reddi miras

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
14.903
28.624
avukat bey benim annemle babam 2003 yılında boşandılar. biz 3 kardeşin velayeti annede kaldı..
2014 kasım ayında babam vefat etti. babamdan hiçbir şekilde miras kalmadı. o yüzden bizde herhangi bir işlem yapmadık. sadece bekar olan 2 kız kardeşime yetim maaşı kaldı. 2 si de öğrenci ben çalışıyorum, evliyim.

gelin görünki şimdi borçlar çıkmaya başladı. biz 3 kardeşe kalıyormuş borçlar.. ve benim 1,5 yaşındaki çocuğum bile mesulmüş bu borlardan.. reddi miras yapmamız gerekirmiş meğer.. kredi kartı borcu muhtemelen hepsi.. şimdi biz reddi miras yapabilir miyiz, hangi yolu izlemeliyiz??

Ölenin ikametgahının bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak reddi mirasta bulunabilirsiniz.
Reddi miras: Ölümden itibaren 3 ay içinde herhangi bir sebep göstermeden ya da
tereke( yani miras) borca batıksa süreye tabi olmaksızın mirasın borca batık olması sebebi ile reddi miras talebinde bulunabilirsiniz.

Merhaba;
Yukarıda açıklama sorunuzun cevabını vermektedir. Eğer babanızın hiç bir mal varlığı yok ise veya olmasına rağmen borçları mal varlığından daha fazla ise (yani borca batıksa) süreye tabi olmaksızın reddi miras talebinde bulunabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…