• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl Migreni

17 yasından beri 30umu gectm hala care bulamadm biara migrene baglı depresyon bile yasadm care bulamadm. Keske sadece regl döneminde yasasaydm agrıyı... kaç doktora gittim kesin bir çözümü yok malesef ilaçlara baglı yasıyorum hayatımı
Çok zor. Migren başka hiçbirşeye benzemiyor :( allahım yardımcımız olsun.

Kesinlikle magnezyum öneriyorum. Magnezyum hergün bir tane içiyorum. Normal günlerde migren ağrılarım azaldı ya da şiddeti hafifledi. Yalnız regl dönemi ağrılarım aynen sizin gibi. Öncesinde başlar bitene kadar beni bitirir. Yapacak pek bişey yok aslında. Ağrıyı hissettiğiniz anda ağrı kesici ile soğuk kompress. Son çare acile gitmekti. Artık onu da yapamıyoruz. Korkunç bir ağrıdır. Yaşamayan bilemez. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda kurtulursunuz..

4-5 yaşından beri çekiyorum malesef hiç bir çözümü yok her yolu denemiş biri olarak söylebilirim. Söyleyenlerde olmuş İlaç deneme yanılma kesinlikle zaten bağışıklık kazandığın anda başka ilaca geçmek gerekiyor. Aslında tek yapmamız gereken stressiz yaşam.Onun yanında öğün atlamamak. Heh birde piskolojik olarak aayy bu ay migrenim başlıcak yadahala migenim tutmadı hayret derseniz gerçekten başlıyor 😂

Kesinlikle magnezyum öneriyorum. Magnezyum hergün bir tane içiyorum. Normal günlerde migren ağrılarım azaldı ya da şiddeti hafifledi. Yalnız regl dönemi ağrılarım aynen sizin gibi. Öncesinde başlar bitene kadar beni bitirir. Yapacak pek bişey yok aslında. Ağrıyı hissettiğiniz anda ağrı kesici ile soğuk kompress. Son çare acile gitmekti. Artık onu da yapamıyoruz. Korkunç bir ağrıdır. Yaşamayan bilemez. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda kurtulursunuz..
Allah razı olsun, magnezyumu hemen deneyeceğim, yarın eczaneden aldırayım.

Bu konu bensiz olmaz, çok uzun yıllardır migrenim var, bir keresinde iki gün hastanede yatırmıştı beni.
Sadece hamileyken ve lohusayken tutmadı.
Ben de ağrı kesicilere bağışıklık kazanmış durumdayım ne yazık ki.
Her ay reglden iki gün önce başlar.
Hızlı farkedip Avmigran aldım aldım,
yoksa Apranax fort daha olmadı iğne.
Geçen ay biraz da iş stresi eklendi aynı gün içinde üç ağrı kesici içtim.
Çikolata ve peynir ağrıyı tetikliyor bende.
İyi gelenler; buz torbası koymak,
kafamı komançiler gibi tülbentle iyice sıkmak,
Farmasi at kestanesi kremi ile ovmak,
karanlık ortamda dinlenmek.
Magnezyum ve demir takviyelerine düzenli devam ettiğimde ağrının dozu ve süresi azalıyor.
Size de çok geçmiş olsun.

4-5 yaşından beri çekiyorum malesef hiç bir çözümü yok her yolu denemiş biri olarak söylebilirim. Söyleyenlerde olmuş İlaç deneme yanılma kesinlikle zaten bağışıklık kazandığın anda başka ilaca geçmek gerekiyor. Aslında tek yapmamız gereken stressiz yaşam.Onun yanında öğün atlamamak. Heh birde piskolojik olarak aayy bu ay migrenim başlıcak yadahala migenim tutmadı hayret derseniz gerçekten başlıyor 😂
Bende bağışıklık kazandım herhalde banada ilaçlar fayda etmiyor :(

Ağrıdan kafamı duvarlara vururum o derece kött ve berbat bir ağrı .. Allah yardmcın olsun en büyük ilacın karanlıkta yarım saat uyumak

Merhaba, doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz? Ben Yasmin kullanırken o dediğiniz ağrıyı felaket yaşıyordum. Okulda ışığa bakmamak için cam kenarındaki çocukları bile yerinde etmişliğim var🤣
Ben çare olarak o ağrı gelmeden bir iki gğn önce papatya çayı içmeye başlardım. Baya bi hafifletirdi.
Ama ne zaman ki hapları bıraktım o ağrı da bitti.
Artık sadece belki bir gün o da çok hafif oluyor.
Papatyayı denemenizi tavsiye ederim.

Kızlar bir çaresi var mı bu durumun ? 30 yaşından sonra hayatıma dahil oldu bu regl migreni. Dayanamıyorum, kendimi parçalayacak duruma geldim. Her ay döngümden 2-3 gün önce başlayıp tam 1 haftamı rezil ediyor, baş edemediğim bir ağrı yaşıyorum hiçbirşey de etki etmiyor. Doktorada gittim; tedavisinin olmadığını hormonal değişikliklere bazı vücutların migren şeklinde cevap verdiğini söyledi. Ne olur yaşayan, bitkisel birşeyle falan çözüm bulan varmı. Sabahtan beri sürekli ağlıyorum, yataktan çıkamadım. :KK43:
Aynı şekilde otuz yaşından sonra bende de olmaya başladı artı mide bulantısıyla birlikte. İki üç gün öncesi başlıyor sonra bir iki gün daha devam ediyor. Ağrı kesici ve kas gevşetici alıyorum. Çalıştığım için o günlerim kabus gibi geçiyor.

Ria’nın ne olduğuna şimdi netten baktım :KK16:
Yok hiç taktırmadım, 36 yaşında evlendim ben, öncesinde de aktif bir özel hayatım yoktu; 11 aylık evliyim, evlenmeden 7-8 ay önce doktora gitmiştim; o yaştan dolayı olabileceğini, çocuk doğurmamış olmanın da regl migrenini tetiklediğini söylemişti.
Eşim dediginiz icin evlisiniz die sordum ozur dilerim rahatsizlik verdiyse ...bende cok buyuk etkisi oldu ondan sonra artti da bas agrilarim ondan sormustum :olamaz: . Anladim melisa papatya cayi sutku tatlilara tarcin atmayi falan denediniz mi

İnşAllah sizede şifa olur

Eklentiler

• EE8C80B5-DB30-40F2-8DC5-6B5071E530ED.jpeg
    EE8C80B5-DB30-40F2-8DC5-6B5071E530ED.jpeg
    102,9 KB · Görüntüleme: 65
  • 21709F62-829C-4085-AF26-E23B73C28A42.jpeg
    21709F62-829C-4085-AF26-E23B73C28A42.jpeg
    100 KB · Görüntüleme: 45
Merhaba, doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz? Ben Yasmin kullanırken o dediğiniz ağrıyı felaket yaşıyordum. Okulda ışığa bakmamak için cam kenarındaki çocukları bile yerinde etmişliğim var🤣
Ben çare olarak o ağrı gelmeden bir iki gğn önce papatya çayı içmeye başlardım. Baya bi hafifletirdi.
Ama ne zaman ki hapları bıraktım o ağrı da bitti.
Artık sadece belki bir gün o da çok hafif oluyor.
Papatyayı denemenizi tavsiye ederim.
Doğum kontrol hapı kullanmıyorum, papatyayı da deneyeyim teşekkürler

Bu konu bensiz olmaz, çok uzun yıllardır migrenim var, bir keresinde iki gün hastanede yatırmıştı beni.
Sadece hamileyken ve lohusayken tutmadı.
Ben de ağrı kesicilere bağışıklık kazanmış durumdayım ne yazık ki.
Her ay reglden iki gün önce başlar.
Hızlı farkedip Avmigran aldım aldım,
yoksa Apranax fort daha olmadı iğne.
Geçen ay biraz da iş stresi eklendi aynı gün içinde üç ağrı kesici içtim.
Çikolata ve peynir ağrıyı tetikliyor bende.
İyi gelenler; buz torbası koymak,
kafamı komançiler gibi tülbentle iyice sıkmak,
Farmasi at kestanesi kremi ile ovmak,
karanlık ortamda dinlenmek.
Magnezyum ve demir takviyelerine düzenli devam ettiğimde ağrının dozu ve süresi azalıyor.
Size de çok geçmiş olsun.
Hepsini yapacağım çok teşekkürler

Eşim dediginiz icin evlisiniz die sordum ozur dilerim rahatsizlik verdiyse ...bende cok buyuk etkisi oldu ondan sonra artti da bas agrilarim ondan sormustum :olamaz: . Anladim melisa papatya cayi sutku tatlilara tarcin atmayi falan denediniz mi
☺️ Estafurullah olurmu :KK60:
Papatya demledim şimdi onu içiyorum.

Çocuk doğurunca geçenler çok varmış. Ben daha 11 aylık evliyim, çocukda kısmet bilemiyorum

Back