• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

Selâmlar.

İftar sahur menüsü takip başlığı arıyordu gözlerim:)

Birkaç gün burada yazdım müsadenizle aranıza da katılmak isterim.

canım benım başlık, diyet günlüklerinin içinde '48 bedenden 38 bedene iniş yolculuğum' . Kendimce yazıyorum öğrendiklerimi belki birilerine bir faydam olur diye..

87 kilodan 63 kiloya düştüm..ama büyük zorluklarla..başardım.. ancak biraz daha vermek istiyorum.. malum araya ramazan girdi..inşallah bu süreci doğru kullanabiliriz..

herkese sevgi ve saygılar..

valla bravo 6 kilo için bile didiniyorum 6 aydır. çok azimliymişsin Allah devamını nasip etsin bizede kilo vermeyi nasip etsin ;)

Ben tartılmıycam ilk 15 gün.sık sık tartıya çıkmak da psikolojiyi bozuyo biliyosunuz.
ARİFE GÜNÜ HERKES KİLOSUNU YAZSIN Bİ MUTLU OLALIM HEP BERABER OLUR MU?

Rabbim çabalarımızı karşılıksız çıkarmasın...

oyyyşşş :ssz: bugüne kadar hiç dikkat etmedim çatlağa ,selülite , saçıma başıma baktım sadece , kiloya hiç dikkat etmedim ya çekeyim cezamı şimdi :18: acık daha kilo vereyim bakıcam , limonmuş kahveymiş köriymiş ne gelirse sürerim artık :76: leslie ben de yapıyorum 3 mil olandan bi ara günde 3 defa yapmaya kalktım , yığıldım kaldım en sonunda:52: 5 mile ben de başlıyayım bari ,3 kesmiyo artık beni :34:

yap yap leslie yap 5 mil yap ama böyle hızlı bir tempoyla ve bütün hareketleri yaparken poponu ve karnını sık böyle taş gibi olsun gerçekten kaslaşıyo sertleşiyor eger teöpoyu tutturursan ıyıce terleyıp toksınlerınden de arınırsın....

Hayirli ramazanlar kizlar, bende kilo vermek isteyenlerdenim bayadir ayni kilodayim gitmiyorlar://
Ramazanda uzun bi sure oruc vesilesiyle bisi yemiyoruz zaten kaln vkitte de az kalorili yersem verebilecegimi dusunuyorum dukana baslicaktim ama eziyet haline donusebilir gibime geldi..bende araniza katilmakbistiyorum burdan paylasirim yedigim ictigimi gun gun;)) bu arada 61 kiloyum, ah bi 55 olsam.. Bideburdan leslie i gordm
bugun diger sporlardan daha zevkli bence onyda yapmayi dusunuyom hatta bugun yarim saate yakin yaptim:)) hepimizekolay gelsin:DD

selam kızlar..
bende bu taopikten devam etmek istiyorum inşallah..yaklaşık 2 ay önce diyete başladım 63 den 58 e düştüm..biraz ara verdim 500 gr almışım..ramazanın ilk gününden beri yine dikkat ediyorum 57.4 olmuşum bile çokkk mutluyum..:))
iftardan 20 dk önce spor yapıyorum..iftardan yaklaşık 2 saat sonrada yarım saat kondisyon bisikletime biniyorum..
yalnız bugün iftara davetliyiz..teyzem içli köfte yapmış nasıl dayanırım bilmiyorumm:(

kızlar 20 gün sonra memlekete gideceğiz bu tempoyla kaç kilo veririm acaba?hergün yarım saat bisiiklet 2 günde 1 yürüyüş ve dikkat etmeyle 5 kilo verebilirmiyim acaba?evlendiğimde 52 kg dim..öyle olmak isyiyorumm..tavsiyeniz varmı extra neler yapmalıyım bu programla verebilirmiyim 20 günde 5 kilo acilll cevappp:))

kızlar 20 gün sonra memlekete gideceğiz bu tempoyla kaç kilo veririm acaba?hergün yarım saat bisiiklet 2 günde 1 yürüyüş ve dikkat etmeyle 5 kilo verebilirmiyim acaba?evlendiğimde 52 kg dim..öyle olmak isyiyorumm..tavsiyeniz varmı extra neler yapmalıyım bu programla verebilirmiyim 20 günde 5 kilo acilll cevappp:))

hoşgeldin canım... bence süper bir spor programın var hemde ramazanda... bu gidişle eger abartmadan yersen bence en az 3 kilo verirsin ve bu sağlıklı olur zaten kilon çok degıl kı:20: bence dengenı bozma sen boyle ılerle belkıde 5 veirisin bellı olmaz ama saglıklı ver kilonu bu benim fikrim hem daha kalıcı olur...

ayy kızlar bu akşamki menümden çok korkuyorumm , kıymalı bol soğanlı pide yaptım :105: bi de kemalpaşa tatlı :50: çok yemem inş , canım küçük midem yap bi güzellik daha hadi :89: ama arada bünyeyi bi şok etmek lazım di mi yaa :18:

bende ramazanda kilo vermek istiyorum...61 lerde uzun sre gezdim hedefim 58 di..hep agzimda diyet yapcam su 3 kiloyuda vermeliyim vardi..ama yavas yavas sinsice aldim 62lerde gezindim..aman dedim 1 kilo fazlam var.5 gunde 5 kilo yapar hemen kurtulurum kendisinden..ama inanirmisiniz sabah basladigim hic bi diyeti aksama kadar sonlandiramadim..uzun sure 62 durdum.sonra arkadaslar durmadan piknik duzenlediler..mangal,her cesit et,lavaslar,bol zeytinyagli patlican salatalari icecekler...bende onmde olunca yiyorum malesef..63 e ciktim o sira zaten cok cabuk kilo alirim..sonra 1 hafta tatile gittik,tatil dediysem denize falan degil,seyahat diyelim..ordada atistirma disardan yeme derken eve geldigimde yani gecen pazartesi tartida 64.9 gordum sabah...birden degil gordugunuz gibi sinsice aldim.61 deyken vermeliyim derken 65 oldum nerdeyse..
simdi aradan 1 hafta gecmis tam olarak.dun iftar oncesi 63.3 ciktim..hedefim 14 agustosa kadar 60 i gormek.
iftarda salata yada yogurtlama cesidi,yanina corba yada sebze yemegi yapiyorum.iftar sahur arasi 1 meyve ve en az 2 lt su iciyorum.iftarda 1-1.5 dilim kadar ekmek basta ayiriyorum sonra kaldiriyorum ekmegi.peynir,zeytin,domates,yumurta,bal vs klasik kahvaltiliklardan yiyorum.ama cok degil yinede.ama hepsinden tadiyorum.bal 2 banim kadar.zeytin 2-3 tane.peynir 1 dilimi gecmeyecek kadar.tas catlasin 2 dilim...aslinda peyniri azaltsam diyorum ama gun boyuda bisey yemiyoruz ki....

bir zamanlar hep dolandigim 62 yi sanki hic goremeycekmis gibi hissediyorum kendimi..
benim en buyik avantahjim bu sene misafirlige gidecek gelecek kimse yok.varda 3 aileyiz.yurt disindayiz.hepimiz bir kere cagirsak 3 iftar olur topu topu.bide kendi kendime karar verdim iftara gitsemde corba salata disinda yemek almaycagim...

Kızlar iyi akşamlar herkese, hemen iftar menümü yazıyorum;

1 kase çorba
1 porsiyon ızgara balık
Kıvırcık salata

Evet genel olarak bunları yedim. Çorbanın içine baharat koydum biraz, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olması açısından. Balık zaten favorim. Salata da her öğünde yenmesi gereken birşey zaten :) Yalnız kızlar çiğköfte almışlardı, 1 tane tadına bakmak için yedim, neyse ki devamı gelmedi :)))

iftar; 3 kaşık semizotu
2 adet kıymalı biber dolması
5 kaşık yeşil biber-domates sotesi
4-5 kaşık kadar yoğurt
2 bardak çay
yarım dilim ekmek
1 zeytin
1 çatal peynir
1 hurma

1 saat sonra; 15 dakika eliptik - 1 saat call

İftardan önce cll yapmak istiyorum ama olmazmış gibi geliyor bilmiyorum. Olur mu sizce?

canımaDeysin; tek şişman beynimiz isimli kilo vermeyi beyinde bitirmeye yarayan bir kitap var-mış. Ne zamandır almak istiyorum,
netten sipariş versem tek kitap için kargo ücreti ödemek istemiyorum
kitapçılara da henüz gidemedim.
motivasyon için kilo verme konulu kitaplara göz gezdirmenin olumlu etkisi oluyor.
Öyle..

menüm
2 adet sigara böregi
sebze yemegi
100 gr yogurt
çoban salata(yagsız)
1 bardak meyve suyu
2 ltreye yakın su içicem sahura kadar
1 tane stick çikolata(46 kaloricik)
sahura bi dilim ekmek 1 kk peynir düşünüyorum sadece

bende ramazanda kilo vermek istiyorum...61 lerde uzun sre gezdim hedefim 58 di..hep agzimda diyet yapcam su 3 kiloyuda vermeliyim vardi..ama yavas yavas sinsice aldim 62lerde gezindim..aman dedim 1 kilo fazlam var.5 gunde 5 kilo yapar hemen kurtulurum kendisinden..ama inanirmisiniz sabah basladigim hic bi diyeti aksama kadar sonlandiramadim..uzun sure 62 durdum.sonra arkadaslar durmadan piknik duzenlediler..mangal,her cesit et,lavaslar,bol zeytinyagli patlican salatalari icecekler...bende onmde olunca yiyorum malesef..63 e ciktim o sira zaten cok cabuk kilo alirim..sonra 1 hafta tatile gittik,tatil dediysem denize falan degil,seyahat diyelim..ordada atistirma disardan yeme derken eve geldigimde yani gecen pazartesi tartida 64.9 gordum sabah...birden degil gordugunuz gibi sinsice aldim.61 deyken vermeliyim derken 65 oldum nerdeyse..
simdi aradan 1 hafta gecmis tam olarak.dun iftar oncesi 63.3 ciktim..hedefim 14 agustosa kadar 60 i gormek.
iftarda salata yada yogurtlama cesidi,yanina corba yada sebze yemegi yapiyorum.iftar sahur arasi 1 meyve ve en az 2 lt su iciyorum.iftarda 1-1.5 dilim kadar ekmek basta ayiriyorum sonra kaldiriyorum ekmegi.peynir,zeytin,domates,yumurta,bal vs klasik kahvaltiliklardan yiyorum.ama cok degil yinede.ama hepsinden tadiyorum.bal 2 banim kadar.zeytin 2-3 tane.peynir 1 dilimi gecmeyecek kadar.tas catlasin 2 dilim...aslinda peyniri azaltsam diyorum ama gun boyuda bisey yemiyoruz ki....

bir zamanlar hep dolandigim 62 yi sanki hic goremeycekmis gibi hissediyorum kendimi..
benim en buyik avantahjim bu sene misafirlige gidecek gelecek kimse yok.varda 3 aileyiz.yurt disindayiz.hepimiz bir kere cagirsak 3 iftar olur topu topu.bide kendi kendime karar verdim iftara gitsemde corba salata disinda yemek almaycagim...

ya canım valla aynen bende böyle aldım kiloyu.veririm veririm diye diye gittikçe arttı kilo.6 kilo fazlam var 59 civarlarında görmemiştim hiç kendimi.umarım burda hep beraber kilo veririz.

bende bu akşamki iftar menümü paylaşayım sizlerle;

1 hurma
çok az analı kızlı çorbası
7-8 kaşık kıymalı patlıcan oturtma yemeği
yağsız roka salatası
3 kaşık yoğurt

yemekten 1 saat sonra yani şu saatlerde bir porsiyon güllaç yedim :(

ramazanda en sevdiğim tatlıdır kendisi bi defaya mahsus yedim.ama genel olarak tatlıyı haftada bir izin verdim kendime.sahurda yediğim meyveden alıyorum şeker ihtiyacımı.

bugün gün içinde 5 saat temizlik yaptım,3 saati cam silme 2 saat genel temizlik.güllacın kalorisini ona sayayım bari.ama yinede birazdan adım atıcam ve merdiven çıkıcam.

tekrar görüşmek dileğiyle kızlar ;)))))

Kızlar sahura kadar 3 litre su icecegim, sahurda da 1.5 litre. Su an 1.5 litre ictim, sahura kadar da 1.5 lt icersem 3'u tamamliyorum :) Ramazan bittiginde bayramdan once kac kilo verdigimizi yazalim bence de :)

maşallah gümüşhüm 5 saat nasıl yapabildin o kadar işi ben çok halsizim 4 gündür :(

ya canım nası anlıyorum seni bilemezsin.sorma bende halsizim hemde hayatımın büyük bölümünde.çünkü akdeniz anemisi taşıcısıyım.hatta bazen kolumu kaldırmayacak kadar halsizlik atakları yaşıyorum ama naparsın iş başa düştü ev cam dolu. temizlikçim de memlekete gitti.silmek şart olunca aldım göze yaptım temizliği.yalnız cidden bittim.teravih namazına bile gitmedim yorgunluktan.1000 adım bari atayım diyodum ama yatsıyı kılınca baktım yorgunum adım atmaktan vazgeçtim.

masaj için kullanılan tens aletlerinden var evde.tensleri göbişime yapıştırdım şu an karın kaslarımı çalıştırıyorum.bi nevi pasif jimnastik.otururken bile çalışmış olayım yoksa içim rahat etmiycek.

bu topik sayesinde valla gaza geldim.buraya yazacağım diye aklımda tutmak için kaç kaşık ne yedim diye bakarken baya kontrolu elime aldım.

hepiniz öpüldünüz kızlar.. :54:
bide ben bu siteyi çok seviyorum ya.tanımadığımız halde ne kadar samimiyiz ve içteniz.çok güzel bişi bu :16:

iftar; 3 kaşık semizotu
2 adet kıymalı biber dolması
5 kaşık yeşil biber-domates sotesi
4-5 kaşık kadar yoğurt
2 bardak çay
yarım dilim ekmek
1 zeytin
1 çatal peynir
1 hurma

1 saat sonra; 15 dakika eliptik - 1 saat call

İftardan önce cll yapmak istiyorum ama olmazmış gibi geliyor bilmiyorum. Olur mu sizce?

canımaDeysin; tek şişman beynimiz isimli kilo vermeyi beyinde bitirmeye yarayan bir kitap var-mış. Ne zamandır almak istiyorum,
netten sipariş versem tek kitap için kargo ücreti ödemek istemiyorum
kitapçılara da henüz gidemedim.
motivasyon için kilo verme konulu kitaplara göz gezdirmenin olumlu etkisi oluyor.
Öyle..

canım eliptik bisiklet nasıl sence memnunmusun?bende son 1 aydır araştırıyorum.eliptik mi alsam koşu bandımı diye ama eliptik de karar kıldım.sen hangi marka kullanıyosun ve etkisini gördünmü?cevalarsan mutlu olurum nihilcim :)

bende bu akşam iftarda şunları yedim:
2 dlm kepek ekmeği
1/2 dlm kadar pide
10 tane kayısı ile yaptığım şekersiz komposta
1 kaşık yağla yaptığım 1 adet patates -1 adet biber ve yarm kabak içern kızartmam(bunu çoook özlemiştim apartmandan hep kokularını
alıyorum)
1 çay bardağı yoğrt
dmts ve salatalk

şimdide sahurda yapabileceğim hafif ve güzel bir şey arıyorum nettennn...

Back