- 8 Ağustos 2022
- 873
- 808
Meraba basınız sagolsun hatayda nerdesiniz biz de hataylıyız. Ben de kuzenimi ve 2 bebegini kaybettim.3.gun kendi imkanlarımzla cıkardı eniştemler günler sonra yasını tutabildik onun dısında yan apartaki komsularjmızdan sag cıkan olmadı apartman komple vefat. Görev arkadaslarımızdan 2 aileyi kaybettik onlarada özellikle ben dedim hataya tayin isteyin gidn oralar ucuz pazar ucuz giyim ucuz rahat edersinz ailem size yardımcı olur dedim her konjda. Oraları yazdılar tayin oldular yerlestiler tam hatayı cok sevmişlerdi ev aldılar oradan evlerine yrrlestiler 2 hafta sonra vefat ettiler.digeri de aynj sekilde ve 3 cocuguyla birlikte. Ortaokuldan 2 arkadasımı kaybettim . Esnafımız yani insan alışamıyor kopeu basında nergis satan amcanın bile öldüğü ihtimali üzüyor. Şimdi ordan gecince nergizciyi görmücek miyim diyorum. yani o günlerin acısı ve sokuyla bişey idrak edemiyor insan kim ölmüş kim kalmıs günler sonra aklımıza gelip yaslarınj tutanildik hala hatayda depremde hayatını kaybedenler sayfası var instagramda oraya baktıkca ohaa odamı ölmüş ,yok artık bu benm lise arkadasımdı odamı ölmüş diye diye hala şoklar içinde kalıyoruz. Dediginiz gibi 6 subat öncesinde cok şukur herseyimiz vardı annem mutfagını 30 bine yeni yaptırmjstı yıllar sonra yeni bir mutfaga kavusmustu , oturma grubu yemek odası aldık kardesler toplanıp. Okadar kıymet vriyordu ki uzerine ortu sermeden oturtmazdı bizi. Daha 4 ay olmamıstı yenileyeli hepsi yerle bir oldu.ben evime döndüm ailemi orada bıraktım mecburen ama suan bile bişry yerken önce onlara sorarım bugun ne yediniz diye karınları toksa iyi birşey yedilerse iyi bari bende bugun iyi beslenebilirim diyoum ama yine de ne mumkun aklımız oralarda. Zaten o bolgede makarna kurufasylte nohut yahni bulgur plaavından baska yemek pişmiyor. Yine de memnunlar çadıra kurtarabildigi koltuklarını koymus onun üzerine bile ortu ortmus kırlenmesin diye kadın milleti raɓbim bir şekilde teselli olur insallahTabiki kimseyi sıkmayacaksa vurdumduymazlık hissedersem bir daha asla yazmam..tahmin ettignizden daha acı buralar..yapılan yardımlar vs hepsi de gönüllü insanlardan yapılan yardımlar var..biz depremzedeyiz hepimiz bir gün öncesine kadar varlıklı insanlardık..kimseye muhtac değildik..yine de çok şükür rabbime..en kötüsü ev araba pra değil ..en değerlim Babamı kaybetmem oldu…
ayrıntılı anlatacağım şuan yazacak durumda mdeğilim yardım dağıtıyorum çocuklara..