Ramazanda yemek :/

Amaan bu koca millet illa can sıkacak bişey buluyor boşver bacım. Ama güzel yemek yapmayı öğren. Çocukların için öğren.Keşke benim annemden güzel yemek yapsaydı .

Canım hangi yemek için yardım istersen mesaj at yardımcı olurum ben sana iki kaynanam var yanımda yapamadığım hiç bi yemek yok onlar bana herşeyi öğretti şuan koca karı gibi herşeyin pratiğini yapıyorum sende yapa yapa öyle olursun ilk nasıl yapıcam diyodum nasıl yemek yapıyolar diyodum annem bana herşeyi öğretti kaynanalarımda bilgime bilgi kattı

[QUE="Elif233, post: 41483179, member: 576349"]Ben ortagimizin hanimina sordum yeter dedi esim beni cok uzudu biliyorum biraz hata bende var ama bilemedim yetmez diye :KK43: halen uzuliyorum kendimi ispatlamak istiyorum
Yarin mercimek corbasi
Karniyarik 8 adet
Pilav
Yolasam az olurmu gene[/QUOTE]
Az tabiki canim her birine iki tane yap karniyarik..ayrica çoban in yanina yufkali borek yap.ancak yeter

Hamile halinizle 7 tane erkeğe yemek yapmanızı nasıl istemiş eşiniz? Sonuçta fazla yapmalısın ve ağır bir şey kaldırıp indirirken bebeğine zarar verebilirsin. Eşinizin bu kadar düşüncesiz olmasına çok şaşırdım. Allah size sabır versin.

Canım hangi yemek için yardım istersen mesaj at yardımcı olurum ben sana iki kaynanam var yanımda yapamadığım hiç bi yemek yok onlar bana herşeyi öğretti şuan koca karı gibi herşeyin pratiğini yapıyorum sende yapa yapa öyle olursun ilk nasıl yapıcam diyodum nasıl yemek yapıyolar diyodum annem bana herşeyi öğretti kaynanalarımda bilgime bilgi kattı
Kaynanalar? 2 kaynananız mı var? :KK64:

Bu konu devam ediyor mu hala ?
Hanım halinden memnun arkadaşlar, aşkla yapıyor. ..
doğru vallahi biz burada kendimizi yedik hamile haliyle kadına yemek yaptırılıyor kocası hiç acımıyor adam utanmadan rezil diyor iş yerinde o kadar adamın ailesi varken tek bu kadına yemek yaptırılıyor niye diye
kadın bunları hiç takmıyor tek derdi yarın ne yemek yapacağı ve yetip yetmeyeceği başka bir şeyi sorun dahi etmiyor

Oldu canım başka bi arzularida var miymiş. Yanina da serbetli tatlı yapsaydin 3 tepsi, anca yeter hadsizlere.Çok sinir oldum. Senin yasin çok küçük yazdıklarına bakılırsa, hemde 2.ye hamilesin ne acelen vardı. Sen şimdi sevgili kocacigina cevapta veremedigin için paşa paşa pisirceksin yemeklerini. Afiyet olsun.

Hamile halinle kimseye yemek yapmak zorunda değilsin. ama madem yapıyorsun o zamanda yetecek ölçülerde yapmalısın. Bir kere 7 tane erkek ve iftar için yemek gönderiyorsan sadece taze fasülye ve pilav olmaz ki bu arada taze fasülyeye pilavdan çok makarna yakışır aklında olsun. Mesela yanına bir çorba da yapabilirsin sebzeyi en az 2 kilodan pişirmeliydin gibi. Ama yapmak zorunda olmadığın gerçeğinide unutma içinden geliyorsa yap.
bende bu kafadayım taze fasulye yanına makarna,pilav olunca ağır oluyor bence.

+ hamile halinizle siz onları değil onlar sizi düşünmeliydi tabi böyle düsünceye sahip insanlardan bunu beklemek cok lüks olur.Allah sabır versin ille de cok iyi yemek yapmak istiyorum artık diyorsanız bir sürü tarif var deneyin cekinmeden

herkes hamile halınle yemek yapmasına takmıs ta benım anlamadıgım hamıle ınsanlar evınde hıc yemek yapmıyomu bırılerı gelıp sen hamılesı. 9 ay boyunca yemeklerını ben yapacagım dıyo heralde hamılelıgı one surenler,kaldı kı esı eve bıle cagırmamıs misafırı dukkana yaptırıp gorurmus yemegı .bende ıkı dogum yaptım valla hamıle halımle yatılı mısafırde agırladım yapıp yedırdımde hıc de bısey olmadı hamılelık bı özürlülük durumu degıl...
konu sahıbıne gelınce pılavı kısı sayısına gore cay bardagıyla olcseydın fasulyeyı de yıne porsıuonluk olacak seıklde kısı sayısına gore ayarlasaydın yeterdı boyle soylerde herzaman kısı sayısını goz onunde bılundurarak yapmak daha dogru oluyo

Yediği bir kaşık için şükretmeyen, emek verenine teşekkür etmeyen adama kazanla bal börek yapsan neye yarar?

Sizin yerinizde olsaydım, aksine bildiğim tüm yemekleri de unutur, bir daha mutfağa girmezdim.
Çok biliyorsa kendi yapsın, doyursun dükkandakileri.
Onlar için sizin kalbinizi kırmaya, onca laf etmeye yüzü varsa kendi işini de kendi görecek arkadaş!

Slm arkadaslar
Ben bi derdim var ben fazla guzel yemek yapamiyorum ve cok yemek tarifleri bilmiyorum deniyorum ama herzaman birsey var artik utaniyorum :KK43: 7bucuk aylik hamileyim ikinci cocuguma ve bi kizim var cok yaramaz izin vermiyor birsey yapiyim herneyse konuya geliyim ,esim bana dun dedi dukkana yemek yap diye dukkanda 7tane erkek var !! Oruclu ben hic bu kadar cok yemek yapmadim hernyse pilav yaptim ve taze fasulye yemegi esim goturdu ve dukkandaki ortagi aradi esimi dedi ki bu yemek kime yeticek diye ayiptir soylemesi kendisi biraz ayida ! Sahurda bile 2 tabak yagli yemek yeyiyor hernyse o telefonu kapatinca esim bana busuru kizdi dedi ne kadar rezil bi kadinsin sen hic birsey bilmiyorsun beceriksiz falan dedi bende hamileyim kendimi tutmayip aglamaya basladim cok uzuldum dun den beri kendimi cok uziyorum kafama cok taktim kendimi yedim neden beceremiyorum diye kendimi cook aptal ve salak hissetiyorum . Ne yapmaliyim bidaha kine ayni hata olmasin diye bide yasimda cok buyuk dgl yani okadar sey bekliyorlar benden :KK43:( yardimci kolay tarifler menuler cok iyi olurdu yada sizde ayni durumdan gectiginiz olmusa nasil sonra becerdiniz yemek yapmayi
Adaşım bende eşimin işyerine yemek yapıyorum 15 kişiye hemde bende senin gibiydim ama yapa yapa alışıyo insan dert etme fırın yemekleri patates makarna vs yemekler daha doyurucu olur mesela yarım bardak pirinçten bi tabak pilav çıkar ne kadar yediklerine göre ayarla interntten tarif bakarkende kaç kişilik olduguna bakıp ona göre ayarla Allah kolaylık versin canm

herkes hamile halınle yemek yapmasına takmıs ta benım anlamadıgım hamıle ınsanlar evınde hıc yemek yapmıyomu bırılerı gelıp sen hamılesı. 9 ay boyunca yemeklerını ben yapacagım dıyo heralde hamılelıgı one surenler,kaldı kı esı eve bıle cagırmamıs misafırı dukkana yaptırıp gorurmus yemegı .bende ıkı dogum yaptım valla hamıle halımle yatılı mısafırde agırladım yapıp yedırdımde hıc de bısey olmadı hamılelık bı özürlülük durumu degıl...
konu sahıbıne gelınce pılavı kısı sayısına gore cay bardagıyla olcseydın fasulyeyı de yıne porsıuonluk olacak seıklde kısı sayısına gore ayarlasaydın yeterdı boyle soylerde herzaman kısı sayısını goz onunde bılundurarak yapmak daha dogru oluyo

Öncelikle herkesin hamileliği bir değildir.
Bazısı spor yapıp amuda kalkabilirken, bazılarının tuvalete bile gitmesi çocuk için tehlikelidir.
Ayrıca vicdanen, hamile-hasta-küçük çocuklu ve yaşlı insanlara dünyanın her yerinde özel bir durum uygulanır.
Misal, toplu taşımada yer verilmesi gibi.
Bunun sebebi bu durumdaki insanların, diğer insanlara göre kat be kat bedeninin daha fazla yorulması, normal fonksiyonlarının sekteye uğramasıdır.
Dolayısıyla, siz yapabildiniz diye herkesin yapmasını bekleyemezsiniz ve yaptınız diye de alkışlayamayız.
Evinize gelen misafir de vicdansızmış, siz bunu yaparken müsade eden de öyle...
Yanlış örneksiniz...

Eşinize ve arkadaşlarına bir şey demek istemiyorum . Şu mubarek günde,ağzımdan kötü şeyler çıkacak. ALLAH ıslah etsin. Umarım eşinizin size karşı tavrı tez zamanda düzelir. Kardeşim,yufkadan börek,poğaça vsçç yapabılırısn. Hem doyurucdr aynı zamanda. İcine patates ve soğan rendelersin sotelersın bıraz. koyarsın yufakaların arasına sonra fırına. Nefisyemektarfileri.com diye bır sıte var. Bu sıtede videolu tariflerde var ayrıca. Kolayça öğrenebilirisn. Yemek yapmak zor bir şey değl. Püf noktalarını bildikten sonra.. gerisi önemlı değil. Bir de kişi sayısına göre yemek yapmayada özen göstermelısın.. malzemlerıde ona göre almalısın

Ben ortagimizin hanimina sordum yeter dedi esim beni cok uzudu biliyorum biraz hata bende var ama bilemedim yetmez diye :KK43: halen uzuliyorum kendimi ispatlamak istiyorum
Yarin mercimek corbasi
Karniyarik 8 adet
Pilav
Yolasam az olurmu gene
hatan neymis? yemegi cok iyi ve fazla yapamamak mi? bunun icin mi sana soylenen 'rezil kadin' lafini hakli buluyorsun? neyi ispat edeceksin ayrica, kim ki o isyerindekiler? az yesin de hizmetci tutsunlar madem.. yada disardan soylesinler..

Bazısı spor yapıp amuda kalkabilirken, bazılarının tuvalete bile gitmesi çocuk için tehlikelidir.
Ayrıca vicdanen, hamile-hasta-küçük çocuklu ve yaşlı insanlara dünyanın her yerinde özel bir durum uygulanır.
Bunun sebebi bu durumdaki insanların, diğer insanlara göre kat be kat bedeninin daha fazla yorulması, normal fonksiyonlarının sekteye uğramasıdır.
Dolayısıyla, siz yapabildiniz diye herkesin yapmasını bekleyemezsiniz ve yaptınız diye de alkışlayamayız.
Yanlış örneksiniz...

Yanlış örneksiniz...
konuyu ıyı okuduysanız konu sahıbı kucuk cocuguyla yemek yapRken zorlandıgından bahsetmıs ama hamılelıkle ılgılı amuda kalkabıldıgınden veya wc. de zorlandıgından bahsetmemıs

X