- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
- 398
- Konu Sahibi EgeliFatosh
Gümüş,cüm merhaba.canım eliptik bisiklet nasıl sence memnunmusun?bende son 1 aydır araştırıyorum.eliptik mi alsam koşu bandımı diye ama eliptik de karar kıldım.sen hangi marka kullanıyosun ve etkisini gördünmü?cevalarsan mutlu olurum nihilcim :)
Eliptikten evvel yürüyüş bantı vardı bende.
Çook önceden bileğimi burkmuştum ciddi şekilde. Bu durumu gözardı ederek
yürüdüm de yürüdüm. Memnuniyet derecesinde de kilo verdim. Televizyon karşısında yürüyordum.
Veya mp3 ile.
İlk zamanlar çok sıkılmama rağmen zamanla alıştım galiba ve sıkılmam geçti.
Bir seneye yakın haftada üç dört gün 45 dakika ile bir saat kadar kullandım.
Lâkin bir zaman sonra bel ayak bacak ağrısı sebebiyle ortopedist muayenesine başvurmak durumunda kaldım.
Tomogrofi sonucunda bileği zorladığım ve dizlere yük bindirdiğim için 6 ay bileklik kullanmam,
merhem ve hap kullanımı ile tedaviyi desteklemem ve
1 ay kadarda spor egzersiz gibi hareketleri durdurmam söylendi.
Tam da yaz dönemiydi 2 ay kadarda fitnees a yazılmıştım.
Yürüyüş bandı yapmıyayım peki dedim. Ne önerirsiniz,
eliptik alıcaksın dedi. Dizlere yük bindirmeyen, tüm vücudu birlikte çalıştıran eklem yerlerinden sıkıntısı olanların tek kullanması gereken cardio aletidir dedi.
Dynamıc markaydı yürüyüş bandım. Aynı markanın dynamıc 750 ürünü ile takas yaptım. Kullanılmış yürüyüş bandı ile sıfır eliptik.
Sanırım daha yorucu olduğu için eliptik yürüyüşten daha sıkıcı.
Sevdiğim program karşısında sıkılmamın önüne geçmeye çalışarak yapıyorum. Min 15 dakika ile max 45 dakika arası yapıyorum.
Düzenli yaptığın sürece bacak basen bel kol tüm vücutta oldukça faydasını görürsün sen de. Selülitler içinde çok etkili eliptik bisiklet.