• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

canım eliptik bisiklet nasıl sence memnunmusun?bende son 1 aydır araştırıyorum.eliptik mi alsam koşu bandımı diye ama eliptik de karar kıldım.sen hangi marka kullanıyosun ve etkisini gördünmü?cevalarsan mutlu olurum nihilcim :)
Gümüş,cüm merhaba.
Eliptikten evvel yürüyüş bantı vardı bende.
Çook önceden bileğimi burkmuştum ciddi şekilde. Bu durumu gözardı ederek
yürüdüm de yürüdüm. Memnuniyet derecesinde de kilo verdim. Televizyon karşısında yürüyordum.
Veya mp3 ile.
İlk zamanlar çok sıkılmama rağmen zamanla alıştım galiba ve sıkılmam geçti.
Bir seneye yakın haftada üç dört gün 45 dakika ile bir saat kadar kullandım.
Lâkin bir zaman sonra bel ayak bacak ağrısı sebebiyle ortopedist muayenesine başvurmak durumunda kaldım.
Tomogrofi sonucunda bileği zorladığım ve dizlere yük bindirdiğim için 6 ay bileklik kullanmam,
merhem ve hap kullanımı ile tedaviyi desteklemem ve
1 ay kadarda spor egzersiz gibi hareketleri durdurmam söylendi.
Tam da yaz dönemiydi 2 ay kadarda fitnees a yazılmıştım.

Yürüyüş bandı yapmıyayım peki dedim. Ne önerirsiniz,
eliptik alıcaksın dedi. Dizlere yük bindirmeyen, tüm vücudu birlikte çalıştıran eklem yerlerinden sıkıntısı olanların tek kullanması gereken cardio aletidir dedi.

Dynamıc markaydı yürüyüş bandım. Aynı markanın dynamıc 750 ürünü ile takas yaptım. Kullanılmış yürüyüş bandı ile sıfır eliptik.

Sanırım daha yorucu olduğu için eliptik yürüyüşten daha sıkıcı.
Sevdiğim program karşısında sıkılmamın önüne geçmeye çalışarak yapıyorum. Min 15 dakika ile max 45 dakika arası yapıyorum.

Düzenli yaptığın sürece bacak basen bel kol tüm vücutta oldukça faydasını görürsün sen de. Selülitler içinde çok etkili eliptik bisiklet.

selam hanımlar...evet hep birlikte niyet ettik diyet etmeye...gayet güzel gidiyoruz, hem paylaşım hem diyet bakımından...hepinizin yadıklarını okudum...hatta ayrı ayrı cevap da yazmıştım ama nasıl olduysa giriş yapmadınız dedi site, silindi yazıklarım..neyse...şimdi sadece aklımda kalanlara cevap yazabilicem, affedin, çünkü sahur zamanı, mamalarımı yemem gerekiyor en acilinden...
1- leslie nin hangi programını yaptığımı sormuş bi arkadaş, hergün farklı olanı deniyorum, zoru kolay ,ortası , 30 dk civarında yapıyorum
2- ekliptik bisikleti zaten kullanan arkadaşımz yazmış faydalarını ama ben de yazayım bildiğimi, çalıştığım okuda eski milli sporcu olan beden eğitimci arkadaş eve alacaksan ekliptik al demişti, tüm kasları çalıştırdığı ve kısa sürede etkisini gösterdiği için ama ben spor salonunda denedim, biraz zorlandım, almadık çabuk geçer hevesim zor old. için diye düşündük...
3- tartılma olayı için arife günü herkes yazsın önerisi için kocaman bi evet diyorum, kim ne kadar yol almış görürüz bir ayda, kimbilir belki sonrasında başka bi topikten devam ederiz, bu arada ben bugün dayanamadım tartıldım, 4 günde 500 gr:) vermişim,
4- iftar menü dünkünün aynısıydı, kaçamağım da dünkü gibi dondurma, extra olarak soda var, sahur da dün 1 küçük simit yedim yanında kocaman bi bardak süt...bugün sahurda yine kahvaltı yapıcam....
5- öğretmen ve aday öğretmen arkadaşlar varmış aramızdsa, ne güzel meslektaşlarımın olması, onlara ve hepinize kocaman öpücükler görderip sahur için mutağa kaçıyorum...

Sahur; 2 hurma
1 incir
3 ceviz
1 haşlanmış yumurta

Sahura kadar; 2 litre su
1 fincan nescafe
1 türk kahvesi
1 fincan tarçınlı yeşilçay
(bu arada; 1 er litrelik su dolu pet şişelere birer çubuk tarçın ekleyip öyle buzdolabına sıralıyorum.
tarçın aromasını alırken şekeri de dengelemiş oluyorum diye düşünüyorum.
2 - 3 günde bir yeniliyorum tarçın çubuğunu)

Egzersiz: 15 dakika eliptik - 1 saat kadar call.

Kızlar yazdıklarımız silinmiş galiba :( Neyse ben akşam yemeğimi yazayım;

4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye
1 kase çorba
1 dilim tam cavdarli ekmek
15 gr balık

Sahurda da yine kahvaltılık gıdalar tüketirim, onları da yazıcam =)

ya canım nası anlıyorum seni bilemezsin.sorma bende halsizim hemde hayatımın büyük bölümünde.çünkü akdeniz anemisi taşıcısıyım.hatta bazen kolumu kaldırmayacak kadar halsizlik atakları yaşıyorum ama naparsın iş başa düştü ev cam dolu. temizlikçim de memlekete gitti.silmek şart olunca aldım göze yaptım temizliği.yalnız cidden bittim.teravih namazına bile gitmedim yorgunluktan.1000 adım bari atayım diyodum ama yatsıyı kılınca baktım yorgunum adım atmaktan vazgeçtim.

masaj için kullanılan tens aletlerinden var evde.tensleri göbişime yapıştırdım şu an karın kaslarımı çalıştırıyorum.bi nevi pasif jimnastik.otururken bile çalışmış olayım yoksa içim rahat etmiycek.

bu topik sayesinde valla gaza geldim.buraya yazacağım diye aklımda tutmak için kaç kaşık ne yedim diye bakarken baya kontrolu elime aldım.

hepiniz öpüldünüz kızlar.. :54:
bide ben bu siteyi çok seviyorum ya.tanımadığımız halde ne kadar samimiyiz ve içteniz.çok güzel bişi bu :16:

gümüşhüm çok geçmiş olsun tebrik ediyorum seni rahatsızlıgına ragmen çok azimlisin ben tembelim galiba birazcık :17:
bu arada iftar menüm
1 kase mercimek çorbası
1 dilim ekmek
yagsız salata
100 gr yogurt
ufak bi parça börek
1 bardak kola
birazdan 2 dilim civarı kavun ve 20 badem

ya kızlar noldu 13.sayfadydık 11de kaldı şu an anlmadım noldu :(

neyse ben iftar menümü yazayım;

1 hurma
1 kase tarhana çorbası
7 kaşık közlenmiş patlıcan
3 kaşık yoğurt
yağsiz bol salata

Kızlar yazdıklarımız silinmiş galiba :( Neyse ben akşam yemeğimi yazayım;

4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye
1 kase çorba
1 dilim tam cavdarli ekmek
15 gr balık

Sahurda da yine kahvaltılık gıdalar tüketirim, onları da yazıcam =)

evet canım 13e gelmiştik ama 11de kaldı 2 sayfa silindi.çok hafif bi menü olmuş ;) ama bişey paylaşayım 1 ay diyetisyene gittim verdiği listede 1 kase çorba 1 dilim ekmekle yer değiştirilebiliyordu o yüzden ben çorba içersem ekmek yemiyorum.ama ramazanda da bağırsakları çalıştırmak için lazım böyle lifli ekmekler ;)

bu arada bende yemekten yarım saat sonra 1 tane kuru incir yedim tatlı ihtiyacımı karşılasın diye ve de bağırsak faaliyetleri için.

evet canım 13e gelmiştik ama 11de kaldı 2 sayfa silindi.çok hafif bi menü olmuş ;) ama bişey paylaşayım 1 ay diyetisyene gittim verdiği listede 1 kase çorba 1 dilim ekmekle yer değiştirilebiliyordu o yüzden ben çorba içersem ekmek yemiyorum.ama ramazanda da bağırsakları çalıştırmak için lazım böyle lifli ekmekler ;)

bu arada bende yemekten yarım saat sonra 1 tane kuru incir yedim tatlı ihtiyacımı karşılasın diye ve de bağırsak faaliyetleri için.
Evet canım maalesef :( İnşallah bundan sonra silinmez mesajlar :( Ben ekmeği fasulyeyle yiyorum canım, ama çorbayla da yemiş sayılıyorum. Aslında bugün çok çorba içtim, küçük bir kase içsem daha hafif ve daha iyi olur. Evet ramazanda metabolizmayı çalıştırmak gerekiyor, onu da baharatlarla sağlıyorum zaten :)

Ben de fındık yiyorum birkaç tane ama nerdeyse hiç tatlı ihtiyacım yok :) Galiba hedefe kitlendiğim için tatlı gelmiyor aklıma :)

Son düzenleme:
Bu arada ben 59 kiloyum, yani son tartıldığımda öyleydim, cuma sabahı tekrar tartılır, buraya yazarım, başlangıç kilom olur...Boyum 1.63..Benim olmak istediğim kilo 50, ama tabiki bunu 1 ayda veremem, ramazan sadece bi başlangıç olacak...Ramazanın ilk gününden itibaren iftar ve sahurda yediklerimi yazarım...Katılmak isteyen arkadaşlarla hem muhabbet ederiz sahuru beklerken (ben pek kalkamıyorum, gece 3-4e kadar oturup yiyip yatıyorum), hem birbirimize destek oluruz...

egelifatosh cum ya 50 kilo çok az değilmi?hemen hemen aynıyız. bende 1.62yim 59 kiloyum sen benden 1 cm uzunsun. ideal kilomu diyetisyenim 53-55 arası olduğunu söylemişti.hedefim de 53 benim.
daha önce bende 49-50lerdeyken 34 beden pantolonlar falan feci çirkin duruyodu.kalça ve göğüs fakiri olunuyo o kiloda :( gerçi yaşını bilmiyorum.yaşla alakalı hedefimizi değişyio olabilir. sonuçta umarım hepimiz dilediğimiz kiloya ulaşırız ;)

hayrlı ramazanlar arkadaşlar.ben de size katılmak istiyorum inşallah devamını getiririm.diyet programı uygulama bana göre değil.kurallara uyamam asla:) 1,57 boyum.53 kiloyum evleneli yaklaşık 2 sene oluyo.evlenmeden önce 50 kiloydum.şuan 53:( 3 kilo az gibi ama evlenince insanın iştahı açılıomuş gerçektn.insanın canı herşeyi istio eşiyle bereberken:) hele de eşinizin iştahı çok açıksa.eşim de 73 kiloydu şuan 83kilo.onun daha çok ihtiyacı var zayıflamaya ama niyeti yok daha:) ama ben kararlıyım eski kiloma ulaşmak istiyorum.birde bende tiroid hastalığı var 2 senedir yaklaşık ilaç kullanıyorum.ömür boyu kullancam.hormonlarım şuan normal.ama kendime dikkat etmezsem hastalığım yüzünden kilo vermem zorlaşabir.o ihtimali düşününce zayflamayı daha çok istiyorum.inş hep birlikte hem sevabını değerlendiriz ramazanın. hem de moralimiz yerine gelir.herkese kolay gelsin arkadaşlar.

ya nolmuş bizim mesajlarımıza niye silinmiş :44: benim iftar menüm :

2 kepçe tarhana çorbası
3 çatal kadar yoğurtlu közlenmiş patlıcan ( tuzu yağı yoktu)
küçücük bi parça annemin karnıyarığından aldım
6-7 kaşık közlenmiş patlıcanlı çoban salata
küçük 1 kase cacık ( bitirmek için çok zorlandım )

aslında çorbayla doyuyorum ama metabolizmam iyice yavaşlamasın diye yiyorum

patlıcan günü yapmışız vallahi napiim çok seviyorum :56: iftardan sonra bir kupa yeşilçay-biberiye karışımı çayı içtim. 3 mil leslie mi de yaptım . ohhh:21: suyu hiç yazmıyorum bile :32:

egelifatosh cum ya 50 kilo çok az değilmi?hemen hemen aynıyız. bende 1.62yim 59 kiloyum sen benden 1 cm uzunsun. ideal kilomu diyetisyenim 53-55 arası olduğunu söylemişti.hedefim de 53 benim.
daha önce bende 49-50lerdeyken 34 beden pantolonlar falan feci çirkin duruyodu.kalça ve göğüs fakiri olunuyo o kiloda :( gerçi yaşını bilmiyorum.yaşla alakalı hedefimizi değişyio olabilir. sonuçta umarım hepimiz dilediğimiz kiloya ulaşırız ;)
evlenmeden önceki kilom 50, o zamanki fotolara bakınca sanki zayıf değil normal ve gayet güzelmişim diyorum...aslında sıkı olmak da önemli, doğumdan sonra biraz gevşedi sanki benim etler, sezaryen göbeğim ve emzirme sonrası büyümüş ve pörsümüş göğüsler:( neyse vericez bu kiloları istediğimiz gibi olucaz inşallah...ayrıca hedef 50 ama 53 bile olsam çooook mutlu olurum

hayrlı ramazanlar arkadaşlar.ben de size katılmak istiyorum inşallah devamını getiririm.diyet programı uygulama bana göre değil.kurallara uyamam asla:) 1,57 boyum.53 kiloyum evleneli yaklaşık 2 sene oluyo.evlenmeden önce 50 kiloydum.şuan 53:( 3 kilo az gibi ama evlenince insanın iştahı açılıomuş gerçektn.insanın canı herşeyi istio eşiyle bereberken:) hele de eşinizin iştahı çok açıksa.eşim de 73 kiloydu şuan 83kilo.onun daha çok ihtiyacı var zayıflamaya ama niyeti yok daha:) ama ben kararlıyım eski kiloma ulaşmak istiyorum.birde bende tiroid hastalığı var 2 senedir yaklaşık ilaç kullanıyorum.ömür boyu kullancam.hormonlarım şuan normal.ama kendime dikkat etmezsem hastalığım yüzünden kilo vermem zorlaşabir.o ihtimali düşününce zayflamayı daha çok istiyorum.inş hep birlikte hem sevabını değerlendiriz ramazanın. hem de moralimiz yerine gelir.herkese kolay gelsin arkadaşlar.
hoşgeldin arkadaşım...biçoğumuzun olmak istediği kilodasın:) ama yine de yol yakınken önlem almalı, kilolar çoğalınca vermek ve motive olmak da bi o kadar zor

ya bi insan nasıl kilo vermek ister şaşırıyorum hayatım boyu kilo almakla uğraştım en son istediğim kiloya ulaştım okadar mutluydumki tekrar 7 kilo verdim şimdi yine stres ve üzüntü içindeyim kiloloarınızı sevin ayol kolay alınmıyo :1: :1: :1: :1: :1: :1:

dünkü sahur menüm: 1kk beyz peynir, 7 zeytin (size tam yazayım diye saydım:)), 1 dilim kepek ekmeği, 2 tane galeta çubuk, 1 fincan kayısılı form çayı
bugünkü iftar menüm: 1 tatlı tabağı yeşil mercimekli bulgur pilavı, 2 kaşık yoğurt, 1 bardak diyet kola
iftardan sonra 1 çay bardağı kadar antep fıstığı:(
ayrıca 2- 2.5 saat kadar spor yaptım
sahur için düşndüğüm menü: 2 adet yumurtayla az tereyağlı omlet, 1 dilim kepek ekmeği, 1 adet salatalık ve şekersiz açık çay
spordan dolayı sanırım bugün erken yapıp yatıcam sahuru, iyi geceler arkadaşlar

ya arkadaşlar sporu ne ara yapıosunuz yaa.zaten iftar 9 a doğru.. e yemek ye falan derken 9.30 10 oluo.yatma vakti gelio :D oruçlu yapayım diorum zorlanırım susuz kalırım die korkuorum bi de emziriorum zaten.off yaa.kaç gündür kilom oynamadı.tutamıorum bi de kendimi iftarda falan :(

Selamlar.....5. Gunun. Sonunda toplam 1.2 kilo verdim..sahurda ve iftarda gercekten dikkatli yiyorum.aralarda bol su.meyve yiyorum ama abartmadan.bugun hic sporda yapmadim malesef:( keske yaabilseydim.

Günaydın kızlar:16:
dün site benim yediklerimi görünce teknik hata yaşamış :52:
hep benim yüzümden yani :52:

neyse o gün ki yediklerimi ben bile hatırlamak istemiyordum iyi oldu silindiği :9:

dün iftarda

mercimek çorbası (1kepçe)
sulu patatesli köfte (2adet patates iki adet köftesinden)
yaprak sarma (10 15 adet)
salata
karpuz
bol bol su

sahurda ise;

çok geç kalktığım için yetiştiremedim bişey=(
ekmek arası domates salata kaşar. 1/4pideden biraz daha azdı.
su da çok içemedim tabiki.

ama sivrisinekler sağolsun uyutmadıkları sırada suyumu içmiştim :34:

Dün maalesef sahura geç kalktığım için ne yediğime dikkat edemedim:( Börek ve omlet yedim. Peynir, zeytin, biber yemem gerekiyordu ama bu gece uyumayacağım ve yiyeceklerimi kendim hazırlayacağım. Ayrıca spor olarak çok aktif olamasam da (yürüyüş yapamıyorum) 50 mekik, 100 bel cevirme, sag sol toplam 40 bacak hareketleri yapıyorum. İftardan sonra da aşağıdaki spor aletleriyle (uzay yürüyüşü vs.) spor yapıyorum.

Bazı arkadaşlar spor yapamıyormuş. Bence boşverin zaten yediklerinize dikkat ederseniz mutlaka incelme olur.

ama o kadar msj bosa mı gıttı ya:(

iyi günler kızlar....
evet ben dün iftarda kızılcık tarhanası corbası 1 kepce 1 kepcede nohutlu erişteli çorba salata 4-5 dilim karpuz 10 adet uzum yedım ekmek yemedım
sahurdan once leslıe 5 mıl yaptım:)
sahurda melemen zeytın peynır 1 dılım ekmek yedım ve toplamda 3,5 lt su içtim :)
leslıe yapınca rahatladım ohhhh:)
bu aksam ıftar ıcın esımın ıs arkadaslarıyla gol kenarına pıknıge gıtcez o guzel hava benı sasırtmazsa cok bır sey yemem heralde :)
KAÇAMAK:1 adet miniminnak magnum...:(
bu arada dun yazmıstım sılınmıs kılom 56,4 oley:)

Son düzenleme:
Back