- Konu Sahibi EgeliFatosh
devam et canım asıl şimdi kilo vermeye başlayacaksın.
ben hep sporla birlikte diyet yaptığım zaman bir müddet kilomda değişiklik olmazdı, kendimde hissederdim incelme var ama kilo bazında göremezdim.
ve bunu şuna bağlıyorum, kaslar güçlenirken yağlar gider ve ağırlık aynı kalır.
aynı şekilde kilo almaya başlarken. 'tartıda aynıyım ama sanki kilo aldım.' evet çünkü tartıdaki gözükenler kasların eriyor (hafifliyor) yerine yağlar ağırlık kazanıyor o yüzden de kilo aynı kalıyor.
hatta bir senesi (mezun olduğum ilk yıl) kilo olarak kayıptaydım ama kendimi hala duba gibi hissediyordum. çünkü zayıflamamı sürekli yatıp pc de uğraşmaya borçluydum. tempolu bir süreçten (yürüyüş, okul, git gel, gez toz) bir anda yatağa bağımlı olunca kaslarımın formunu kaybetmişti.
bilmiyorum belki yanlış bir düşünce ama benim mantığım bunu kabul etmiş durumda.
o yüzden kimse umudunu kaybetmesin. özellikle spor yapmazken yapmaya başlayıp da zayıflamadığını düşünenler...
haklısın canım bncede öyle çok mantıklı söylediğin
ben ramazandan önce 2 ay falan her sabah spor yaptım. verdim ama ramazan başladığından beri yapamıyorum hiç. kısmetse ağustos 9da tatile gidicem ve orda bisikletim var zayıflama eşofmanını giyp günde 1 - 1,5 saat bisiklet sürcem. inş biraz farkeder tek umudum ona kaldı artıkk