• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Sag ol canim benim. Gercekten kilo vermek istiyorum ya. Ben yaklasik iki yil once evlendim, 75 kiloydum gelinlik provasinda. Evlenince zaman icinde 1-2 1-2 aldim aldim ve bu sene ocak ayinda kendimi 88.5 gordum. 80de dur dememistim, 85te dememistim, bir iki gunluk diyet deneyimlerim oldu ve tabi hep pes ettim.
Sonunda 15 ocakta ayca kaya'nin kitabini aldim, bir gunde okudum ve sayarak yeme işini uygulamaya basladim. Çok şukür ki 10 kilo doktor ayca hanimin kitabi sayesinde gitti. Tabi kitabi yazan o ama uygulayan ben. Bekarlik kiyafetlerim olmazken, hepsine tekrar kavustum, kilo aldigimda asla yeni kiyafet almadim hep paspal paspal gezdim ama yeni kiyafet almak = kilolari kabullenmek demekti benim icin.
Simdi gercekten gelinlik giydigim kilonun altina inmek istiyorum, sizlerin de destegiyle insallah.
75i ve 69.9u gorsem dunyalar benim olur herhalde :KK48:
Ramazandan once de salmaya başlamiştim, o yuzden bu ramazanda gunduz atistirma şansi olmayisi kurtardi beni cunku tv izlerken falan insanin atiştirasi geliyor evde olunca. Amma uzattim ama hikayemden pek bahsetmemiştim, bu vesileyle bahsetmiş oldum.
Sizlerin kilosu ne zamandan beri var kizlar? Dogum kilolari mi, oturup ders calisirken alinan kilolar mi, abur cubur sevdasinin getirdikleri mi? o_O
Canım bende mesleğe başladığımda almaya başladım evlendim hiç dikkat etmedim derken 55 kilodan 64e kadar geldim.taki geçen yıl yazın mağazalar da kıyafet deneyene kadar.. ağlayarak çıktım hep denemekabinlerinden ama kararımı verene kadar aralık ayı oldu ama şimdi mutluyum en azından 64den 58e kadar indim:KK49::KK49:

Günaydın arkadaşlar, tartılma saati ne olabilir ramazanda sizce? Kendi günlüğümde de arkadaşlarıma sordum cvp bekliyorum. normalde her sabah 7 de uyanınca tartılıyordum ama şimdi :stop: 7 de insanın morali bozuluyo, gece 9'dan itibaren sürekli bişeyler yiyip ve daha çok içip yatıldığı için :)
Tartı saati akşam 7 mi olsa acaba ?? :KK53:

Günaydın arkadaşlar, tartılma saati ne olabilir ramazanda sizce? Kendi günlüğümde de arkadaşlarıma sordum cvp bekliyorum. normalde her sabah 7 de uyanınca tartılıyordum ama şimdi :stop: 7 de insanın morali bozuluyo, gece 9'dan itibaren sürekli bişeyler yiyip ve daha çok içip yatıldığı için :)
Canim bence uyaninca olmali her zamn ki gibi cunku iftara kadar vucudumuzda ne kadar su varsa tukeniyo ve tartida fazladan eksi cikiyo gereksiz yere sevinmemek icin ben rutin uyaninca tartilacam tabi bunlar benim dusuncem bilimsel degil :KK45:

Buna tek itirazım sabah 7 de de haksızlık oluyoo çünküü vücudumuza nerdeyse tüm gece boyunca aşırı yükleme yapıp öyle tartılıyoruz :))

Canim bence uyaninca olmali her zamn ki gibi cunku iftara kadar vucudumuzda ne kadar su varsa tukeniyo ve tartida fazladan eksi cikiyo gereksiz yere sevinmemek icin ben rutin uyaninca tartilacam tabi bunlar benim dusuncem bilimsel degil :KK45:
Bencede sabah tartılalım gerçi akşama doğru daha kilo vermiş oluyoruz moralimiz düzelir akşam tartılırsak:KK48::KK48:

Canımm cok güzel bi menü olmuşş merak etme :KK51: ara öğün yapmayı ihmal etmiyoruz ama tmmı spordan sonra içicegin 1bardak süt ve yicegin 1porsiyon meyva metabolizmanı tavan yapardı unutma :KK55:
Sag ol canim, tamam o zaman dikkat edicem :KK49:
Canım bende mesleğe başladığımda almaya başladım evlendim hiç dikkat etmedim derken 55 kilodan 64e kadar geldim.taki geçen yıl yazın mağazalar da kıyafet deneyene kadar.. ağlayarak çıktım hep denemekabinlerinden ama kararımı verene kadar aralık ayı oldu ama şimdi mutluyum en azından 64den 58e kadar indim:KK49::KK49:
Daha fazla kilo almadan önlemini almişsin canim, iyi yapmişsin. Şimdi de hedefine ulaşmana ne kalmiş şurada ;)
Sahur menüm 2dilim tam buğday ekmeği, domates salatalık ve biber salatası bol ekşili,maydanoz,1 kk peynir,1 bardak süt.:KK50:
Kızlar ben ara yapmıyorum Sizce yanlışmı yapıyorum o_Oyani yiyesim gelmiyor o yüzden metabolizmam yavaşlar dimi:KK17:
Canim menun gayet guzel. Ara ogun konusu kacta uyuduguna da bagli. Sahura kadar uyumayan veya 12de falan uyuyan biri ara ogun yapabilir rahatlikla. Ama iftar yapip 2 saat sonra uyuyan biri ara ogun yapsin mi bilemedim o_O

Buna tek itirazım sabah 7 de de haksızlık oluyoo çünküü vücudumuza nerdeyse tüm gece boyunca aşırı yükleme yapıp öyle tartılıyoruz :))

Bencede sabah tartılalım gerçi akşama doğru daha kilo vermiş oluyoruz moralimiz düzelir akşam tartılırsak:KK48::KK48:

O zaman oglen 12de :)
Sevgili arkadaslar,
Gecen gece trt1 de kalp cerrahi konuktu, onun olaya yaklasimi şöyleydi. Normalde saglikli beslenen insanlar aksam 7den sonra bir sey yemiyor ve sabah 7-8 gibi kahvalti yapsalar normal gunde de 12 13 saat oruçlu gibi oluyorlar ama uyuyarak.
Yani normalde en son yemegimizden 12 13 saat sonra uyanip, oyle tartiliyoruz.
Dolayisiyla sahur 3.30da bitiyor diye bir genelleme yapsak, gunduz ogleden sonra 3.30 ila 4.30 arasinda tartilmak bize dogru bir sonuc verir diye dusunuyorum.
Hatta biz bir defa 4.30da bir defa da iftardan once tartilalim bakalim arada nasil bir fark var, gozlem yapmis oluruz. Bunu sadece kendimiz gozlemleyelim diye soyledim bildirim icin degil.
Bildirim icin 16.30 iyi olur diye dusunuyorum.

kızlar dün iftarda biber dolması ile yaprak sarma yapmıştım az kaçırdım herhal:rolleyes::rolleyes:söz bu akşam daha dikkatli olucam
Tamam canim. Arada olur fazla kacirmalar, insaniz sonucta.
Günaydın kizlarr haftasonu evde olmadığım için yazamadim ama bugünden itibaren bende menülerimi paylasicam :kk77:
Gunaydin diyecegim ama sahura kadar uyumadigim icin ogleni etmişim.
Tamam canim, bekliyoruz.

Sevgili arkadaslar,
Gecen gece trt1 de kalp cerrahi konuktu, onun olaya yaklasimi şöyleydi. Normalde saglikli beslenen insanlar aksam 7den sonra bir sey yemiyor ve sabah 7-8 gibi kahvalti yapsalar normal gunde de 12 13 saat oruçlu gibi oluyorlar ama uyuyarak.
Yani normalde en son yemegimizden 12 13 saat sonra uyanip, oyle tartiliyoruz.
Dolayisiyla sahur 3.30da bitiyor diye bir genelleme yapsak, gunduz ogleden sonra 3.30 ila 4.30 arasinda tartilmak bize dogru bir sonuc verir diye dusunuyorum.
Hatta biz bir defa 4.30da bir defa da iftardan once tartilalim bakalim arada nasil bir fark var, gozlem yapmis oluruz. Bunu sadece kendimiz gozlemleyelim diye soyledim bildirim icin degil.
Bildirim icin 16.30 iyi olur diye dusunuyorum.

Çok yaşa demlicaykeyfi demlicaykeyfi :) bu bilimsel açıklamayı bekliyodum, senden geldi, mantıklı bi çözüm üretememiştim :)
Akşam 6,30 da bildireceğim kilomu.. haftaya dediğin gibi 16.30 uygundur. ha gayrettt bi gayrettt gitçekk gitçekkk gitçekk bu kilolar :)

Çok yaşa demlicaykeyfi demlicaykeyfi :) bu bilimsel açıklamayı bekliyodum, senden geldi, mantıklı bi çözüm üretememiştim :)
Akşam 6,30 da bildireceğim kilomu.. haftaya dediğin gibi 16.30 uygundur. ha gayrettt bi gayrettt gitçekk gitçekkk gitçekk bu kilolar :)
Canim bu konu benim de aklimdaydi, o doktorun konuşmasi beni bu fikre yonlendirdi. Zaten normalde de aksam 7den ve taş çatlasa 8den sonra bir sey yemem, sabah da 7.30 -8 arasi uyanirim. Bunu sahura uyarlayinca da karsimiza bu tablo cikiyor.
Gidecek insallah canim :KK49: kendi gunlugunun yanisira, vakit buldugunda buraya da bekleriz sohbet muhabbete :KK48:

@ayse021288
C cangozum
D deniz365
everyday26 everyday26
7 7esra4
ardacinar ardacinar
@nazlimonn
D Derya000

Ramazanda saglikli beslenmek istedigini beyan eden sevgili arkadaslarim,

Sizlerin son gunlerde bildirim yapmadiginizi uzulerek goruyorum.

Bu yolda bizimle devam edip etmeyeceginizi bildirmenizi rica ediyorum, zira ilk haftamizin dolmasina az kaldi.
İkinci haftanin tarti listesinde olmak isteyen arkadaslarin hergun bir defa da olsa iftar ve sahurda yediklerini bildirmesi gerektigini hatirlatirim.

Back