Raporlu İken İşten Çıkarılma Olur mu ?

Esra_Babies

Prensime Prenses geldi... ♥️
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2014
3.786
4.273
248
Selamlar herkese,
Konuya giriyorum direk...
6 aylık hamileyim özel sektörde çalışıyorum.
İşyerimde tarafıma mobing uygulandı. Ben istifa etmedim ama sürekli açığımı arayıp sonunda işyeri kurallarıyla alakalı uyumlu olarak bi kaç acığımı daha doğrusu herkesin yaptığı halde uyarı almamasına rağmen bana yazılı uyarı verildi. Sonuç olarak bugun izinli idim. Ben işte yokken telefonla arayarak, disiplin kurulu kararınca çıkışıma karar verildiği evraklarında ev adresime gönderildiği belirtildi. Ellerindeki uyarılar maalesef kılıfına uygun beni işten çıkarmaya yeterli çünkü imzam var. Fakat ben zaten 2 ay sonra doğum iznime çıkıcaktım. Çok kötü bi zamanlama oldu. Bi kaç kişi bugun için rapor alabilirsen al raporluyken çıkarılamazsın dediler. Bende tesadüfen bugun devlet hastanesinde muayene olmuştum ama zaten izinliyim diye rapor almadım. Şimdi o doktorla görüşsem o gün için ztn girişim var rapor istesem ya da özel bi hastaneden doktorla anlaşarak rapor alsam bugun için, iş akdi feshimi durdururmu engellermi, ya da iptalini sağlarmı. Hatta böyle bi yararı olcaksa daha uzun raporlar alarak raporum bitmeden uzatarak doğum iznine kadar rapor almayı düşünüyorum. Doğum iznimde zaten beni çıkaramazlar diye biliyorum en azından devletten alacağım izin parasından haklarımdan geri kalmayayım...

Geriye dönük aynı sene içinde 90 gün priminiz var ise zaten doğum parası alıyorsunuz.

Rapor olayını bilmiyorum. Ama geçmiş gün için rapor yazabilirler mi?

Siz hamileyken sizi isten çıkaramazlar bu 1 ikincisi yüz kızartıcı sebep yoksa hırsızlık hakaret dayak vs gibi istediği kadar uyarı rutanak olsun yinede çıkışınızı yapamazlar bölgesinizdeki iş kurumuna gidin şikayette bulunun onlarla görüşüp dava acın avukat masrafı dava boyunca çalışmadığınız süre boyunca çalışmış gibi maaş ve diğer tüm haklarınızı alırsıniz ise iade olursunuz ve sizi çalıştırmak istemezse 4 maaş tazminat alırsınız salmadıysanız kıdem ve ihbarını da. Yok geç geldi yok işi aksattı bu sebeplerle hamileyken sizi çıkarırlarsa tazminat öderler siz hamilelik döneminde bana ıssız kalmanın stresini yaşattılar diye manevi tazminat bile alırsın. Sadece sizi uyarmak isterim sahte rapor almak ve devletten parasını alacaksın düşünki koca milletin hakkı var kul
hakkı ödeyemezsin

Geriye dönük raporu almanız zor. İzniniz belgeli miydi? Bana kalırsa rapor alsanız da yine bir bahane bulup sizi atmaya çalışırlar. O sebeple konuyu daha da yukarı taşıyın ya da doğuma kadar rapor alın.

Geriye dönük aynı sene içinde 90 gün priminiz var ise zaten doğum parası alıyorsunuz.

Rapor olayını bilmiyorum. Ama geçmiş gün için rapor yazabilirler mi?
Doğum parasını yanlış mı anlıyorum, bu 4 aylık yani 16 hafta devletin çalışanlara verdiği doğum izni parasından bahsediyorum. Evet 1 yıl 1 ay calıştım bu işyerimde 90 gunü tamamlıyorum.

Doğum parasını yanlış mı anlıyorum, bu 4 aylık yani 16 hafta devletin çalışanlara verdiği doğum izni parasından bahsediyorum. Evet 1 yıl 1 ay calıştım bu işyerimde 90 gunü tamamlıyorum.
Aynen hamile kaldığın sene içinde 90 günün varsa alıyorsun.
Benide hamileyim diye çıkardılar işten.
Ama doğum paramı aldım.

Bende yok beni kesinlikle çıkaramazlar diyordum adamlar kapı gibi çıkışımı hazırlamışlar eve yollamışlar bile. Yüz kızartıcı suç yok, çagrı merkezi sektöründe çalışıyorum cep telefonu kullanmak yasak, kullanmadığım halde cebimde diye uyarı verildi. Mahkemede her türlü haklı çıkabilirim ama 1 yıl sonraki tazminat şuanki mağduriyetime fayda sağlamıyor ay sonunda ödemelerim artı 3 ay sonra doğumum var. Düzenli olarak aldığım maaşa ihtiyacım var. Bu yuzden verdik dedikleri çıkışımı durdurmaya çalışıyorum.

Aynen hamile kaldığın sene içinde 90 günün varsa alıyorsun.
Benide hamileyim diye çıkardılar işten.
Ama doğum paramı aldım.
Yani benim normal şartlarda 32.haftada doğum iznine cıkma hakkım vardı 16 hafta boyunca yasal doğum izin hakkım vardı. Bunu devlet vericekmi bana her türlü ve ne zaman nasıl verecek. Sen nasıl aldın ve daha sonra dava açtınmı.

Evet verecek. Doğum belgeni sgk ya götürüp işlettireceksin. Üç ay sonra falan yatıyor.
Analık parası, süt parası. E devlette ödeneklerden kontrol edersin.[/QUOTE]

Evet verecek. Doğum belgeni sgk ya götürüp işlettireceksin. Üç ay sonra falan yatıyor.
Analık parası, süt parası. E devlette ödeneklerden kontrol edersin.
Yarın 170e sorsam net bilgi verirlermi. Acaba aynı yasa devam ediyormu. Çünkü işsizlik maaşınada başvurcam bu ikisini aynı anda alabilcekmiyim. İşler karıştı şimdi.

Yarın 170e sorsam net bilgi verirlermi. Acaba aynı yasa devam ediyormu. Çünkü işsizlik maaşınada başvurcam bu ikisini aynı anda alabilcekmiyim. İşler karıştı şimdi.
Şimdi ben diyecektim canım. Ara 170 i. Benimkide karışık olmuştu. Onlar yönlendiriyor seni.Belki kanun değişti. Bide 32 haftadan önce çıkıyorsun ya orda takıldım şimdi.

Bak İnt buldum. E Esra_Babies

oru 5: Sezonluk bir işte çalıştım 32 haftayı doldurmadan işten ayrılmam gerekecek. Doğum parası almak için ne yapmalıyım? Doğum sonrasındaki rapor hakkımı öncesinde kullanabilir miyim?

Cevap: Önce kullanmanız mümkün değil. Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde 90 prim günü şartını sağlayacağınız için doğum parası alabilirsiniz.

Sagol valla Allah razı olsun, gece gece uykum kaçmıştı karnı burnunda nelerle uğraşıyorum. Bende şöyle bir kaynak buldum. Burdada işsizlik maaşıda alır doğum parasıda, yalnız doğum parasını hakettiği tarihte işsizlik maaşı durdurulur sonraki aylara eklenir diyo. Şimdi tek sorun acaba beni hangi çıkış kodundan çıkardılar işsizlik maaşımı engel bi madde varmı çıkış belgemde buna takıldım. Anca haftaya yansır sanırım cıkış kodum sgk ya.
https://www.tebkobitv.com/uzmanlar/...ici-is-goremezlik-odenegi-alinabilir-mi-18419

Canım geçmiş olsun, lütfen bunu dert edip bebeğine ve kendine zarar verme.
Biliyorum çok zor, ama inan her şeyde bir hayır var.
Kıdem ve ihbarını alıyor musun ben bunu merak ettim.
Seni çıkarttıkları kod da elbet çok önemli...
Eğer ki içine sinmiyorsa şu an mahkeme öncesi uzlaşmanız için ara bulucuya gidiliyor. Arabulucu için de yine 1 ay içinde başvurmak gerekiyor, aşağıda bir özet koyuyorum. Eğer kıdem ve ihbarını vermedilerse kesinlikle arabulucuya git ...

• İş sözleşmesi feshedilen çalışan, mahkemeye gitmeden önce fesih bildiriminin tebliği tarihinden itibaren bir ay içinde işe iade isteğiyle arabulucuya başvurmak zorunda. Arabulucu görevlendirildikten sonra üç hafta içinde karar verilmesi gerekiyor. Bu süreye zorunlu durumlarda bir hafta ilave edilebilir.
  • Arabuluculuk uygulaması sonunda anlaşmaya varılırsa uzlaşma belgesi düzenlenecek ve taraflarca imzalanacak. Arabuluculuk süreci sonucunda işçi ve işveren işe iade konusunda uzlaşamazsa, arabulucu tarafından son tutanağın düzenlendiği tarihten itibaren iki hafta içinde iş mahkemesinde dava açılabilecek.
  • Taraflar arabuluculuk sonucu işçinin başlatılmasında anlaşırsa işe başlatma tarihi, tazminat ve maddi haklar ile başlatılmaması hailinde de ödenmesi gereken tazminat miktarı uzlaşma metninde belirtilecek.
  • Arabulucu görüşmeleri sonunda anlaşmaya varılamaması halinde arabulucu tutanak düzenleyecek ve mahkeme başvuru dilekçesinin ekine bu tutanak eklenecek.

Dilerim bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve maddi sıkıntı yaşamazsın.

Hamileyken işten çıkarılmanız gerçekten haklı bir sebep yoksa kötü olmuş. Belki bunun için haklarınız vardır bilemiyorum. Fakat usülsüz rapor almanız suçtur, hak yemektir.

Hamileyken işten çıkarılmanız gerçekten haklı bir sebep yoksa kötü olmuş. Belki bunun için haklarınız vardır bilemiyorum. Fakat usülsüz rapor almanız suçtur, hak yemektir.
Tamamen mobing uygulandı işyerimdeki yöneticim bana haksızlık ve ayrımcılık yaptığı için müdüre şikayet ettim, o günden sonra benimle uğraştı, arkadaşınıda alet etti beraber uğraştılar sonunda başardılar. Kasıtlı yaptığım hiçbişey yok. Hatta yaşadığım daha fazla sıkıntı varken bekle dişini sık az kaldı doğum iznine diye kendimi telkin ediyordum sürekli.
Alacağım raporumun faydası olcaksa ve usulune uygun olarak almak istiyorum zaten çünkü dün gerçekten kontrole gittim kaydım ve tahlilim var düne ait. Bunu delil göstererek rapor almamım süreci olumlu yönde durdurmaya faydası olcakmı onu merak ettim.

Çok teşekkür ederim desteğin ve bilgilendirmen için canım... sabırsızlıkla ptesiyi bekliyorum cıkış kodumu öğrenip işsizlik maaşına başvurcam ve de dava acıcam.

170i aradım. Raporlu ikende çıkarabilirler dio. İşverenin insiyatifine kalmış. Maşallah haklar hep onlardan yana. Çıkış koduma yazdıkları şeye görede işsizlik maaşı alabiliryormuşum. Ohh ne güzel kafalarına göre çıkış koduda yazıp o hakkımıda gasp edebilme yetkisine sahipler bravo valla... içime su serpildi...

Şimdi ben diyecektim canım. Ara 170 i. Benimkide karışık olmuştu. Onlar yönlendiriyor seni.Belki kanun değişti. Bide 32 haftadan önce çıkıyorsun ya orda takıldım şimdi.

bende 32. hafta diye biliyorum..hamileyken cikarildim diyince hamileliginizin basinda cikarilmis gibi anlasiliyor. siz kacinci haftada cikarildiniz..

tazminat vermemek icin o maddeyle cikarmislardir..dava acmaktan baska careniz yok. dava acarsaniz alirsiniz.tum haklarinizi..yakinimin basina geldi..evet uzun suruyor ama faiziyle aliyorsunuz sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…