Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü ve tedavi yöntemleri

yalnız ben aloe veranın dahilen kullanılmasının belli başlı ciddi sorunlara yol açabileceğini okudum korktum sanki biraz :26:

Okuduklarınızı paylaşabilirmisiniz? aloe veranın ciddi bir yan etkisi literatürde yoktur. Dünya sağlık örgütünün tıbbi bitkiler monografında yer almaktadır. En ciddi yan etkileri mide bulantısı ve ishaldir ancak bunlarda nadiren görülebilen etkilerdir. Bir çok kişiye mevcut çeşitli hastalıkların tedavisine destekleyici olarak tavsiye ettim sadece annem ve diğer bir kişide bu yan etkiyi gördüm.

Okuduklarınızı paylaşabilirmisiniz? aloe veranın ciddi bir yan etkisi literatürde yoktur. Dünya sağlık örgütünün tıbbi bitkiler monografında yer almaktadır. En ciddi yan etkileri mide bulantısı ve ishaldir ancak bunlarda nadiren görülebilen etkilerdir. Bir çok kişiye mevcut çeşitli hastalıkların tedavisine destekleyici olarak tavsiye ettim sadece annem ve diğer bir kişide bu yan etkiyi gördüm.

yazı kopyalanmıyor o yüzden linki veriyorum Aloe Vera Özü İçmenin Tehlikeleri Var Mıdır ? | ALOE VERA ÜRÜNLERİ : Toptan Fiyatına Perakende Alın... ayrıca başka bir sitede daha fazla şey okumuştum ama şimdi o yazıyı bulamıyorum .s

yazı kopyalanmıyor o yüzden linki veriyorum Aloe Vera Özü İçmenin Tehlikeleri Var Mıdır ? | ALOE VERA ÜRÜNLERİ : Toptan Fiyatına Perakende Alın... ayrıca başka bir sitede daha fazla şey okumuştum ama şimdi o yazıyı bulamıyorum .s

Evet bahsettiğiniz üzere aloe vera suyu için (diğer adları aloe lateks veya özsu) kolorektal kanser yaptığı, sarımsak, soğan ve laleye karşı alerjisi olanların kullanmaması gerektiği ile ilgili okuduklarınız dışında diğer yan etkileri doğrudur. Çünkü bitki öz suyu tıpta müsilaj olarak kullanıldığından doz aşımı gibi durumlarda sindirim sisteminde yan etkileri görülmüştür.

Ancak dahilen ve haricen kullanılması gereken kısım aloe veranın jel olan bölümüdür ki 300 civarında faydalı bileşik (vitamin,mineral,aminoasit vb.) jel kısmındadır.

Aloe vera jel in kan şekeri ile ilgili ve kan sulandırıcı diye bilinen ilaçlar ile birlikte kullanılması sakıncalıdır. Şeker hastaları bu nedenle insülin kullanmadan sadece aloe vera jel içerek yan etkisiz bir şekilde tedavi olabiliyor. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kalp hastaları da aynı şekilde ilaçların yan etkisinden bu şekilde kurtulabiliyor. Tüm bunların dışında aloe vera jel için tıbben kanıtlanan ciddi bilinen bir yan etki yoktur.

Sonuç olarak aloe vera jel ile aloe vera suyu apayrı maddelerdir. Aloe suyu tıpta sadece müshil olarak kullanılır bunun dışında tedavi edici hiç bir etkisi yoktur. Esas faydalı olan kısım jel olan bölümdür. Yukarıda yazdıklarım Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Okan YILLAR'ın ''Aloe Vera Jel ve Aloe'' isimli kitabından alınmıştır.

Evet bahsettiğiniz üzere aloe vera suyu için (diğer adları aloe lateks veya özsu) kolorektal kanser yaptığı, sarımsak, soğan ve laleye karşı alerjisi olanların kullanmaması gerektiği ile ilgili okuduklarınız dışında diğer yan etkileri doğrudur. Çünkü bitki öz suyu tıpta müsilaj olarak kullanıldığından doz aşımı gibi durumlarda sindirim sisteminde yan etkileri görülmüştür.

Ancak dahilen ve haricen kullanılması gereken kısım aloe veranın jel olan bölümüdür ki 300 civarında faydalı bileşik (vitamin,mineral,aminoasit vb.) jel kısmındadır.

Aloe vera jel in kan şekeri ile ilgili ve kan sulandırıcı diye bilinen ilaçlar ile birlikte kullanılması sakıncalıdır. Şeker hastaları bu nedenle insülin kullanmadan sadece aloe vera jel içerek yan etkisiz bir şekilde tedavi olabiliyor. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kalp hastaları da aynı şekilde ilaçların yan etkisinden bu şekilde kurtulabiliyor. Tüm bunların dışında aloe vera jel için tıbben kanıtlanan ciddi bilinen bir yan etki yoktur.

Sonuç olarak aloe vera jel ile aloe vera suyu apayrı maddelerdir. Aloe suyu tıpta sadece müshil olarak kullanılır bunun dışında tedavi edici hiç bir etkisi yoktur. Esas faydalı olan kısım jel olan bölümdür. Yukarıda yazdıklarım Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Okan YILLAR'ın ''Aloe Vera Jel ve Aloe'' isimli kitabından alınmıştır.

hımm o zaman ben aradaki farkı bilmiyormuşum direk aloe vera diye araştırınca bunu bulmuşum teşekkür ederim öğrenmiş oldum )

evet aloe veranın bu konuda oldukça başarılı sonuçları olduğunu söyleyebilirim

reflünüz düzeldimi acaba bendede sorun var göğsümün üst kısmına boğaza doğru baskı oluyor iştahsızımda..

Merhabalar. Bende bu probiyotiklerin çok faydasını gördüm 1 seneyi geçkindir kullanıyorum, bünyemi güçlendirdi. Kefir de içiyorum. Ev yoğurdu da yapıyorum, doğal beslenmeye özen gösteriyorum. Bu probiyotiklerin bazı hastalıklara da iyi geldiğini bu 1 sene zarfında öğrendim ama herşeyde olduğu gibi insanlarımız hastalanmadan yada başına kötü birşey gelmeden bu tarz faydalı bilgileri öğrenmiyorlar yaaa..
Probiyotikler ile Tedavi Edilen Hastalıklar Neler? Gözlerine inanamayacaksın...

Tedavi edilemeyen, tekrarlayan iltihabi hastalıklar (Enfeksiyonlar)
Mantar (Candida) enfeksiyonları
Çocuklarda görülen pamukçuk
Şeker Hastalığı (Diyabet)
Romatizmal Hastalıklar
Hashimato hastalığı
Sedef hastalığı
Multiple Skleroz (MS)
Otizm
Depresyon
Kronik yorgunluk
Çocuklarda öğrenme bozuklukları
Dikkat eksikliği
Baş ağrısı
Şizofreni
Besin tahammülsüzlükleri ve besin alerjileri (Gıda intoleransları)
Vitamin eksiklikleri
Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları (Zatürre, Bronşit, Sinüzit, Orta kulak iltihapları, Nezle, Grip vb.)
Ülseratif kolit
Crohn hastalığı
İrritabl bağırsak sendromu
Reflü

Ah bu dert beni öldürecek 2,5 aylık hamileyim ama inanın okadar kötü geçiyor ki hamileliyim sevinemiyorum bile.. Yemek yemesem mideme kramp giriyor az yememe ragmen bende mide eksimesi yada yanması yok bende boğazımda tıka basa doluluk hissi var. Bi lokmada yesem on lokmada yesem aynı ve bu yatana kadar devam ediyor. Bununla ilgili bi önerisi olan varmı bide yemekten sonra cok halsizleşiyorum. Su içsemde inmiyor aşağı sanki bütün yedıklerim midem de değil boğazımda.. :KK43:

bende de reflü var malessef :KK43: ne zaman çok azda olsa baharatlı bir şey yesem yada fazla şekerli bir şey yesem daha ağzımdaki lokmayı yutarken iki göğsümün arasında bir sızı oluyor ve çok canım yanıyor resmen yanık acısı gibi sızlıyor ve bu yediklerime dikkat etsem bile 1 hafta 10 gün devam ediyor eğer yine farketmeden dokunucak bir şey yersem yine tekrarlıyor ayrıca şöyle bir durumda olmaya başladı iki göğsümde adet dönemimdeki hassaslaşıp acayip acıyor bu durumu yaşarken. Hiç böyle bir şey yaşayan var mı acaba? ben o eğer tahrişse kapansın diye çok bitkisel şeyler uyguladım halada yapıyorum mesela kantaron yağı vs. içiyorum ama pek bir faydasını görmedim ilaçlarda geçirmedi yediğime içtiğime o kadar dikkat ediyorum ki hayatımdan çok şeyi çıkardım ama bazen mecbur kaldığımda azda olsa yersem böyle oluyor Allah korusun çok panik yapan bir insanım aklıma hep onun büyüyüp yara olup kötü bir hastalığa yol açma ihtimali geliyor, böyle bir sorun yaşayan oldu mu ya da ona çare bulabilen?

şuan reflünüz ne durumda lioness? benim göğüs üstü boğaza doğru baskı var dediğiniz gibi adet zamanları daha çok oluyor..ilaçları kestim fayda etmedi doktor manometri ph asit ölçer istedi yapsammı yapmasammı kararsızım :KK43:

bende 1 yildir var bu hastalik. ne yemek yiyebiliyorum, ne de yedigimden bisey anliyorum. 1 yildir hayatim zehir oldu. 1 yil once depresyonmus stresmis boyle seyler yoktu bende, gayet pozitif hayati seven neseli sen sakrak biriydim ama reflu olduktan sonra yava yavas nesem kacmaya basladi, resmen depresyondayim ve agridan acidan dolayi stresteyim. stres refluyu getirir derler ama bende tersi oldu, reflu stresi getirdi.
2defa farkli doktorda endoskopi yapildi, reflu ve gastrit yok dediler. bakteri varmis, antibiyotik kullandim 1 hafta. gecmedi, sikayetlerim ayni. asit azaltici haplardan gunde 4-5 tane iciyorum, maksimum olcusu gunde 5. ben maksimumu zorluyorum ama yine de inanilmaz kotuyum. haplai eksik alirsam acillik oluyorum. lanet olsun bu hastaliga. hayatim karardi.

şuan reflünüz ne durumda ???

Epey olmus yaziyi yazali, eski halime acidim valla :KK43:
Son 2 yildir ilaclari biraktim, cok iyiyim. Hic gecmeyecek saniyordum, cok umutsuzdum.
Gecti gitti sukur. :KK52:

iyi olmanıza çok sevindim ,bendede bu sene çıktı reflü doktor manometri ph asit ölçer istedi yapsammı yapmasammı kararsızım burundan yemek borusuna kadar kablo gibi bişey sokup inceliyorlar ,,inş benimde geçer gider

burundan ilk defa duyuyorum. bana endoskopi yapilmisti, agizdan yemek borusuna girdi kamerayla inceledi, gastrit ve reflu tanisi koydu, ilaclara ragmen hic iyi degildim. ekmek bile yiyemiyordum, su bile icsem asit geliyordu bogazimi cok yakiyordu. kalbime baski oluyordu. hayatimin en kotu gunlerini gecirdim acikcasi. 15 kilo vermistim :KK43:
2 yil surdu, sonra stresli donemlerim azalinca gecti. Bir de her gun mutlaka yogurt yedim, bir tavsiye uzerine. Yogurt sindirim sistemimi calistirmisti cunku.
Hala da her gun yogurdumu yerim. Sindirime cok faydasi var gercekten.

burundan ilk defa duyuyorum. bana endoskopi yapilmisti, agizdan yemek borusuna girdi kamerayla inceledi, gastrit ve reflu tanisi koydu, ilaclara ragmen hic iyi degildim. ekmek bile yiyemiyordum, su bile icsem asit geliyordu bogazimi cok yakiyordu. kalbime baski oluyordu. hayatimin en kotu gunlerini gecirdim acikcasi. 15 kilo vermistim :KK43:
2 yil surdu, sonra stresli donemlerim azalinca gecti. Bir de her gun mutlaka yogurt yedim, bir tavsiye uzerine. Yogurt sindirim sistemimi calistirmisti cunku.
Hala da her gun yogurdumu yerim. Sindirime cok faydasi var gercekten.

bende yaptırmıştım endoskobi buda gasrit reflü bide kapakçıkta genişleme dediler ilaçlar işe yaramadı ondan dediğim testleri istedi bende kararsızım yapmak istemiyorum hiç ama yapmasamda ne olur diye aklımatakılıyor ..bakalım,,inş geçer sizede çok sevindim benimde geçer inşallah

bende yaptırmıştım endoskobi buda gasrit reflü bide kapakçıkta genişleme dediler ilaçlar işe yaramadı ondan dediğim testleri istedi bende kararsızım yapmak istemiyorum hiç ama yapmasamda ne olur diye aklımatakılıyor ..bakalım,,inş geçer sizede çok sevindim benimde geçer inşallah

Gecer canim, hic stres yapmamaya calis. Hep stres veya uzuntuden oluyor sindirim hastaliklari. Benimki gectiyse seninki de mutlaka gecer. Cunku, benim hic umudum yoktu. Omur boyu oyle kalicam saniyordum.

şuan reflünüz ne durumda lioness? benim göğüs üstü boğaza doğru baskı var dediğiniz gibi adet zamanları daha çok oluyor..ilaçları kestim fayda etmedi doktor manometri ph asit ölçer istedi yapsammı yapmasammı kararsızım :KK43:

kötü maalesef :KK43: ilaç içmek istemiyorum çünkü dokunuyor haftada 1 mide koruyucu bide gece yatarken sadece anti asit şurup içiyorum ama yetmiyor tabi. hala yemek borumdaki tahriş devam ediyor mideme dokunmuyor yediklerim ,ama yiyekler yakıcı etkise sahipse yada eğer zararlıysa yemek boruma değer değmez acımaya başlaıyor .mesela kuru üzüm tatlıdır ya az önce ağzıma iki tane attım yemek borumdan geçerken nasıl yaktı canımı anlatamam. ayrıca asit boğazıma kadar gelmekten franjit yaptı boğazım sürekli kızarık ve yanıyor ve burunada çıkıyormuş bazen orayı da yakıp alerjide yapmış, 1 senede bana bunları yaptı daha neler olur bilmiyorum kötü şeyler yaşamaktan korkuyorum. yani bende durum bu bitkisel yada doğal çok şey deniyorum ama yok yani fayda etmiyor. reflü zaten o kapakçık kapanmadan geçmez o kapakçıkta kendiliğnden kapanmaz sadece gelen asit yaskamasın diye ilçala tolare edilmeye çalışılıyor ama oda ne zamana kadar yani bilmiyorum ki ilaçta içemiyorum içebilsem belki bu tahriş olmazdı yada geçerdi. bende çok çıkmazdayım nerdeyse hergün çareszlikten ağlıyorum ama yok yani bir şey bulamıyorum

Son düzenleme:
Gecer canim, hic stres yapmamaya calis. Hep stres veya uzuntuden oluyor sindirim hastaliklari. Benimki gectiyse seninki de mutlaka gecer. Cunku, benim hic umudum yoktu. Omur boyu oyle kalicam saniyordum.

moleta senin adına çok sevindim ve inan okurken keşke banada böyle bir şey olsa diye gözlerim doldu, okadar kötü ki reflüm ağzıma biraz eğilme anında bile asit geliyor, düz yerde yatamıyorum ve en kötüsü yemek borumda asitten tahriş oldu yiyecekelr mideme dokunmasa bile orayı yakıyor bir çok şey yiyemiyorum ve o tahrişin ialerlemesinden korkuyorum. ilaçta içemiyorum çok yan etki yapıyor sadece haftada bir mide koruyucu alıyorum bunun yanında faranjit te yaptı bende boğazım hep ağrıyor grip gibiyim sürekli. sende bu kadar ciddi belirtiler varmıydı, nasıl geçti ,ilaçlar mı işe yaradı? anlatsan biraz belki fayda görürüm

moleta senin adına çok sevindim ve inan okurken keşke banada böyle bir şey olsa diye gözlerim doldu, okadar kötü ki reflüm ağzıma biraz eğilme anında bile asit geliyor, düz yerde yatamıyorum ve en kötüsü yemek borumda asitten tahriş oldu yiyecekelr mideme dokunmasa bile orayı yakıyor bir çok şey yiyemiyorum ve o tahrişin ialerlemesinden korkuyorum. ilaçta içemiyorum çok yan etki yapıyor sadece haftada bir mide koruyucu alıyorum bunun yanında faranjit te yaptı bende boğazım hep ağrıyor grip gibiyim sürekli. sende bu kadar ciddi belirtiler varmıydı, nasıl geçti ,ilaçlar mı işe yaradı? anlatsan biraz belki fayda görürüm

bu kadar ciddi belirtiler mi? ben resmen oluyorum saniyordum, kanserim kesin diyordum. inanilmaz acilar cektim, hayatimin en kotu donemini yasadim :KK43:((
neyseki bitti. ben reflunun veya gastritin sebebinin, kesinlikle hareketsizlik ve kotu beslenme sonucu bagirsaklarin calisamamasindan kaynaklandigini dusunuyorum. bagirsaklar calismayinca yiyecekler midede kaliyor, hazmedemiyoruz ve bu da reflu ve gastrit yapiyor. ilk endoskopi cekilecegi zaman, doktor bana 8 saat birsey yemeden gel demisti, ben 16 saat yemeden gitmistim. Boru mideme sokuldugunda hala yemek var, dedi doktor ve baska gune randevu verdi. Dusunebiliyor musun, 16 saat gecmesine ragmen hala midem dolu, sindirememisim.
Sindirim sistemi sorunu olan herkese tavsiyem, oncelikle gastrolog muayenesi ve gastrologun verdigi ilaclari kullanmak ve ek olarak:
-2 gunde 1, 40dklik yuruyus (cunku yuruyus bagirsaklari calistiriyor)
-her gun 1 kase yogurt (bagirsaklara cok faydali)
-yemeklerden sonra gaviscon surup(recetesiz satiliyor, yan etkisiz zararsiz bir ilac)

2 aya toparlanirsiniz

bu kadar ciddi belirtiler mi? ben resmen oluyorum saniyordum, kanserim kesin diyordum. inanilmaz acilar cektim, hayatimin en kotu donemini yasadim :KK43:((
neyseki bitti. ben reflunun veya gastritin sebebinin, kesinlikle hareketsizlik ve kotu beslenme sonucu bagirsaklarin calisamamasindan kaynaklandigini dusunuyorum. bagirsaklar calismayinca yiyecekler midede kaliyor, hazmedemiyoruz ve bu da reflu ve gastrit yapiyor. ilk endoskopi cekilecegi zaman, doktor bana 8 saat birsey yemeden gel demisti, ben 16 saat yemeden gitmistim. Boru mideme sokuldugunda hala yemek var, dedi doktor ve baska gune randevu verdi. Dusunebiliyor musun, 16 saat gecmesine ragmen hala midem dolu, sindirememisim.
Sindirim sistemi sorunu olan herkese tavsiyem, oncelikle gastrolog muayenesi ve gastrologun verdigi ilaclari kullanmak ve ek olarak:
-2 gunde 1, 40dklik yuruyus (cunku yuruyus bagirsaklari calistiriyor)
-her gun 1 kase yogurt (bagirsaklara cok faydali)
-yemeklerden sonra gaviscon surup(recetesiz satiliyor, yan etkisiz zararsiz bir ilac)

2 aya toparlanirsiniz

hımm evet sinidrim problemleri reflüye sebep oluyor çünkü yiyecek midede uzun süre kalıyor ama şu var benim sindirim problemim yok reflü ona rağmen var :KK43:

Merhabalar yaklaşık 8 aydan beri yani gecen yazdan beri yutkunma zorlugum var olay şöyle başladı agzıma acı ekşi su geldi mide yanması falan sonraları ben yediklerime dikkat ettm cola kızartma vesaire mide yanması tamamen gecti ama boğazımda takılma hissi geçmedi mide fıtıtğı olunca olurmus genelde diye okudum endoskopi yaparlar diye de doktora gitmeye korkuyrm ben bogazıma o tahta seyle bile baltıramayan bir insanım yardımlarınızı beklıyorum su an kudret narı kullanyrm mide yanması yok ama sabah kalktgmda afedersnz agzıma ekşi su gelmiş oluyor bogazımda takılma hissi yasayanlar ve geçirenler yardımcı olursa sevinirim.

X