- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.216
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
-
Çok zor. Migren başka hiçbirşeye benzemiyor17 yasından beri 30umu gectm hala care bulamadm biara migrene baglı depresyon bile yasadm care bulamadm. Keske sadece regl döneminde yasasaydm agrıyı... kaç doktora gittim kesin bir çözümü yok malesef ilaçlara baglı yasıyorum hayatımı
Allah razı olsun, magnezyumu hemen deneyeceğim, yarın eczaneden aldırayım.Kesinlikle magnezyum öneriyorum. Magnezyum hergün bir tane içiyorum. Normal günlerde migren ağrılarım azaldı ya da şiddeti hafifledi. Yalnız regl dönemi ağrılarım aynen sizin gibi. Öncesinde başlar bitene kadar beni bitirir. Yapacak pek bişey yok aslında. Ağrıyı hissettiğiniz anda ağrı kesici ile soğuk kompress. Son çare acile gitmekti. Artık onu da yapamıyoruz. Korkunç bir ağrıdır. Yaşamayan bilemez. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda kurtulursunuz..
Bende bağışıklık kazandım herhalde banada ilaçlar fayda etmiyor4-5 yaşından beri çekiyorum malesef hiç bir çözümü yok her yolu denemiş biri olarak söylebilirim. Söyleyenlerde olmuş İlaç deneme yanılma kesinlikle zaten bağışıklık kazandığın anda başka ilaca geçmek gerekiyor. Aslında tek yapmamız gereken stressiz yaşam.Onun yanında öğün atlamamak. Heh birde piskolojik olarak aayy bu ay migrenim başlıcak yadahala migenim tutmadı hayret derseniz gerçekten başlıyor
Aynı şekilde otuz yaşından sonra bende de olmaya başladı artı mide bulantısıyla birlikte. İki üç gün öncesi başlıyor sonra bir iki gün daha devam ediyor. Ağrı kesici ve kas gevşetici alıyorum. Çalıştığım için o günlerim kabus gibi geçiyor.Kızlar bir çaresi var mı bu durumun ? 30 yaşından sonra hayatıma dahil oldu bu regl migreni. Dayanamıyorum, kendimi parçalayacak duruma geldim. Her ay döngümden 2-3 gün önce başlayıp tam 1 haftamı rezil ediyor, baş edemediğim bir ağrı yaşıyorum hiçbirşey de etki etmiyor. Doktorada gittim; tedavisinin olmadığını hormonal değişikliklere bazı vücutların migren şeklinde cevap verdiğini söyledi. Ne olur yaşayan, bitkisel birşeyle falan çözüm bulan varmı. Sabahtan beri sürekli ağlıyorum, yataktan çıkamadım.
Amin insallahAllahım acil şifalar versin hepimize insallah
Yok sürekli. Ara vermeden kullanırsam iyi geliyor. Bırakınca başa sarıyor.Düzenli derken ? Bir hafta öncesinden falan mı ? Şuan zaten biotin+omega 3 kullanıyorum. Karaciğeri ilave yormayayım şimdi
Eşim dediginiz icin evlisiniz die sordum ozur dilerim rahatsizlik verdiyse ...bende cok buyuk etkisi oldu ondan sonra artti da bas agrilarim ondan sormustumRia’nın ne olduğuna şimdi netten baktım
Yok hiç taktırmadım, 36 yaşında evlendim ben, öncesinde de aktif bir özel hayatım yoktu; 11 aylık evliyim, evlenmeden 7-8 ay önce doktora gitmiştim; o yaştan dolayı olabileceğini, çocuk doğurmamış olmanın da regl migrenini tetiklediğini söylemişti.
Doğum kontrol hapı kullanmıyorum, papatyayı da deneyeyim teşekkürlerMerhaba, doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz? Ben Yasmin kullanırken o dediğiniz ağrıyı felaket yaşıyordum. Okulda ışığa bakmamak için cam kenarındaki çocukları bile yerinde etmişliğim var
Ben çare olarak o ağrı gelmeden bir iki gğn önce papatya çayı içmeye başlardım. Baya bi hafifletirdi.
Ama ne zaman ki hapları bıraktım o ağrı da bitti.
Artık sadece belki bir gün o da çok hafif oluyor.
Papatyayı denemenizi tavsiye ederim.
Hepsini yapacağım çok teşekkürlerBu konu bensiz olmaz, çok uzun yıllardır migrenim var, bir keresinde iki gün hastanede yatırmıştı beni.
Sadece hamileyken ve lohusayken tutmadı.
Ben de ağrı kesicilere bağışıklık kazanmış durumdayım ne yazık ki.
Her ay reglden iki gün önce başlar.
Hızlı farkedip Avmigran aldım aldım,
yoksa Apranax fort daha olmadı iğne.
Geçen ay biraz da iş stresi eklendi aynı gün içinde üç ağrı kesici içtim.
Çikolata ve peynir ağrıyı tetikliyor bende.
İyi gelenler; buz torbası koymak,
kafamı komançiler gibi tülbentle iyice sıkmak,
Farmasi at kestanesi kremi ile ovmak,
karanlık ortamda dinlenmek.
Magnezyum ve demir takviyelerine düzenli devam ettiğimde ağrının dozu ve süresi azalıyor.
Size de çok geçmiş olsun.
UyutmuyorkiAğrıdan kafamı duvarlara vururum o derece kött ve berbat bir ağrı .. Allah yardmcın olsun en büyük ilacın karanlıkta yarım saat uyumak
Eşim dediginiz icin evlisiniz die sordum ozur dilerim rahatsizlik verdiyse ...bende cok buyuk etkisi oldu ondan sonra artti da bas agrilarim ondan sormustum. Anladim melisa papatya cayi sutku tatlilara tarcin atmayi falan denediniz mi
Çocuk doğurunca geçenler çok varmış. Ben daha 11 aylık evliyim, çocukda kısmet bilemiyorumEşim dediginiz icin evlisiniz die sordum ozur dilerim rahatsizlik verdiyse ...bende cok buyuk etkisi oldu ondan sonra artti da bas agrilarim ondan sormustum. Anladim melisa papatya cayi sutku tatlilara tarcin atmayi falan denediniz mi
Sifa olsun☺ Estafurullah olurmu
Papatya demledim şimdi onu içiyorum.
Çoook teşekkür ediyorum, hemen bakayım onadaİnşAllah sizede şifa olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?