• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

sahurda 1 dilim börek domates salatalık 1 adet hurma 1,5 lt su içtim çok güzel geçiyor şu anda iyiyim umarım hepinizin ilk günü güzel geçiyordur... hava çok sıcak ama ya yanıyorum valla allah yardımcımız olsun...

tebrik ederim yeşim nasıl verdin o kadar kiloyu ve ne kadar sürdü ? tv de ramazanda kilo vermek için drlar tavsiyelerde bulunuyor, listeler veriyor, ben pek listelere bağlı kalamıyorum, ama yine de dinlerim, senin var mıydı listen?

bununla ilgili bi konu açmıştım aslında canım. tatlım ben 2 nisanda başladım ama sonra bıraktım sadece korumaya çalıştım.. hala da korumaya çalışıyorum ramazanda hep kilo almışımdır korkuyorum bu senede alıcam diye :18: diyet listelerini hiç sevmiyorum malesef ki :50: listem yoktu ama yediklerime dikkat ediyordum tabi.. bende henüz hedefime ulaşmış değilim.. daha vermem gereken enaz 10kg var ama duruldum nedense.. vermek için uğraşamıyorum bari almıyım modundayım şuan :17:

Ben daha evlenmedim bile kızlar yaa,benim daha çok azimli olmam lazım, on kilo daha vermeliyim okul açılmadan:ssz: İftarda çorba salata düşünüyorum ben,ilerleyen saatlerde de meyve yerim herhalde, buarada suyu çok aradım ben yaa,birden de iki üç litre içemiceeme göre sahura kadar uyumayım en iyisi:31:

başka aramıza katılmak isteyen yok mu? sanki kalabalık bi sahur sofrası kurduk burda:) ne güzel
ne kadar kalabalık o kadar çok motivasyon..motivasyon demişken ramazanda motivasyonumu bozmasından endişe ettiğim tek bişey var; "ramazan pidesi"
umarım "senede bi ay yeme fırsatım var, kaçırmayayım" diyip yenik düşmem kendisine, zira kokusu beni çok cezbeder
eee hanımlar sizlerin var mı "hayır" diyemeyeceğiniz ramazan lezzetleri?

slmlar, ben uzun zamandır bu formu takip ediyorum, ancak yenı üye oldum..
nacizane ufak da bır başlık açtım, kendimce yazıyorum bir şeyler..
sızın başlıgı da takıp edıyorum...

ramazanın ılk sahurunda ben de 1 haşlanmış yumurta,3 zeytın, bıraz peynır, salata, 2 dılım sıyah ekmek yedım ve yanında da yeşil çay içtim....

ramazanda benım de dayanamadıgım bır sey varki o da güllaç tatlısı...

sevgilerle...

nisan ayından beri diyetteyim ve 5 kilo verdim 3 4 kilo daha vermem lazım ramazanda da vermek istiyorum o yüzden diyetisyenim ramazan için bi liste hazırladı yani listede yok yok gerçekten suan patlamak üzereyim. hurma çorba sebze yemeği yoğurt salata ve tavuk yada et. yani bence önemli olan az yemek değil. bütün gün aç kalıyoruz ve vücudumuzun bunlara ihtiyacı var.bazılarınız sadece salata yesek gibi şeyler söylemiş bence protein ve sebze ağırlıklı beslenirseniz istediğiniz gibi kilo veririsiniz.

sahurda 1 dilim börek domates salatalık 1 adet hurma 1,5 lt su içtim çok güzel geçiyor şu anda iyiyim umarım hepinizin ilk günü güzel geçiyordur... hava çok sıcak ama ya yanıyorum valla allah yardımcımız olsun...

bugün sahurda dün yazdıklarımın yarısını yiyebildim, canım istemedi, ama iyi ki öyle yapmışım pek acıkmadım, ama susadım, bugün o nedenle biraz daha fazla su içiyorum iftardan beri

bununla ilgili bi konu açmıştım aslında canım. tatlım ben 2 nisanda başladım ama sonra bıraktım sadece korumaya çalıştım.. hala da korumaya çalışıyorum ramazanda hep kilo almışımdır korkuyorum bu senede alıcam diye :18: diyet listelerini hiç sevmiyorum malesef ki :50: listem yoktu ama yediklerime dikkat ediyordum tabi.. bende henüz hedefime ulaşmış değilim.. daha vermem gereken enaz 10kg var ama duruldum nedense.. vermek için uğraşamıyorum bari almıyım modundayım şuan :17:

o kadar verdiğine göre kalanını da verirsin bence

Ben daha evlenmedim bile kızlar yaa,benim daha çok azimli olmam lazım, on kilo daha vermeliyim okul açılmadan:ssz: İftarda çorba salata düşünüyorum ben,ilerleyen saatlerde de meyve yerim herhalde, buarada suyu çok aradım ben yaa,birden de iki üç litre içemiceeme göre sahura kadar uyumayım en iyisi:31:

nerde okuyosun canım...çorba içemiyorum ben yazın, belki soğuk çorbalardan içebilirim, meyveyi de hep ihmal ederim, ona biraz dikkat edeyim

slmlar, ben uzun zamandır bu formu takip ediyorum, ancak yenı üye oldum..
nacizane ufak da bır başlık açtım, kendimce yazıyorum bir şeyler..
sızın başlıgı da takıp edıyorum...

ramazanın ılk sahurunda ben de 1 haşlanmış yumurta,3 zeytın, bıraz peynır, salata, 2 dılım sıyah ekmek yedım ve yanında da yeşil çay içtim....

ramazanda benım de dayanamadıgım bır sey varki o da güllaç tatlısı...

sevgilerle...

başlığın hangisi canım biz de seni takip edelim, birbirimizden öğreneceğimiz şeyler var belki de..

nisan ayından beri diyetteyim ve 5 kilo verdim 3 4 kilo daha vermem lazım ramazanda da vermek istiyorum o yüzden diyetisyenim ramazan için bi liste hazırladı yani listede yok yok gerçekten suan patlamak üzereyim. hurma çorba sebze yemeği yoğurt salata ve tavuk yada et. yani bence önemli olan az yemek değil. bütün gün aç kalıyoruz ve vücudumuzun bunlara ihtiyacı var.bazılarınız sadece salata yesek gibi şeyler söylemiş bence protein ve sebze ağırlıklı beslenirseniz istediğiniz gibi kilo veririsiniz.

diyetisyeninin dediklerinin hepsini ben yiyemem,gerçekten çok, azaltmak serbest mi? bizimle paylaşmak ister misin listeni? gerçi herkese göre değişiyo bu listeler, ama yine de fikir olur...ben de bi liste buldum, uyabileceğimi düşünüyorum, ayrıca daha önemlisi sağlıklı olduğunu düşünüyoum..

işte bahsettiğim liste
ALINTIDIR
Ramazan için diyet önerileri

Türk Kalp Vakfı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay’ın Ramazan özel diyeti

Sahur önerileri
* 3 kibrit kutusu kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata. Veya:
* 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
Veya:
* 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto. Veya:
* 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.

İftar önerileri
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et (tavuk ya da balık), 1 porsiyon sebze yemeği, yarım su bardağı yoğurt, salata, 2-3 dilim ekmek.
Veya:
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et, 1 porsiyon sebze yemeği, salata, yarım su bardağı yoğurt, 5-6 çorba kaşığı pilav veya makarna, 1 kâse komposto.

Diyetisyen Aşkın Yüksel’in Ramazan özel diyeti

Sahur önerileri
* 2 yumurtalı menemen, çay, 2 dilim kepek ekmeği, 1 meyve.
* 1-2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir, 5-6 zeytin, 2 dilim kepek ekmeği, 1-2 mevsim meyvesi.
Veya:
* 1 kâse yoğurt, 2 dilim tepsi böreği (4-5 kibrit kutusu kadar), 1-2 mevsim meyvesi. Tatlandırıcı ile hazırlanmış kuru kayısı veya erik kompostosu.

İftar önerileri
Çalışanlar için:
* Hurma, zeytin veya su ile orucu açın. 1 kâse sebze veya mercimek çorbası, 1-2 dilim kepek ekmeği, 1-2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir.
* Yağsız peynirli tost, söğüş salata, 1 elma veya mandalina.
Evde oruç açanlar için:
* 1 porsiyon ızgara balık, 4-5 çorba kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği , 2 dilim kepek ekmeği
Saat 21:00′de: 2-3 meyve, Komposto, Hafif sütlü bir tatlı

Son düzenleme:
ya ramazanda kilo verilmiyo ben bunu anladım :))) ne kadar az yicem yada ekmek yemicem desenizde olmuyor.. saatlerce aç ve susuz kalıyosunuz. sofraya oturduğunuzda engel olamıyosunuz :) istemedende olsa ölçüyü kaçırıyoruzz :52:

yukarıdaki listede özellikle sahur kısmı biraz fazla geldi bana, o kadar yiyemem herhalde..
3yumutralı menemen diyo mesela...kimse yiyemez tek başına bu kadar gece gece
bu arada başlangıç kilomu ölçtüm 60.0:( demek ki son tartılmadan bu yana 1 kg almışım
ayrıca iftarda için bugün zeytinyağlı taze fasulye planlamıştım, ama bi güzel yaktım, mecbur çöpe:( daha ilk günden israf yaptık,8 yıllık evliyim daha 8 kere yakmamışımdır yemek, oruç başıma vurdu diycem ama yok, susuzluk dışında gayet iyiydi....neyse yemeği yakınca kahvaltı yaptık iftarda, reçel ve tereyağdan uzak, domates salatalık yumurta ve peynir yönünden zeng,n bi kahvaltı oldu...
malesef iftardan 2 saat sonra da 1 kase çekirdek yedim, (iftar sonrası yürüyüş yapmıştım, ona sayayım bari) bol bol su içiyorum şimdi...gece için yine kahvaltı düşünüyorum...

ya ramazanda kilo verilmiyo ben bunu anladım :))) ne kadar az yicem yada ekmek yemicem desenizde olmuyor.. saatlerce aç ve susuz kalıyosunuz. sofraya oturduğunuzda engel olamıyosunuz :) istemedende olsa ölçüyü kaçırıyoruzz :52:

verilir canım verilir ...birbirimize destek olursak verilir...sen de katıl bize...kaçırdığında kızarız (sen de bize kız)bi daha kaçırmassın...

işte bahsettiğim liste
ALINTIDIR
Ramazan için diyet önerileri

Türk Kalp Vakfı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay’ın Ramazan özel diyeti

Sahur önerileri
* 3 kibrit kutusu kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata. Veya:
* 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
Veya:
* 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto. Veya:
* 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.

İftar önerileri
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et (tavuk ya da balık), 1 porsiyon sebze yemeği, yarım su bardağı yoğurt, salata, 2-3 dilim ekmek.
Veya:
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et, 1 porsiyon sebze yemeği, salata, yarım su bardağı yoğurt, 5-6 çorba kaşığı pilav veya makarna, 1 kâse komposto.

Diyetisyen Aşkın Yüksel’in Ramazan özel diyeti

Sahur önerileri
* 2 yumurtalı menemen, çay, 2 dilim kepek ekmeği, 1 meyve.
* 1-2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir, 5-6 zeytin, 2 dilim kepek ekmeği, 1-2 mevsim meyvesi.
Veya:
* 1 kâse yoğurt, 2 dilim tepsi böreği (4-5 kibrit kutusu kadar), 1-2 mevsim meyvesi. Tatlandırıcı ile hazırlanmış kuru kayısı veya erik kompostosu.

İftar önerileri
Çalışanlar için:
* Hurma, zeytin veya su ile orucu açın. 1 kâse sebze veya mercimek çorbası, 1-2 dilim kepek ekmeği, 1-2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir.
* Yağsız peynirli tost, söğüş salata, 1 elma veya mandalina.
Evde oruç açanlar için:
* 1 porsiyon ızgara balık, 4-5 çorba kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği , 2 dilim kepek ekmeği
Saat 21:00′de: 2-3 meyve, Komposto, Hafif sütlü bir tatlı

çok rahat bir listeymiş ohhhh:)) bende iftarda 1 kase çorba salata ve 4 adet köfte yedim ekmek yemedim sonrasında bir dilim sütlü tatlı ve şimdiye kadar 2,5 lt su içtim çok güzel geçti bugün benim için susuzluk ve sıcaklar olmasa yemek aranmıyor....

çok rahat bir listeymiş ohhhh:)) bende iftarda 1 kase çorba salata ve 4 adet köfte yedim ekmek yemedim sonrasında bir dilim sütlü tatlı ve şimdiye kadar 2,5 lt su içtim çok güzel geçti bugün benim için susuzluk ve sıcaklar olmasa yemek aranmıyor....

afiyet olsun...listeye göre çok iyi gidiyorsun..ankara da çok sıcaktı ama iftara doğru yağmur yağdı, mis gibi toprak koktu her yer, biraz serinledik...leslie yaptın mı? ben birazdan yapayım diyorum, uykum geldi, açılır belki, bi de zumba varmış, onu da tavsiye ettiler

Selam kızlaar

Oruc nasıl gidiyor? İlk günden fena zor geçti benimkisi sıcak hava ve susuzluk olunca iyice bitkinleştiim hemen dünkü iftar menümü ve simdiki sahur menümü paylasmak istiyorum. Kararında yemeye calıstım hata mı yapıyorum bilmiyorum ama insallah gider bu kilolar.Cünkü kilo vermede son sansım diyebilirim.

İftar Menüm:

1 kase yarmalı soguk yogurtlu corba
2 yk. yeşil fasulye
2 catal pilav

ve teraviden sonra ceyrek borek yedim yemeseydim keske ama napıyım dayanamadım yahu.

iftardan sahura kadar 2 kuru kayısı + 1 yesilcay + 1.5 lt su

Sahur menüm ise:

1 kase k-fleks
3-4 salatalık (dilim)
1 dilim kavun

1.5 lt su ve ezandan once bir yesilcay... yorumlarınızı bekliyorum

Selam canim munun iyi bende diyetteyim korkuyotum ramazanlarda kilo alanlardanim ekmek yememrye calisiyorum dua edelm birbirimizede almayalim aksam tartildim 57,7 ciktim ins iner kilom opuldunuz kizlar iyi sahurlar

hadi ben de katılayım aranıza kızlar.benim boy 1.60 57 kiloyum bu kilo da sirf bel ve karın da olduğu için de acayip sinir bozucu.ben de al verciyim.1 gün çok yesem hemen 1 kilo alırım az yesem veriririm o derece yani.ben ilk iftarda maelsef patates kızartması ve köfte yedim.miktarı az olsa da mideme oturdu dedikleri bu olsa gerek.hala karnım bir tuhaf.sahuru çok hafif kahvaltılıklarla yaptım.

benden öyle klasik diyet menüleri beklemeyin herşeyden yerim ama az yerim o hesap.öpüyorum kızlar.

Öncelikle EgeliFatosh arkadaşıma cevap vereyim üniversitede okuyorum :)) Bugunkü sahur menümde de 1 kase nesfit yedim sütle karıştırdım, susuzlugu gidersin diye de bir buçuk tane salatalık yedim kızlar:56: Dün iftardan sonra bol su içeyim dedim ama yatana kadar 8 bardağı gecmemiştir herhalde:18:, bu arada normal zamanda bitki çayı yeşil çay içerken dün içmedim bugün onu da içeyim diyorum kızların menülerinde hep var:30: bugünki iftarda hazır çorba yapcam galiba ezogelin olabilir, salata yine olacak ama canım istemiyo:19: dün yanına annem güveç de yapmış ama yemedim,patatesleri yiye yiye bu hale geldim zaten,bi çatal tavuk yedim, meyve olarak da üzüm karpuz yedim,meyve konusunda biraz cömert davranıyorum acaba sorun olur mu kızlar ne dersiniz:39:
çorbanın yanına hafif başka ne yemek yiyebilirim kızlar öneriniz var mı_?

hadi ben de katılayım aranıza kızlar.benim boy 1.60 57 kiloyum bu kilo da sirf bel ve karın da olduğu için de acayip sinir bozucu.ben de al verciyim.1 gün çok yesem hemen 1 kilo alırım az yesem veriririm o derece yani.ben ilk iftarda maelsef patates kızartması ve köfte yedim.miktarı az olsa da mideme oturdu dedikleri bu olsa gerek.hala karnım bir tuhaf.sahuru çok hafif kahvaltılıklarla yaptım.

benden öyle klasik diyet menüleri beklemeyin herşeyden yerim ama az yerim o hesap.öpüyorum kızlar.

Hoşgeldin aramıza :)))
Az yiyip herşeyden yeme olayı galiba gercekten kalıcı zayıflamanın şartı, bende ciddi anlamda haziranda karar verdim zayıflamaya. boyum 1.66 kilom da su an 70 (haziranın başında 80di:34:) eylüle kadar 60 kilo olmak istiyorum,hızlı zayıflıyo olabilirim ama sporla sıkı diyet gercekten işe yaradı, mesela saat 4ten sonra bişi yemedim.bende az yiyip herseyden yeme olayını beceremiyorum arkadaslar:ssz: bi şeyi hiç yemezsem yemiyorum ama tadına bakınca duramıyorum o yüzden yemekten kaçıyorum, ama okullar açılınca evden uzaklaşcam ve dışardan yemeye baslıcam yine ve yeniden eski kiloma dönmek beni çok korkutuyor,sizce ne yapmalıyım bu az yiyip herseyden yeme olayını_?:30:

Kadınlar kulübünün azimli prensesleri;

Bende geldim konuya.ramazanda kilo vermek istiyorum.27 yaşındayım bugüne dek hep 55 civarıydım ama son 6 ayda kilo aldım.karın bölgem ve basenlerimde fazlalık var :((( 59 civarıyım şu an ve boyum 1.62.Amacım 53 kilo olmak.ramazanda hep kilo veririm o yüzden umutluyum.6 kiloya bay bay demek için sabırsızlanıyorum.

2 gündür oruç tutuyorum ve baktım herkes ne yediğini yazıyor bende bu akşamki iftarımı yazarak başlamak istedim.

1 kase kremalı tavuk çorbası
yağsız kzölenmiş patlıcan ve közlenmiş biber salatası
3-4 kaşık bulgur pilavı
7-8 kaşık semiz otu yemeği
yarım kase yoğurt
3-4 küçük parça karpuz

bugün yediklerim baya çoktu zorla yedim zaten yarın itibariyle çorba yarıya inecek.yanında yağsız salata ve çok AZ ana yemek yiycem.

sahurda yediklerimi de yazarım artık.

bu arada hergün yaklaşık bir saat yürüyüş yapıyorum yani yakşalık 3000 adım atıyorum.çok hareketsiz kalmıştım bu bile iyi gelir diye düşünüyorum şimdilik.

bana da DESTEK olun lütfen.hep beraber fit kızlar olalım ;))) hepimize kilosuz aynada kendimizi güzel görebileceğimiz günler diliyorum.

Selam kızlaar

Oruc nasıl gidiyor? İlk günden fena zor geçti benimkisi sıcak hava ve susuzluk olunca iyice bitkinleştiim hemen dünkü iftar menümü ve simdiki sahur menümü paylasmak istiyorum. Kararında yemeye calıstım hata mı yapıyorum bilmiyorum ama insallah gider bu kilolar.Cünkü kilo vermede son sansım diyebilirim.

İftar Menüm:

1 kase yarmalı soguk yogurtlu corba
2 yk. yeşil fasulye
2 catal pilav

ve teraviden sonra ceyrek borek yedim yemeseydim keske ama napıyım dayanamadım yahu.

iftardan sahura kadar 2 kuru kayısı + 1 yesilcay + 1.5 lt su

Sahur menüm ise:

1 kase k-fleks
3-4 salatalık (dilim)
1 dilim kavun

1.5 lt su ve ezandan once bir yesilcay... yorumlarınızı bekliyorum

bence güzel gidiyosun..

Selam canim munun iyi bende diyetteyim korkuyotum ramazanlarda kilo alanlardanim ekmek yememrye calisiyorum dua edelm birbirimizede almayalim aksam tartildim 57,7 ciktim ins iner kilom opuldunuz kizlar iyi sahurlar

yazsana canım yediklerini vakit bulursan

herşeyden az az yemeyi başarabiliyosan en güzelini yapıyosun..hoşgeldin aramıza

Öncelikle EgeliFatosh arkadaşıma cevap vereyim üniversitede okuyorum :)) Bugunkü sahur menümde de 1 kase nesfit yedim sütle karıştırdım, susuzlugu gidersin diye de bir buçuk tane salatalık yedim kızlar:56: Dün iftardan sonra bol su içeyim dedim ama yatana kadar 8 bardağı gecmemiştir herhalde:18:, bu arada normal zamanda bitki çayı yeşil çay içerken dün içmedim bugün onu da içeyim diyorum kızların menülerinde hep var:30: bugünki iftarda hazır çorba yapcam galiba ezogelin olabilir, salata yine olacak ama canım istemiyo:19: dün yanına annem güveç de yapmış ama yemedim,patatesleri yiye yiye bu hale geldim zaten,bi çatal tavuk yedim, meyve olarak da üzüm karpuz yedim,meyve konusunda biraz cömert davranıyorum acaba sorun olur mu kızlar ne dersiniz:39:
çorbanın yanına hafif başka ne yemek yiyebilirim kızlar öneriniz var mı_?

8 bardak yaklaşık 2 lt eder, fena değil bence 2.5 lt olsa daha iyi, hazır çorbalar ne kadar sağlıklı bilemiyorum, ama pratik olduğu kesin, afiyet olsun, bence güzel gidiyo diyetin

Hoşgeldin aramıza :)))
Az yiyip herşeyden yeme olayı galiba gercekten kalıcı zayıflamanın şartı, bende ciddi anlamda haziranda karar verdim zayıflamaya. boyum 1.66 kilom da su an 70 (haziranın başında 80di:34:) eylüle kadar 60 kilo olmak istiyorum,hızlı zayıflıyo olabilirim ama sporla sıkı diyet gercekten işe yaradı, mesela saat 4ten sonra bişi yemedim.bende az yiyip herseyden yeme olayını beceremiyorum arkadaslar:ssz: bi şeyi hiç yemezsem yemiyorum ama tadına bakınca duramıyorum o yüzden yemekten kaçıyorum, ama okullar açılınca evden uzaklaşcam ve dışardan yemeye baslıcam yine ve yeniden eski kiloma dönmek beni çok korkutuyor,sizce ne yapmalıyım bu az yiyip herseyden yeme olayını_?:30:

benim de sana benziyor bu tadına bakınca devamının gelmesi durumu...ama sağlıklı olan yolda bu sanırım..benim bu konuda yaptığım şey sevdiğim yiyecekleri eve almamak...mesela çikolata, fıstık, dondurma..evde olursa dayanamam, buzdolabında sadece sağlıklı şeyler varsa mecbur canın istemese de yiyosun acıkınca

merhaba arkadşlr bende ramazanda bikaçkilo vermek istiym sporu ne zaman ve nasl yapiyrsnz kiwlar?​
ben dün yarım saat leslie yaptım 2 -2.30 gibi, iftardan sonra da yürümştüm, iftar sonra mecburi dışarı çıkıyoruz biz, küçük oğlum var, gündüz sıcaktan çıkamıyo, akşam parka gidiyoruz, o oynarken ben yürüyorum

Kadınlar kulübünün azimli prensesleri;

Bende geldim konuya.ramazanda kilo vermek istiyorum.27 yaşındayım bugüne dek hep 55 civarıydım ama son 6 ayda kilo aldım.karın bölgem ve basenlerimde fazlalık var :((( 59 civarıyım şu an ve boyum 1.62.Amacım 53 kilo olmak.ramazanda hep kilo veririm o yüzden umutluyum.6 kiloya bay bay demek için sabırsızlanıyorum.

2 gündür oruç tutuyorum ve baktım herkes ne yediğini yazıyor bende bu akşamki iftarımı yazarak başlamak istedim.

1 kase kremalı tavuk çorbası
yağsız kzölenmiş patlıcan ve közlenmiş biber salatası
3-4 kaşık bulgur pilavı
7-8 kaşık semiz otu yemeği
yarım kase yoğurt
3-4 küçük parça karpuz

bugün yediklerim baya çoktu zorla yedim zaten yarın itibariyle çorba yarıya inecek.yanında yağsız salata ve çok AZ ana yemek yiycem.

sahurda yediklerimi de yazarım artık.

bu arada hergün yaklaşık bir saat yürüyüş yapıyorum yani yakşalık 3000 adım atıyorum.çok hareketsiz kalmıştım bu bile iyi gelir diye düşünüyorum şimdilik.

bana da DESTEK olun lütfen.hep beraber fit kızlar olalım ;))) hepimize kilosuz aynada kendimizi güzel görebileceğimiz günler diliyorum.

amin canım amin...ben yediklerinin oldukça sağlıklı olduğunu düşünüyorum

Back