Raporlu İken İşten Çıkarılma Olur mu ?

zaten sizi işyerinin iç kurallarına uymadığınız için tazminatsız işten çıkaramazlar, her zaman kuraldan önce kanun gelir ve iş kanununa göre çalışma alanında cep telefonu bulundurmayla ilgili bir madde bulunmaz, yani bize şirkette imzalattıkları o antin kuntin belgelerin iş kanunu karşısında hiçbir hükmü yok, bunu da ik sizden çok daha iyi biliyor, sakın işe gitmezlik yapmayın.
bu arada şirket adı vermek zorunda değilsiniz, ancak belli bir şirketin mi çağrı merkezinde çalışıyorsunuz yoksa şirketlere çağrı merkezi hizmeti veren bir şirkette mi çalışıyorsunuz?

Burada da bir yanlışlık var işyeri disiplin kuralları çalışanlarca imzalanır ve geçerlidir. İş kanununda açık olarak düzenlenmediğinden daha çok içtihatlar yoluyla çözüme gidilir. Haklı veya geçerli sebep teşkil edip etmeyeceği her olaya göre çözümlenir

Soru 8: Hamileyken sadece 3 ay çalıştım. 90 gün primim vardı ama 6 ay çalışmadığım için başvurmadım. Şu an 1 yaşında çocuğum var, doğum parası alabilir miyim?

Cevap: SGK’ya gerekli belgeler ile başvurunuz. Doğum parası alabilirsiniz.

yalnız yanlış bilgiler veriyorsunuz. doğum parası başka. 300 tl o. 4 ay raporlu olunan dönemin parasını alması için 32. haftaya kadar çalışması gerekli. siz de zaten çalışarak tamamlamışssınız.

Hangi maddeden çıkarıldı yakınınız. Dava kesin açıcam hangi maddi olursa olsun hamile olduğum için belki mahkeme haklı bulur diyorum.

maddesi aklımda değil. o hamile değildi. işssizlik maaşı ve tazminat alamadı. mahkemeye verdi. az kaldı sonuçlanacak yakında sanırım. ama işyeri taşerondu. ana firma taşeronun bu durumdan dolayı parasını kesmiş. mahkeme sonucuna gçre işçiye vermek için

Selamlar herkese,
Konuya giriyorum direk...
6 aylık hamileyim özel sektörde çalışıyorum.
İşyerimde tarafıma mobing uygulandı. Ben istifa etmedim ama sürekli açığımı arayıp sonunda işyeri kurallarıyla alakalı uyumlu olarak bi kaç acığımı daha doğrusu herkesin yaptığı halde uyarı almamasına rağmen bana yazılı uyarı verildi. Sonuç olarak bugun izinli idim. Ben işte yokken telefonla arayarak, disiplin kurulu kararınca çıkışıma karar verildiği evraklarında ev adresime gönderildiği belirtildi. Ellerindeki uyarılar maalesef kılıfına uygun beni işten çıkarmaya yeterli çünkü imzam var. Fakat ben zaten 2 ay sonra doğum iznime çıkıcaktım. Çok kötü bi zamanlama oldu. Bi kaç kişi bugun için rapor alabilirsen al raporluyken çıkarılamazsın dediler. Bende tesadüfen bugun devlet hastanesinde muayene olmuştum ama zaten izinliyim diye rapor almadım. Şimdi o doktorla görüşsem o gün için ztn girişim var rapor istesem ya da özel bi hastaneden doktorla anlaşarak rapor alsam bugun için, iş akdi feshimi durdururmu engellermi, ya da iptalini sağlarmı. Hatta böyle bi yararı olcaksa daha uzun raporlar alarak raporum bitmeden uzatarak doğum iznine kadar rapor almayı düşünüyorum. Doğum iznimde zaten beni çıkaramazlar diye biliyorum en azından devletten alacağım izin parasından haklarımdan geri kalmayayım...
Hamile kadinlari isten cikaramazlar diye biliyorum bunu arastirin

Hangi maddeden çıkarıldı yakınınız. Dava kesin açıcam hangi maddi olursa olsun hamile olduğum için belki mahkeme haklı bulur diyorum.

Size tavsiyem yazılı bildirim alıncaya kadar işe gitmeniz ve bunu belgelemeniz yazılı bildirim aldıktan sonra burada yazan bir nedene göre işe iadeniz olur ya da olmaz. Burada en önemli mesele eğer haklı fesih ise disiplin soruşturmanızın ne zaman başladığı ve haklı sebebin ne zaman oluştuğu. Haklarınızı verecekler miymiş

1yıl 1aydır çalışıyorum. Normalde içerde telefon kullanmak yasak ama cebinde tutabiliyorsun yani bu yasak değildi aslında yasaktı ama gözardı ediyorlardı. Bende herkes gibi cebimde tuttum kullanmadım. Normalde yasak diyerek uyarı verdiler. Herkese neden vermiyorsunuz dedim gördüklerimize veriyoruz seni gördük sana verdik dediler. Yani tamamen kasıtlı açık arama ve kılıfına uydurma diyelim. Bunun karşılığıda iş kanununda sanırım iş disiplini ve kurallarına uymama olarak geçiyor olmalı.
Böyle bşy söz konusu bile olamaz . Iş sözleşmende cebinde telefon taşıyamaz diye bir madde var mı ? Cebinde telefon taşıdığına dair de kamera kaydı vs vae mı ? Hadi diyelim var yine bşy yapamazlar son derece haksız ve yanlış bir uygulama .
Kıdem ve ihbar Tazminatı hakkın var onu veriyorlar mı peki işten çıkış veriyorlarsa ?
Her halukârda haksızlar ben kötü niyet hem de yersiz uygulama mahkemeye gitsen kazanırsın Dişli davran biraz .

Yahu hamileyken çıkarmaz diye hangi kanunda yazıyor?çıkarır bal gibi çıkarır Hamile olduğun için çıkarıyorum demez de başka sebep soyler. Seni çıkarıyorum deyince napacaksiniz en fazla dava acarsiniz almayacagi varsa gene almaz. KK tabiki hukuki bi platform değil de ezberlemis gibi millet hamileyken çıkarmaz diye tutturmus yok öyle birşey istediği an istediği sebeple çıkartır siz de en fazla dava acarsiniz

Tatlım o zaman araştırmanı tavsiye ederim.
Hamilelikte işten çıkarım yalnızca hamilelik yüzünden olma konusuyla ilgili olarak sınırlandırılmıştır araştırmamı gerektirecek herhangi bir husus yok. İşverenler de bu yüzden başka bahane lerin ardına sığınarak iş akitlerini feshederler ve dava süreci başlar. Size tavsiyem bilgi sahibi olmadan fikirlerinizi bu kadar net olarak öne sürmemenizdir. Zira yalan yanlış bilgilerle insanların hak kaybına sebep olabilirsiniz. Her işi uzmanına bırakmak da fayda var​

Yahu hamileyken çıkarmaz diye hangi kanunda yazıyor?çıkarır bal gibi çıkarır Hamile olduğun için çıkarıyorum demez de başka sebep soyler. Seni çıkarıyorum deyince napacaksiniz en fazla dava acarsiniz almayacagi varsa gene almaz. KK tabiki hukuki bi platform değil de ezberlemis gibi millet hamileyken çıkarmaz diye tutturmus yok öyle birşey istediği an istediği sebeple çıkartır siz de en fazla dava acarsiniz
Ben de anlatmaya çalışıyorum ama iş hukuku ile ilgilendiğimi belirtmeme rağmen o zaman araştır tatlım diyen dahi çıktı :D

Burada da bir yanlışlık var işyeri disiplin kuralları çalışanlarca imzalanır ve geçerlidir. İş kanununda açık olarak düzenlenmediğinden daha çok içtihatlar yoluyla çözüme gidilir. Haklı veya geçerli sebep teşkil edip etmeyeceği her olaya göre çözümlenir

İs yeri disiplin kurallari hicbir zaman is kanunun onune gecemez, yani is yeri kurallarinda ise basi acik gelmeyecegine dair kagit imzalayan bir kadin calisan, basi acik ise geldiğinde isten atilamaz.
Konu sahibi arkadasa outsource cagri merkezinde calisip calismadigini sorma nedenim buydu. Calisanlara belirli donemlerde kitapciklar imzalatiliyor, operasyonda telefon kullanmayacagindan, sirket disinda musteriler hakkinda konusmayacagina kadar onlarca madde var ve is kanununda yer almadikca bu maddelerin hicbir gecerliligi yok, dolayisiyla ilgili nedenlerden is akdi feshedilen calisanlarin hemen hepsi ise iade davalarini kazaniyorlar.

Böyle bşy söz konusu bile olamaz . Iş sözleşmende cebinde telefon taşıyamaz diye bir madde var mı ? Cebinde telefon taşıdığına dair de kamera kaydı vs vae mı ? Hadi diyelim var yine bşy yapamazlar son derece haksız ve yanlış bir uygulama .
Kıdem ve ihbar Tazminatı hakkın var onu veriyorlar mı peki işten çıkış veriyorlarsa ?
Her halukârda haksızlar ben kötü niyet hem de yersiz uygulama mahkemeye gitsen kazanırsın Dişli davran biraz .

Aslında bu durum biraz tartışmalı mesai saatleri içinde telefon ve sosyal medya kullanımı işverenin kısıtlaması altında tutulması kabul edilebiliyor ama üzerinde taşımayı engellemek bana biraz aşırı müdahale geldi iş yeri disiplin yönetmeliğinde bu yazıyor muymuş acaba

İs yeri disiplin kurallari hicbir zaman is kanunun onune gecemez, yani is yeri kurallarinda ise basi acik gelmeyecegine dair kagit imzalayan bir kadin calisan, basi acik ise geldiğinde isten atilamaz.
Konu sahibi arkadasa outsource cagri merkezinde calisip calismadigini sorma nedenim buydu. Calisanlara belirli donemlerde kitapciklar imzalatiliyor, operasyonda telefon kullanmayacagindan, sirket disinda musteriler hakkinda konusmayacagina kadar onlarca madde var ve is kanununda yer almadikca bu maddelerin hicbir gecerliligi yok, dolayisiyla ilgili nedenlerden is akdi feshedilen calisanlarin hemen hepsi ise iade davalarini kazaniyorlar.

İş kanununun tabiki de önüne geçemez ancak geçerlilik hususundaki bilgileriniz yanlış. Doğrudan hepsi geçersiz gibi bir hükme varılamaz zaten iş kanunundan farklı hüküm içermeleri yasak olsa bu yönetmelikler uygulanmazdı ayrıyeten iş kanununda haklı veya geçerli sebep sayılmayıp disiplin kurallarına aykırı davranışlar için ayrı bir işten çıkış kodu dahi vardır. Dediğim gibi her olay kendi içinde çözümlenir yargıtay bozaraya da onar ancak tamamıyla geçersiz demek yanlış onamış olan kararları da var

Aslında bu durum biraz tartışmalı mesai saatleri içinde telefon ve sosyal medya kullanımı işverenin kısıtlaması altında tutulması kabul edilebiliyor ama üzerinde taşımayı engellemek bana biraz aşırı müdahale geldi iş yeri disiplin yönetmeliğinde bu yazıyor muymuş acaba
Öyle Saçma düzenleme olamaz bence . Tamam iş harici Kullanım yasak olur ama üstünde taşıyamaz diye bşy olamaz . Ya o saatte çok önemli bir olay olsa ailesinin acil konu sahibine ulaşması gerekse ?
Öyle şey olamaz resmen hamile diye çıkarmışlar .

Öyle Saçma düzenleme olamaz bence . Tamam iş harici Kullanım yasak olur ama üstünde taşıyamaz diye bşy olamaz . Ya o saatte çok önemli bir olay olsa ailesinin acil konu sahibine ulaşması gerekse ?
Öyle şey olamaz resmen hamile diye çıkarmışlar .
Orası muhakkak haberleşme özgürlüğüne aykırılık üstünde taşımayı engellemek ki yargıda da bence sonuç bu olur. Aşırı müdahale olarak görülür ancak yine davada hallolur mesele

İş kanununun tabiki de önüne geçemez ancak geçerlilik hususundaki bilgileriniz yanlış. Doğrudan hepsi geçersiz gibi bir hükme varılamaz zaten iş kanunundan farklı hüküm içermeleri yasak olsa bu yönetmelikler uygulanmazdı ayrıyeten iş kanununda haklı veya geçerli sebep sayılmayıp disiplin kurallarına aykırı davranışlar için ayrı bir işten çıkış kodu dahi vardır. Dediğim gibi her olay kendi içinde çözümlenir yargıtay bozaraya da onar ancak tamamıyla geçersiz demek yanlış onamış olan kararları da var

sanırım hukukçusunuz, eğer öyleyse ukalalık etmek istemem, ancak bizim kendi içimizdeki işleyiş hep bu yönde olmuştur, hatta son dönemde çalışanların dava açacağına kesin emin olunursa paket anlaşmayla çıkarılıyor (ihbar+kıdem+3/6 aylık maaş gibi)
çağrı merkezinde cep telefonu bulundurmama da bilgi güvenliği ile alakalı, özellikle banka projelerinde, outsource çağrı merkezi, kurumsal müşteriyle çok sıkı bilgi güvenliği anlaşmaları yapar, operasyon içinde ekranlar görünür şekilde selfie çekmek bile ceza sebebidir, dolayısıyla çağrı merkezi şirketi, çalışanlara bu konuda çok katı kurallar koyar, çalışanın masasına telefonla oturmaması için telefonunu kilitli dolaplara bırakması gerekir. bunu da çalışana hem yazılı hem sözlü olarak dayatır, yine de operasyon içinde bilgi güvenliği ihaline neden olacak davranışı ispatlanan müşteri temsilcileri bile işe iade+tazminat haklarını kazanıyorken; cepte, telefon bulundurmanın haklı fesih nedeni sayılacağını hiç sanmıyorum.

sanırım hukukçusunuz, eğer öyleyse ukalalık etmek istemem, ancak bizim kendi içimizdeki işleyiş hep bu yönde olmuştur, hatta son dönemde çalışanların dava açacağına kesin emin olunursa paket anlaşmayla çıkarılıyor (ihbar+kıdem+3/6 aylık maaş gibi)
çağrı merkezinde cep telefonu bulundurmama da bilgi güvenliği ile alakalı, özellikle banka projelerinde, outsource çağrı merkezi, kurumsal müşteriyle çok sıkı bilgi güvenliği anlaşmaları yapar, operasyon içinde ekranlar görünür şekilde selfie çekmek bile ceza sebebidir, dolayısıyla çağrı merkezi şirketi, çalışanlara bu konuda çok katı kurallar koyar, çalışanın masasına telefonla oturmaması için telefonunu kilitli dolaplara bırakması gerekir. bunu da çalışana hem yazılı hem sözlü olarak dayatır, yine de operasyon içinde bilgi güvenliği ihaline neden olacak davranışı ispatlanan müşteri temsilcileri bile işe iade+tazminat haklarını kazanıyorken; cepte, telefon bulundurmanın haklı fesih nedeni sayılacağını hiç sanmıyorum.
Bwn bu dediklerinizin aksine hiçbir şey söylemedim ki. Hatta aynı yönde görüşlerimiz. Ancak işyeri iç yönetmeliklerini tamamında direk haksız ve geçersiz denilemez diyorum. Onların da geçerliliği vardır ve her bir somut olay yönünden ayrı değerlendirilir. Genel bir şey söylenemez bu konuda. Ayrıca haklı sebeple fesih sayılmamasının nedeni konunda haklı sebeple fesihin sayılı olması yani geçerli sebeple fesih sayılırsa dahi işverenlerin uyguladığı fesih yöntemi usulsüz sayıldığı için bozuluyor. Yani aksi yönde de pek çok karar var. Benim demek istediğim işyeri disiplin kuralları direk geçersiz gibi el bir şey söylmek yanlış

Bwn bu dediklerinizin aksine hiçbir şey söylemedim ki. Hatta aynı yönde görüşlerimiz. Ancak işyeri iç yönetmeliklerini tamamında direk haksız ve geçersiz denilemez diyorum. Onların da geçerliliği vardır ve her bir somut olay yönünden ayrı değerlendirilir. Genel bir şey söylenemez bu konuda. Ayrıca haklı sebeple fesih sayılmamasının nedeni konunda haklı sebeple fesihin sayılı olması yani geçerli sebeple fesih sayılırsa dahi işverenlerin uyguladığı fesih yöntemi usulsüz sayıldığı için bozuluyor. Yani aksi yönde de pek çok karar var. Benim demek istediğim işyeri disiplin kuralları direk geçersiz gibi el bir şey söylmek yanlış
Dışardayım tam yazışmayı okuyamadım ama madem danışabileceğim birini buldum bu işlerden anlayan, hemen sorayım öyleyse, bugun 170i aradığımda, telefonda işten çıkarıldığınızı bildirmek diye bişey olmaz. İşçinin imzalaması gereken belgeler var. Bunları size imzalatmak zorundalar, haklarınızı talep etmeniz gerekir. Ve çıkış belgesini size vermek zorundalar dedi. Ve Sgk Da çıkışım gözükmüyor işin garip yanı. Bunlar kesinlikle bişeyler çeviriyorlar arkamdan. Belkide ptesi işe geldi belgeleri imzalamadı evine yolladık diyecekler ya da ptesi ve devam eden günlerde işe gelmedi çıkışını verdik diyecekler. Belkide ellerindeki bu bahsettiğim cep telefonuyla alakalı madde beni çıkarmak için yeterli değildi başka kusurlar eklemeye çalışıyorlar. Hani daha öncede bankada çalıştım anlaşmalı olarak kendimi çıkarttım usulune uygun oldu herşey ve de benden başka aynı bölümde performanstan çıkarılan arkadaşlarım oldu ama böyle düzmece böyle çakallıklar kurnazlıklar belirsizlikler hiçbiyerde görmedim. O kadar ahlaksız ve çalışan düşmanı insanlar ki herkes şuanda mahkemelik onlarla. O yüzden bana tuzakmı kuruldu ne oldu kafam allak bullak. Deli gibi oldum 2 gündür arkamdan ne dolaplar dönüyor amaçları nedir çözmeye çalışıyorum ki ptesi sağlam kaynak ve bilgilerle çıkayım karşılarına.

Orası muhakkak haberleşme özgürlüğüne aykırılık üstünde taşımayı engellemek ki yargıda da bence sonuç bu olur. Aşırı müdahale olarak görülür ancak yine davada hallolur mesele
Konu sahibi haklarını iyice öğrenip onların karşılarına çıkmalı . O zaman zaten Dişli görürlerse uğraşamazlar .

Back
X