- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kaynanalar? 2 kaynananız mı var?Canım hangi yemek için yardım istersen mesaj at yardımcı olurum ben sana iki kaynanam var yanımda yapamadığım hiç bi yemek yok onlar bana herşeyi öğretti şuan koca karı gibi herşeyin pratiğini yapıyorum sende yapa yapa öyle olursun ilk nasıl yapıcam diyodum nasıl yemek yapıyolar diyodum annem bana herşeyi öğretti kaynanalarımda bilgime bilgi kattı
doğru vallahi biz burada kendimizi yedik hamile haliyle kadına yemek yaptırılıyor kocası hiç acımıyor adam utanmadan rezil diyor iş yerinde o kadar adamın ailesi varken tek bu kadına yemek yaptırılıyor niye diyeBu konu devam ediyor mu hala ?
Hanım halinden memnun arkadaşlar, aşkla yapıyor. ..
bende bu kafadayım taze fasulye yanına makarna,pilav olunca ağır oluyor bence.Hamile halinle kimseye yemek yapmak zorunda değilsin. ama madem yapıyorsun o zamanda yetecek ölçülerde yapmalısın. Bir kere 7 tane erkek ve iftar için yemek gönderiyorsan sadece taze fasülye ve pilav olmaz ki bu arada taze fasülyeye pilavdan çok makarna yakışır aklında olsun. Mesela yanına bir çorba da yapabilirsin sebzeyi en az 2 kilodan pişirmeliydin gibi. Ama yapmak zorunda olmadığın gerçeğinide unutma içinden geliyorsa yap.
Evet kaynanam ve onun kaynanası beraber oturuyoruz Allah bozmasınKaynanalar? 2 kaynananız mı var?
Adaşım bende eşimin işyerine yemek yapıyorum 15 kişiye hemde bende senin gibiydim ama yapa yapa alışıyo insan dert etme fırın yemekleri patates makarna vs yemekler daha doyurucu olur mesela yarım bardak pirinçten bi tabak pilav çıkar ne kadar yediklerine göre ayarla interntten tarif bakarkende kaç kişilik olduguna bakıp ona göre ayarla Allah kolaylık versin canmSlm arkadaslar
Ben bi derdim var ben fazla guzel yemek yapamiyorum ve cok yemek tarifleri bilmiyorum deniyorum ama herzaman birsey var artik utaniyorum 7bucuk aylik hamileyim ikinci cocuguma ve bi kizim var cok yaramaz izin vermiyor birsey yapiyim herneyse konuya geliyim ,esim bana dun dedi dukkana yemek yap diye dukkanda 7tane erkek var !! Oruclu ben hic bu kadar cok yemek yapmadim hernyse pilav yaptim ve taze fasulye yemegi esim goturdu ve dukkandaki ortagi aradi esimi dedi ki bu yemek kime yeticek diye ayiptir soylemesi kendisi biraz ayida ! Sahurda bile 2 tabak yagli yemek yeyiyor hernyse o telefonu kapatinca esim bana busuru kizdi dedi ne kadar rezil bi kadinsin sen hic birsey bilmiyorsun beceriksiz falan dedi bende hamileyim kendimi tutmayip aglamaya basladim cok uzuldum dun den beri kendimi cok uziyorum kafama cok taktim kendimi yedim neden beceremiyorum diye kendimi cook aptal ve salak hissetiyorum . Ne yapmaliyim bidaha kine ayni hata olmasin diye bide yasimda cok buyuk dgl yani okadar sey bekliyorlar benden ( yardimci kolay tarifler menuler cok iyi olurdu yada sizde ayni durumdan gectiginiz olmusa nasil sonra becerdiniz yemek yapmayi
herkes hamile halınle yemek yapmasına takmıs ta benım anlamadıgım hamıle ınsanlar evınde hıc yemek yapmıyomu bırılerı gelıp sen hamılesı. 9 ay boyunca yemeklerını ben yapacagım dıyo heralde hamılelıgı one surenler,kaldı kı esı eve bıle cagırmamıs misafırı dukkana yaptırıp gorurmus yemegı .bende ıkı dogum yaptım valla hamıle halımle yatılı mısafırde agırladım yapıp yedırdımde hıc de bısey olmadı hamılelık bı özürlülük durumu degıl...
konu sahıbıne gelınce pılavı kısı sayısına gore cay bardagıyla olcseydın fasulyeyı de yıne porsıuonluk olacak seıklde kısı sayısına gore ayarlasaydın yeterdı boyle soylerde herzaman kısı sayısını goz onunde bılundurarak yapmak daha dogru oluyo
hatan neymis? yemegi cok iyi ve fazla yapamamak mi? bunun icin mi sana soylenen 'rezil kadin' lafini hakli buluyorsun? neyi ispat edeceksin ayrica, kim ki o isyerindekiler? az yesin de hizmetci tutsunlar madem.. yada disardan soylesinler..Ben ortagimizin hanimina sordum yeter dedi esim beni cok uzudu biliyorum biraz hata bende var ama bilemedim yetmez diye halen uzuliyorum kendimi ispatlamak istiyorum
Yarin mercimek corbasi
Karniyarik 8 adet
Pilav
Yolasam az olurmu gene
Öncelikle herkesin hamileliği bir değildir.
Bazısı spor yapıp amuda kalkabilirken, bazılarının tuvalete bile gitmesi çocuk için tehlikelidir.
Ayrıca vicdanen, hamile-hasta-küçük çocuklu ve yaşlı insanlara dünyanın her yerinde özel bir durum uygulanır.
Misal, toplu taşımada yer verilmesi gibi.
Bunun sebebi bu durumdaki insanların, diğer insanlara göre kat be kat bedeninin daha fazla yorulması, normal fonksiyonlarının sekteye uğramasıdır.
Dolayısıyla, siz yapabildiniz diye herkesin yapmasını bekleyemezsiniz ve yaptınız diye de alkışlayamayız.
Evinize gelen misafir de vicdansızmış, siz bunu yaparken müsade eden de öyle...
Yanlış örneksiniz...
konuyu ıyı okuduysanız konu sahıbı kucuk cocuguyla yemek yapRken zorlandıgından bahsetmıs ama hamılelıkle ılgılı amuda kalkabıldıgınden veya wc. de zorlandıgından bahsetmemısÖncelikle herkesin hamileliği bir değildir.
Bazısı spor yapıp amuda kalkabilirken, bazılarının tuvalete bile gitmesi çocuk için tehlikelidir.
Ayrıca vicdanen, hamile-hasta-küçük çocuklu ve yaşlı insanlara dünyanın her yerinde özel bir durum uygulanır.
Misal, toplu taşımada yer verilmesi gibi.
Bunun sebebi bu durumdaki insanların, diğer insanlara göre kat be kat bedeninin daha fazla yorulması, normal fonksiyonlarının sekteye uğramasıdır.
Dolayısıyla, siz yapabildiniz diye herkesin yapmasını bekleyemezsiniz ve yaptınız diye de alkışlayamayız.
Evinize gelen misafir de vicdansızmış, siz bunu yaparken müsade eden de öyle...
Yanlış örneksiniz...
Ha Allah bozmasın tabi maşallah Kaynana deyince ben direk eş annesi düşündüğümden şaşırmıştımEvet kaynanam ve onun kaynanası beraber oturuyoruz Allah bozmasın