• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

Kızlar dondurma aldım :S Kendi isteğimle aldım çünkü kendimi çok sıkarsam yemeklere saldırmaktan korkuyorum :S

Kızlar dondurma aldım :S Kendi isteğimle aldım çünkü kendimi çok sıkarsam yemeklere saldırmaktan korkuyorum :S
Ben de bi magnuma hayır diyemiyorum, onu da yememek için eve aldırmıyorum ancak okullar açılıp da evden uzaklaşınca kesin yerim:ssz:

Ben de bi magnuma hayır diyemiyorum, onu da yememek için eve aldırmıyorum ancak okullar açılıp da evden uzaklaşınca kesin yerim:ssz:
Aynen canım. Bir de bayramda tatile gidiyoruz ordaki yemekleri yememek için kendimi zor tutucam :S Ama 2 gün izin koydum şimdiden yoksa iyice abartırım yemeyi :S Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın:( Bu arada listene baktım 80'den 67'ye düşmüşsün tebrik ederim. Neler yaptın mesela? Biraz alakasız oldu ama benim şimdiki kilom 82 o yüzden merak ettim.

kızlar , sahur menüm bir avuç beyaz leblebi ve bir bardak ayran. saati kurmayı unutup geç kaldım çünkü. iyi de oldu aslında muhallebiyi biraz da olsa telafi etmişimdir heralde :15: bu akşam da fırında yağsız mücver ( azcık yağ koydum tamam :) ) tarhana çorbası , kuru fasulye ve patlıcan salatası var. çok açım şu anda ama ö nden bi bardak ayran içicem sardırmamak için. bi de bugün tartıda bi saniyeliğine 66 gördüm hemen çıktı 67 ye :25:

Aynen canım. Bir de bayramda tatile gidiyoruz ordaki yemekleri yememek için kendimi zor tutucam :S Ama 2 gün izin koydum şimdiden yoksa iyice abartırım yemeyi :S Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın:( Bu arada listene baktım 80'den 67'ye düşmüşsün tebrik ederim. Neler yaptın mesela? Biraz alakasız oldu ama benim şimdiki kilom 82 o yüzden merak ettim.
Hemen anlatayım canım.ben diyete ve spora haziranda başladım evden ayrı olunca yurt yemekleriyle 82ye kadar çıkmıstım iki kiloyu orda verdim ama 80 de yeterli bi rakam olmadı benim için.ne yaptıgıma gelince yemeyi fazlasıyla kestim nerdeyse hiç kacamak yapmadım ekmegi hayatımdan tamamen çıkardım makarna ve kızartma da yemiyorum, çikolata hiç yemiyorum ama biliyorum ki okullar acılınca az da olsa yerim,şimdi eve aldırmayınca yemiyorum da yani.her sabah kalktım bi saat koştum gün içinde de kendi kendime step aerobik yaptım yaşamıma hareket kattım az uyudum,şu an belim çok inceldi ama basen ve kalça biraz geniş onun için spora agırlık vermeyi düşünüyorum..Okul açılana kadar 60ı görmek istiyorum inşallah hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız canımm :)))

İftar menüme gelince:
1 kase mercimek çorba
Salata
5-6 şar dilim kavun ve karpuz..
Şimdilik bu kadar yeşil çayımı yatmadan içerim veee 3 litre su içmeyi de unutmam inşallahhh :)))

Son düzenleme:
Selam kızlar aksam yazmaya vaktim olmadi simdi paylaşayım menulerimi;
İftarda;
1 hurma
Yarım kase sehriyeli tavuk Çorbası
3 kasık kuru fasulye
5-6 kasık salata

Sahurda;
1 fincan süt
1 haslanmis yumurta
Yarım domates
Yarım salatalık
1 parça peynir
2 taze incir
1 erik

Regl oldum kızlar ama oruca devam edicem insallah.
O yüzden aksam yemeğinden 3 saat sonra su kacamaklarim oldu.
Supangle
4 taze incir
1 dilim Şeftali

Son düzenleme:
ya nolmuş bizim mesajlarımıza niye silinmiş :44: benim iftar menüm :

2 kepçe tarhana çorbası
3 çatal kadar yoğurtlu közlenmiş patlıcan ( tuzu yağı yoktu)
küçücük bi parça annemin karnıyarığından aldım
6-7 kaşık közlenmiş patlıcanlı çoban salata
küçük 1 kase cacık ( bitirmek için çok zorlandım )

aslında çorbayla doyuyorum ama metabolizmam iyice yavaşlamasın diye yiyorum

patlıcan günü yapmışız vallahi napiim çok seviyorum :56: iftardan sonra bir kupa yeşilçay-biberiye karışımı çayı içtim. 3 mil leslie mi de yaptım . ohhh:21: suyu hiç yazmıyorum bile :32:

brovo size, tebrik ederim..
ben iftar sofrasında çok yıyorum yaaa..
canım herşeyi istiyor..
sizi kutluyorum bu kontrolunuzden dolayı..

Yeniden slm kızlarr :)
Bugün sahura kadar uyumadım saat 2 gibi 1 elma 1 armut yedim..Bi saat sonra da bi kase nesfit yedim sütle karıştırıp..Hepsi bu kadarrrrr:10:
üç litre suyumu + yeşil çayımı içtimmm ..hafifimmmm hafiffsinnn hafifff:21:

merhaba kızlarrrr :16:
haftasonu çok gezdim çok yedim... ama sağolsun arkadaşlarım beni biliyorlar, mangal yapalım diye tutturmuş erkekler...
eh bize de hazırlamak yemek düşüyor :1:

ctesi
soğuk dövmeli çorba,
bir şiş adana kebap ve 1 şiş tavuk şiş (evde yapılma.iç yağı konmadan sadece kıyma karışımları ile)
salata,
soğan salatası. (ekmek yok)

insanın marifetli arkadaşları olmayacak arkadaş yaaaa...

sahura kadar taşıdı yedirdi bizi :1:
kadayıf tatlısı 3 çatal (yapmış o kadar yememek olmaz)
iki dilim kavun
2dilim muz

magnum mini (herşey tamam da o mini olmamalıydı, bence :26:)
2buçuk litre su.
sahurda da
domates salata

pazar günü nişanlımla annemdeydik
soğuk dövmeli çorba (gene, çok severim :56: )
köz patlıcanlı salata
et sote ikikaşık
bir tatlı kaşığı kadar pilav
2 adet ekler (neden dayanamıyorum tatlılara acaba:44:)

sahurda
gözleme
sallata domates

brovo size, tebrik ederim..
ben iftar sofrasında çok yıyorum yaaa..
canım herşeyi istiyor..
sizi kutluyorum bu kontrolunuzden dolayı..

teşekkür ederimm. bnm midem küçüldü canım ister istemez azcık şeyle doyuyorum. ama bazen çok acıkıyorum korkuyorum çok yicem diye , ona da ayran çözümü buldum. her akşam ayran yapıyorm kendime. yemek süresince iki bardak ayranı içiyorum. yemeğin başında bi bardağını içiyorum nerdeyse , doyuruyo zaten beni. dün çok acıkmıştım yine ( malum sahurda bi avuç leblebi bi bardak ayrandı menüm sadece) bir kepçe tarhana çorbası , 3 tane de fırında yapılmış mücver yedim. ikinci bardak ayranı bile içemedim inan çok doydum. 3-4 dilim de karpuz yiyebiliyorum ancak meyve olarak. jillianda 7. günüm farkı farkedebiliyorum kızlarrr :21:

bi de rüyamda ne grdüm . para ödüllü bi yarışmadaymışım ve bi marketin içindeyim. sürekli bi şeyler yemem gerekiyo ki parayı alabileyim. baklavalar , börekler. en son bademli magnum verdiler elime. Allah'ım nasıl üzülüyorum . :1: uyanınca bi sevindim ki sormayın :1:

Hemen anlatayım canım.ben diyete ve spora haziranda başladım evden ayrı olunca yurt yemekleriyle 82ye kadar çıkmıstım iki kiloyu orda verdim ama 80 de yeterli bi rakam olmadı benim için.ne yaptıgıma gelince yemeyi fazlasıyla kestim nerdeyse hiç kacamak yapmadım ekmegi hayatımdan tamamen çıkardım makarna ve kızartma da yemiyorum, çikolata hiç yemiyorum ama biliyorum ki okullar acılınca az da olsa yerim,şimdi eve aldırmayınca yemiyorum da yani.her sabah kalktım bi saat koştum gün içinde de kendi kendime step aerobik yaptım yaşamıma hareket kattım az uyudum,şu an belim çok inceldi ama basen ve kalça biraz geniş onun için spora agırlık vermeyi düşünüyorum..Okul açılana kadar 60ı görmek istiyorum inşallah hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız canımm :)))

İftar menüme gelince:
1 kase mercimek çorba
Salata
5-6 şar dilim kavun ve karpuz..
Şimdilik bu kadar yeşil çayımı yatmadan içerim veee 3 litre su içmeyi de unutmam inşallahhh :)))
Anladım canım :) Zaten kilo vermek irade meselesi, insanın isteyip de yapamayacağı bir şey yok, yeter ki isteyelim. :) Ben de kafama koydum inşallah istediğim kiloya inerim :)

Bu arada 2 top dondurmadan sonra tatlı isteğim gitti ve daha çok konsantre oldum :)

merhaba arkadaşlar bol muhabbetler bol zayıflamalar bende bi konuda yardım alamak istiyorum rammazanda ne zaman tartılıyorsunuz iftardan öncemi yoksa sahurdan sonra ikisi arasında yaklaşık 1.5 -2 kiloluk fark çıkıyor bu normalmi merak ettim cvp verirseniz sevinirim

arkadaslar slmlar..
benım bu akşamki iftar menum:

. 1 kase çorba
. bir miktar etli yaprak sarma (ne kadar yemeliyim bilmiyorum)
. salata ve yogurt
. 2 tane hurma

Merhabalar..
Aslında kilo problemim yok fakat şu 1.5 haftada 2 kilo verdim..
hiç bişe yiyemiyorum neredeyse :(
çok az yiyip tatlı tüketmezseniz kilolarınız gidiyo..

Benim cnm istemiyo açlığa zaten dayanabilen biriyim çok yemek tüketen yada düzenli beslenen biri hiç olmadım..
açlıkla aram baya iyi.
Akşamları çorba içersem onla doyuyuorum içmezsem direk azıcık anayemek yanına bi kase pilav cacık salata eşliğinde iftarımı yaıyorum ve tatlı pek yemiyorum..
belki yarım kase sütlaç belki bir dilim baklava
gece sahurda 1 tost ekmeğindne tost
yada bi parça peynir ve pide..
1 kase çorba veya..

aslında iftarda ve sahurda yüklenmezseniz midenize kilo verebilirsiniz..
kolay gelsin..

merhaba arkadaşlar bol muhabbetler bol zayıflamalar bende bi konuda yardım alamak istiyorum rammazanda ne zaman tartılıyorsunuz iftardan öncemi yoksa sahurdan sonra ikisi arasında yaklaşık 1.5 -2 kiloluk fark çıkıyor bu normalmi merak ettim cvp verirseniz sevinirim
Aynısı bende de oluyor, normal :) Yemeği yedikten sonra doğal olarak fazla çıkıyosun bence asıl kilomuz iftardan önceki.

Bu arada ifar menüm:
1 kase çorba
4-5 kaşık kabaklı yumurta
1 kase yoğurt

Kabaklı yumurta çok fazla geldi, 6-7 kaşıktı nerdeyse, onun birazını bırakmak zorunda kaldım, devamını yiyemedim.

selam kızlar....

bu akşamki iftar menüm şöyleydi;

1 kutu ton balığı 160gr (yağı süzdürülmüş)
2 bardak limonata şekersiz
yarım dilim tam buğday ekmeği
1 çatal peynir

kızlar midem baya küçüldü yukarda yazdıklarımı yerken bile zorlandım.

veeee bugün tartıldım ve bir ayda verdiğim kiloyu vermişim yani 1kilo.58i gördüm ve daha dün regl olmuş olmama rağmen.acaip mutlu oldum.inşallah devamı gelir.

hepimize fit günler ;)

Mrb kızlarr..
İftar menümü paylaşayım ben de..
Yarım kepçe mercimek çorba
Yarım kepçe sulu köfte çorbası (suyundan ziyade köftesinden yedim:17:)
Biraz salata
Biraz cacık
Birazdan müzik açıp oynucam spor niyetine:52:
Herkese kilosuz saglıklı günler...:24:

teşekkür ederimm. bnm midem küçüldü canım ister istemez azcık şeyle doyuyorum. ama bazen çok acıkıyorum korkuyorum çok yicem diye , ona da ayran çözümü buldum. her akşam ayran yapıyorm kendime. yemek süresince iki bardak ayranı içiyorum. yemeğin başında bi bardağını içiyorum nerdeyse , doyuruyo zaten beni. dün çok acıkmıştım yine ( malum sahurda bi avuç leblebi bi bardak ayrandı menüm sadece) bir kepçe tarhana çorbası , 3 tane de fırında yapılmış mücver yedim. ikinci bardak ayranı bile içemedim inan çok doydum. 3-4 dilim de karpuz yiyebiliyorum ancak meyve olarak. jillianda 7. günüm farkı farkedebiliyorum kızlarrr :21:

bi de rüyamda ne grdüm . para ödüllü bi yarışmadaymışım ve bi marketin içindeyim. sürekli bi şeyler yemem gerekiyo ki parayı alabileyim. baklavalar , börekler. en son bademli magnum verdiler elime. Allah'ım nasıl üzülüyorum . :1: uyanınca bi sevindim ki sormayın :1:

ya ne güldüm rüyana :) Allah iyiliğini versin :)))

Mrb kızlarr..
İftar menümü paylaşayım ben de..
Yarım kepçe mercimek çorba
Yarım kepçe sulu köfte çorbası (suyundan ziyade köftesinden yedim:17:)
Biraz salata
Biraz cacık
Birazdan müzik açıp oynucam spor niyetine:52:
Herkese kilosuz saglıklı günler...:24:

tatlım baya az yiyiyosun sende hepimiz irademizi sınıyoruz galiba artık ;) hepimize bravo bence ve büyük alkış ;)

Back