• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl Migreni

ay,felaket bir şey.Her ay canımdan beziyorum,ama hala bır caresını bulamadım.Magnezyum aldım o ay olmadım ama ılaca devam etmedım.dr a bir daha gidemedim.Bana ağrı kesici kar etmıyor.
Bana da. Magnezyumu bende duymuştum ama deneyemedim. Gerçi başladı artık-tam 1 hafta süründürür.

başladığını anladığın anda ilacı içtin içtin..
2 gündür kafamda buz torbasıyla uyuyorum. bitkisel çözümü varsa alırım bir dal..
migren stop diye bir ilaç var onu deneyin..
kendinize hangi ilacın iyi geldiğini deneme yanılma ile bulacaksınız..
Enseye buzda biraz iyi geliyor sanki. Ben şimdi soğuk suyla duş yapıp kafamı tülbetle sıkıcam, belki iyi gelir :kızgın:

Bana da. Magnezyumu bende duymuştum ama deneyemedim. Gerçi başladı artık-tam 1 hafta süründürür.
Ben devam edeceğım yine doktor ıkı kutu vermişti ama bitti dediğim gibi o 2 ay rahattım.Benım bacakları da cunku ıstemsız kasılır gecelerı.Magnezyum eksikliğim var Bi dr a danışın.

Buzluğa islak havlu koyun sonra çıkarıp ensenize, basinizin üstüne ve gözünüze koyun bende de oluyor bu allah ve benimde doğumdan sonra başladı
Onu da deneyeyim sağolun; allahım koca kadın çocuklar gibi ağlıyorum.

Bende lanet migren var. Duvara başımı vurasım gelir. Sırayla neredeyse tüm ağrı kesicilere bağışıklık kazandım. Şu an sadece arveles içiyorum. Ve temiz bir bez olur temiz atlet olur. Buzluğa koyuyorum o orda biraz donuyor. Daha sonra ağrıyan yere bastırarak tutuyorum. Sanırım soğuk damarları açıyor ve iyi geliyor.

Kızlar bir çaresi var mı bu durumun ? 30 yaşından sonra hayatıma dahil oldu bu regl migreni. Dayanamıyorum, kendimi parçalayacak duruma geldim. Her ay döngümden 2-3 gün önce başlayıp tam 1 haftamı rezil ediyor, baş edemediğim bir ağrı yaşıyorum hiçbirşey de etki etmiyor. Doktorada gittim; tedavisinin olmadığını hormonal değişikliklere bazı vücutların migren şeklinde cevap verdiğini söyledi. Ne olur yaşayan, bitkisel birşeyle falan çözüm bulan varmı. Sabahtan beri sürekli ağlıyorum, yataktan çıkamadım. :KK43:
ayni ben gunde iki hap fayda etmiyor adetden once baslar ikinci ucuncu gunu gecer berbat birsey

Bir de 30 yaşından sonra dediniz ya özel olacak af buyrun ria taktirdiniz mi hormonlu olandan taktirmistim o tavan yaptirmisti bende
Ria’nın ne olduğuna şimdi netten baktım :KK16:
Yok hiç taktırmadım, 36 yaşında evlendim ben, öncesinde de aktif bir özel hayatım yoktu; 11 aylık evliyim, evlenmeden 7-8 ay önce doktora gitmiştim; o yaştan dolayı olabileceğini, çocuk doğurmamış olmanın da regl migrenini tetiklediğini söylemişti.

Gluten diyeti yapmayı dener misiniz?
Her migren diyene söylüyorum, benim migrenim tamamen buğday ürünleri nedeniyleymiş.
Azaltmak bile migrenimin bitmesine yetti.
Şimdi eskisi gibi yiyorum, migren, egzamam, geniz akıntısı hepsi tekrar başladı.
Belki sizinki de glutenden tetikleniyordur.
Olabilir; alerjik rinitim ve kronik sinüzitim var zaten. Geniz akıntısı bende ata sporu :dondurma:
Glutenden free bende 5-6 ay beslenmiştim ama ozamanlar regl migrenim yoktu; 32 de falan başladı.

Yaşım 36 ve bu illeti yaşamaktan bıktım artık migren gözlerime vurdu geçici körlük yaşıyorum Allahım kimseye yaşatmasın bu ağrıyı ve şuan hamileyim birşey olacak diye okadar tedirginim ki herhastane gittim caresiii yoook😣😣

Ostrojen yukseldigi icin oluyor,baslamadan daha dolarex iciyordum ,4 saatte bir 1-2 gunde toplardi,su an hamile oldugum icin yok tabi :))
Ben ilaçtan kaçan da bir bireyim belki ondan da oluyor. Ne güzel rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin:emir_bebek:

Merhaba geçmiş olsun bende böyle dayanamadığım regl migren ağrımı sosyal medyadan duyurup çözüm aradım bi arkadaşım migren taşını söyledi eczaneden gittim buldum aldım başladığı anda sürüyorum şakaklara enseye bana iyi geliyo ama bu dönemde çok hareket bazı kokularda tetikliyo dikkat ediyorum dilerseniz taşın resmini atarım tekrar Allah şifa versin
Vallahi çözüm kafanı kesmek deseler onu bile deneyecek haldeyim; elbette isterim resmini.

Nefes alma yöntemleri az biraz etki ediyor ama ben çözümü magnezyumda buldum kısmen de olsa. Düzenli magnezyum kullanınca daha hafif geçiyor ataklar.
Düzenli derken ? Bir hafta öncesinden falan mı ? Şuan zaten biotin+omega 3 kullanıyorum. Karaciğeri ilave yormayayım şimdi :(

Bende lanet migren var. Duvara başımı vurasım gelir. Sırayla neredeyse tüm ağrı kesicilere bağışıklık kazandım. Şu an sadece arveles içiyorum. Ve temiz bir bez olur temiz atlet olur. Buzluğa koyuyorum o orda biraz donuyor. Daha sonra ağrıyan yere bastırarak tutuyorum. Sanırım soğuk damarları açıyor ve iyi geliyor.
Onu da deneyeyim çok teşekkürler

Kızlar bir çaresi var mı bu durumun ? 30 yaşından sonra hayatıma dahil oldu bu regl migreni. Dayanamıyorum, kendimi parçalayacak duruma geldim. Her ay döngümden 2-3 gün önce başlayıp tam 1 haftamı rezil ediyor, baş edemediğim bir ağrı yaşıyorum hiçbirşey de etki etmiyor. Doktorada gittim; tedavisinin olmadığını hormonal değişikliklere bazı vücutların migren şeklinde cevap verdiğini söyledi. Ne olur yaşayan, bitkisel birşeyle falan çözüm bulan varmı. Sabahtan beri sürekli ağlıyorum, yataktan çıkamadım. :KK43:
17 yasından beri 30umu gectm hala care bulamadm biara migrene baglı depresyon bile yasadm care bulamadm. Keske sadece regl döneminde yasasaydm agrıyı... kaç doktora gittim kesin bir çözümü yok malesef ilaçlara baglı yasıyorum hayatımı

Yaşım 36 ve bu illeti yaşamaktan bıktım artık migren gözlerime vurdu geçici körlük yaşıyorum Allahım kimseye yaşatmasın bu ağrıyı ve şuan hamileyim birşey olacak diye okadar tedirginim ki herhastane gittim caresiii yoook😣😣
Allahım acil şifalar versin hepimize insallah

Back