• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Canlarim dun yazamadim esim seni iftara disariya gotureyimmi dedi tabi ben hemen atladim. Sonra tavuk dunyasinda karar kildik cunku digerleri genelde hep ramazan menusu yapmis istemedik. 1 menu soyledim tavuk+makarna+salata biliyosunuzdur zaten tavukta gogus kismiydi yagli degildi yanınada ayran
Tabi bizim siparisler iftardan 25_30 dk sonra gelince masadaki 2 zeytin 1 hurma ve ekmekten yemek zorunda kaldım. Tabi noldu sonradan içime battı ekmegi yememem gerekiyodu diye. Eee ben ne yaptım yemekten sonra 1 saat falan gezer gibi yürüdük iki cocuk olunca tempolu olmuyo eve gelincede sadece 100 mekik cekebildim bide sahurda 3 kayısı yiyip yattım tabi bide bol su

Selam bayanlar. Hayirli ramazanlar herkese. Ben araniza yeni katildim. Beni de motive edin nolurrr
Kk'ya hos geldiniz.
Hayirli ramazanlar.
Ramazan gunlugumuzun listesine dahil olabilmek icin oncelikle bir hafta boyunca duzenli menu paylasimi yapmaniz gerekmektedir.
Yarin bende baslayacagimmm:KK28::rolleyes:
100. Sayfada gozunuzden kacmis olabilecegi icin duyuruyu sizinle de paylasayim, ramazan gunlugumuzun listesine dahil olabilmek icin oncelikle bir hafta duzenli menu paylasimi yapmaniz gerekmektedir.

Kızlar perşembeye azkaldı ama ben bugün tartıda Fazla çıktım 2. Hafta Kilo verme düştü bende galiba.bu iki hafta çok ümitliydim.çünkü diğer haftalar evimde olmuycam biraz düzen kaçacak yine de dikkat edicem tabi ama.evimde Bira dahha fazla Kilo verseydim sevincektim.
Üzülme Elçincim.. evde olmadığın zamanlarda da hep sağlıklı seçimle zihnini meşgul et, mideni sağlıkla doldur öbürlerine yer kalmasın ;)

Sahur menüm

Bim'de minik sandviç ekmekler var ya kepekli, sanırım farketmişsinizdir, onunla kaşarlı bir sandviç yaptım, zeytin ve çay.. (İkinciyi yapayım dedim.. duuur! ihtiyacın mı var? maaşallah yok! dedim ve yapmadım.. ahahh hahha ben yendim! ) yatana kadar 750 ml. su içtim toplam su 1,5 lt. oldu. Ben hala domates salatalık alıcam yaaa.. yeşillik.. alamadım ondan böyle kuru kuru yiyorum bakalım..

kızlar ben de 6 7 kaşık semizotu yemeği 2 3 kaşık Kıymalı makarna 3 kaşık yoğurt ve avuç içi kadar pide yedim . biliyorum makarna da var ama ahh şu bol Susamlı ramazan pidesi bitiriyorsun benii :KK11::KK17::KK17::KK17:
Canim menun guzel, sen pideye hayir diyememişsin, ben de olsam 3 kasik makarnayla kalamazdim, en sevdigim seydir. Ben pideyi aldigimda bolup buzluga atiyorum, azar azar cikariyorum cok yememis oluyoruz
kızlar bu saatte sütlü kahve kuru üzüm ve leblebi kaçamağı yaptım . kaçamak sayılmaz ama demi
Canim ara ogun yapmişsin gayet guzel ;)
@enuref ciğim bence de demlicaykeyfi demlicaykeyfi de uygun görürse öyle mükellef bi sofra falan değil de bi kaşarlı yeşillikli ton balıklı sandviç fotosu falan olabilir belki.. o an içimden geldi ben paylaştım zaten bi omlet bi yeşil çay ve zeytin vardı :) hani ucu açık bir olay olur mu bilemedim :)) ama en mütevazi en akşam fakiri bir porsiyon paylaşabiliriz belki bi canlılık da olur :KK66:
Canlarim foto paylasmanizin benim icin hicbir sakincasi yok, ama paylastigimiz seyler kaçamak degil, saglikli ögünler ya da ara öğunler olsun ki iyi ornek olsun. Mesela kek pasta paylaşilirsa biz de kalkip yapip yiyebiliriz :-) o açıdan ;)
İftarda yine davete gittik..
:)

Yine yarmalı nohutlu yoğurtlu çorba
4 - 5 kaşık bamya
Izgara tavuk ve salata
Yine gazlı içeceklere dönüp bakmadım bile :KK66:

Tatlıyı yedim o da bir büyük dilim kekti yanında da iki yemek kaşığı dondurma
ama canlarım pişman değilim.. sahurda az yiyip yatacağım..

sizlerle yazışmak çoook güzel.. hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum..
Canim benim ya tebrik ederim gazli icecek icmedigin icin, harikasin.
Kek icin bir sey diyemiyorum şuan, sahur menune bakmam lazim ;)
Yemek yemekten kendimi alamıyorum bu hafta
öyle şişkinlik varki şuan mutsuzm
neyse form çayı ve kayısı yedim
sahura da kalkıp süt içeceğim
inşallah işte zorlamaz
yoksa bu hafta kilo almış olarak karşınıza çıkıcam
Ayşecim bu hafta niyeyse boyle oldu. Ben de regl olacagim icin bu hafta eksi gorecegimi sanmiyorum.
Saglik olsun kuzum dikkat edelim de biz bakalim ne olacak ;)

Kızlar perşembeye azkaldı ama ben bugün tartıda Fazla çıktım 2. Hafta Kilo verme düştü bende galiba.bu iki hafta çok ümitliydim.çünkü diğer haftalar evimde olmuycam biraz düzen kaçacak yine de dikkat edicem tabi ama.evimde Bira dahha fazla Kilo verseydim sevincektim.
Olsun canim, biz gayret edelim de, iyi olur insallah...
Bu arada, arada 1 bardak süt içtim.Sonra eşimle Biraz yürüyüş yaptık 15 dk falan,eve geldik jilian ile 5. Günümü tamamladım. @enuref sen kaçıncı günündesin yaptın mı bakim:KK19:
Canim masallah size, bu sporunuz guzel sonuclar verecek inaniyorum
canım ben 2. günümü sabah yaptım. ben regl olduğum için gündüzleri yapıyorum şimdilik. bi 5-6 gününü gündüz yaparım da sonra iftardan sonra yaparım heralde. Bu arada bi fark hissediyo musun canım sen . daha erken ama sanki ise yarayacak gibi geliyor bana .. Karın kaslarımda ve baldirlarimda ağrı hissediyorum.
Harikasiniz kizlar, bu 30 days ile her gun duzenli spor yapmis oluyorsunuz
Canlarım yazdıklarınızı okuyamadım, yarın okuycam ben öğlen az pidenin arasına ğeynir koydum. Akşam da tarhana çorbası 2 kepçe , 1 parça ızgata tavuk yedim. 1 saat yürüyüş yaptık. Ananem geldi bize yatıya, onla ilgilenmekten size dönemedim:KK43: sahur yaptım eşimle, omlet, beyaz peynir, zeytin, pide yedim. Annemle ananem olunca lafla sohbetle sahur oldu. Patates kızartmıştım, 1 dilim koktu diye yedim. Ama pide ne kadar yedim bilmiyorum, lafa daldım saymayı unuttum:KK43: yarın okuyup, siZlere de yorum yapıcam.. İyi sabhalar kızlar
Canim gozun aydin ananen gelmiş, ne guzel ya tadini cikarin :KK68:patatesi sadece tatmişsin masallah sana kuzum. Benim esim de surekli cıs şeyler istiyor, yap yeme yap yeme nereye kadar yaa :KK12:
Sahur menüm

Bim'de minik sandviç ekmekler var ya kepekli, sanırım farketmişsinizdir, onunla kaşarlı bir sandviç yaptım, zeytin ve çay.. (İkinciyi yapayım dedim.. duuur! ihtiyacın mı var? maaşallah yok! dedim ve yapmadım.. ahahh hahha ben yendim! ) yatana kadar 750 ml. su içtim toplam su 1,5 lt. oldu. Ben hala domates salatalık alıcam yaaa.. yeşillik.. alamadım ondan böyle kuru kuru yiyorum bakalım..
Kuzum 1 dilim ekmek 25 gr oldugu icin, senin yedigin ekmek kac gramdi? Onlarin tanesi 80 gr olanlari var oyleyse 3 dilim ekmek yemiş olursun, istersen poşetin arkasini bir oku ;) suyu guzel içmişsin :KK50:

Kizlar sahur menum

Yaklasik 3/4 pogaca
Yarimsar salatalik domates
Bi bardak cay tek sekerli
Bide catalin ucuyla bi lokma peynir almistim :)

Ha tartildim biraz once kizlar. Kilo almamisim. Hala ramazana basladigim kilodayim 86.0 :KK76::KK59:
Menun guzel, dun de asitli içmemişsin tebrik ederim.
Ama taze meyveyi de sıkıp içsek karaciger icin zararli, cunku posasini almamis oluyoruz. Hazir meyve sularina deginmiyorum bile, hepsi uzerinde ne yazarsa yazsin son derece sekerli seyler. Kaldi ki meyve sularini en kotu meyvelere sekeri basip oyle yapiyorlar maalesef... Bir de caydaki sekeri birakmaya calisalim cunku 1 bardaga 1 seker derken gunde 6 bardak cay icsen 3 dilim ekmek yemis oluyorsun, diyet yapan insanin gunluk limiti 5 tahil olduguna gore 6 bardak çayla 3 tahil hakkini bitirmis olacaksin ;)
Sen de hep uyarici seyler yaziyorsun diyebilirsin ama bu sayfaya yediklerimizi yaziyorsak, dogrularimizi ve yanlislarimizi gormek icin yaziyoruz. Emin ol bir diyetisyene gitsen benimle ayni seyleri soyleyecek...
Canlarim dun yazamadim esim seni iftara disariya gotureyimmi dedi tabi ben hemen atladim. Sonra tavuk dunyasinda karar kildik cunku digerleri genelde hep ramazan menusu yapmis istemedik. 1 menu soyledim tavuk+makarna+salata biliyosunuzdur zaten tavukta gogus kismiydi yagli degildi yanınada ayran
Tabi bizim siparisler iftardan 25_30 dk sonra gelince masadaki 2 zeytin 1 hurma ve ekmekten yemek zorunda kaldım. Tabi noldu sonradan içime battı ekmegi yememem gerekiyodu diye. Eee ben ne yaptım yemekten sonra 1 saat falan gezer gibi yürüdük iki cocuk olunca tempolu olmuyo eve gelincede sadece 100 mekik cekebildim bide sahurda 3 kayısı yiyip yattım tabi bide bol su
Sahurda telafi etmissin canim, biz daha hic disari cikmadik ama ramazan bitene kadar elbet cikariz diye dusunuyorum. 100 mekik de guzel canimcim

Canlarimmmm :KK68: nasilsiniz?
Haziranin son gununden hepinize merhaba :KK54:
2015 de geldi de yarisi gecti bile:KK55:
Ömür nasil bir sey, birbiri ardina geciyor gunler :KK51:
Benim de ozel gunlerim yaklasti, bu hafta da hasta oldugum icin leslie yapamadim, persembeden cok bir beklentim yok yani :KK12: olsun, ayni da kalsak kârdır bakalim ne gorecegiz tartida :KK49:

Sahurda 2 küçük dilim tam buğday ekmeğiyle peynirli domatesli bi de küçük sosisli tost yedim,yanında yanına salatalık yeşil çay eşliğinde.bir de yarım avuç kurutulmuş yaban mersini.:kk77:
Guzel canimm. Yaban mersinini nereden aliyorsun? Ben a101den aldim cok tatli geldi rengi de kirmizi gibiydi

Kızlar dün sahuru paylaştım. Demin kaşarlı tost yaptım, tam tahıllı ekmeğe.. İftara da tavuk sote yapıcam, ben regl olduğumj için çorba içmeyeyim sadece tavuktan yiyeyim diyorum. Bu hafta biraz kilolu çıkarım herhalde ben, hem regl hem de öğlen de yiyorum ya:( öyle iştee

Evet canuım ordaki çok tatlı.ben tuğba kuruyemişten alıyorum o yüzden orası daha güzel
Aa tamam tatlim kuruyemişçilere bakayim, sag olasin. 101dekini aldim işte yiyemedim tatliligindan =)
Kızlar dün sahuru paylaştım. Demin kaşarlı tost yaptım, tam tahıllı ekmeğe.. İftara da tavuk sote yapıcam, ben regl olduğumj için çorba içmeyeyim sadece tavuktan yiyeyim diyorum. Bu hafta biraz kilolu çıkarım herhalde ben, hem regl hem de öğlen de yiyorum ya:KK43: öyle iştee
Kuzum musaitsen cikip hafif bir yuruyus yapabilirsin simdi? Hem hava almis olursun hem kalori yakarsin.
Menulerin guzel canim. Sonucta ramazan bittiginde yine gunduz yiyecegiz. Ben regl oldugumda nasil yapacagim bilmiyorum, yaklasti benimki de. Sıkıntı basiyor pms sendromu :KK45::KK45:

Aa tamam tatlim kuruyemişçilere bakayim, sag olasin. 101dekini aldim işte yiyemedim tatliligindan =)

Kuzum musaitsen cikip hafif bir yuruyus yapabilirsin simdi? Hem hava almis olursun hem kalori yakarsin.
Menulerin guzel canim. Sonucta ramazan bittiginde yine gunduz yiyecegiz. Ben regl oldugumda nasil yapacagim bilmiyorum, yaklasti benimki de. Sıkıntı basiyor pms sendromu :KK45::KK45:
Annemle ananem geldi yatıya, snnrmle öıktık yürüdük biraz, iyi oldu valla canım sağolsıınnn

Kızlar ben sahuru yapamadım telefonu kapatıp yatmisim eşimde nobetteydi aramış açmamisim ama güzel bi gün geçti sıkıntı olmadı depoyu kullanıyorum
akşama iş yerinin iftari var çorba kofte olur herhalde menü
iyi iftarlar
İyi canim zorlanmamişsin, bakalim neled yedin =))
Benim.de menüm Hazır dünden kalanlar :KK76:taze fasülye, cacık ve çorba
Oh mis canim cok guzel

Back