- 11 Aralık 2011
- 82
- 17
- 288
- Konu Sahibi sentinus14
-
Teşekkürler canım. Tabiki herkes yaşadıklarını paylaşsın ki seçim yapacaklar da ona göre seçimini yapsın. Ben de bu başlığı onun için açtım, yaşananları paylaşalım diye. Siz bu seferki denemenizde nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? İnşallah bu seferki tedavilerimiz pozitif olursizin adınıza sevindim.Allah tamanına erdirsin. embiriyolog semra hanım hemşirenin yanlışını düzeltti bizden 2 kez boşalmayla elde edilen spermlerin hepsini kullandılar.Yani kesinlikle başlangıçta yanlış bilgilendirilmiştim.ama sizde farklı bir uygulama yaptılarsa orasını bilemem.ne güzel sizden kart çekimini kabul etmişler.Bizi kabul etmediler.Apar topar kredi çekip paranın üstünü tamamladık.Ama sağlık olsun kısmet bu işler.Şahsen labaratuvar ortamınlarına güvenmiyorum.Daha iyi bir labaratuvar ortamında daha farklı olabilirdi sonuçlar.Ama yapacak bir şey yok hayırlısı.Oraya gidecekleri etkilemek istemem bu işler kısmet bazısı a kliniğinde bazısı b kliniğinde hamile kalır.Ama gördüklerimi ve yaşadıklarımı paylaşmak istedim.herkese bol şans.
Cok uzuldum canim. Allah sabir versin insallah Allah bir yol gosterir ve kolaylikla evlafina kavusursun. Su ara genart i cok duyuyorum.bakalim.en buyuk korkum esimdeki morfoloji sorunu. Malesef bir turlu duzelmiyor. Hakkimizda hayirlisi.Recai hocada yeni tedavi oldum.Embiriyolarım sağlam çıkmadı diye transferim iptal oldu.Sizi bilgilendirmek isterim. Recai hoca ve Gürhan hoca gerçekten çok bilgililer.Özellikle Gürhan hoca çok iyi niyetli.Diğer doktorun sanırım adı evrendi çok bilgili olduğunu tecrübelerime dayanarak söyleyemeyeceğim.Ama o da iyi niyetli gerçekten.Labaratuvarda semra hanım işinde iyi gözüküyor ama labaratuvar koşullarından çok emin değilim açıkçası.Daha önce genartta tüpbebek yaptırmıştım 6 embiriyom 5. güne gitmişti.Burada 3 ü ancak gitti oysa yumurta sorunum (maşallah) yoktu.İlaçları anlatan hemşire bize yanlış bilgi verdi.Eşiniz evde boşalsın onu değil ikinci boşalmayla elde edileni kullanacağız dedi.Oysa bizde hem morfoloji hem de dna hasarı sorunu var.Yani sperm sayısı fazla olmak zorundaki sağlam olanı seçebilsinler.Ama 7 yıldır bu işin içinde olduğum için bilinçli davrandım ve hata yapmamış olduk.Embiriyolog düzeltti yanlış bilgiyi ALLAHTAN.Çok paragöz bir merkez olduğunu söyleyebilirim.Eğer devlet destekli yaptıracaksanız her kuruşunu peşin istiyorlar ve kesinlikle krediyle çekimi kabul etmiyorlar.Hiç yardımcı olmuyorlar.Hoca bilgili orasına bişey diyemem ama labaratuvardaki aletler ne durumda bilmiyorum.Şahsen orada yaptırdığım için pişmanım.Tüm emeklerim boşa gitti.Allaha tevekkül artık gücümü toplayıp deneyecem ilerde gene artık ne zaman toplayabilirsem malum cgh ile tüpbebek çok pahalı.inşallah sizinki olumlu olur arkadaşlar.Allah hepimizi güldürsün inş.O biliyor neler çektiğimizi...
kızlar merhaba bugün transferimin 11. günü ve beta hcg değerim 351 haber vermek istedim sizlere inşallah böyle devam eder. ikiz olabilir :) çok heyecanlıyım. Çarşamba günü tekrar test yaptıracağım. inşallah sağlıklıdırlar ve herşey sağlıklı bir şekilde devam eder ve sağ sağlim kucağıma alırım bebişlerimi inşallah. Darısı sizlerin başına.lütfen sonucunuzu olumlu yada olumsuz bildirirmisiniz benim için çok şey ifade ediyor. gidersem dediğinizi yapıcam akşamları randevu alıcam. akılla. teşşekkür ederim
kızlar merhaba bugün transferimin 11. günü ve beta hcg değerim 351 haber vermek istedim sizlere inşallah böyle devam eder. ikiz olabilir :) çok heyecanlıyım. Çarşamba günü tekrar test yaptıracağım. inşallah sağlıklıdırlar ve herşey sağlıklı bir şekilde devam eder ve sağ sağlim kucağıma alırım bebişlerimi inşallah. Darısı sizlerin başına.Recai hocada yeni tedavi oldum.Embiriyolarım sağlam çıkmadı diye transferim iptal oldu.Sizi bilgilendirmek isterim. Recai hoca ve Gürhan hoca gerçekten çok bilgililer.Özellikle Gürhan hoca çok iyi niyetli.Diğer doktorun sanırım adı evrendi çok bilgili olduğunu tecrübelerime dayanarak söyleyemeyeceğim.Ama o da iyi niyetli gerçekten.Labaratuvarda semra hanım işinde iyi gözüküyor ama labaratuvar koşullarından çok emin değilim açıkçası.Daha önce genartta tüpbebek yaptırmıştım 6 embiriyom 5. güne gitmişti.Burada 3 ü ancak gitti oysa yumurta sorunum (maşallah) yoktu.İlaçları anlatan hemşire bize yanlış bilgi verdi.Eşiniz evde boşalsın onu değil ikinci boşalmayla elde edileni kullanacağız dedi.Oysa bizde hem morfoloji hem de dna hasarı sorunu var.Yani sperm sayısı fazla olmak zorundaki sağlam olanı seçebilsinler.Ama 7 yıldır bu işin içinde olduğum için bilinçli davrandım ve hata yapmamış olduk.Embiriyolog düzeltti yanlış bilgiyi ALLAHTAN.Çok paragöz bir merkez olduğunu söyleyebilirim.Eğer devlet destekli yaptıracaksanız her kuruşunu peşin istiyorlar ve kesinlikle krediyle çekimi kabul etmiyorlar.Hiç yardımcı olmuyorlar.Hoca bilgili orasına bişey diyemem ama labaratuvardaki aletler ne durumda bilmiyorum.Şahsen orada yaptırdığım için pişmanım.Tüm emeklerim boşa gitti.Allaha tevekkül artık gücümü toplayıp deneyecem ilerde gene artık ne zaman toplayabilirsem malum cgh ile tüpbebek çok pahalı.inşallah sizinki olumlu olur arkadaşlar.Allah hepimizi güldürsün inş.O biliyor neler çektiğimizi...
canım tebrik ederim.inşalah sağlıkla kucağına alırsın. zaten 5. gün embriyosu olması harika birşey sağlıklı olduğunun belirtisi. çok araştırdım 5. güne ulaşmayan embriyolar malesef çok başarılı olamıyor. darısı başımıza inşallah. bana umut oldun bugün.kızlar merhaba bugün transferimin 11. günü ve beta hcg değerim 351 haber vermek istedim sizlere inşallah böyle devam eder. ikiz olabilir :) çok heyecanlıyım. Çarşamba günü tekrar test yaptıracağım. inşallah sağlıklıdırlar ve herşey sağlıklı bir şekilde devam eder ve sağ sağlim kucağıma alırım bebişlerimi inşallah. Darısı sizlerin başına.
Bu arada mutlaka değinmek istediğim bir konu var. Transfer günü bana embriyo gelişim formumu verdiler. Orda eşimin sperm değerlendirmeleri de vardı. Meğersem eşimin sperm morfolojisi çok kötüymüş. Hoca zaten kötü olduüunu söylemişti ama ben bulguları internete yazınca şok oldum bu kadar kötü olacağını düşünmmemiştim.gerçi bizde morfoloji hiç hesaplanamıyordu belki ordan anlamak gerekirdi.
Gerneyse internette biraz araştırma yapınca gördümki bu 2 hasar sahip olan kişilerde mutlaka imsi uygulaması yapılması gerekiyormuş yani icsi çok büyütmediği için spermleri bozuk spermler seçilemiyormuş ve bu nedenle de yumurta dölleniyor ama dışarıda yaşamıyor gibi durumlar oluşuyormuş. Benim 6 yumurtamın 6 sı da döllendi ve hepsi 5. güne kadar yaşadı. Yani laboratuvar icsi yöntemi ile çok çok çok iyi bir sonuç çıkarmış. ilk başta icsi ile yapıldığı için içime kurt düştü keşke imsi ile yapılsaydı dedim ama araştırdıkça icsi ile ne kadar iyi iş çıkardıklarını gördüm. Yani demem o ki ben laboratuvara hiç gübenmezken bunları okuduktan sonra 10 üstünden 10 verdim :) inşallah kendi içinize sinen merkezi seçersiniz ve sonucundan memnun ayrılırsınız. öpüyorum :)
çok teşekkür ederim canım :) darısı başına. inşallah senin de sonucun pozitif olur ve burada mutlu haberlerini bizimle paylaşırsın. Benim diğer 2 denememde de embriyolarım 5. güne ulaştı aslında ama kaliteli değillerdi zor yaşadılar. Ozaman farkettim spermde sorun olduğunu ve farklı bir şekilde ilerlenmesi gerektiğini ve tezim doğru çıktı :) çünkü sperm sağlıklı olursa ozaman dölleme sağlıklı oluyor ve embriyolar sağlıklı oluyorlar mesele diğer denemelerde embriyolar zar zor 5. güne gelirken bu sefer hatching blast embriyo oldular yani zarını deldiler. özetle yeni teknik ile başarıya ulaşıldı çok şükür :)canım tebrik ederim.inşalah sağlıkla kucağına alırsın. zaten 5. gün embriyosu olması harika birşey sağlıklı olduğunun belirtisi. çok araştırdım 5. güne ulaşmayan embriyolar malesef çok başarılı olamıyor. darısı başımıza inşallah. bana umut oldun bugün.
Canim ya cok gec gördüm yazını.ben cenyrumda tedavi oldum.kizim simdi yanımda. 22 şubatta doğum yaptım.Merhaba arkadaşlar şimdiden hepinize topiğime, tospiğime hoş geldiniz diyorum :)
Evet canlar konumuz Racai hocada tüp bebek tedavisi yaptıranlardan, tüp bebek tedavi aşamasında olanlardan yol yordam öğrenmek, tavsiye almak, bilmediklerimiz sormak vs. vs. d,e devam ediyor.
ben ilk sorumu sizlere sorarak başlamak istiyorum 10-15 arası embriyosu olup hepsini pgt/cgh'e gönderen arkadaşlar oldu mu bunu merak ediyorum. Olduysa bu kadar çok embriyo için bir indirim yaptılar mı? Centrumda labaratuvar ücretleri yani pgt/cgh fiyatları çok pahalı bu konuda bir kolaylık sağladılar mı bunu merak ediyorum.
Ayrıca tedavi süreci ve clinik ile ilgili tavsiyeleriniz , önerileriniz nelerdir?
şimdiden herkese geldiği, okuduğu ve cevap yazdığı için teşekkürler
Canım öncelikle Allah bağışlasın kızını. Bahtı güzel olsun inşallah. Sağlıklı mutlu huzurlu bir ömrü olsun. Darısı benim başıma inşallah :)Canim ya cok gec gördüm yazını.ben cenyrumda tedavi oldum.kizim simdi yanımda. 22 şubatta doğum yaptım.
Evet canim adete göre hesaplanıyor.ben bartinda yaşadığım icin ayda bir gitti m kontrollere.dogumuda bartinda yaptım.recai hoca kendis i gkrmek istedi ama bizim şartlarımız buna uygun değildi.ben merkezden cok memnun kaldim..devamli irtibat halindeydik .hoca hic bırakmadı bizi.halada görüşüyoruz.sizin adınıza cok sevindim.insallah doguma kadar herşey gonlunuzce olur.sizi cok güzel günler bekliyor.Canım öncelikle Allah bağışlasın kızını. Bahtı güzel olsun inşallah. Sağlıklı mutlu huzurlu bir ömrü olsun. Darısı benim başıma inşallah :)
Yazdığın için çok teşekkür ederim. şimdi bile yazman çok iyi oldu. Benin gibi Centrum'u merak edenler bilgi Sahibi olur sayemizde belki :) Benim de sonucum pozitif çok şükür yarın kese görmeye gidiyoruz :) yarın 5+4 olacak inşallah :) hoca adet tarihinden itibaren başlıyor değil mi hesaplamaya?
Canım birşey daha var merak ettiğim. Ne zamana kadar Recai hoca İle devam ettin? Doğumu hangi hastanede kim yaptırdı?
Evet canim adete göre hesaplanıyor.ben bartinda yaşadığım icin ayda bir gitti m kontrollere.dogumuda bartinda yaptım.recai hoca kendis i gkrmek istedi ama bizim şartlarımız buna uygun değildi.ben merkezden cok memnun kaldim..devamli irtibat halindeydik .hoca hic bırakmadı bizi.halada görüşüyoruz.sizin adınıza cok sevindim.insallah doguma kadar herşey gonlunuzce olur.sizi cok güzel günler bekliyor.
canım merhaba,S sentinus14 merhaba bende centrumda başladım ve memnun kaldım tek kötü yönü yoğunluktan dolayı kendiniz takibinde olmak zorunda kalıyorsunuz ama hemşirelerden de hocadan da çok memnunum benim transferimde diğer ay olacak embriyolar genetiğe gitti ve 1 tanemiz sağlıklı geldi olsun buna da şükür inşallah tutunurda bende olumlu sonuç alırım sizlerinde Rabbim kucağınıza sağlıklı sıhhatli almayı nasip etsin
benim de öyle oldu önce dondurdular çünkü önce cgh'e gitsin dedik sonra vazgeçtik pgt olsun dedik o sırada transfer için vücudu hazırlamadıklarından mecbur dondurdular canım. seninki cgh'e mi gitti?birde bir regl dönemini es geçtiler hemen transfer etmiyeceklermiş sana da mı öyle uyguladılar
canım korkma çözme konusunda çok başarılılar. transferden 1 gün önce çözülüyor ve o çözüldüğü 1 günde benim embriyolarım büyümüşler bile embriyoloğlar öyle demişti ve çok sevinmiştim. hatta 1 tanesi zarıını delmiş ve hatcblast olmuş. inşallah seninki de sorunsuz bir biçimde çözülür ve transferin gerçekleşir. Bence labaratuvarı ara ve pgt sonuçlarını iste. Ben istedim mail attılar hatta alana kadar burunlarındna getirdim o günlerde labaratuvarda bir iletişim sıkıntısı vardı 11 tane elemanın hepsiyle konuştum hepsini azarladım artık hepsi beni tanıyordu :) labaratuvardan aradıkları bir numara vardı orayı ara ordan sonuçlarını iste.S sentinus14 merhaba 5 embriyom gitti sadece 1 i geldi bende çok korkuyorum transfere uygun olmazsa çözülünce diye birde 1 embriyomda 1 gende sorun varmış ama tam anlayamadım hoca transfere uygun bulursa o da transfer edilebilir dedi sorunu bende anlamadım açıkçası korkudan ve meşgul etmiyim insanları diye aramadım embriyo çözülünce sorun oluyor mu canım? bana uygun bulunursa dediler sağlıklı ama daha birde işin çözülünceki kısmı mı var benim ilk tüp bebek tecrübem de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?