Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Yaaaa 😔 bilmiyordum, Rabbim yardım etsin sabır versin

Bak hani sen dedinya biz hayat mücadelesi veriyoruz siz ne güzel sofralar kuruyorsunuz diye, bu lafın taş gibi içime oturdu, ben de Nevreste yi evinde çoluk çocuğuyla normal hayatında sofra kuruyor sanıyordum….tencere kaynıyor ama içinde aş mı pişiyor taş mı pişiyor dert mi pişiyor bir Allah bilir…..ben seni gerçekten anlıyorum, özlediklerini özendiklerini kavuşamayacaklarını hepsini anlıyorum. Allah tan dile ama afiyetle dile. Benim de evim sıcak güvendeyim karnım tok ama kim bilecek ne dertlerim var içimde ne yangınlar yakıyor beni….Rabbim mal verir evlat verir eş verir sınar mal vermez evlat vermez sınar, huzur verir sınar huzur vermez sınar….
İnsanların bir anda bu durumu unutması zoruma gidiyor..gündemin değişmemesi lazım..ne zaman düzelir bilmiyorum😔

Bilmiyordum kusurumu affedin

Yuvan nasıl yok nevreste hanım, evlatların sağ yanında değil mi, eşin sağ yanında değil mi? Sen de sağsın kalbin atıyor, senin kalbin evlatlarının yuvası, onların kalbi senin yuvan dört duvar dediğin nedir ki
İnsan sevdiklerini kaybedince yersiz yurtsuz kalır. Sen sadece dört duvar kaybettin, Rabbim daha güzellerini nasip edecek İnşaallah. Bu dünyada kaybettiğinin yerine Cennetinde bir köşk verecek İnşaallah
İnşallah canım 🥺
Aslında benim yarım bırakan eşimin bizimle olmaması zor durumda hala deprem bölgesinde olması. Belki yanımda olsa bu kadar elim kolum kırılmaz 🥺
Sağ olun ne diyelim bunuda yaşamak varmış.

İnsanların bir anda bu durumu unutması zoruma gidiyor..gündemin değişmemesi lazım..ne zaman düzelir bilmiyorum😔
Yaşadığımız yerin yıkılmış olması zorumuza gidiyor. Umudumuz bile kalmadı. Dik durmaya çalışıyorum 🥺 Çocuklarım için ayakta kalmaya çalışıyorum. Umarım dayanabilirim.

Canım ben eşimi Malatya'da bıraktım. Evim ağır hasarlı yıkılacak.
O gece çıktık daha girmedik.
Üç çocuğum var. Büyükler bu yıl yks ye girecek. Annemin ve kardeşimin evleri aynı durumda. Birlikte Nevşehir 'e geldim. Annemin emekli maaşı var. Dedim bana sahip çıkacaksın çocuklarımla geçici süre bir hayat kuracağız. Halimize şükür.
Geldik buraya yerleştik. Devlette kira yardımı yapacak dediler onu bekliyoruz. Oda olursa annemin maaşı bize yetecek. Ama eşim iyi durumda değil kalacak yeri yok. Polis memuru olduğu için tayinde yok. Maaşı var ama evimi kredi ile almıştım. Borcu ödenecek. Anlayacağın beş parasız aileme sığındım. Abimde destek oluyor.
Hayatta kalmaya ayağa kalkmaya çalışıyorum. Belki çadırda değiliz. Ama iyide sayılmayız.
Psikolojik olarak pek toparlayamadım. Bir gecede hayatımız değişti.
Sizlerin sayesinde kafam dağılıyor.
Çok şükür ailemde can kaybım yok ama bizimde 15-16 kaybımız var🥺
Allah feraha çıkarsın İnşaallah
Çok çok üzüldüm gerçekten diyecek birşey bulamıyorum

İnşallah canım 🥺
Aslında benim yarım bırakan eşimin bizimle olmaması zor durumda hala deprem bölgesinde olması. Belki yanımda olsa bu kadar elim kolum kırılmaz 🥺
Sağ olun ne diyelim bunuda yaşamak varmış.
Bu geçici bir hasret nevreste hanımcım, Allah ölüm ayrılığı vermemiş şükürler olsun
Su akar yolunu bulur elbet yine birlikte aynı çatı altında olacaksınız

Dua edin bize🤲Arada sizi sıkacağı mazur görün🥺Toparlanmamız zaman alacak🤲
Estağfirullah o ne demek
Tam aksine sıkıldığınızda boğulduğunuzda yazın yarenlik edelim. Belki de bizim görevimiz de budur sizlere karşı kim bilir….zaten bir işe yaramıyoruz bari bu kadarını yapalım

Bu yüzden herşeyi bize anlat dedimya
Duyurabildiğimiz kadar gerçekleri duyuralım, herkesin huzuru kaçsın, herkes elini taşın altına koysun, birileri nasıl masum canları taş altına koyduysa öyle….

Bu yüzden herşeyi bize anlat dedimya
Duyurabildiğimiz kadar gerçekleri duyuralım, herkesin huzuru kaçsın, herkes elini taşın altına koysun, birileri nasıl masum canları taş altına koyduysa öyle….
Yazacam ve foto atacam size yarın başka yere yardım dağıtacagım..içimi ancak bu şekilde rahatlatıyorum insanlara yardım ederek çocukları sevindirerek 🙏🏻

Eşim bazen ağlama çok yıpranıyorsun hastalanıyorsun diyor, bu durumda ağlamazsak üzüntüden hastalanmazsak nerede kalır bizim insanlığımız diyorum, bu kadarını da mı yapmayacaz, o insanlar bu kadarını bile haketmiyor mu
Sonuna kadar katılıyorum size
Amin
Ben de öyle idim. Baş ağrılarım, göz ağrılarım...
Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar ağlamadım.
Hiçbir yakınım etkilenmedi, öyle de uzağım bölgeye.
Bölgeye uzağız da insanlığa uzak değiliz hamdolsun.
Evdeki işi gücü çoluk çocuğu epey ihmal ettik, baktık sağlık elden gidiyor biraz kendimi çektim izlemekten dinlemekten. Payımıza düşenleri kattık heybemize yolumuza öyle devam ediyoruz.
İnsan bazen rüya olsun istiyor her şey ama imtihan dünyası, bu da geldi güzel memleketimizin başına.
Bunu da atlatmak nasip olsun. Yaralar sarılsın, eskisi gibi olmaz ama en azından yaşam devam etsin güzelim bölgede, o yeter.

Hayırlı geceler herkese.

Misafirim vardı bugun , mercimek cofbası,tepsi kebabı,nohutlu pirinc pilavı,salata,yogurtlu patlıcan mezesi yaptım. İftarda...

Sahurda ise
Şimdi hazırlıcaz
Domates salatak yeşillik bolca,
2 Biber 1 adette oatlıcan közlicem ocakta
yeşil zeytin salatası bol zahterli veeksili.
Bide buzlukta süzme yogurtlu D börek vardı çıkardım ısıtırım.
Çay.

Akşamdan beri kimse menü yazmamış bu dertlerin üzerine menü yazarsak ayıp olur diye düşünmüş büyük ihtimalle. Bu bile ne büyük bir ince düşünce 🌹 Ama menü de yazılacak ki konu devam etsin, o bahane ile sohbet aksın.
Evet gerçekten öyle sahur menüsünü yazmak hiç içimden gelmedi

X