Raporlu İken İşten Çıkarılma Olur mu ?

Evet verecek. Doğum belgeni sgk ya götürüp işlettireceksin. Üç ay sonra falan yatıyor.
Analık parası, süt parası. E devlette ödeneklerden kontrol edersin.
Sizin bahsettiginiz dogum parasi ilk bebekte 300 lira. Konu sahibi ise dogum izninde ki maasindan bahsediyor. Ayni seyler degil.

Son düzenleme:
Geriye dönük aynı sene içinde 90 gün priminiz var ise zaten doğum parası alıyorsunuz.

Rapor olayını bilmiyorum. Ama geçmiş gün için rapor yazabilirler mi?
170 alamazsınız diyor. Kafam allak bullak oldu. Peki diyorum ptesi işyerimle konuşsam bari rapor alayım 1 ay daha beni idare edin 32.haftama kadar çıkışımı vermeyin diyim diyorum ama hep hayal işte kendi tarafımdan bakınca çok basit gözüküyor ama yardımcı olmak istemedikleri için olmaz derler kesin. Sgk da halen çıkışım gözükmüyormuş daha yansımamış.

tazminat vermemek icin o maddeyle cikarmislardir..dava acmaktan baska careniz yok. dava acarsaniz alirsiniz.tum haklarinizi..yakinimin basina geldi..evet uzun suruyor ama faiziyle aliyorsunuz sonucta.
Hangi maddeden çıkarıldı yakınınız. Dava kesin açıcam hangi maddi olursa olsun hamile olduğum için belki mahkeme haklı bulur diyorum.

Ancak dava acarsaniz alirsiniz paranizi. Kisa sureli bir cozum malesef yok.
Tek çözüm yolu tekrar işyerimle konuşup geri çekme durdurma şansları varsa rapor alıp o süreye kadar müsade istemek... Onlara hiç bir zararım dokunmayacak yapacakları ufak bi iyilik beni biraz daha idare edecek.

Özel sektörde zaten sizi o imzaladıklarınız olmasa da herhangi bir bahaneyle çıkarırlar. Gelinimiz hamileydi ve çalışmamasını uyumsuzluğunu öne sürerek çıkardılar. Zaten sigorta priminiz tutuyorsa yine para alırsınız ama raporlu kişiyi çıkaramazlar diye birşey yok özelde o ayrı o ayrı. Ayrıca işyeri kurallarına uygun davranmadığınızı kabul edip yazılanları kabul edip imzalamışsınız madem çıkarılmak istemiyordunuz daha dikkatli davransaydınız kurallar açısından. Başkasına hoşgörülü olmuş olabilirler ama bu sizinde o kurallara aykırı davranabileceğiniz anlamına gelmiyor. Her doktor da 2 ay rapor yazmaz size zor ki rapor almanız bile ayrıca işten çıkarılma nedeni olabilir özel devlet gibi değil

Bende yok beni kesinlikle çıkaramazlar diyordum adamlar kapı gibi çıkışımı hazırlamışlar eve yollamışlar bile. Yüz kızartıcı suç yok, çagrı merkezi sektöründe çalışıyorum cep telefonu kullanmak yasak, kullanmadığım halde cebimde diye uyarı verildi. Mahkemede her türlü haklı çıkabilirim ama 1 yıl sonraki tazminat şuanki mağduriyetime fayda sağlamıyor ay sonunda ödemelerim artı 3 ay sonra doğumum var. Düzenli olarak aldığım maaşa ihtiyacım var. Bu yuzden verdik dedikleri çıkışımı durdurmaya çalışıyorum.

Sizi bu nedenle işten cikaramazlar, kesin bilgi, ise iade davasi acacaginizi soyleyip anlasmaya calisin, kabul etmezlerse ise iade davasi acin, sizi yeniden ise almak ya da 6 aylik maasinizi odemek zorunda kalirlar.
Bu arada dis kaynak cagri merkezinde mi calisiyorsunuz?

Tek çözüm yolu tekrar işyerimle konuşup geri çekme durdurma şansları varsa rapor alıp o süreye kadar müsade istemek... Onlara hiç bir zararım dokunmayacak yapacakları ufak bi iyilik beni biraz daha idare edecek.
Evet tek sansiniz bu acil çözüm olarak. Yanasmazlarsa mecbur dava yolu.

Arkadaşım, memurlarda “Ayakta Tedavi Beyan Belgesi” var. Bu belgeyi doktora imzalatıyorsun hastaneye gittiğinde. Rapor almana gerek kalmadan o gün için sevkli sayılıyorsun. Özel sektörde de böyle bir şey olabilir, araştır istersen. Geçmiş gün de olsa doktor imzalar bunu.

Siz hamileyken sizi isten çıkaramazlar bu 1 ikincisi yüz kızartıcı sebep yoksa hırsızlık hakaret dayak vs gibi istediği kadar uyarı rutanak olsun yinede çıkışınızı yapamazlar bölgesinizdeki iş kurumuna gidin şikayette bulunun onlarla görüşüp dava acın avukat masrafı dava boyunca çalışmadığınız süre boyunca çalışmış gibi maaş ve diğer tüm haklarınızı alırsıniz ise iade olursunuz ve sizi çalıştırmak istemezse 4 maaş tazminat alırsınız salmadıysanız kıdem ve ihbarını da. Yok geç geldi yok işi aksattı bu sebeplerle hamileyken sizi çıkarırlarsa tazminat öderler siz hamilelik döneminde bana ıssız kalmanın stresini yaşattılar diye manevi tazminat bile alırsın. Sadece sizi uyarmak isterim sahte rapor almak ve devletten parasını alacaksın düşünki koca milletin hakkı var kul
hakkı ödeyemezsin
Aynen bunu yap konu sahibi .

Ama bu işyerinde ne kadar zamandır çalışıyorsun ve Çıkarma gerekçeleri ne ? O da önemli

Aynen bunu yap konu sahibi .

Ama bu işyerinde ne kadar zamandır çalışıyorsun ve Çıkarma gerekçeleri ne ? O da önemli
1yıl 1aydır çalışıyorum. Normalde içerde telefon kullanmak yasak ama cebinde tutabiliyorsun yani bu yasak değildi aslında yasaktı ama gözardı ediyorlardı. Bende herkes gibi cebimde tuttum kullanmadım. Normalde yasak diyerek uyarı verdiler. Herkese neden vermiyorsunuz dedim gördüklerimize veriyoruz seni gördük sana verdik dediler. Yani tamamen kasıtlı açık arama ve kılıfına uydurma diyelim. Bunun karşılığıda iş kanununda sanırım iş disiplini ve kurallarına uymama olarak geçiyor olmalı.

Sizi bu nedenle işten cikaramazlar, kesin bilgi, ise iade davasi acacaginizi soyleyip anlasmaya calisin, kabul etmezlerse ise iade davasi acin, sizi yeniden ise almak ya da 6 aylik maasinizi odemek zorunda kalirlar.
Bu arada dis kaynak cagri merkezinde mi calisiyorsunuz?
170le görüştüm, işin boyutu ve rengi tamamen değişti. Bunlar bir haltlar karıştırıyor kesinlikle emin oldum. 170, Size telefonda işten çıkarıldığınızı söyleyemezler. İşe girişte olduğu gibi işten çıkıştada işten çıkış belgesi imzalatmak zorundalar, Alacaklarınızı talep etmek ve herhangi bir alacağım kalmamıştır yazısı imzalamanız gerekir dedi. Bende acaba bilerek bana işe gelme biz belgeyi evine yollıcaz diyerek bildirimsiz işe gelmedi olarakmı göstercekler beni diye düşünüyorum. Kesinlikle işe gidin ve bu belgeyi talep edin, çıkışınız burda gözükmüyor bize bildirmemişler dedi. Ptesi akkoyun karakoyun belli olacak.

170le görüştüm, işin boyutu ve rengi tamamen değişti. Bunlar bir haltlar karıştırıyor kesinlikle emin oldum. 170, Size telefonda işten çıkarıldığınızı söyleyemezler. İşe girişte olduğu gibi işten çıkıştada işten çıkış belgesi imzalatmak zorundalar, Alacaklarınızı talep etmek ve herhangi bir alacağım kalmamıştır yazısı imzalamanız gerekir dedi. Bende acaba bilerek bana işe gelme biz belgeyi evine yollıcaz diyerek bildirimsiz işe gelmedi olarakmı göstercekler beni diye düşünüyorum. Kesinlikle işe gidin ve bu belgeyi talep edin, çıkışınız burda gözükmüyor bize bildirmemişler dedi. Ptesi akkoyun karakoyun belli olacak.

zaten sizi işyerinin iç kurallarına uymadığınız için tazminatsız işten çıkaramazlar, her zaman kuraldan önce kanun gelir ve iş kanununa göre çalışma alanında cep telefonu bulundurmayla ilgili bir madde bulunmaz, yani bize şirkette imzalattıkları o antin kuntin belgelerin iş kanunu karşısında hiçbir hükmü yok, bunu da ik sizden çok daha iyi biliyor, sakın işe gitmezlik yapmayın.
bu arada şirket adı vermek zorunda değilsiniz, ancak belli bir şirketin mi çağrı merkezinde çalışıyorsunuz yoksa şirketlere çağrı merkezi hizmeti veren bir şirkette mi çalışıyorsunuz?

Soru 8: Hamileyken sadece 3 ay çalıştım. 90 gün primim vardı ama 6 ay çalışmadığım için başvurmadım. Şu an 1 yaşında çocuğum var, doğum parası alabilir miyim?

Cevap: SGK’ya gerekli belgeler ile başvurunuz. Doğum parası alabilirsiniz.

bende 32. hafta diye biliyorum..hamileyken cikarildim diyince hamileliginizin basinda cikarilmis gibi anlasiliyor. siz kacinci haftada cikarildiniz..
3 aylıkken çıkarmış oldular. Sonra ben o zaman baya araştırdım 90 gün yeterli dediler.
Ama bizim borcumuz olduğu için ben sonra gene girdim bir büyüğümüzün işyerine sağolsun. Orda da çalıştım.
ben öyle tamamladım.

Sizin bahsettiginiz dogum parasi ilk bebekte 300 lira. Konu sahibi ise dogum izninde ki maasindan bahsediyor. Ayni seyler degil.
Tamam canım bende ondan bahsediyorum. 3 aylıkken çıkardılar beni. O zaman baya araştırdım 90 gün prim yeterli demişlerdi.
Ama bizim kredi borcumuz olduğu için çalışmam gerekiyordu beni gene bir ahbabımız işyerine aldı sağolsun ben orda da çalıştım. Öyle tamamladım 32 yi ben.
Am 90 gün yeter demişlerdi.
Ben paraya ihtiyacımız olduğu için çalıştım.
Ama bilmiyorum kanunlar nasıl şimdi?

Siz hamileyken sizi isten çıkaramazlar bu 1 ikincisi yüz kızartıcı sebep yoksa hırsızlık hakaret dayak vs gibi istediği kadar uyarı rutanak olsun yinede çıkışınızı yapamazlar bölgesinizdeki iş kurumuna gidin şikayette bulunun onlarla görüşüp dava acın avukat masrafı dava boyunca çalışmadığınız süre boyunca çalışmış gibi maaş ve diğer tüm haklarınızı alırsıniz ise iade olursunuz ve sizi çalıştırmak istemezse 4 maaş tazminat alırsınız salmadıysanız kıdem ve ihbarını da. Yok geç geldi yok işi aksattı bu sebeplerle hamileyken sizi çıkarırlarsa tazminat öderler siz hamilelik döneminde bana ıssız kalmanın stresini yaşattılar diye manevi tazminat bile alırsın. Sadece sizi uyarmak isterim sahte rapor almak ve devletten parasını alacaksın düşünki koca milletin hakkı var kul
hakkı ödeyemezsin

Yanlış bilgi olmuş işçiler ahlak ve iyiniyet kuralları dışında da bir sğrü sebeple işten çıkartılabiliyorlar ayrıca bu 4 aylık ücretler vs.ler de her durumda geçerli değil. Yanlış bilgilerle insanları hak kaybına neden olabilirsiniz dikkat edelim

Bu arada iş hukuk ile ilgileniyorum ilk sorunuza cevap vereyim raporlu olmanız ya da izinli olmanız sizi işten çıkarmaya engel değildir devamsızlık dışında tabi. Size yapılan yazılı fesih bildirimi var mı

Back
X