Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Kayseri Nevzine tatlısı
Çanakkale fırınlanmış peynir helvası bu ikisini ilk defa duydum hemen bakayım.

onun dışında ben baklava yufkasından börek yapıyorum . çok çıtır çıtır oluyor. ama baklavayı hiç denemedim.

Günaydın canım.

Baklava yufkasından börek ben de yapmıştım. Gerçekten çok güzel oluyor.

günaydın, hayırlı sabahlar
dün kız kardeşime gittik iftara menüde
kırmızı mercimek çorbası
çökertme kebabı
pirinç pilavı
ıspanak kavurma yoğurtlu
kara lahana sarması
yaprak sarması ( ben yaptım )
hazır yufkadan kıymalı ve patatesli börek
közlenmiş patlıcan biber salatası
kıvırcık salatası
şekerpare,baklava ( ay tatlısı ben yaptım götürdüm)
kola,ayran,limonata,şalgam

kalabalığız diye çok çeşit yapmış ama yenmiyo ben böreklerin tadına bile bakamadım.

Herkese güzel bir hafta diliyorum. İftara eşim yok, o yüzden çocuklara uygun bir menü düşünüyorum.
Mercimek çorbası
Köfte
Patetes pilav salata ayran
Oğlum bisküvili pasta istiyordu, bir de ondan yaparım. Canım kola istiyor bu menünün yanına ama almayacağım, ama bilmiyorum belki de alırım, iftara yakın işler değişiyor malum Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın, mutlu iftarlar

Ramazanın üçüncü haftasından günaydınlar
Güzel aydınlık bir hafta olsun inşallah
Dün cumartesiden kalan yemekeleri yedik sahura da henüz kalkmaya başlamadım. nasipse yarın kalkarım artık.
bugün bi ihtimal iş çıkışı anneme gidebilirim. neler var yazarım gidince.
Ama evde olursam da taze kişnişli patates kızartması ve kıymalı börek düşünüyorum. Bir de günlerdir kremalı şehriyeli tavuk suyu çorbası
herkese güzel bir olsun.
Dualar ibadetler kabul olsun. Amin

ben öyle olunca misafirin yanına veriyorum. sevdiği yiyemediği bir şey varsa veya çok kaldıysa

kişnişli patates kızartması nasıl oluyo canım güzelmi

kişnişli patates kızartması nasıl oluyo canım güzelmi
kişnişi çok severim. bana çok güzel geliyor tadı. patatesi küp doğrayıp kızartıyorum. Taze kişnişi ince kıyıyorum. 2 diş sarımsak ezmesiyle kavurup kızarttığım patatesi üzerine ekliyorum tavada tadı birbirine geçene kadar ocakta döndürüyorum ama har ateş olmamalı ki patates kurumasın. isteğe bağlı olarak üzerine peynir rendelenebilir.

Akşama yemeğim yok sizlerden kopya çekmeye geldim.

Belirledim :)

Ezogelin çorbası (geçen yapmıştım çok taneli oldu blenderdan biraz daha çekip deniycem bu sefer)
Kremalı patates
Eşime yetmezse yanına buzluktaki et dönerden biraz pişiririm
Yeşil yapraklı salata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…