Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

bugün hiç yemeğim yok haftasonu da evde olamadığım için ev karman çorman o yüzden çok basit pratik bir şeyler yapmam lazım henüz karar veremedim :S
Trabzon'luya en pratik ve kimsenin yok demeyecegi yemek
Haşlanmış patates
Turşu kavurmasi
Kaygana, yanina kahvaltilik
Ve çay

günaydın, etli dövme pilavı nasıl oluyo hangi yöreye ait hiç duymadım.
Valla canım yöre olarak nereye ait bilmiyorum ama ben adanalıyım

Tencereye pilav yapar gibi dövmeyi koyuyoruz suyunu normal pilavdan 1 bardak fazla koyuyoruz kemikli et ve haşlanmış nohut tuz katıp pişiriyor uz
Üzerine tereyağı ısıtıp koyuyoruz

Çok lezzetli oluyor denemelisin

Bazı yörelerde keşkek diyorlar sanırım ama onlar iyice eziyorlar sanırim pişirerek bizim ki pilav gibi oluyor.

Ellerine sağlık arkadaşım.

Maşallah daha ne olsun!

Hergün su ile inceltmeyi unutmasın
Cidden çorbalar bitmiyor. Az yapıyorum yine iki günde bitiyor
Kalabalık ailem var, misafirimiz de eksik olmaz o yüzden bizde yemekler hep çok çok pişerEvlenince iki kişiye göre ayarlamakta gerçekten zorlanıyorum. Gözüme hep az geliyor Bir bulgur yapsam bir hafta yiyoruz

Hepimize sağlıklı ve huzurlu haftalar olsun inşallah.

Sabahtan işlerimiz vardı sağ olsun kocam götürdü getirdi. Bizi eve yerleştirdi,işe geçti.

Üç gün dışarıya çıkınca çok yoruldum,iftar da hazırlayamıyorum. Karşınıza hep hazır yemekler ile çıkıyorum afedersiniz.

Durumu iyi bilen komşularımız da destek oluyor kocam da yardım ediyor, ben anca bebekle ilgilenebiliyorum. Bu şekilde oruç tutuyorum. Allahım kabul ediyordur inşallah.

İftara misafir çağırmak öyle zor ki bizim için…

İftar menümüz;
Kapya biber çorbası-komşumuzdan.
Dev ev pizzası-komşumuzdan. Gerçekten harika yapıyor.
Fırında patates kızartması-ben yapmaya çalışacağım.
Fanta.
Bol su!!!

Tatlı olarak dünden kalan tulumba tatlısı.

Sahur menümüz;
Dünkü kaşarlı domatesli tostun kalan yarısı. Büyük değildi,ama acıkmamışım demek ki.
Kuruyemişler ve hurma.
Kocama 2.
Bana 0 yumurta.

Tulumbadan kalırsa sahurda da yenir inşallah.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Kalabalık ailem var, misafirimiz de eksik olmaz o yüzden bizde yemekler hep çok çok pişerEvlenince iki kişiye göre ayarlamakta gerçekten zorlanıyorum. Gözüme hep az geliyor Bir bulgur yapsam bir hafta yiyoruz
Tam alıştım diyorsun aile büyüyor
Bizde şimdi kalabalığız. Bende çok yaparım

Biz buna keşkek diyoruz
Dövmeyi et ile haşladıktan sonra dövüyoruz, eziyoruz.
Üzerine nohut yemeğini döküyoruz, sulu haliyle.
Mükemmeldir.
Ellerine sağlık Kmsl Hnd

Allah sizin komşulardan bana da nasip etse keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…