• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Bu aksamki menum
1 tabak tavuk suyuna tavuk corbasi ( kimi diyetisyen tavuk suyu yagli yemeyin diyor, kimi doktor da organik tavugun suyunu icebilirsiniz, bagisiklik kuvvetlendirir diyor, ben de bazen kullaniyorum suyunu)
En kucuk boy kepceyle iki kepce kuru fasulye ve 2 yemek kasigi bulgur pilavi
1 kase yogurt.
Biraz karbonhidrat agirlikli oldu bugun ama baklagil de yemek lazim, corba zaten corba :oops:

Kııızlar merhaba :)
Mutfağı öylece bıraktım, buraya geldim ;) Üzerime de bi ağırlık çöktü.
Saat 1 den beri Ankara Atlantis te dolaşııp durdum her yürüyüşü kar saydım, çocuklar sinemadaydı.

İftar menüm
Yine yoğurt çorba (kızıma değişiklik olsun diye tarhana yaptım ondan da azcık içtim ayy bıkkınlık geldi gittiğim her yerde ve evde yoğurt çorba vardı ama lezzetlidir güzeldir gene de içilir :)) )
Cacık
Menemen (soğan/ çarliston biber/ domates/ zeytinyağı)
Üç ince dilim ekmek
İki yemek kaşığı da ekmeğin üstüne makarna.. :)
Menemen de ekmeksiz pek gitmiyoooo, üç dilimle (incecikti vallahi) yedim bakalım

Şimdi şekersiz bir Türk kahvesi yapıcam..
Öpüldünüz..

Bu aksamki menum
1 tabak tavuk suyuna tavuk corbasi ( kimi diyetisyen tavuk suyu yagli yemeyin diyor, kimi doktor da organik tavugun suyunu icebilirsiniz, bagisiklik kuvvetlendirir diyor, ben de bazen kullaniyorum suyunu)
En kucuk boy kepceyle iki kepce kuru fasulye ve 2 yemek kasigi bulgur pilavi
1 kase yogurt.
Biraz karbonhidrat agirlikli oldu bugun ama baklagil de yemek lazim, corba zaten corba :oops:
Canımmm bence çok güzel olmuş menün.. Afiyet olsun ben de bu hafta nohut yapıcam inşallah.

Kızlar dün sahuru paylaştım. Demin kaşarlı tost yaptım, tam tahıllı ekmeğe.. İftara da tavuk sote yapıcam, ben regl olduğumj için çorba içmeyeyim sadece tavuktan yiyeyim diyorum. Bu hafta biraz kilolu çıkarım herhalde ben, hem regl hem de öğlen de yiyorum ya:KK43: öyle iştee
canım ya ben de aynı durumdayım . sanki ben de bu hafta daha kilolu çıkacağım ama bakalım nasıl olck :(

kızlar benim de bu akşamki menum yüksuk çorbası ve yumurtası Kıymalı menemen salata yoğurt.. ben aslında çok yemıyorum ama regl olduğum için galiba çok sis hissediyorum kendimi ...
çorba içmedim 5 kaşık menemen yedim avuç içi kadar pide ve salata .. ama gel görelim ki çok sis hissediyorum kendimi :(

Yarım tabak z.yağlı tazefasulye, 2 küçük kepçe çOrba,1.5 ince dilim tam buplay ekmeği,2 sarma(bitmedi kaç gündür),4 kaşık cacık.
Biraz önce de kadayıflı muhallebi yedim 3 çatal.:oops:kızlar engel olamıyorum tatlıya artık reglime de 10 gün var daa ama:KK17:

Evet canım yaa Elçincim haklsın tatlı yemesek çok daha çabuk gidebilir yağlar ama hayatın içerisinde tatlı da var tuzlu da var :) önemli olansa miktar! İnan bana.. hiç pişmanlık duyma.. hafif sofra hafif sahur ve azcık tatlı da hak olabilir bu süreçte, Allahımmm perşembe günü 69 u fotoğraflamak istiyoruuuummmmmm.. #adım adım 60 a topiğimde fotoğraf paylaştım, akşam 6 da 70.0 dım azıııcık iteklesem 69 olacak gibiyim :))) Tatlı konusunda yazdıklarımı geri mi silsem acaba :KK11::KK20::KK20::KK20::KK70::KK70:

Mutfağı öylece bıraktım, buraya geldim :KK66: Üzerime de bi ağırlık çöktü.
Saat 1 den beri Ankara Atlantis te dolaşııp durdum her yürüyüşü kar saydım, çocuklar sinemadaydı.

İftar menüm
Yine yoğurt çorba (kızıma değişiklik olsun diye tarhana yaptım ondan da azcık içtim ayy bıkkınlık geldi gittiğim her yerde ve evde yoğurt çorba vardı ama lezzetlidir güzeldir gene de içilir :)) )
Cacık
Üç ince dilim ekmek
Menemen de ekmeksiz pek gitmiyoooo, üç dilimle (incecikti vallahi) yedim bakalım

Öpüldünüz..
Afiyet olsun kralicecim, ince dilim diyorsun madem oyle bir sey demeyecegim :KK48:
Yeni gelenleri korkutup kaciriyorum zaten :KK48::confused:
Canim gel karsilikli icelim kahveleri, ankaramizda yine serin bir aksam :KK50:
Ben de yemekten sonra bulasik mak kurdum, Allah'a sukrettim makina olmasa ne olurdu halim, hele ramazanda daha cok bulasik cikiyor bizim evde :KK43:
Simdi de serin serin ütü yapacagim insallah... Elektrik supurgesini keske sessiz alsaymisim simdi evi de supururdum ama degistiremem de cunku daha evliligimizin ve esyalarin iki yili yeni dolacak :KK14:
Canımmm bence çok güzel olmuş menün.. Afiyet olsun ben de bu hafta nohut yapıcam inşallah.
Cok sag ol kuzum, baklagil iyidir, vücudumuza lazim ;)
kızlar benim de bu akşamki menum yüksuk çorbası ve yumurtası Kıymalı menemen salata yoğurt.. ben aslında çok yemıyorum ama regl olduğum için galiba çok sis hissediyorum kendimi ...
çorba içmedim 5 kaşık menemen yedim avuç içi kadar pide ve salata .. ama gel görelim ki çok sis hissediyorum kendimi :KK43:
Canim evet az yemişsin, o regl şişkinligidir. Gecer birkac gune tatlim

Yarım tabak z.yağlı tazefasulye, 2 küçük kepçe çOrba,1.5 ince dilim tam buplay ekmeği,2 sarma(bitmedi kaç gündür),4 kaşık cacık.
Biraz önce de kadayıflı muhallebi yedim 3 çatal.:oops:kızlar engel olamıyorum tatlıya artık reglime de 10 gün var daa ama:KK17:
Tatlim 3 lokmadan bir sey olmaz. O kadar da olur artik, iki dilim yemedin sonucta ;)

Eşim dondurma yedi ben yemedim cunku bu hafta pazar gunu gullac yemistim, tatliyi sık yemiyim nasilsa krize girersem işim zor olacak, bari kendime engel olabiliyorken olayim dedim :KK48:

İki uc gundur hastaydim ya hemen iftardan sonra uyuyordum, yorgun hissediyordum, bugun utu yapayim dedim, bakalim sonrasinda uykum gelirse yine yatarim.

Evet canım yaa Elçincim haklsın tatlı yemesek çok daha çabuk gidebilir yağlar ama hayatın içerisinde tatlı da var tuzlu da var :) önemli olansa miktar! İnan bana.. hiç pişmanlık duyma.. hafif sofra hafif sahur ve azcık tatlı da hak olabilir bu süreçte, Allahımmm perşembe günü 69 u fotoğraflamak istiyoruuuummmmmm.. #adım adım 60 a topiğimde fotoğraf paylaştım, akşam 6 da 70.0 dım azıııcık iteklesem 69 olacak gibiyim :))) Tatlı konusunda yazdıklarımı geri mi silsem acaba :KK11::KK20::KK20::KK20::KK70::KK70:
Canim cok heyecanlandim yaaa 6li rakamlari goreceksin bu hafta insallah :KK49:nasil guzel bir motivasyon olur var ya :KK55: iki porsiyon tatlidan bile daha mutlu eder seni :KK68:

Mutfağı öylece bıraktım, buraya geldim :KK66: Üzerime de bi ağırlık çöktü.

İftar menüm
Cacık
Üç ince dilim ekmek

Öpüldünüz..
makarna yemeseymişsin iyiymişş ama olsun canım, aynen yoğurt çorbası candır, çok severşm pek severim
çorba içmedim 5 kaşık menemen yedim avuç içi kadar pide ve salata .. ama gel görelim ki çok sis hissediyorum kendimi :KK43:
Bende de aynj durum var canım regle bağlıyorum, aynı sen gibi hissediyorum, umarım regldendir
Canın çok tatlı istediğinde tarçınlı süt içebilirsin, bir de ben de ramazanda tatlı tercihimi dondurmadan yana kullanıyorum, tavsiye ederim;)
Sana inanıyorum valla çok azimlisin, göreceksin 60ları;)

Canlar ben iftarda 4yk azcık yağlı tavuk sote, 3 yk pilav ve ayran yedim. Bu arada demlicaykeyfi demlicaykeyfi bugün ayca kaya hoca da çorba yaparken tavuk suyu kullandı, demek zararlı değil;) ve sahura da bazlama yapıcam, yine geçen demlicaykeyfi demlicaykeyfi yaptığında canım çekmişti.. O zamandan beri yapıcam yapıcam bugüne kısmetmiş;) öpüldünüz

Canlar ben iftarda 4yk azcık yağlı tavuk sote, 3 yk pilav ve ayran yedim. Bu arada demlicaykeyfi demlicaykeyfi bugün ayca kaya hoca da çorba yaparken tavuk suyu kullandı, demek zararlı değil:KK66: ve sahura da bazlama yapıcam, yine geçen demlicaykeyfi demlicaykeyfi yaptığında canım çekmişti.. O zamandan beri yapıcam yapıcam bugüne kısmetmiş:KK66: öpüldünüz
İftar menun cok iyi tatlim. Hic guilt degilsin :KK48: yaa cok sevindim bunu duyduguma, yeni hasta olduk ya iyi gelir diye dusunmustum, bunu duymak da ilac gibi geldi :KK48: insan dogru mu yapiyorum diye dusunuyor :KK51:
Sahura afiyet olsun kuzumm bazlamayi kendin mi yapiyorsun :KK57: eger oyleyse tarifini isterim, maharetli guilt'im :kk77:

Simdi ara yapiyorum sevgili dostlarim,
1 Türk kahvesi fincani sütlü menengiç kahvesi
5 siyah kuru üzüm ile.
İftarda karpuz yemistim yazmayi unutmusum,

Sahura da
1 bardak sut:KK68::KK50:
Kepekli tost ekmeginden tost :kk77:
1 haslanmis yumurta
1 kucuk muz, 1,5 adet taze kayisi ve kiraz var inşallah.
kiirmiizii kiirmiizii , tugcekpln tugcekpln @gulsayszey D deniz365 @21denizasmen nerelerdesiniz kuzum?
@SekerPancari71 'i de bugun gormedim sanki o_O

Ben de katilabilir miyim acaba sanirim gec kaldim ama
Merhaba, hos geldin.
Katilabilirsin, oncelikle ilk haftanda duzenli menu paylasip paylasmadigina bakarak onumuzdeki hafta listeye alabiliriz seni. Daha 15 gunumuz var ramazandan. Sonra da devam etmeyi dusunuyoruz ;)

Boyun kilon kaç canim ve nasil bir beslenme şeklin olacak, mesela bu sahurda neler yiyeceksin =))

İftar menun cok iyi tatlim. Hic guilt degilsin :KK48: yaa cok sevindim bunu duyduguma, yeni hasta olduk ya iyi gelir diye dusunmustum, bunu duymak da ilac gibi geldi :KK48: insan dogru mu yapiyorum diye dusunuyor :KK51:
Sahura afiyet olsun kuzumm bazlamayi kendin mi yapiyorsun :KK57: eger oyleyse tarifini isterim, maharetli guilt'im :kk77:
Evet hatta yaptığı çorbada kabakları tavuk suyu ile haşladı, en son ıspanak ve dereotu ekledi blendırdan geçirdi:KK15: evet bazlamayı kendim yapıyorum, ama bu 2. Yapışım olacak, tavsiye ederim yapımı çok kolay. 4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, yarım paket kuru maya(ılık su ile eritip) malzemeleri karıştırıyosun, iyiyce yoğurup 3 saat mayalanması için bekletiyosu, sonra bezelere ayırıyosun (8beze çıktı) 15 dk daha bekliyosun. Merdane ile açıp, iyice ısıttığım tavada pişiriyorsuuunnn:KK51: bu kadaaarr, afiyet olsun, ben hamburger büyüklüğünde 1 tane yiyicem, kalorisi kaçtı bu arad canım ya?
Slm kizlar
İftar
1 kase topalak.corbasi
1 tabak taze fasulye
Bol salata
1 kayisi
100 mekik
Sahur
2 kayisi
Canım kayısı tok tutacak mı seniiiio_O
Simdi ara yapiyorum sevgili dostlarim,
1 Türk kahvesi fincani sütlü menengiç kahvesi
5 siyah kuru üzüm ile.
İftarda karpuz yemistim yazmayi unutmusum,

Sahura da
1 bardak sut:KK68::KK50:
Kepekli tost ekmeginden tost :kk77:
1 haslanmis yumurta
1 kucuk muz, 1,5 adet taze kayisi ve kiraz var inşallah.
kiirmiizii kiirmiizii , tugcekpln tugcekpln @gulsayszey D deniz365 @21denizasmen nerelerdesiniz kuzum?
@SekerPancari71 'i de bugun gormedim sanki o_O
Menengiç bayılırııııımmmmmm, bi ortak yön daha:KK54: ohh benim için de iç vlla
Ben de katilabilir miyim acaba sanirim gec kaldim ama
Canım, geç kalmadın;) amam devamlılık için 1 hafta düzenli menü bildirimi yapımca listeye ekliyoruz demlicaykeyfi demlicaykeyfi sana yardımcı olacaktır;) perşembe de kilo bildirim günüEn Büyük KK

Back