Raporlu İken İşten Çıkarılma Olur mu ?

Evet belgelerimi almaya geldim dedim. Biz evinize göndermiştik dediler. Bende elinize illaki bi nushası vardır onu verin sgk işsizlik için başvurcam dedim. Sgk dan daha çıkışınız yapılmadı dedi. Bende o zaman eve ne gönderdiniz dedim. İkisi farklı bir işlem eve giden evrakla sgk dan çıkışınızın bildirilmesi dedi. Sonra bende o adreste değilim bugun il dışına çıkıcam bu işlemleri halletmem lazım dedim. Yarın mailinize göndeririz dediler. Adresimi ev adresi olarak değiştirdim çünkü resmi adres kaynanamlar olarak gözüküyor. Nikah zamanı öyle yaptırmıştık kaldı daha değiştirmedik. Şimdi onlarında kulağına gitsin istemedim. Yeni adres verdim tmm buraya göndeririz dedi. Bende hani göndermiştiniz dedim. Avukat aracılığı ile noter kanalıyla düzenlenip gönderim aşamasında diye yine kıvırdı. Böyle bir alavere dalavere cevaplar işte. Ne yaptıklarını bana nasıl beni tezgah kurduklarını bilmiyorum. Hala aklımda bin tane soru var. Çıkış kodumu bile bilmiyorum ki ona göre atağa geçeyim. Bende avukatıma durumu söyledim böyle böyle diye. Sen yine de ik yla konuştuğun herşeyi mail ile de onlara at evrak talebini birde maille yaptı yazılı kanıt olsun elinde, cuma günü çıkışının verildiğinide özellikle belirt mailinde dedi. Öyle yapacaktım sonra birde doktora gideyim dedim 10 günlük rapor verdi durumumu anlattım. Elinde raporun olsun yinede resmi olarak dedi hani bildirimsiz işe gelmedi durumunundan bişey yapamasınlar diye. Sonra o raporu ik ya mail olarak attım. Ağızlarını arar gibi raporumun bitiminde çıkışımı verme durumunuz varmı 10 gün daha bekletebilirmisiniz çıkışımı dedim. Biz ztn çıkışını verdik sadece sgk ya bildirmesi kaldı dedi. En azından mailde onların beni çıkarttığı yazıyor. Ve de benim onlara attığım raporda mail ekinde.
Beklemekten başka çarem kalmadı. Çaresiz ve de çelişkiler içinde beklemek çok zor. İdam kararım ellerinde sanki ne gün öldürcekler diye bekliyorum.

@aydingelini canım sende diğer topikte sormuşsun dönemedim, detaylar burda anlattığım gibi :KK43:
E devletten bak cikis verilmismi eger gozukmuyorsa sgk dokumlerinde zaten bi anlami yok. Raporunno zaman ise yarar ama kalan haftalari hep rapor alman gerekir

Doktor ne diye rapor verdi?

İnşallah haksızlığa karşı bedellerini öderler

doğum raporu varken sebep sunup işten çıkartabılırler.doğum rapor alırsan ve cıkartılırsan çıktığın tarıhten ıtıbaren +9 gun odemesını alırsın gerı kalan ödeneği alamazsın. sgkdan emzırme parası+aıle sosyaldende alırsın.

hamıle bayanlara çıkışını veren işverenler çok.bu yuzden doğum raporlarının tamamını alamayan çok bayan var.

Selamlar herkese,
Konuya giriyorum direk...
6 aylık hamileyim özel sektörde çalışıyorum.
İşyerimde tarafıma mobing uygulandı. Ben istifa etmedim ama sürekli açığımı arayıp sonunda işyeri kurallarıyla alakalı uyumlu olarak bi kaç acığımı daha doğrusu herkesin yaptığı halde uyarı almamasına rağmen bana yazılı uyarı verildi. Sonuç olarak bugun izinli idim. Ben işte yokken telefonla arayarak, disiplin kurulu kararınca çıkışıma karar verildiği evraklarında ev adresime gönderildiği belirtildi. Ellerindeki uyarılar maalesef kılıfına uygun beni işten çıkarmaya yeterli çünkü imzam var. Fakat ben zaten 2 ay sonra doğum iznime çıkıcaktım. Çok kötü bi zamanlama oldu. Bi kaç kişi bugun için rapor alabilirsen al raporluyken çıkarılamazsın dediler. Bende tesadüfen bugun devlet hastanesinde muayene olmuştum ama zaten izinliyim diye rapor almadım. Şimdi o doktorla görüşsem o gün için ztn girişim var rapor istesem ya da özel bi hastaneden doktorla anlaşarak rapor alsam bugun için, iş akdi feshimi durdururmu engellermi, ya da iptalini sağlarmı. Hatta böyle bi yararı olcaksa daha uzun raporlar alarak raporum bitmeden uzatarak doğum iznine kadar rapor almayı düşünüyorum. Doğum iznimde zaten beni çıkaramazlar diye biliyorum en azından devletten alacağım izin parasından haklarımdan geri kalmayayım...
Merhaba, tesadüfen forumda mesajlarınızı okudum. En son Ağustos 2018’de yorum yapılmış. İşten çıkartılmanız hakkında daha sonraki süreçte ne olduğunu merak ettim. İşyeri size işten çıkış yazısını imzalattı mı? Ev adresine yazı göndererek işten çıkartma olmaz zira...

Özel sektör de 1,5 yıl çalışmaktayım.
İş yerimi ve çalışan arkadaşlarımı çok seviyorum.
10.haftam da hamile olduğumu söyledim. İşimiz stresli olduğu için söylemek durumundaydım.
Fakat hiç beklemediğim şekilde... Söyledikten 2 gün sonra;
işlerin gerilediğinden dolayı beni çıkartma gereği duydular.Gerekli ödemelerini yapacaklarına ve hamilelikte bu stresli ortamda daha kötü olacağımı, dinlenmem gerektiğini söylediler.
Sağ olsunlar çok düşünceliler. >:=(
Gerçekten hala toplumda kadın olmanın dezavantajını yaşıyoruz.
İhbar süremin bitmesine iki haftam kaldı.
Artık motivasyonum da performansımda düştü.
Gerçekten hayal kırıklığı yaşıyorum.
Kimse ile kötü olmak da istemiyorum.

Selamlar herkese,
Konuya giriyorum direk...
6 aylık hamileyim özel sektörde çalışıyorum.
İşyerimde tarafıma mobing uygulandı. Ben istifa etmedim ama sürekli açığımı arayıp sonunda işyeri kurallarıyla alakalı uyumlu olarak bi kaç acığımı daha doğrusu herkesin yaptığı halde uyarı almamasına rağmen bana yazılı uyarı verildi. Sonuç olarak bugun izinli idim. Ben işte yokken telefonla arayarak, disiplin kurulu kararınca çıkışıma karar verildiği evraklarında ev adresime gönderildiği belirtildi. Ellerindeki uyarılar maalesef kılıfına uygun beni işten çıkarmaya yeterli çünkü imzam var. Fakat ben zaten 2 ay sonra doğum iznime çıkıcaktım. Çok kötü bi zamanlama oldu. Bi kaç kişi bugun için rapor alabilirsen al raporluyken çıkarılamazsın dediler. Bende tesadüfen bugun devlet hastanesinde muayene olmuştum ama zaten izinliyim diye rapor almadım. Şimdi o doktorla görüşsem o gün için ztn girişim var rapor istesem ya da özel bi hastaneden doktorla anlaşarak rapor alsam bugun için, iş akdi feshimi durdururmu engellermi, ya da iptalini sağlarmı. Hatta böyle bi yararı olcaksa daha uzun raporlar alarak raporum bitmeden uzatarak doğum iznine kadar rapor almayı düşünüyorum. Doğum iznimde zaten beni çıkaramazlar diye biliyorum en azından devletten alacağım izin parasından haklarımdan geri kalmayayım...
Hastaneye gittiyseniz o gün için raporu sonradanda alabilirsin. Ama gitmediğin doktordan geriye dönük almak zor. Tanıdık varsa belki. Ki zaten hamile kişi işten çıkarılmaz. Yasal değil. Günlük işten 1,5 saat erken çıkma hakkınız bile var. Mahkemeye verin hertürlü kazanırsınız.

10.haftam da hamile olduğumu söyledim. İşimiz stresli olduğu için söylemek durumundaydım.
işlerin gerilediğinden dolayı beni çıkartma gereği duydular.Gerekli ödemelerini yapacaklarına ve hamilelikte bu stresli ortamda daha kötü olacağımı, dinlenmem gerektiğini söylediler.
İşten çıkartıyorlarsa ne diye ihbar kullandırıyorlar ki? Çıkışınızı verir kıdem ihbar tazminatınızı verip çıkarmaları gerekirdi.
İşten çıkarılma konunuza gelince de işe iade davası açın, her şekilde kazanırsınız. Pozisyonununuzu kapatmadıkları sürece, kapatmış olsalar bile size alternatif bir pozisyon sunup sizin de kabul etmemeniz durumunda son çare ilkesine bağlı çıkartabilirler, öyle yapsalar bile kazanırsınız zaten davayı da ihbar doldurmanıza gerek yoktu fesih yapıldığı gün çıkarsınız yani tazminatlarınızı alıp ona takıldım ben, diğer kısım zaten komple saçmalamışlar kolayca işe iade kararı alırsınız.

Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları ve hakları iş kanununda açıkça belirtilmiş. İşe iade davası mutlaka açın 1 ay içerisinde. Kazanmama ihtimaliniz yok. Bana da hamileyken mobing uygulandı ve bi konuda uyarı verildi ve savunmam istendi. Savunmayı öyle bir hazırladık ki eşimle birlikte tüm haklarımı biliyorum ve suçlu sizsiniz tarzında. Örneğin; hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz, tek başına bırakılamaz, iş yükü hafifletilmeli, istediği zaman muayene için izin alabilmeli vs vs. Sonrasında benimkiler geri adım attılar ve o günden sonra çok iyi davranmaya başladılar.
İşverenler eğer ki kanunları okusalar asla böyle bir yükün altına girmezler. Hem davayı kazanırsınız hem de şirkete ceza kestirebilirsiniz.
Sizi kendiniz istifa ettiniz diye gösterseler dahi baskı altında imzalamak zorunda kaldım diyebilirsiniz. Hakkınızı yedirmeyin. Gerekirse hepsiyle kötü olun neden kötü olmak istemiyorsunuz anlamadım.

Canım seni çok iyi anladım evet haklısın ve uğraşırsan hakkını da alırsın ama senin şuan ihtiyacın var fakat maalesef bu mümkün görünmüyor. Sosyal medya bu tür olaylar için iyi kullanınca çok etkili bence bu olayı yayabildipin kadar yay, yanlarına kalmasın. K...N giyim mağazası nasıl rezil olup geri adım attı Bu sayede gördük, hatta kaan sekban var böyle durumlarda çok destekçi ona da yazmanı tavsiye ederim, hayırlı doğumların olsun

Arkadaşlar bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
Çok daha zor günler yaşıyorum şu an da....
Bebeğimin kalbi durduğu için kaybettim. Keşke işten çıkarıldığımı bu kadar düşünüp üzülmeseydim.
Artık iş yerine hiç gitmek istemiyorum.
Nefretim onlara daha çok arttı.
Bana yaşattıkları duruma bakın. Keşke biraz daha bekleselerdi.
Şimdi her gün beni arıyorlar. Bu saatten sonra arasalar ne olur.
Çok büyük terbiyesizlik yaptılar. Aşırı kırgınım.
İhbar sürem de bir haftalık raporum olduğundan dolayı 2 hafta uzamış da oldu.
İş yerine gitmek istemiyorum.
Düşündükçe ağlıyorum.
Hamile iken bana yaşattıklarından ve psikolojimin bozulduğundan dolayı, ihbar süremde işe gitmeyip mazeret izni kullanma talebinde bulunacağım.
Allah'a havale ediyorum onları... Canımı yaktılar.

Sagol valla Allah razı olsun, gece gece uykum kaçmıştı karnı burnunda nelerle uğraşıyorum. Bende şöyle bir kaynak buldum. Burdada işsizlik maaşıda alır doğum parasıda, yalnız doğum parasını hakettiği tarihte işsizlik maaşı durdurulur sonraki aylara eklenir diyo. Şimdi tek sorun acaba beni hangi çıkış kodundan çıkardılar işsizlik maaşımı engel bi madde varmı çıkış belgemde buna takıldım. Anca haftaya yansır sanırım cıkış kodum sgk ya.
Hem işsizlik ödeneği hem de geçici iş göremezlik ödeneği alınabilir mi? | TEB KOBİ TV
Çıkış kağıdına bak eğer tazminatlarini vereceklerini yazmışlarsa işsizlik maaşını da alırsın ama eğer seni kusurlu gösterilerse alamazsın.

Bebeğimin kalbi durduğu için kaybettim. Keşke işten çıkarıldığımı bu kadar düşünüp üzülmeseydim.
Düşündükçe ağlıyorum.
Hamile iken bana yaşattıklarından ve psikolojimin bozulduğundan dolayı, ihbar süremde işe gitmeyip mazeret izni kullanma talebinde bulunacağım.
Allah yardımcınız olsun çok çok üzüldüm bebeğiniz için. Lütfen dava açın, resmen bebeğinizi öldürdü adi insanlar. Allah o şirketi tepelerine yıksın inşallah.

Banada ayni mobing baski yapılıyor Hamileyim 4 yıldır ayni sirketteyim.Avrupa yakasinda çalışıyorum anadolu yakasina gitmek icin anlaşmam olmadığı halde beni zorluyorlar
Ve benim üstüm.olan kişi en son kabul etmek istemediğimi söylediğimde ben nereye dersem oraya gitmek zorundasın diye bagirinip cagrindi

[QUOTE="kremalikedi, post: 62125918, member: 971746"
Düşündükçe ağlıyorum.
[/QUOTE]
Çok üzüldüm yaziklar olsun onlara

Raporluyken işten çıkarılınca ceza yerler diye biliyorum ama hamile olduğum için bana mobbing uyguladılar diye dava açsanız daha da ceza yerler diye dusunuyorum

Back
X