ilacindan yarımşar saat arayla 3 tane içtim evet ağrım kesildi ama bir süre sonra düşük yasadim kesin ondan düştü diyemem ama o ilaçların öyle bir yan etkisi varmış araştırdığımda. gebeligi sonlandirabiliyorsa kimbilir daha neler yapıyor vucudumuza
igren ilacı. Akapunktur iyi geliyormuş botoks yapılıyormuş basın belli bölgelerine ben bunları deneyecegim

Back