Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2025)

Tansiyon mu acaba
Sanırım öyle şekerde inip düşüyor maalesef
Bir operasyon geçirdim canım Rahmi mi aldılar. O sebeple bir süre dikkat etmem gerekti. Şimdi daha iyiyim çok şükür
Ben de sürekli evde oturmaktan evcimen oldum
Yalnız kalıp kafa dinlemek istiyorsundur
Sizede çok geçmiş olsun.
Maalesef bugünde sahura uyanamadim.
Ezan okunurken duydum.
En azindan bir kahve içme isteğim vardi.
Adi bol su icecektim
Neyse en azindan ilaçlari alabildim.

Dün eşim isteydi. Annem mercimek çorbası verdi onunla birlikte biraz öncesinden kalan sebze yemegiyle iftarımi açtım
Dün canım çok pırasa yemegi çekti akşam pisirdim bugüne yemeğim hazır Allah nasip ederse yanina kiymali domates biberli Bi makarna yaparım yoğurtla birlikte tamamdır. Biraz geç oluyor iftara yetişmiyor ama olsun

Kızım okulda hastalanmış dünden önce okuldan aldim. 2 gündür okula gitmiyor ateş oksuruk . Gece onla uğraştım sahura kalkıp iyice uykusuz kalmak istemedim. Ezan okunurken duyup uyandım ilaçlarımı içtim yattim. Uykusuzum umarım basil agrimaz carpmaz beni. Orucken en çok uykusuz olursam çarpıyor beni cunku.

Günaydın!

Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin inşallah en yakın zamanda.

sedagaziantep27 doğum günün kutlu olsun eşinle çocuğunla hep sağlıkla mutlulukla yaşa inşallah.

Biz sahur yapamadık.

Yani uyanıktık da nöbetteydik.

Kız bütün gece kötü rüya gördü galiba. Hep sayıkladı,olmayan oyuncaklar istedi. Hep başındaydım. Ezan okunurken de saçına kırmızı tokayı takmamı istemiyordu mesela.

Bu dönemlerde o kadar kıyamıyorum ki gene minicik bebek oluyor gözümde… O kadar çok ihtiyaçları var ki bize…

İftar menümüz

Tarhana çorbası-ocağın üstünde şu anda.
Mantarı marketten aldım sabah. Becerebilirsem kremalı mantarlı tavuk yapacağım inşallah.
Patates kızartması.
Pirinç pilavı.
Bol bol su.

Pilavı dün yapmıştım biliyorum ama kız çok beğendi,bugün gene sipariş verdi.

Tatlı gene yok.

Kocacım geçen gün kurbanlık kuzu gibi tulumba tatlısına bakıyordu,getirsin artık.

Yetişemiyorum ayol.

Hepimizin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı,tespihlerimizi,ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

kızım büyük 9 a girecek allah nasip ederse. dun teyzesi ile külkedisi animasyon filmi izlemişler. benim çocuklarım ateşe çok değişik reaksiyonlar gösteriyorlar oğlum kahkaha atardı aklını yitiriyor sanardım oyle korkardım. dünde kız gece ateşliyken sabaha kadar ağlayarak kalkıp durdu. korkuyorum cadı geliyor bizi öldürüyor deyip durdu. teyzesi külkedisindeki cadı olmuş bizi öldürüyormuş. güler misin ağlar mısın. annem cadı yok annem ben burayım diye diye sabaha karşı dalmışım. kaç yaşında olurlasa olsunlar hep minik kelebek onlar. rabbim onlar ile sınamasın hep sağlıklı olsunlar inşallah.

Kizlar bu arada sizlere brsey sormak isiyorum. Sahurda ezan bitene kadar yeme içme devam eder mi. Mesela uyanamayip ezan sesine kalkinca su içmek ilac icmek 2 lokma yemek gibi. Ben oruc ezan sesiyle açılır , sahurdaki ezan bittiginde de oruc başlar diye biiyorum kime sorsan farklı birsey soyluyor

Amin inşallah arkadaşım amin.

Allahım senin de evlatlarını bağışlasın inşallah.

günaydın herkese
ah Lalem oluyor öyle arada kuzulara bol bolll oku canım nazar da değiyordur yavrum

İftar menümüz

eveeeet bayıldığım karışık kızartma (sossuz) aslında ben soslu severim ama kocam bizde şuan niyetli olduğu için onun sevdiği gibi yapıcam
ezogelin çorba
turşu

sahur
sanırım yine makarna
kahvaltılıklar
çay
veee bol bol su iftar ve sahurda

İftara dünden çorba
Sarma - kuru dolma ( patlıcan ve biber )
Yoğurt veya salata
Tulumba tatlısı

Sakata atmamak lazım orucu, ezandan önce bitirmek gerekir. O an ağzında lokma varsa yutarsın ama birşey yiyip içemezsin benim bildiğim, çünkü oruç başlamış oluyor. Akşam ezanı okununca nasıl orucumuzu açabiliyorsak iftar vakti girmiş oluyorsa, imsakta da ezan okununca girmiş oluyor vakit. Şimdi Diyanete baktım orası da ezan okununca yiyip içme olmaz diyor. Fıkıh kitaplarından inceleyerek veriyorlar kararı.

Ateşi mi vardı kızının. Bazen gördüklerinden, izlediklerinden, korktukları şeyden etkilenebiliyorlar, gece rüyaya yansıyabiliyor.
Geçen gün bebek yazınca daha küçük sanmıştım, maşallah 3 yaşındaymış. Evlatların sevdiği yemeği pişirip yedirmek insana büyük haz veriyor

kendimi bildim bileli ve sorduğum bi çok kişinin yorumu neticesinde hep yazdığım gibi biliyordum. 30 senelik oruç heba mı oluyor ozaman.

kendimi bildim bileli ve sorduğum bi çok kişinin yorumu neticesinde hep yazdığım gibi biliyordum. 30 senelik oruç heba mı oluyor ozaman.
İşte herkesin doğrusu farklı olabiliyor. Kimi olur diyor kimi olmaz. Mesela Nihat Hatipoğlu'nun sahur programını falan izlemişseniz görmüşsünüzdür ezan okunurken su içerken görmüştüm. Orucunuzu heba olduğunu sanmıyorum (İnşallah) Bu konuda yetkili çok bilgili biri değilim, o yüzden tam olarak ezan okunurken bırak, öyle de diyemem, benim kalbim bırakma yönünde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…