• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

devam et canım asıl şimdi kilo vermeye başlayacaksın.
ben hep sporla birlikte diyet yaptığım zaman bir müddet kilomda değişiklik olmazdı, kendimde hissederdim incelme var ama kilo bazında göremezdim.
ve bunu şuna bağlıyorum, kaslar güçlenirken yağlar gider ve ağırlık aynı kalır.
aynı şekilde kilo almaya başlarken. 'tartıda aynıyım ama sanki kilo aldım.' evet çünkü tartıdaki gözükenler kasların eriyor (hafifliyor) yerine yağlar ağırlık kazanıyor o yüzden de kilo aynı kalıyor.
hatta bir senesi (mezun olduğum ilk yıl) kilo olarak kayıptaydım ama kendimi hala duba gibi hissediyordum. çünkü zayıflamamı sürekli yatıp pc de uğraşmaya borçluydum. tempolu bir süreçten (yürüyüş, okul, git gel, gez toz) bir anda yatağa bağımlı olunca kaslarımın formunu kaybetmişti.

bilmiyorum belki yanlış bir düşünce ama benim mantığım bunu kabul etmiş durumda.
o yüzden kimse umudunu kaybetmesin. özellikle spor yapmazken yapmaya başlayıp da zayıflamadığını düşünenler...

haklısın canım bncede öyle çok mantıklı söylediğin :46:
ben ramazandan önce 2 ay falan her sabah spor yaptım. verdim ama ramazan başladığından beri yapamıyorum hiç. kısmetse ağustos 9da tatile gidicem ve orda bisikletim var zayıflama eşofmanını giyp günde 1 - 1,5 saat bisiklet sürcem. inş biraz farkeder tek umudum ona kaldı artıkk :31::31:

sahurda ceyrekten az pide az bal kaymak ve çay
iftar 2 kasık yayla corba 2 kasık nohut 2 kasık makarna
şimdi 2 tane seftali yedim
dunden bugune yine gram vermişim 58.2 yim 59.9 la baslamıstım

merhaba kızlar malüm ramazan olsa bile hepimiz diyetteyiz
diyet yapıyorum ama şu wc olayını halledemedim
sizde böyle bi sıkıntı çekiyormusunuz
neyapmam gerek 2 gündür wc ye çıkamıyorm dün kayısı armut felan yedim ama genede nafile:(

meraba karamelekcim.bende aynı sıkıntıdan muzdaribtim ilk 3-4 gün. ama sonra kuru incir yiyerek çözdüm olayı.sahurda yemekten önce,iftarda da mecburen yemekten 1 saat sonra gibi yiyorum ama baya işe yaradı ;) tavsiye ederim...

bugünkü iftar menüm;)

1 hurma
1 kase mercimek çorbası
3 ince dilim biftek
yağsız 4 kaşık salata
3 parça karpuz

1 kuru incir (yemekten 1 saat kadar sonra)
3 dilim şeftali
1 erik

sanırım regl olucam kızlar o yüzden incir yemiş olmama rağmen canım tatlı çekti.
yarım su bardağı yarım yağlı süt ile 2 kaşık nestle kırmızı meyveli cornflakes yedim :(

şimdi yatıcam uyuycak olan arkadaşlarım hepinize tatli rüyalar ;)
sahuru oturarak bekliycek olan arkadaşlara keyifli saatler ;)
Öpüldünüz...

topiğe gelen giden olmamaış geceden beri.
sahur menümü paylaşıp kaçıyorum...

3 parmak büüyüklüğünde pideden arasına ince 1 dilim kaşar peynirli tost
2 çatal peynir
2 çatal domates
2 fincan süt
3 dilim şeftali
1 kuru incir

Günaydınnnnnnnnnnnnb :16:

ben yazmayı unutuyorum yediklerimiiiiii :53:

dün iftarda ;
soğuk çorba(yoğurtlu dövmeli naneli)
yarım karnıyarık (yağsız)
5 adet patates kızartması
mis gibi bir salata
2 adet minik mücvercikler.
ekmek olarak üç parmağım kadar pide.(salatanın suyu için kullanılmıştır :1:)

sahurda
gene geç kaldığım için elim kadar pide içine domates biber doğrayıp yedim.
bir deeee yarım kase soğuk çorbadan yedim.

sahura kalktığımda kaslarım kasılıyordu. hani ısınmadan spor yapılır da o gece kasılır ya aynı onun gibi...
sanırım magnezyum eksikliğinden oluyor. destek almam lazım galiba.

birazdan lesli yapıcam veee haftalardır yapmayı istediğim calanetics egzersizlerine göz atıcam :34:

Günaydınnnnnnnnnnnnb :16:

ben yazmayı unutuyorum yediklerimiiiiii :53:

dün iftarda ;
soğuk çorba(yoğurtlu dövmeli naneli)
yarım karnıyarık (yağsız)
5 adet patates kızartması
mis gibi bir salata
2 adet minik mücvercikler.
ekmek olarak üç parmağım kadar pide.(salatanın suyu için kullanılmıştır :1:)

sahurda
gene geç kaldığım için elim kadar pide içine domates biber doğrayıp yedim.
bir deeee yarım kase soğuk çorbadan yedim.

sahura kalktığımda kaslarım kasılıyordu. hani ısınmadan spor yapılır da o gece kasılır ya aynı onun gibi...
sanırım magnezyum eksikliğinden oluyor. destek almam lazım galiba.

birazdan lesli yapıcam veee haftalardır yapmayı istediğim calanetics egzersizlerine göz atıcam :34:

ye bende bi baksam fena olmıycak şu callenetics'e.yalnız uzman birinden aldığım görüşe göre bu egzersiz yüzeyel kasları geliştirmek içinmiş.zaten hemen etkisini göstermeside ondanmış.yani bıraktığınızda eski haline çabuk dönülüyomuş ama spor spordur yapmakta fayda var kanısındayım. ;)

ye bende bi baksam fena olmıycak şu callenetics'e.yalnız uzman birinden aldığım görüşe göre bu egzersiz yüzeyel kasları geliştirmek içinmiş.zaten hemen etkisini göstermeside ondanmış.yani bıraktığınızda eski haline çabuk dönülüyomuş ama spor spordur yapmakta fayda var kanısındayım. ;)

ben sadece onu yapmak istemiyorum. yürüyüş de yapmak istiyorum. ikisi belki fazla gelir ama ara verdiğm zamanlar birbirlerini desteklesin istiyorum.

ayrıca ben lesli ile çok güzel sıkılaşmıştım geçen sene mayıs ayında başlamıştım yapmaya. ekimden sonra yapamaz oldum, iş yerindeki kızlar kollarımın sıkılığına hayret etmişlerdi...:52:
şimdiyse sarkıklığına ben hayret ediyorum.:5: (düzenli lesli yapmıyorum.)

yani her spor bırakılınca aynı etkiyi gösterir bence. kiiii lesli de koldan ziyade en çok bacak çalışıyor..:34:

Kızlar sahurda 1 yumurtalı omlet, peynir, zeytin ve 1 dilim ekmek yedim. Bir de müshil bu sabah etkisini gösterdi. Biraz karnım ağrıdı ama şu an geçti, iyiyim. Siz tatlı ihtiyacınızı gidermek için neler yapıyorsunuz? Çünkü artık 1 dilim de olsa baklava yemek istemiyorum:((

ben sadece onu yapmak istemiyorum. yürüyüş de yapmak istiyorum. ikisi belki fazla gelir ama ara verdiğm zamanlar birbirlerini desteklesin istiyorum.

ayrıca ben lesli ile çok güzel sıkılaşmıştım geçen sene mayıs ayında başlamıştım yapmaya. ekimden sonra yapamaz oldum, iş yerindeki kızlar kollarımın sıkılığına hayret etmişlerdi...:52:
şimdiyse sarkıklığına ben hayret ediyorum.:5: (düzenli lesli yapmıyorum.)

yani her spor bırakılınca aynı etkiyi gösterir bence. kiiii lesli de koldan ziyade en çok bacak çalışıyor..:34:

düzenli olduğu takdirde tüm sporlar etki gösteriyo.ama sen benden daha iradeliymişssin 5 ay yapmışsın valla ben 2 ayda sıkılıyorum herşeyden :)))

Kızlar sahurda 1 yumurtalı omlet, peynir, zeytin ve 1 dilim ekmek yedim. Bir de müshil bu sabah etkisini gösterdi. Biraz karnım ağrıdı ama şu an geçti, iyiyim. Siz tatlı ihtiyacınızı gidermek için neler yapıyorsunuz? Çünkü artık 1 dilim de olsa baklava yemek istemiyorum:((

tatlım kuru incir ye.hem müsil içmene gerek kalmaz hemde tatlı ihtiyacını karşılarsın.müsil tehlikeli değilmi hem?su kaybı ve bağırsak florasını bozma gibi bi durum sözkonusu.

tatlım kuru incir ye.hem müsil içmene gerek kalmaz hemde tatlı ihtiyacını karşılarsın.müsil tehlikeli değilmi hem?su kaybı ve bağırsak florasını bozma gibi bi durum sözkonusu.
Canım 3 gündür bağırsak faaliyetlerim durmuştu =( Ben de kalıcı bi çözüm olarak bunu denedim. Evet çok kullanılması zararlı ama böyle durumlarda ara sıra kullanılabiliyor. Bir de bende çok ağrı ya da su kaybı olmadı, geceden bol bol su içtim zaten =)

Canım 3 gündür bağırsak faaliyetlerim durmuştu =( Ben de kalıcı bi çözüm olarak bunu denedim. Evet çok kullanılması zararlı ama böyle durumlarda ara sıra kullanılabiliyor. Bir de bende çok ağrı ya da su kaybı olmadı, geceden bol bol su içtim zaten =)

o zaman problem yok canım ;) ama inciri dene bi kez de.

ya topiğimiz bugün çok sakin kimsecikler yok ya :) herkes geziyomu ne?

herkese hayırlı iftarlar diliyorum şimdiden... :34:

İyi iftarlar kızlar =) Bu akşam 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye ve 1 kase çorba içtim. Ekmek yemedim. Ve inanır mısınız masada çiğköfte vardı hem de en sevdiğimden, onu bile yemedim :D Bir tane tadarım diye düşünmüştüm ama tuttum kendimi =))

İyi iftarlar kızlar =) Bu akşam 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye ve 1 kase çorba içtim. Ekmek yemedim. Ve inanır mısınız masada çiğköfte vardı hem de en sevdiğimden, onu bile yemedim :D Bir tane tadarım diye düşünmüştüm ama tuttum kendimi =))

bravo canım afiyet olsun ;)

bende bu akşam şunlaı yedim:)

2 hurma
1 kase mercimek çorbası
5 kaşık kıymalı patates yemeği
4 kaşık közlenmiş patlıcan biber salatası
4 parça karpuz

selamlar saygılarr kızlar, bu akşam bir tabak kuru fasulye ,yarım dilim ekmek yedim iftarda. iki bardak da ayran içtim. bi de 4 tane hurma . yalnız mutfakta soğumakta olan damla sakızlı muhallebi beni çok geriyo şu anda :37: jillianda 4. günüm , leslie ye de devam ediyorum ,ama dün akşam yapamadım :26: bu akşam da başım çok ağrıyo inş yapabilirim :55:

bravo canım afiyet olsun ;)

bende bu akşam şunlaı yedim:)

2 hurma
1 kase mercimek çorbası
5 kaşık kıymalı patates yemeği
4 kaşık közlenmiş patlıcan biber salatası
4 parça karpuz
Senin de menün çok iyiymiş canım =) Ben de kavun yemeyi düşünüyorum,bu aralar pek meyve yiyemiyorum:S
selamlar saygılarr kızlar, bu akşam bir tabak kuru fasulye ,yarım dilim ekmek yedim iftarda. iki bardak da ayran içtim. bi de 4 tane hurma . yalnız mutfakta soğumakta olan damla sakızlı muhallebi beni çok geriyo şu anda :37: jillianda 4. günüm , leslie ye de devam ediyorum ,ama dün akşam yapamadım :26: bu akşam da başım çok ağrıyo inş yapabilirim :55:
Oo çok ölçülü yemişsin canım tebrikler ;) Hiç onu düşünme hatta tadının çok kötü olduğuna inandır kendini, yeme isteğin gidiyo =) Ben de spor yapıyorum ama kendimi yormadan. Kolay gelsin =)

Oo çok ölçülü yemişsin canım tebrikler ;) Hiç onu düşünme hatta tadının çok kötü olduğuna inandır kendini, yeme isteğin gidiyo =) Ben de spor yapıyorum ama kendimi yormadan. Kolay gelsin =)[/QUOTE]

ben daha da az yiyodum ama baktım kilo hiç gtmiyo ,daha fazla yemeye başladım zorluyorum kendmi . o ekmeği de yemezdim de işte kuru fasulye de yemeğin suyuna banmadan yenmiyo ki:37: bi de ayrana alıştım iyice , iftarda, sahurda ayran içiyorum ikişer bardak. benm gibi yoğurdu kaşık kaşık yiyemeyenlere birebir :32: haa bi de o muhallebiden bolca yedim ben :43: , ama bütün gece karnım ağrıdı, psikolojik olabilir çok üzüldüm sonradan niye yedim diye çünkü :26:

Slm kızlar... :)
Hemen sahur menümü paylaşayım..
1/2 domates
1 tane salatalık
1 dilim light etimek
1 haşlanmış yumurtanın beyazı (sarısında daha çok kalori var diye yemiyorum:34:)
1 tane de közlenmiş patlıcan (çok özlemiştim:39:)
5-6 dilim de kavun
Bugünkü sahur menüm digerlerine göre daha kalabalık oldu ama bidahakine bu kadar abartmamayı düşünüyorum:44:

ben daha da az yiyodum ama baktım kilo hiç gtmiyo ,daha fazla yemeye başladım zorluyorum kendmi . o ekmeği de yemezdim de işte kuru fasulye de yemeğin suyuna banmadan yenmiyo ki:37: bi de ayrana alıştım iyice , iftarda, sahurda ayran içiyorum ikişer bardak. benm gibi yoğurdu kaşık kaşık yiyemeyenlere birebir :32: haa bi de o muhallebiden bolca yedim ben :43: , ama bütün gece karnım ağrıdı, psikolojik olabilir çok üzüldüm sonradan niye yedim diye çünkü :26:
Evet canım kilo gitmiyor :S Yani gidiyor ama yavaş yavaş. Ben evde spor yapmaya çalışıyorum ama o kadar oluyor ramazanda, daha fazla yaparsam yoruluyorum :S Maalesef bazı yemekler ekmeksiz gitmiyor :D Muhallebi de bence senin daha çok hırslanmana sebep olacak =) Çünkü abarttığımız zaman kilo vermek için daha çok hırslanırız. :D

Son düzenleme:
selam kızlar...
biraz geç olcak ama sahur menümü de yazayım dedim:

9 hayat çayı (sahurdan yarım saat önce)
1 kuru incir

3 parmak büyüklüğünde pideden kaşarlı tost
1 küçük parça peynir
4 parça kurutulmuş domates
1 haşlanmış yumurta
1 fincan yarım yağlı süt
3 dilim şeftali
1 erik