• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Sevgili canlarim,
Neredeyse 100 sayfamiz doldu beraber.
Burada ''ce'' diyip kacanlarla kendisi ve grubu icin emek harcayanlari ayirt etmek icin bundan sonra aramiza katilmak isteyen arkadaslarin 1 hafta boyunca duzenli menu bildirimi yapip yapmadigina gore listeye almaya karar vermeyi dusunuyorum, siz ne dersiniz?
Şuan ilk sayfada bulunan guncel listemizde 12 kişiyiz, bu kural ise bu 12 kisiden sonra katilmak isteyenler icin gecerli olacak.

canım ben bi ara diyetisyene gitmiştim kahve kilo vermeye yardım ediyormus. sabah kahvaltı yerine aç

canım bi ara yazayim kahve diyetini . bugün oğlumla tuvalet eğitimine başladım pek yazamıyorum . zor bigün bugün ve ilerleyen günler benim için .. ramazanda yapamayacağını bi diyet.ama ramazandan sonra mutlaka yapalım . diyetisyene gitmiştim bi ara o yazmıştı . etkili . yazcm bi ara.. :KK66:

Allah kolaylik versin canim kać yaşında ogluşun ben kizima 1 buçuk yaşında öğrettim sabirli ol canim 2 gün kafayi yicektim bu kiz öğrenmicek dedim ama 3 güne alıştı :21:

Sevgili canlarim,
Neredeyse 100 sayfamiz doldu beraber.
Burada ''ce'' diyip kacanlarla kendisi ve grubu icin emek harcayanlari ayirt etmek icin bundan sonra aramiza katilmak isteyen arkadaslarin 1 hafta boyunca duzenli menu bildirimi yapip yapmadigina gore listeye almaya karar vermeyi dusunuyorum, siz ne dersiniz?
Şuan ilk sayfada bulunan guncel listemizde 12 kişiyiz, bu kural ise bu 12 kisiden sonra katilmak isteyenler icin gecerli olacak.

Canim çok iyi düşünmüssün bence ben katılıyorum sana:KK19:

Allah kolaylik versin canim kać yaşında ogluşun ben kizima 1 buçuk yaşında öğrettim sabirli ol canim 2 gün kafayi yicektim bu kiz öğrenmicek dedim ama 3 güne alıştı :21:
Oy masallah canim 1,5 yasinda nasil ogrettin? Ogretene kadar nasil alistirdin cok merak ettim. İlerde bizim de işimize yarar tüyolarin.
Canim çok iyi düşünmüssün bence ben katılıyorum sana:KK19:
Sag ol kuzum :KK19:

Oy masallah canim 1,5 yasinda nasil ogrettin? Ogretene kadar nasil alistirdin cok merak ettim. İlerde bizim de işimize yarar tüyolarin.

Sag ol kuzum :KK19:

Canim valla akli yetmeden atsin bezi dedim yaz günüydü zaten evde çok sicakti kilot bile giydirmedim sürekli ciş geldi mi diye sordum :KK70:tabi cevap alamadim bakiyodu öyle:KK70: önce kendi klozetine oturtmaya alistirdim ama ilk iki gün hiç yapmadi klozete hep haliya yapti :KK35: en son 3. gün büyük tuvaleti geldi ve anne bezimi bagla dedi anladim hemen klozetine oturttum bikere yapti oraya ve bidaha hep söyledi şimdi iki buçuk yasinda maşallah gece bile altini baglamiyorum kendi kalkiyor cisi geldiginde:nazar: ama o iki günden sonra halilari yikamaya verdim:-) sabirli olup hiç kizmamak lazim haliya yaptığında:KK39:

Canim valla akli yetmeden atsin bezi dedim yaz günüydü zaten evde çok sicakti kilot bile giydirmedim sürekli ciş geldi mi diye sordum :KK70:tabi cevap alamadim bakiyodu öyle:KK70: önce kendi klozetine oturtmaya alistirdim ama ilk iki gün hiç yapmadi klozete hep haliya yapti :KK35: en son 3. gün büyük tuvaleti geldi ve anne bezimi bagla dedi anladim hemen klozetine oturttum bikere yapti oraya ve bidaha hep söyledi şimdi iki buçuk yasinda maşallah gece bile altini baglamiyorum kendi kalkiyor cisi geldiginde:nazar: ama o iki günden sonra halilari yikamaya verdim:-) sabirli olup hiç kizmamak lazim haliya yaptığında:KK39:
Canim tebrik ederim seni, 1,5 yasinda cok iyi ogretmişsin. Bizlere de guzel ornek oldu.

Tamam kuzum. Yaa nasil gidiyor, tuvaletini soylemek istiyor mu?
Esimin kuzeninin kizi 3 yasinda ama hic yanasmiyor, neden tuvalete yapmiyorsun diyorum, cunku bir suru bezim var babam aldi diyor :-).
Kolay gelsin canim insallah kolayca alisir oğluşun
bazen yapmak istiyor bazen unutuyor. hadiii ondan sonra şiril siril akıyor ;) bilemedim ben de daha ilk günümüz bakalım insallh sorun çıkarmaz

Kızlar umarım bu paylaşımım ayıp olmamıştır.. Sahur menüm. Ekmek yok. Omlette bol maydanoz biraz süt iki yumurta ve iki kaşık yulaf ezmesi ile biraz peynir var.. Tok tutma hissi tarif edilemez.. çok tok tutuyor ve sağlıklı bir içeriği var. Çok abartısız can çektirmiycek çeşit çeşit yiycekten oluşmayan bu fotoğraf umarım kötü gelmez sizlere.. hayırlı sahurlar..
kötü gelir mi hiç canım aksine motive eder iyi düşünmüşsün.bizler de yapabiliriz böyle bir sakıncası olmaz diğer arkadaşlar için de..

kızlar ben de dün regl olduğum için iftar da eşimle az biraz yedim ne yedigimi bile hatırlamıyorum karın ağrısından . sahur yapmadım zaten . çok geç yattim az önce de regl döneminde kahve diyeti yapmaya karar verdim o bana acayip verdiriyir. ramazandan sonra hepimiz mutlaka yapalım. az önce Kahvemi içtim şimdi de sporumu yapacağım Julia 30 days level 1 day 2.. hadi öptüm hepinizi.. her ne kadar bu hafta vermemiş bile olsam da hatta biraz şişlik ten almış bile olabilirim... hepinizi seviyorum.. keşke aynı şehirde olsak kızlar acayip anlaştık biz farkında mısınız toplanır gezer dik hepberaber :KK66:
süpersin canım bu gayretle gidicez inşallah ve incecik kalıcazzz yaşassınnnn:KK73::KK73::KK9::KK9::KK9:

Kesinlikle canim bugün dikkatli olup sporumuda yapicam :KK73: kizlar ben aslinda haftada 6 gün spor yapıyorum ama ramazanda hergün yapamayabiliyorum bugün yapicam inşallah:KK73:
canım bazen spor yapamayabiliyoruz kendini suçlu hissetme ramazanda zor oluyor bi de senin çocuğun var o kadr işin arasında spora vakit ayırman bile çok güzel seni tebrik ediyorummHoppaHoppa:KK19::KK19:

Al benden de o kadar tatlim

Masallah canim harikasin ornek menu ornek spor
teşekkürler canım dğn akşam ki o tatlıyı yedikten sonra spor kaçınılmaz oldu:KK17:

kızlar bu arada menüm de şöyle:kk77::kk77:
yalancı paça çorbası(tavuk ile)
z. yağlıtaze fasulye
cacık
kalan yaprak sarmalarım
eşiminde canı sigara böreği istemiş(ben yemeği düşünmüyorum ama yine de söz vermiyim:KK70::KK70:

Bizim de ayni menunun 3. Gunu kizlar
Corba
Etli biber dolmasi (yapraklar bitti)
Yogurttt

Yaa kizlar ben yedikçe yiyesim geliyo 2 3 gündür kendimi durduramiyorum :( yine çok yedim

1 kase nohutlu yarmali yogurt çorbası
2 avuç içi kadar pide yeşillik

Ara dondurma ama biraz fazla yedim :KK11:

İftar da 2 kepçe çorba,3kaşık taze fasulye,1 tane sigara Böreği,2 tane sarma,4 kaşık cacık.dayanamadım sigara Böreği yedim kızlar :KK22:ekmek yemedim ama:KK25:
Olsun canim 1 tane yemişsin, porsiyon kontrolu de onemli
Yaa kizlar ben yedikçe yiyesim geliyo 2 3 gündür kendimi durduramiyorum :KK43: yine çok yedim

1 kase nohutlu yarmali yogurt çorbası
2 avuç içi kadar pide yeşillik

Ara dondurma ama biraz fazla yedim :KK11:
Kuzum reglin mi yaklasiyor? Belki ondandir iştah artisi?

Ben de bir tabak corba
4 minik etli biber dolmasi
Ve 1 kase yogurt
1 hurma

Arada ise biraz karpuz ve birkac tane kiraz yedim.
Hala hasta oldugum icin birazdan sahura kadar uyuyacagim canlarim.
İmkani ve enerjisi olanlarin spor yapmasini tavsiye ederim

Olsun canim 1 tane yemişsin, porsiyon kontrolu de onemli

Kuzum reglin mi yaklasiyor? Belki ondandir iştah artisi?

Valla canim reglim yeni bitti 4 5 gün oluyo ama reglide bile bu kadaar tatliya düşmedim :( sahurda sadece protein alip omlet mi yesem

Valla canim reglim yeni bitti 4 5 gün oluyo ama reglide bile bu kadaar tatliya düşmedim :KK43: sahurda sadece protein alip omlet mi yesem
Aa oyle mi, o zaman oructan dolayi canin bir seyler istiyor kuzum...
Sahurda omletle domates salatalik falan yersen olabilir canimcim.
Yaninda 1 dilim ekmek de yesen olur yani, oruc tutarken de zorlamasin seni.

hoş geldin canım, zaten ramazanda kilo almanın en büyük nedeni aşırı yüklenmek. Tatlı ve asitli hakkında diğer arkadaşlar yorum yapmış da ben şehriyeli çorba ve makarnanın aynı anda tenmemesi taraftarıyım.. Yine de abarttığın gibi değil menün, afiyet olsun:kk77:

Sehriyeleri cok azdi ama ya :( cok tesekkur ederim :)

Merhaba arkadaşım..
İftar menün güzel bence
Sonrası biraz fazla kaçmış.. özellikle su ve ev yapımı dışındaki içecekleri içmemeye çalışıyorum.. dikkat etme çabasındayız bizler de..

Asitli icecekler vucutta su tutuyo zararlarinida biliyorum ama engel olamiyorum kendimee :(

Hos geldin canim.
İftar menun makul lakin asitli icecek ve baklava cıs olmuş, emin ol baklava asitli icecekten bile masumdur :KK12:
Gunlukte biri asitli icecek ictiginde ben alarm veriyorum, her seferinde :KK20:
Cunku daha dun aksam tekrar tekrar dinledim doktorlardan ki siroz yapiyor ve karacigerin baş düşmani.
1 bardagi bile zararli.
Onun disinda menun guzel gorunuyor, tatlilari 3 degil 1 e indirmek amacimiz, baklavanin 1 dilimi 1 dilim ekmege tekabul eder cunku.
Yarin tartilip bildirirsen en azindan siradaki persembe olan bildirime kadar kendini az buçuk ölçmüs olursun.
Cok mu korkuttum :KK48: kusuruma bakma, asitli gorunce alarm veriyorum :KK17:
Hosbuldum canim. Kizman ise yaradi bugun sofrada asitli icecek cesitlerinden olmasina ragmen ben icecek olarak yarim bardak %100 dogal elma suyu ictim. Bi kase yagsiz cacik 2kucuk parca borek birazcik haslanmis tavuk gogus kismi, bolca salata 2 kasikta pirinc pilavi yedim. Yarinda tartilicam bakalim durum nasil. Destekleriniz icin bepinize sonsuz tesekkurleeerrr :)

Aa oyle mi, o zaman oructan dolayi canin bir seyler istiyor kuzum...
Sahurda omletle domates salatalik falan yersen olabilir canimcim.
Yaninda 1 dilim ekmek de yesen olur yani, oruc tutarken de zorlamasin seni.

Galiba canim aslinda tatliya çok düşkün değilim ama ramazanda baska biri oldum tatliya dayanamayan sahuru hafif yapmaya alisigim canim omlet yerim yaninda biraz karpuz yerim o kadar :) bide eşim bugün demez mi ben icerde yaticam cami açıp püfür püfür diye amaaa ben icerde spor yapiyorummm:KK34: bakalım bugün spor yapabilcem mi:KK75:

Back