Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Çok güzel olmuş fikir olsun hepimize hayırlı ramazanlar

Sahur yapmadım çünkü regl olmuşum ilk günden :) eşim de kahvaltılık istedi ona hazırladım.

Akşama da
karnıyarık , pilav yapacağım
bir de piyaz yaptım

Hiç Ramazan hazırlığı yapamadım çalışmıyorum ama ikizlerim var ellerinizden öper 2.5 yaşında perişan ediyorlar beni biraz

gerçi orası da öyle
ama bana kalsa ben kahvaltılık yerim
birde beni de korkutuyor sen onla hayatta dayanamazsın diye
çok iştahlı olduğum için
Yok ya ne kadar yenirse o kadar acıkılıyor bence haşlammış yumurta kahvaltılık hurma ii oluyor aradada kalan yemekler yeniyor bizde :)

Çalışsanız daha kolay Allah yardımcınız olsun çocuk bakmak zor hele ki 2 çocuk

Amin İnşAllah canım

Ay bizde de her sahurda ya istisnasız her sahurda 6 tane krep olacak yoksa doymuyor ama tam 6 tane fazlası zararmış azında doymuyormuş bazen hafta içi pişi ister ama bir leğen yumurta soyulunca kusursuz olacak yoksa yemez bende soymuyorum aç kalırsın dedim o kendi soyuyor ilk defa geçen sene Ramazan geçirdik huyları çok garip gelmişti

Benim eşim de bekarken sahurda bildiğin iftar gibi yiyormuş. Dedim böyle daha çok acıkırsın olmaz. Kahvaltılığa döndük yanına çorba. Adam diyor böyle daha rahatmış

Benim eşim de bekarken sahurda bildiğin iftar gibi yiyormuş. Dedim böyle daha çok acıkırsın olmaz. Kahvaltılığa döndük yanına çorba. Adam diyor böyle daha rahatmış
Benim eşim de öyleymiş, bayağı iftar sofrası yemekleri yiyormuş sahurda. Evlendiğimizden beri (2 sene) kahvaltı sofrası bir de arada ek olarak çorba şeklinde sahur yapıyoruz. Daha rahat ettim diyor ama gerçekten mi öyle yoksa bana mı öyle diyor bilmiyorum

Bence rahat ediyorlar. Ne kadar yerlerse o kadar çabuk acıkıyorlar

Eveeet bizim iftar menümüz belli oldu.
Aslında Ramazan ilk iftarına kendim de özenmiştim bir şeyler ama düşündüğüm gibi olmadı.

Allahım razı olsun inşallah komşularımız hem hastayız hem oruç hem bebe var diye hepsi birbirinden habersiz farklı yiyecekler getirdi.

İftar menümüz;
Ekşili köfte. Alt komşumuz sağ olsun inşallah.
Kısır. Yan komşumuz sağ olsun inşallah.
Mücver. Üst komşumuz sağ olsun inşallah.
Salata. Akşam kocam gelince yapar bir zahmet.
Ağlayan pasta. Alt komşunun yanındaki komşumuz sağ olsun inşallah.

Ben de kalkıp hemencecik güllaç yaptım. Allahım nasip ederse kocam gelince komşuların tabaklarına koyup dağıtırım inşallah.

Sahur için de hazırlık yaptım.
2şer yumurta.
Peynir,ceviz,zeytin
Kocaya domates,salatalık. Ben yazın seviyorum onları.

Gelen mücverden sahura da ayırdım. Şu ahir ömrümde mücver kadar sevdiğim başka bir yemek yok! Bitecek diye yemiyorum korkumdan. Sahurda da biraz yeriz,sonra biter zaten.
Bol su!
Kocaya çay.
Bana greyfurt suyu.

Hepimizin ellerine sağlık olsun inşallah.
Allahım hepimizin oruçlarımızı,dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.
Allahım olmayanlara da versin inşallah.

Topik hayırlı olsun. Herkese hayırlı ramazanlar. Peygamberimiz oruç tut sıhhat bul demiştir. Aclik vücut için en güzel yenilenmedir. O yüzden naçizane görüşüm en hafif şekilde yemek. Bu akşam sahurda 2 bardak su içtim sadece. Hurma olsaydı ondan da yeseydim dedim :) almayı unutmusuz. İftar içinde Barbunya Pilav Salata.

Greyfurt suyunu ne için içiyorsunuz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…