- 13 Haziran 2015
- 957
- 602
Onlar işçi işveren doyurmali bence
Aynen canimayrıca burada bu öküzlükleri yapanları savunmayın hanımlar
açlıktan ölsem ben burada aç kaldım diye söylemem birine
ayrıca 7,5 aylık hamile karımdan iş beklemem otuz ramazan ona yemek yaptırmam en başta bir hatasında rezil diyecek kadar rezilleşmem
yok erkek ne yiyecek yok onlar çok acıkır yok onlara hizmet gerekir diye diye pul kadar değeri olmuyor yaptıklarımız gözlerinde
birde bu iftar işine bir çözüm bulabilirler akşamın dokuzuna kalacak kadar ne işiymiş merak ettim madem o zamana kadar kalıyorlar iftarı evde yapıp tekrar işe gelip sahura kadar çalışıyorlar sonrada sabah geç gelip uyuyorlar
bunu yapan az buz iş yeri görmedim
ayrıca senin bu rezil kocan madem yemeğin az geleceğini kendi fark etmedi mi giderken yanına bir kızarmış tavuk almak çok mu pahalı çok mu zordu
senden yemeği alırken fark etmedi mi az olduğunu
siz tek bir yerde hatalısınız konu sahibi oda az yemek konusunda al bir tane tavuk bol patates soğan iki tepsi gönder ayrıca elbette tüm otuz ramazan yemeği sen yapma
sırayla gelsin bu iş bakalım o anaları karıları ne kadar yemek yapacak
hepsi başlı başına bi garip olay
hamilesin onca kişiye ne diye davet veriyorsunuz bu bir
madem kabul ettiniz neden az gönderiyorsunuz başta kabul etmeseydiniz bu iki
insan o sofrada açta kalksa nasıl bu yemek kime yetecek diye sorar/görgüsüz/ bu üç
eşinde belliki mahçup olmuş dışardan söyleseymiş bu halini biliyor bu dört
he bide ortağın eşi var..gelip yardım etseymiş .ikiniz birden iki üç çeşit yapsaymışsınız buda beş
herkes kendi havasında biyerden atmış..sende hala ben suçluyum diye üzül
Tatlım bende diğerleri gibi öküz eşin zıkkım yesin sakın yapma falan demiyeceğim.Evet ben olsam yapmam ama herkesin yaşam şekli aile ortamı kültürü aynı değil.Ramazan günü madem böyle bir sevaba vesile olacaksın bende tavsîyede bulunayım.erkekler heleki çalışan tüm gün aç kalan erkekler çok yer.birer karnıyarukla doymazlar üstelik karnıyarık zahmetli.Bence al büyükçe iki tavuk.soslarıda var hazır onların koy fırın poşerine at fırına yanına bi çorba bi pilav olursa bîde cacık- salata uzun sürer yapması diye -
koy onlerine iki kilo saman anca onu hakediyor okuzlerSlm arkadaslar
Ben bi derdim var ben fazla guzel yemek yapamiyorum ve cok yemek tarifleri bilmiyorum deniyorum ama herzaman birsey var artik utaniyorum7bucuk aylik hamileyim ikinci cocuguma ve bi kizim var cok yaramaz izin vermiyor birsey yapiyim herneyse konuya geliyim ,esim bana dun dedi dukkana yemek yap diye dukkanda 7tane erkek var !! Oruclu ben hic bu kadar cok yemek yapmadim hernyse pilav yaptim ve taze fasulye yemegi esim goturdu ve dukkandaki ortagi aradi esimi dedi ki bu yemek kime yeticek diye ayiptir soylemesi kendisi biraz ayida ! Sahurda bile 2 tabak yagli yemek yeyiyor hernyse o telefonu kapatinca esim bana busuru kizdi dedi ne kadar rezil bi kadinsin sen hic birsey bilmiyorsun beceriksiz falan dedi bende hamileyim kendimi tutmayip aglamaya basladim cok uzuldum dun den beri kendimi cok uziyorum kafama cok taktim kendimi yedim neden beceremiyorum diye kendimi cook aptal ve salak hissetiyorum . Ne yapmaliyim bidaha kine ayni hata olmasin diye bide yasimda cok buyuk dgl yani okadar sey bekliyorlar benden ( yardimci kolay tarifler menuler cok iyi olurdu yada sizde ayni durumdan gectiginiz olmusa nasil sonra becerdiniz yemek yapmayi
Cok biliyolrsa disardan soylesinler yada o ortagi olcak adamin esi yapsin. Hadsizlige bak hem hamile ve cocuklu halinizle onca kisiye yemek istiyolar hemde utanmadan laf ediyolar . Bence tavir koyun yapmayin. Rezil kadin ne ya. Esas kendileri rezilllSlm arkadaslar
Ben bi derdim var ben fazla guzel yemek yapamiyorum ve cok yemek tarifleri bilmiyorum deniyorum ama herzaman birsey var artik utaniyorum7bucuk aylik hamileyim ikinci cocuguma ve bi kizim var cok yaramaz izin vermiyor birsey yapiyim herneyse konuya geliyim ,esim bana dun dedi dukkana yemek yap diye dukkanda 7tane erkek var !! Oruclu ben hic bu kadar cok yemek yapmadim hernyse pilav yaptim ve taze fasulye yemegi esim goturdu ve dukkandaki ortagi aradi esimi dedi ki bu yemek kime yeticek diye ayiptir soylemesi kendisi biraz ayida ! Sahurda bile 2 tabak yagli yemek yeyiyor hernyse o telefonu kapatinca esim bana busuru kizdi dedi ne kadar rezil bi kadinsin sen hic birsey bilmiyorsun beceriksiz falan dedi bende hamileyim kendimi tutmayip aglamaya basladim cok uzuldum dun den beri kendimi cok uziyorum kafama cok taktim kendimi yedim neden beceremiyorum diye kendimi cook aptal ve salak hissetiyorum . Ne yapmaliyim bidaha kine ayni hata olmasin diye bide yasimda cok buyuk dgl yani okadar sey bekliyorlar benden ( yardimci kolay tarifler menuler cok iyi olurdu yada sizde ayni durumdan gectiginiz olmusa nasil sonra becerdiniz yemek yapmayi
Arkadasalar tsk ederim yorumlar icin bizim eslerim kebabda calisiyorlar simdi biliyorum kizicaksiniz oha bide kebabda calisiyor yemek istiyor ama bahaneleri su hergun kebab yeyiyoruz biktik ev yemegi hic yemiyoruz bare ramazanda yeyelim .
Tepsi yemekleri denicem onlar cok goruniyor belki ac gozleri doyar dediginiz gibi !
evet katılıyorum bu yorumadaHamile halinle kimseye yemek yapmak zorunda değilsin. ama madem yapıyorsun o zamanda yetecek ölçülerde yapmalısın. Bir kere 7 tane erkek ve iftar için yemek gönderiyorsan sadece taze fasülye ve pilav olmaz ki bu arada taze fasülyeye pilavdan çok makarna yakışır aklında olsun. Mesela yanına bir çorba da yapabilirsin sebzeyi en az 2 kilodan pişirmeliydin gibi. Ama yapmak zorunda olmadığın gerçeğinide unutma içinden geliyorsa yap.
yorumlara sonradan baktımda 30 gu n boyunca yemek yapılacakmıs hadı bu kısmı gecıyorum ama beceremıyorum yapamıyorum cocugum durmuyor kısmı bana gercekcı gelmıyor acıkcasıBahane yaratmiyorum ben yemek yapinca kizim agliyor dolaplara giriyor herseyi yere atiyor sonra oturma odasinin yastiklarini atiyor yere koltuk ortulerini atiyor her yere isan artik bikiyor birsey yapmak istemiyor yaptigi yemekden birseyde anlamiyor malesef ama son bi kac gun kendimi yemekler ustune verdim cok cok yapiyorum alisiyim diye sonra aylemi cagiriyorum gelip yesin diye gorumcemi cagirdim oda begendi yemegimi cok yapmasini ogrenmeliyim
Canim allah sukur kizima pilav corba salata fln yapa biliyorum sadece bazen guzel gelmiyor inanmak istemiyorsanda inanma . Kendimi isbatlamak zorunda dglim sanayorumlara sonradan baktımda 30 gu n boyunca yemek yapılacakmıs hadı bu kısmı gecıyorum ama beceremıyorum yapamıyorum cocugum durmuyor kısmı bana gercekcı gelmıyor acıkcası
yanı evlenmıssın barklanmıssın cocugunda olmus yemek yapamıyorsan onlara ne yedırıyorsun yanı yapamıyor olmak ayrı bırde ayarı verememek ayrı yanı ne bılım cocuklarda corba yemek yogurt salata yemelı bunlar yapılmalıkı onlarda saglıklı buyusunler yoksa ınan banada 5 saat mutfakta kalıp bı suru yemek yapmak cazıp gelmıyor
yorumlara sonradan baktımda 30 gu n boyunca yemek yapılacakmıs hadı bu kısmı gecıyorum ama beceremıyorum yapamıyorum cocugum durmuyor kısmı bana gercekcı gelmıyor acıkcası
yanı evlenmıssın barklanmıssın cocugunda olmus yemek yapamıyorsan onlara ne yedırıyorsun yanı yapamıyor olmak ayrı bırde ayarı verememek ayrı yanı ne bılım cocuklarda corba yemek yogurt salata yemelı bunlar yapılmalıkı onlarda saglıklı buyusunler yoksa ınan banada 5 saat mutfakta kalıp bı suru yemek yapmak cazıp gelmıyor