Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Hayırlı ramazanlar

Özgecim bu topik güzelmiş ya fikir olur bizlere de

Ben yine her sene olduğu gibi bu sene de sahurda zorluk yaşıyorum.
ben kahvalti tarzi yemek istiyorum esim yemek istiyor. İkisini de ayri ayri hazırlamaya usendigim için kendimden vazgeciyorum hep. Bu sefer de midem rabatsiz oluyor eziyete dönüşüyor

Sahurda dünkü yemekler vardı.
Erkenden akşam yemeğimi de yaptım öğleden sonra halim olmayacak biliyorum.

Menüm
Süzme mercimek çorbası
Etli, patatesli ve havuçlu bezelye yemeği
Şehriyeli pirinç pilavı
Yoğurt
Kola

Duruma göre belki tatli da yaparim. Süt helvası var aklımda. Diyette olduğum için yapmak da istemiyorum ama bakalım.

Bugün patronumuz bize dev bir güzellik yaptı, ramazan boyunca 16:30 da çıkacağız normalde 18:30. Evim yakın yürüyerek gidip geliyorum zaten 10dk. o yüzden yemek yapmak için vaktim olacak
Balık sezonu geçiyor o yüzden eşim bu akşam balık tava olsun dedi öyle yapacağım nasipse

-Domates çorbası
-Hamsi istavrit karışık tava
-Bolca yeşil salata ve soğan
Hafif bir sütlü tatlı olsun istiyorum, muhtemelen sütlaç yaparım eşim aranıyor tatlıyı iftardan sonra

Sahur bizde kahvaltılık ve bir çeşit hamurişi şeklinde oluyor. Krep,tava böreği veya dilim börek şeklinde tek seferde tüketilecek şeyler yapıyorum, ertesi gece taze yapıyorum. Herkese hayırlı,bereketli iftarlar olsun inşallah

Herkese hayırlı ramazanlar, kendimi bildim bileli ilk defa bir ramazanda oruç tutamayacağım. Yeni üye olduğum içinde bu topiği ilk defa görüyorum ama çok güzel düşünülmüş takipte olacağım Biz eşimle iftarlarda ve sahurlarda hep annemlere gideriz, yıllardır birlikte olmaya alıştık bu alışkanlığı bozamıyoruz. Annemle hazırladığımız menülerden yazarım mutlaka. Sahurda biz kahvaltı tercih ettik, annem börek yapmış bende kurabiye yapmıştım birer tane de onlardan yedik. Allah herkese tutma gücü versin, bayrama ulaşmak nasip olsun

Hayirli ramazanlar
Musli ile yaptim ilk sahuru. Tek ben kalktigim icin hemen ye uyu moduna geceyim dedim.
1 saat oldu uyuyamiyorum

Ise gidenler,sahura kalkiyormusunuz?
Ben
yıllardır çalışıyorum ve sahura kalkıyorum
eşim de bende ister istemez 1 1,5 saat uyanık oluyoruz.. Sonra da uyumak güç oluyor tabi :)

ama olsun Ramazanın tadı bir apayrı

Herkese Hayırlı Ramazanlar.. Allah ım mübarek ay hürmetine ülkemideki tüm sıkıntıları gidersin inşallah

Geçmiş olsun abla hayırlı ramazanlar

Çok şükür

Bizim sahuru söliyim de gülün
fix makarna :) 30 ramazan ın neredeyse 24 25 i
eşim hamur yemezse doymayacağını düşünüyor bir türlü ikna edemedim adamı
börek yerse susadığını söylüyor
anca gözleme falan olursa patatesli falan ona ikna oluyor

bu son bikaç yıldır tosta ikna ettim de işte o kalan 4 5 günde tost yiyoruz

makarna
domates
hurma
çay (tabiki)
bol su

birde soda

Çok çok teşekkür ederim arkadaşım. Ne kadar incesiniz.

Ellerinize sağlık.

Çok geçmiş olsun inşallah arkadaşım.

Ellerine sağlık.

Geçmiş olsun abla hayırlı ramazanlar
Canım benim çok teşekkür ederim.
Hepimize hayırlı ramazanlar olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…