• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rapor için akıl istiyorum

Olay cigrindan cikti galiba
2 hafta nereden cikti yahu:halay: en fazla 2 gundur rapor dedigin amelyat olacak halim uok kolu da kirmadim ben olayin vicdani boyutundaydim sadece

Ne bileyim hocam geçici bir durum diye belirtmemişsin ki, çocuğun okulu açılıyor diye sürekli rapor almak istediğini zannettim.

Arkadaşlar vergi diyorsunuz ama altı üstü bi devlet memuru ya tamam bende karsıyım keyfi rapora ama arkadaşa gelene kadar neler dönüyor ülkede keşke herkese bu kadar sert cıkışabilsek

1 sene boyunca Heyet raporu alıp atandığı yere hiç gitmeden tayin görenler var ya asıl bunlar hakka girenler ya.

Katiplikte o kadar kolay bir iş değil gecesi yok gündüzü yok , mesai ücreti yok, bende zamanında gece yarıları eve gidiyordum nöbete kalıyordum sürekli , ek bi para mı alıyordum hayır bedavadan iş yapıyordum bir de bı acıdan bakmak lazım, ayrıca eşim sürekli nöbet tutardı nöbet parası mı alırdı hayır keşfe giderdi keşiften hakim katip para alırdı eşim alamazdı hak arayacak olursak ooo neler var neler!!

Bende devlet memuruyum ve inanın o kadar saçma isler icin rapor alınıyor ki ohal filan etkilemiyor bence doktorlari
Ama sizin durumunuza olsam kesinlikle alırdım zaten bir rahatsızlığınız var ve lütfen vicdan yapmayın ve rahatsızlığınızi da hafife almayın. Geçmiş olsun

Ortalıkta bu kadar çok çocuk cinsel istismarı cinayet vs varken çocuğu tanımadığın birine bırakmak çok zor ve malesef çocuğu olan personel için memuriyet esnek değil. Size hak veriyorum .
Ben şu an gebeyim doğum öncesi ve sonrası toplam 4 ay izin veriliyor.
Bulunduğum şehirde annem olmasa 2 aylık bebeği kime bırakıp gideceğim ?
Ücretsiz izinden bahsedenler var ama kira, ödemeler , krediler diye de bir gerçek var.
Çocuklu kadınlara esneklik sağlanmaması malesef insanı böyle şeylere sevk ediyor her ne kadar etik olmasa da.

Ortalıkta bu kadar çok çocuk cinsel istismarı cinayet vs varken çocuğu tanımadığın birine bırakmak çok zor ve malesef çocuğu olan personel için memuriyet esnek değil. Size hak veriyorum .
Ben şu an gebeyim doğum öncesi ve sonrası toplam 4 ay izin veriliyor.
Bulunduğum şehirde annem olmasa 2 aylık bebeği kime bırakıp gideceğim ?
Ücretsiz izinden bahsedenler var ama kira, ödemeler , krediler diye de bir gerçek var.
Çocuklu kadınlara esneklik sağlanmaması malesef insanı böyle şeylere sevk ediyor her ne kadar etik olmasa da.
Sizde bir de süt izni oluyor ama ne kadar yeterli olur bilemem, çözülmesi gereken o kadar çok sorun varki ,cezaevlerindeki tecavüzcüleri besliyoruz vergilerimizle ama işte duyan yok..

Arkadaşlar merhaba
Benim akliniza cok ihtiyacim var durum şöyle kısaca;
Ben memurum çocuğuma bakacak kimse yok sabahlari evde tek kaliyor ve 8 yasinda ojulun acilmasina az kaldi malum benim rapor almam gerekli :KK35::KK42: aslinda etik degil ve hic yapmadim fakat zor durumdayim bir kac aydir kolumda agri vardi arkadaslarimda biliyor bende buna istinaden yarin sabah ortapediden sira aldim doktorun rapor vermesi icin nasil bir hastalik bulabilirim? Bana fikir verebilir misiniz lutfen :KK22: bu arada kolumu bukemiyor ve ciddi agri hissediyordum ancak bu da gecti isler karisti doktora ne desem ki :KK23:
Arkadaslar rapordan kastimin 2 haftalik bir rapor olmadigi, bugune kadar hic rapor izni kullanmadigim, ucretsiz izinler 2 3 gunluk alinamadigini belirtmek istiyorum.
Bununla birlikte arkadasimizn yaptigi masajla azalan agrim sebebiyle aldigim randevu boşa gider endisesiyle gece konuyu actim keyfi hadi surdan 3 gun patlatayim derdim olsa idi bayramdan sonra ise gitmes bu 4 gunu de birlestirirdim ve sonuc olarak ben doktora gittim durumumu anlattim arkadasim ovunca agrimin azaldigini 3 aydir belirli peryotlar ile agri yasagigimi belirttim ve mr emg cekildi ve kolumda meslegim sebebiyle ciddi bir odem olustugunu soyledi ve 3 aydir hala nasil bilgisayar kullanabildin hayret dedi sonuc olarakta kortizonlu igne yapildi 10 gun rapor verebilecegini soyledi fakat ben 3 gunun yeterli olacagi kanisindayim o yuzden 3 gun aldim.[

Hasta olduğunuz için rapor alacaksanız buraya sormazdınız etik mi vs diye ya da çocuğu karıştırmazdınız konuya

100 günlük tatilde sizin rapor alacağınız 3 gün sorunu çözecekse ne hoş

Bir de kolunuz bu kadar kötü ise ki aylardır ağrıyor demişsiniz adli tatil bitmeden neden doktora gitmediniz de yeni adli yıl ve hali ile duruşmalar başlayınca doktora gittiniz

Birak allahasen, firmam var ve gecen ay devlete kazandığim 24 bin tlnin kdv'si vergisi 8 bin para odedim ben. Her 3 ayda bir 1000 tllik dukkana ödediğim kira icin 1000 tl stopaj öduyorum. Devlet sahibi olmadıgım dükkanın vergisini bana ödetiyor, şaka gibi ama gercek. Stopaj adi altinda soygun ve hiç bir açıklaması, mantığı olmayan bir vergi. Yeminne her adımda vergi bıktım ya. 1 yilda esimle ben devlete 70 bine yakın para ödedik. Kaldı ki her calısan her yıl devlete en az 50 bin öder. Maaş kesintisi. Sonra ben 3 gün rapor alicam, devlet 200 ödeyecek gelip bana başkası hesap sorcak, helal etmeyecek. Kimin parasını helal etmiyor acaba? Belki kendisi ev kadını, tek kuruş vergi bile odemedi.

Sen aldiğın ilaç, kullandığın rapor, hastane falan hepsinin parasını ödüyorsun zaten. Kimse sana havadan para vermiyor yani. İnsanız ya arada zaruri sebebimiz olduģunda gidip insan gibi izin istesen ümüğünü sıkarlar. Avrupa'da abartmiyorum git anlat derdini raporsuz izin alirsın, parani da alirsın pasalar gibi. Medeni ulkede olmayınca baska yollara başvurmak mübah maalesef.

Evet size katılıyorum.
Akrabalarım bahsediyor. Almanya 'da çocuğu olan kadından ücret kesintisi diye bir şey yok. Ev hanımlarına dahi sadece çocuğu olduğu için maaş veriyorlarmış ve memurlara da doğum sonrası 2 yıl ücretli izin varmış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye' de bu şartlar insani değil. Bu Yüzden bu tür Şeyler yapmaya insanı zorluyorlar. Doğum yapan bi kadın için düşünsün konuyu arkadaşlar. Memur ve bi şehirde yalnızsınız doğum sonrası da ücretsiz izin aldınız. Benim çalıştığım kurum en fazla 6 ay veriyor. Ve ücretsiz izinde de 5 yıl çalışma şartı var. Hadi bunu da geçtim 8-9 aylık bebeği ele güne bırakıp insanların hakkına girmeyeyim diye mi düşüneceksiniz?
Bazı insanlar anlamıyor bunları
Sizi yorumunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Ancak bu kadar net anlatılabilirdi.

Hasta olduğunuz için rapor alacaksanız buraya sormazdınız etik mi vs diye ya da çocuğu karıştırmazdınız konuya

100 günlük tatilde sizin rapor alacağınız 3 gün sorunu çözecekse ne hoş

Bir de kolunuz bu kadar kötü ise ki aylardır ağrıyor demişsiniz adli tatil bitmeden neden doktora gitmediniz de yeni adli yıl ve hali ile duruşmalar başlayınca doktora gittiniz
Adli tatilde katipler tatilde mi sanıyorsunuz?

Sizde bir de süt izni oluyor ama ne kadar yeterli olur bilemem, çözülmesi gereken o kadar çok sorun varki ,cezaevlerindeki tecavüzcüleri besliyoruz vergilerimizle ama işte duyan yok..

Süt izni dahi olsa çocuğu bi yere bırakmak gerekiyor. Herkesin başında annesi babası yok malesef. 2-3 Yaşında çocuk olsa kreşe bırak ama 8 aylık bebeği kime bırakacaksın ? Çok zor durumlar ve herkes buna sessiz

Süt izni dahi olsa çocuğu bi yere bırakmak gerekiyor. Herkesin başında annesi babası yok malesef. 2-3 Yaşında çocuk olsa kreşe bırak ama 8 aylık bebeği kime bırakacaksın ? Çok zor durumlar ve herkes buna sessiz
Kesinlikle haklısınız kimseye bırakılmaz ama buna çözüm bulmaya çalışan kimse yok

Yarım gün kreşe verseniz içiniz rahat eder bence yada oyun grubu da olur. Veya oyun ablaları var maddi durumunuz iyi ise yarım gün yardımcı olsunlar size

Hanimefendi ben plajda gunesleneyim bir rapor patlatayim zihniyetinde asla degilim boyle algilarsaniz uzulurum bakin ben doktora gittim ve sol ust kolumda dirsege kadar ciddi bir odem cikti bu da baş parmagima kadar agri yapiyordu fakat masajla bu agri oldukca azaldi bugun dirsekten yapilan igne ile ki ismini de yazabilirim bu odem atilacak
Bir katip hic yazmadigi gun 20 tane muzekkere yazar eger benim gibi durusma katibibiseniz bu sayi cok yukariya cikar bir parmak ile ortalama 6 harfe basilir yani hepsi cok onemli dolayisiyla ben ise anca laflamaya cay kahve icmeye gidebilirdim cunku ben kollarim ve parmaklarimla para kazaniyorum
Isini savsaklayanlar dahil olmak uzere bende hakkimi helal etmiyorum bir de merak ettim sanirim sizlerde memursunuz oyle hemen ben ucretsiz izin alabiliyorum 1 hafta kullanacagim deyip alabiliyorsaniz cok sanslisiniz cunku bizde komisyon karar verir talep zaten 15 gunden once degerlendirilmez

Ben öğretmenim ben de bebeğim 3 aylikken bırakıp çalışmaya başladım diger memurlar gibi rapor pesinde kosmadim. Bakacak kimsem olmasaydi ucretsiz izin kullanirdim mesela. Onun dışında da kimse bizi silah zoruyla memur yapmadi ve yerimizde olmk isteyen binlerce kisi var. Eger saglik durumunuz calismaya uygun degilse doktor zaten rapor verir ama sizin konuyu anlatisiniz sanki çocuğunuza bakacak kimse olmadığı icin kolunuzdaki agriyi bahane edip -calismaniza engel olacak bir durum olmadigi halde- rapor almaya calisiyormussunuz hissi uyandirdi. Siz ortopedi doktorunuza mesleginizi yapmaniza engel bir durum oldugunu söyleyin o karar versin madem.
Acil sifalar dilerim bu arada. Yanlis anlamayin ben size degil devletin mali deniz zihniyetiyle yaklasanlara kızgınım ondan bu kadar keskin konuşuyorum.

Hanimefendi ben plajda gunesleneyim bir rapor patlatayim zihniyetinde asla degilim boyle algilarsaniz uzulurum bakin ben doktora gittim ve sol ust kolumda dirsege kadar ciddi bir odem cikti bu da baş parmagima kadar agri yapiyordu fakat masajla bu agri oldukca azaldi bugun dirsekten yapilan igne ile ki ismini de yazabilirim bu odem atilacak
Bir katip hic yazmadigi gun 20 tane muzekkere yazar eger benim gibi durusma katibibiseniz bu sayi cok yukariya cikar bir parmak ile ortalama 6 harfe basilir yani hepsi cok onemli dolayisiyla ben ise anca laflamaya cay kahve icmeye gidebilirdim cunku ben kollarim ve parmaklarimla para kazaniyorum
Isini savsaklayanlar dahil olmak uzere bende hakkimi helal etmiyorum bir de merak ettim sanirim sizlerde memursunuz oyle hemen ben ucretsiz izin alabiliyorum 1 hafta kullanacagim deyip alabiliyorsaniz cok sanslisiniz cunku bizde komisyon karar verir talep zaten 15 gunden once degerlendirilmez

Ben öğretmenim ben de bebeğim 3 aylikken bırakıp çalışmaya başladım diger memurlar gibi rapor pesinde kosmadim. Bakacak kimsem olmasaydi ucretsiz izin kullanirdim mesela. Onun dışında da kimse bizi silah zoruyla memur yapmadi ve yerimizde olmk isteyen binlerce kisi var. Eger saglik durumunuz calismaya uygun degilse doktor zaten rapor verir ama sizin konuyu anlatisiniz sanki çocuğunuza bakacak kimse olmadığı icin kolunuzdaki agriyi bahane edip -calismaniza engel olacak bir durum olmadigi halde- rapor almaya calisiyormussunuz hissi uyandirdi. Siz ortopedi doktorunuza mesleginizi yapmaniza engel bir durum oldugunu söyleyin o karar versin madem.
Acil sifalar dilerim bu arada. Yanlis anlamayin ben size degil devletin mali deniz zihniyetiyle yaklasanlara kızgınım ondan bu kadar keskin konuşuyorum.

Evet size katılıyorum.
Akrabalarım bahsediyor. Almanya 'da çocuğu olan kadından ücret kesintisi diye bir şey yok. Ev hanımlarına dahi sadece çocuğu olduğu için maaş veriyorlarmış ve memurlara da doğum sonrası 2 yıl ücretli izin varmış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye' de bu şartlar insani değil. Bu Yüzden bu tür Şeyler yapmaya insanı zorluyorlar. Doğum yapan bi kadın için düşünsün konuyu arkadaşlar. Memur ve bi şehirde yalnızsınız doğum sonrası da ücretsiz izin aldınız. Benim çalıştığım kurum en fazla 6 ay veriyor. Ve ücretsiz izinde de 5 yıl çalışma şartı var. Hadi bunu da geçtim 8-9 aylık bebeği ele güne bırakıp insanların hakkına girmeyeyim diye mi düşüneceksiniz?
Bazı insanlar anlamıyor bunları
Sizi yorumunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Ancak bu kadar net anlatılabilirdi.

Bir Alman sen ben kadar vergi ödemezken senden benden bin kat rahat yaşıyor. Devlet aldıği vergiyi sonuna kadar halkına hizmet olarak öduyor. Çalışma koşulları, izinler gayet insani. Mesela orada şoyle bir mantik var, 1 günlük işini 3 saatte yapabilirsen sistedigin zaman çıkar gidersin. Hatta PC başi işi olanlar ise bile gitmeden evden işini halledebiliyor haftada bir kac gün. Önemli olan iş yetişsin. Biz de bir iş bitince 30 iş çıkarirlar başina. Zaten 3 kurusa calısiyoruz. Tamamen kolelik sistemi. Kimse bu etik olmayan düzene laf edemez ama 3 gun rapor alana dünyanın en adisi muamelesi yapar. Sanki rapor almasak hersey daha güzel olacak falan.

Dogum izni 18 hafta olacaktı onu bile meclisten geçiremediler abuk subuk sebeplerle, kaç kadın bekledi umutla. Devlete külfet çünkü. Mecliste kendi maaslarina zam mı onaylamaya gelince her el kalkar, dogum izninde o eller kalkmadı yaa. Valla doğum izni bu kadar azken rapor alana asla kizmiyorum. Bizi buna mecbur eden sorgulasın kendini ben değil.

Bir Alman sen ben kadar vergi ödemezken senden benden bin kat rahat yaşıyor. Devlet aldıği vergiyi sonuna kadar halkına hizmet olarak öduyor. Çalışma koşulları, izinler gayet insani. Mesela orada şoyle bir mantik var, 1 günlük işini 3 saatte yapabilirsen sistedigin zaman çıkar gidersin. Hatta PC başi işi olanlar ise bile gitmeden evden işini halledebiliyor haftada bir kac gün. Önemli olan iş yetişsin. Biz de bir iş bitince 30 iş çıkarirlar başina. Zaten 3 kurusa calısiyoruz. Tamamen kolelik sistemi. Kimse bu etik olmayan düzene laf edemez ama 3 gun rapor alana dünyanın en adisi muamelesi yapar. Sanki rapor almasak hersey daha güzel olacak falan.

Dogum izni 18 hafta olacaktı onu bile meclisten geçiremediler abuk subuk sebeplerle, kaç kadın bekledi umutla. Devlete külfet çünkü. Mecliste kendi maaslarina zam mı onaylamaya gelince her el kalkar, dogum izninde o eller kalkmadı yaa. Valla doğum izni bu kadar azken rapor alana asla kizmiyorum. Bizi buna mecbur eden sorgulasın kendini ben değil.
Kesinlikle sizinle Aynı fikirdeyim.

Bu ilginç bir tespit ve genel manada doğru yalniz size kucuk bir ornek vereyim 2 yil once babam kanser hastaligi ilr mucadele ediyordu ve biz 2 kisi calismak durumdaydik ben yaklasik 1 yil boyunca haftanin 2 gunu gece 12 _1 arasi calisip , 3 gunde 8.5 a kadar calistim ve babamin en cok ilgi bekledigi donemde geceleri isten cikip hastaneye gitmek disinda bir faydam olamadi bu arada kizim 4 5 yaslarinda idi simdi size şunu sormak isterim
Bir evladin babasina, bir annenin kizina olan borcunu nasil odeyecegim?
Ya da benim fazladan calistigim bunca yilin hakkini kim odeyecek bu bağlamda vicdanim bir bebeğinki kadar rahat

Siz memur değil misiniz neden fazladan çalışıyorsunuz?

Devletin kendi senin benim paramı yiyor, boş beleş yatırımlar yapıp, kullanılmayan köprü yol yapıyor, esnafsan stopaj soygunu ve bir ton vergiyle gelirinin 3'te birine ortak oluyor, yedigin yemek, içtiğin su, yaktiğın elektrige kat kat fatura kesiyor, memura üc kuruş zam yapiyor, Suriyelilere boş beleş maaş ödüyor, trilyonlar akıtiyor susuyorsunuz da şu kadın zaruri durum için rapor alınca mı helal etmiyorsunuz cidden? Aman Allah'ım ulke batacak ya 3 gün raporla...

Ben de etik biriyim ama devlet kepceyle her ay benden alirken, 1 çay kaşıği karşılık alma da beis görmuyorum. Yatırdıgım SGKnın geri doneceği bile mechulken.

Biz zaten güçsüze abayı gösterip, asıl sömürene sustugumuzdan bunlar başımıza geliyor.

Acikcasi zaruri olsa zaten burada konu açıp taktik verin demezdi diye düşünüyorum. Ben de hasta oluyorum doktora gidiyorum raporumu aliyorum, gelip burada doktora ne desem rapor verir demiyorum :)

Bu ülkede 70 milyon insan isek hepimiz devletten "1 cay kaşığı" tirtiklasak 70milyon çay kaşığı eder. Buyuk kucuk demeden herkes kendi sorumluluğu olan kısımda dikkatli olsa zaten ülkece abad oluruz. 2 yanlış bir doğru etmez sonucta. Okumadiysaniz beyaz zambaklar ulkesinde adlı kitabi okumanızı tavsiye ederim bu konuyla ilgili.

Back
X