Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Bugünkü yapacağım menü
Ispanak yemeği ve pizza.Sebze yemeyene pizza yok. :sinirli: Eşim yemek seçmez ama çocuklar her yemeği yemiyor. 🤦🏻‍♀️
Ben de hiç seçmem yerim ama maalesef eşim öyle değil. Hal böyle olunca yemek seçen baba = yemek seçen çocuklara dönüşüyor ister istemez 🤷🏻‍♀️

Selamlar

Bugün tek başıma sahur yaptım kızı uyandırmadım. 11 yaşında ve sahura kalıp sonrasında uyumuyor. Öğlen okula gidene kadar ödev ders yapıp 12 de okula gidiyor. 8 de dönüyor. Akşam 11 de yatıyor. Hem sıkılmasın yorulmasın hem de direnci düşmesin diye bugünlük yarım gün tutabileceğini söyledim.
Sahurda su ve yeşil çay içtim. Menü bu kadar 🙃

Akşam için de dünden yemekler var sadece Mercimek çorbası yapacağım.

Herkese hayırlı güzel bir gün ve iyi iftarlar olsun 🤲🏼🌸

Sevgi dolu Perşembe diliyorum hepimize inşallah…:KK200:

Allahım hepimize iyilik sağlık versin gerisi boş. Bunu bilerek,anlayarak yaşamak nasip olur inşallah…:KK36:

Ben her zamanki gibi gene kraliçe!:KK73:
Allahım razı olsun inşallah komşular hiç boş bırakmıyor. Kocam da zor yemekler yapınca dağıtıyoruz sarmadır,mercimek köftesidir vs. Sağ olsun komşularımızın hep bir tabakları masamızda oluyor. Bir de apartmanda bizden başka oruç tutan yok,kıyamıyorlar galiba.:emir_bebek:

İftar menümüz;
Tarhana çorbası.
Komşumuzun elleriyle yaptığı mantı. İftar saati verecekmiş nasip olursa. Çok çok harika oluyor.:KK31:
Dünden kalan komşu çikolatalı pastası.
Çay.
Bol su!!!:temizlik:

Sahur menümüz;
Dünkü börek içinden azıcık patates kalmıştı. O içle omlet yapmayı düşünüyorum.:KK56:
Klasik kahvaltı.
Çay.:sampiyon:
7 zeytin. Kaç gündür zeytin yemiyorum,canım istedi bu sahurda yerim inşallah.:süslü:
Çikolatalı pastadan ayırabilirsem sahurda onu da yeriz.:olamaz:

Herkesin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK74:
Allahım hepimizin dualarımızı, namazlarımızı, oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK36:

Rabbim hepinizden razı olsun🤲İyi ki varsınız🥺
Fırtınadan sonra güneş doğarmış. Tek tesellim bu oluyor😔
İnşallah Rabbim bu sıkıntıları bir daha hiç kimsenin başına vermez 🤲
Allahım hepimizden razı olsun inşallah canım arkadaşım.

Rabbim bir an önce senin eşine,herkesin sevdiklerine kavuşmasını nasip etsin inşallah.

Bugün menüye karar vermedik.
Sizler neler yapacaksınız. 🤗🥰

Bugün bizde kalan yemekleri bitirme günü ; dünden fırında baget var patatesli salçalı falan, önceki günden karalahana var, bitmemiş biraz mısır ekmeği var, fasulye kavurması var hepsini bu akşam temizleriz inşallah yanına bir ayran yapacağım tamamdır :)

Bugün bizde kalan yemekleri bitirme günü ; dünden fırında baget var patatesli salçalı falan, önceki günden karalahana var, bitmemiş biraz mısır ekmeği var, fasulye kavurması var hepsini bu akşam temizleriz inşallah yanına bir ayran yapacağım tamamdır :)
Ohhh daha ne olsun 🤗🥰Ellerine sağlık hayırlı iftarlar olsun🥰

Merhaba tekrardan
benim iftar menüm
tavuk suyuna çorba (dünden)
menemen
yeşil salata
bide turşu
dünden karnabahar kızartması (mikrodalga da ısıtıyorum)
küçük kızım da boncuk makarna istemişti birde ondan yapacağım

Dün sahurda pide azdı, tuzlu pankek yaptım.
Eşime lavaş ekmeğinde tost
Haşlanmış yumurta
Muz
Kahvaltılık
Yeşillik
Çay vardı.

Yarın ve cumartesi günleri iftara davetliyiz, o yüzden kalan az taze fasulyeyi bitireceğiz. Yanına da fırında galeta unlu az çıtır tavuk yapacağım. Pilav yapmak istemiyorum, muhtemelen gittiğimiz yerlerde de pilav olacak. Tavuğun yanına sadece yoğurt ve salata eklerim diye düşünüyorum. Bir de az şehriye çorbası mı yapsam bilemedim.:110:

Ben de hiç seçmem yerim ama maalesef eşim öyle değil. Hal böyle olunca yemek seçen baba = yemek seçen çocuklara dönüşüyor ister istemez 🤷🏻‍♀️
Aynen öyle. Anne veya baba yemeyince, sevmiyorum deyince çocukta da önyargı oluşuyor demek ki güzel değil tadı diye. Çevremde de çok var yemek seçen. Çoğunluğunun eşi sebze yemiyor. Haliyle eş sevmiyor diye kadın da sırf kendi için yapmıyor. 🤦🏻‍♀️
Az porsiyon olsa da yenecek diyorum, çok az koyuyorum tabaklarına.

Merhabalar hala düşünüyorum birşey belirleyemedim 😑
Dünden kalan nohut yemeği ve pilav var ama baya az.
Çorba yaparım o net.
Birşey daha olsa iyi olacak ama bulamadım o şeyi.
Patates üzerinden gideceğim sanırım. Ama ne 👀👀

Çorba yaparım o net.
kiymali patates yemegi
yada susuz yapiyorum ben patatesi sadece salca soganla o da cok iyi oluyor :)

Çorba yaparım o net.
yazdan konserve kavanoz domat varsa menemen çok iyi olurdu 🤤🤤🤤
Acıkmış olabilirim 🙃

kiymali patates yemegi
yada susuz yapiyorum ben patatesi sadece salca soganla o da cok iyi oluyor :)
Ben de şeyi çok yaparım bak.
Soğanları halka halka dizeceksin tencereye, üstüne de yuvarlak ve ince doğradığın patatesleri dizeceksin.
Az yağ - tuz
Kapat kapağı
Hafif karamelize olacak soğanlar.
Çok harika oluyor.
Kahvaltılarda da, yemek yanında garnitür gibi de olabiliyor.

Fikir için teşekkür ettim.💐
Kıymalı patates yapayım az sulu, oturtma gibi 👍🏼

Aynen öyle. Anne veya baba yemeyince, sevmiyorum deyince çocukta da önyargı oluşuyor demek ki güzel değil tadı diye. Çevremde de çok var yemek seçen. Çoğunluğunun eşi sebze yemiyor. Haliyle eş sevmiyor diye kadın da sırf kendi için yapmıyor. 🤦🏻‍♀️
Az porsiyon olsa da yenecek diyorum, çok az koyuyorum tabaklarına.
ben de öyle. bir de şart koşuyorum. bu yenmezse tatlı yok eğlenceli olan yemeklerden yok diye...

X