• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

kızlar akşam yemeğim içli köfte 2 adet ve 1 kase türlü ekmek 1 dilim sahur ise kahvaltılık ve 1 dilim ekmek akşam yemeğinde dişarda olucaz bakalım artık
Afiyet olsun canim, gayet guzel
hayırlı akşamlar herkese bugünkü menüm:
Kahvaltı yarım tost kaşarlı
Öğlen 1 dilim karpuz
Akşam yarım porsiyon et döner 2 kaşık bulgur pilavı bir bardak ice tea şeftali
Canim menun guzel ama bu sekerli icecekleri birakamiyorsak da azaltalim, mesela 1 degil yarim bardak gibi tatlim
Iyi akşamlar kizlar iftar menüm

1 kepçe domatesli şehriye çorbası
2 tane tavuk kelebek ( küçük ve derisiz )
Çoban salata
1 kase yoğurt
köz kırmızı biber :kk77:
Afiyet olsun kuzum

Kızlaaar merhaba

5-6 kaşık bamya
5-6 kaşık pilav
10 kaşık bezelye
2 kaşık nohut
yoğurtlu semizotu salata
Çoban salata

Evde olan ve az kalan yemekleri bitirmek gerekti, nohut ne alaka derseniz bugün pişirdim canım çekti iki yemek kaşığı tadına baktım. Ekmek hiç yemedim. Bu yazdıklarımla patlayacak kadar şiştim.

Şimdi saat 22.30 şekersiz türk kahvemi içiyorum :KK66:

Sankii pilav biraz fazla mi olmuş:KK22: ama gayet guzel menün canim afiyet olsun:KK15:

kızlar akşam yemeğim içli köfte 2 adet ve 1 kase türlü ekmek 1 dilim sahur ise kahvaltılık ve 1 dilim ekmek akşam yemeğinde dişarda olucaz bakalım artık

Afiyet olsun canimmm içli köfteye bayılırım:kk77:
hayırlı akşamlar herkese bugünkü menüm:
Kahvaltı yarım tost kaşarlı
Öğlen 1 dilim karpuz
Akşam yarım porsiyon et döner 2 kaşık bulgur pilavı bir bardak ice tea şeftali

Afiyet olsun tatlim gayet güzel ayran icseydin çok daha güzel olurdu:KK19:
İyi aksamlar canlarim
Gunduz 1 kase yogurt yedim, canim bir sey istemedi hic istahim yok.

İftarda ise, 1 kase domates corbasi
Sac kavurma
Salata

Canim çok az olmuş hastasin diye heralde inşallah biran önce iyleşirsin :KK15:

Slm.canlar
Oglen 12 gibi
1 dilim tb ekmek
1 yumurta
1 dilim.peynir
Domates,biber
Rezene cayi
İftar
1 tabak orman kebabi
1/2 tabak bulgur pilavi
1 kase.yogurt
Sonra
3 kayisi

Sankii pilav biraz fazla mi olmuş:KK22: ama gayet guzel menün canim afiyet olsun:KK15:
Canımmm çok haklısın sadece ekmek olmadığı için salataya eşlik gibi oldu pilav, ama bitirmedim de birazı çöpe gitti.. Haklısın pilav bir yemek kaşığı tadımlık olmalıydı ;) Bir dee kızlar ben pilav yemiyor ve pişirmiyorum bilginize ramazan ve misafir sebebiyle vardı.

Ben de bu sayfada iyice bim ci oldum çıktım ama naapıyım oraya has bişiler yiyince adı geçiyo ;)
Bi de gimsa'mız ünlü batıkentte.. bana reklam parası verseler ya ;)

Sadede geliim, demlicaykeyfi demlicaykeyfi canım arkadaşım benim bunu sorgulamama vesile olduğun için teşekkür ederim, sandviç ekmeğin gramına baktım da bim in kepekli sandviçleri içinde 5 adet oluyor, 1 adedi 70 gr. 1 dilim ekmek yaklaşık 30 gr. desek (28 gr) / 2,5 dilim ekmek yemiş mi oluyorum, ehh hiç de fena değil sahur için.. içine kaşar domates roka ile yanına da zeytinnnn.. misss

Menun guzel, dun de asitli içmemişsin tebrik ederim.
Ama taze meyveyi de sıkıp içsek karaciger icin zararli, cunku posasini almamis oluyoruz. Hazir meyve sularina deginmiyorum bile, hepsi uzerinde ne yazarsa yazsin son derece sekerli seyler. Kaldi ki meyve sularini en kotu meyvelere sekeri basip oyle yapiyorlar maalesef... Bir de caydaki sekeri birakmaya calisalim cunku 1 bardaga 1 seker derken gunde 6 bardak cay icsen 3 dilim ekmek yemis oluyorsun, diyet yapan insanin gunluk limiti 5 tahil olduguna gore 6 bardak çayla 3 tahil hakkini bitirmis olacaksin :KK66:
Sen de hep uyarici seyler yaziyorsun diyebilirsin ama bu sayfaya yediklerimizi yaziyorsak, dogrularimizi ve yanlislarimizi gormek icin yaziyoruz. Emin ol bir diyetisyene gitsen benimle ayni seyleri soyleyecek...

Uyarilarina hak veriyorum ve hayatima uyguluyirum. Gecenki asitli icecek yuzunden kizdigindan beri agzima asitli icecek sokmadim biliyo musun :) cok mutluyym. Birbirimize yanlislarimizi elbetteki soylicez onun icin burdayiz. Cok cok tesekkurler yanlislarimi gormemi sagladigin icin :)

Kac gundur yazamadim menulerimi. Kuzenlerle birlikte kaldik bi kac gun. Bi turlu zaman bulup yazamadim :KK43:

Menulerim hep abartiya kacmadan sade ve saglikli menuler oldu bu sure zarfinda. Serbetli tatli yapalim diyen 3kuzen 1yengeyi ikna ettim ve sutlu tatli yaptik :) zaferrrr benimmmm :)

4 5 gundur baska icecek secenegim olmasa bile asitli icecek icmedim. Evede 4 litrelik limonata yaptim dun :) limonata sevmeyen ev ahalisi yariladi bile siseleri :)

Dun iftar menum
4 5 kasik mercimek corbasi
Firin torbasinda az yagla pismis patates ve tavuk
Salata

Bugun icin yas pasta istendi ev ahalisinden. Dun malzemeleri almaya gittigimde kucuk bi cikolata almistim. Onuda gomdum aksam :)

Sahur menum
1bardak tek sekerli cay
Avuc ici kadar ramazan pidesi
2zeytin
Bi catal peynir
Haslanmis yumurta
Salatalik domates

Bu arada tartildigimda 86.0 tartida oylece duruyor.

Kizlar dun neden canimin aylar sonra cikolata istedigi belli oldu. Regl oldum. Siskinlige ragmen 86 kiloysam belkide az bucuk kilo vermisimdirrrr :KK70:

Günaydın kizlarr sahur menüm

2 buçuk mantarla yağsız omlet ( 2 yumurtayla)
3 yeşil zeytin
1 buçuk salatalik
1 çorba kasesi karpuz
1 kibrit kutusu süzme peynir

Afiyet olsun canimmm içli köfteye bayılırım:kk77:

Afiyet olsun tatlim gayet güzel ayran icseydin çok daha güzel olurdu:KK19:

Canim çok az olmuş hastasin diye heralde inşallah biran önce iyleşirsin :KK15:
Cok sag ol balım. Bugun guzel bir kahvalti yaptim, eşim uyurken. Daha iyiyim, cok tesekkur ederim kuzum
Ben de bu sayfada iyice bim ci oldum çıktım ama naapıyım oraya has bişiler yiyince adı geçiyo :KK66:
Bi de gimsa'mız ünlü batıkentte.. bana reklam parası verseler ya :KK66:

Sadede geliim, demlicaykeyfi demlicaykeyfi canım arkadaşım benim bunu sorgulamama vesile olduğun için teşekkür ederim, sandviç ekmeğin gramına baktım da bim in kepekli sandviçleri içinde 5 adet oluyor, 1 adedi 70 gr. 1 dilim ekmek yaklaşık 30 gr. desek (28 gr) / 2,5 dilim ekmek yemiş mi oluyorum, ehh hiç de fena değil sahur için.. içine kaşar domates roka ile yanına da zeytinnnn.. misss
Rica ederim canim, diyetisyenler 1 dilim ekmegi 25 gr hesaplatiyorlar. Mutfak tartin varsa 70 gr ekmegin 50 gr.ini tartip yemeni oneririm ama sadece bir oneri =)
Ah gimsa yaa gimsa olmasa ne yapardik bilmiyorum, ne kadar kasa kuyruklari, kalabaligi, havasizligi ve et urunleri kotu olsa da, deterjan tuvalet kagidi gibi seylerde gimsadan şaşmam, zira cok ucuz :-)

Kac gundur yazamadim menulerimi. Kuzenlerle birlikte kaldik bi kac gun. Bi turlu zaman bulup yazamadim :KK43:

Menulerim hep abartiya kacmadan sade ve saglikli menuler oldu bu sure zarfinda. Serbetli tatli yapalim diyen 3kuzen 1yengeyi ikna ettim ve sutlu tatli yaptik :) zaferrrr benimmmm :)

4 5 gundur baska icecek secenegim olmasa bile asitli icecek icmedim. Evede 4 litrelik limonata yaptim dun :) limonata sevmeyen ev ahalisi yariladi bile siseleri :)

Dun iftar menum
4 5 kasik mercimek corbasi
Firin torbasinda az yagla pismis patates ve tavuk
Salata

Bugun icin yas pasta istendi ev ahalisinden. Dun malzemeleri almaya gittigimde kucuk bi cikolata almistim. Onuda gomdum aksam :)

Sahur menum
1bardak tek sekerli cay
Avuc ici kadar ramazan pidesi
2zeytin
Bi catal peynir
Haslanmis yumurta
Salatalik domates

Bu arada tartildigimda 86.0 tartida oylece duruyor.

Kizlar dun neden canimin aylar sonra cikolata istedigi belli oldu. Regl oldum. Siskinlige ragmen 86 kiloysam belkide az bucuk kilo vermisimdirrrr :KK70:
Canim cok guzel, tebrik ediyorum seni, hayatinda ne kadar guzel ne kadar faydali bir degisiklik yaptin :KK68::KK9:
Bence de vermişsindir, bu emeklerimizin hicbiri boşa cikmayacak, guzel sonuclar alacagiz insallah :KK9:

Gunaydin canlarimmm
Gece sahura kalkmadim
Sabah az once kahvalti yaptim

Peynirli yumurta
1 muz
1 bardak sut
1 avuc ici kadar pide
Salatalik
2 tatli k tahin pekmez.
Ozel gunlerimde oldugum icin pekmez tercih ediyorum, esimin koyunden geliyor, sekersiz katkisiz. O yuzden gonul rahatligiyla tuketiyoruz tabi kontrollu sekilde =)
Cok sukur baya iyiyim.
Dun iftardan sonra ve gun icinde yuruyuslerim oldu ama dk.sina bakmamisim, hareket etmis olduk.
Hepinizi opuyorum sevgiyle kucakliyorum :KK36::KK19:

Back