- 1 Aralık 2021
- 12.068
- 40.527
- 34
Tavuk pilav yanına...taze yada kuru fasulye yapabilirsin yada türlü ...börek ekle bir deKızlar akşama bi anda gerçekleşen misafir gelicek hhhahahhaha bize tavuklu pilav yanına tavuk suyu corbası fasülye vardı dünden bunları hazırlıyodum ama ne yapabilirim ekstra misafire tavuklu pilav olurmu eşimin kardeşi ve eşi gelicek
Lalem pırasalı börek yakmaz mı ayolllKolay gelsin tatlı hanımlar!
Salı da oldu çok şükür…
Ramazan bitiyor mu ne?
Anneciğim hemen “bugünü sayma artık. Arifeyi hiç sayma. Bir Çarşamba var” derdi. Artık beni mi avutuyor kendini mi kandırıyordu acaba ben hiç bilemedim…
Ahhh ah…
Dünkü barbunya harika olmuş çok sevindim yavru bile çok beğendi. Bugün de yeni bir deneme ile karşınıza çıkıyorum sevgili ev halkımın önüne!
Gene çorba yapmayacağım.
İftar menümüz;
Ekşili enginar yemeği. Bezelye,patates ve havuç katacağım inşallah. Bezelyeler konserve değildir. Geçen haftaki bezelye yemeğinden azıcık ayırmıştım. İşte bu kadar da sağlıklı beslenme uzmanıyım.
Sade pirinç pilavı-evimin erkeği sipariş verdi.
Salata.
Lahana turşusu.
Bol su!!!
Tatlı olarak;
Bu Ramazan’ın son güllacını yapmaya niyetim var. Çok bereketli oluyor güllaç. Sahurda ye,iftarda ye! Ne tatlı!!!
Kocam güllaç istemez. O da gelirken Kazandibi ya da profetirol getirsin kendine. Onları nasıl yapayım?
Sahur menümüz;
Komşumuzdan kıymalı börek-kocama.
Pırasalı börek-bana.
Kahvaltılık.
Kocama 2 haşlanmış yumurta.
Bana 0.
Yapabilirsem güllaç.
Çay.
Limonata bitti! Yenisini talep etmedim. Artık yeterli.
Kuruyemişler.
Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.
Çok zahmetli olmayan ek bir ana yemek. Fırında köfteli patates veya et sote. Yeşil salata da yanına.Kızlar akşama bi anda gerçekleşen misafir gelicek hhhahahhaha bize tavuklu pilav yanına tavuk suyu corbası fasülye vardı dünden bunları hazırlıyodum ama ne yapabilirim ekstra misafire tavuklu pilav olurmu eşimin kardeşi ve eşi gelicek
Kızlar akşama bi anda gerçekleşen misafir gelicek hhhahahhaha bize tavuklu pilav yanına tavuk suyu corbası fasülye vardı dünden bunları hazırlıyodum ama ne yapabilirim ekstra misafire tavuklu pilav olurmu eşimin kardeşi ve eşi gelicek
Olur neden olmasın tavuklu pilavı bende ana yemek gibi yerim pilav üstü tavuk yada haşlanmış baget ile beraber.Kızlar akşama bi anda gerçekleşen misafir gelicek hhhahahhaha bize tavuklu pilav yanına tavuk suyu corbası fasülye vardı dünden bunları hazırlıyodum ama ne yapabilirim ekstra misafire tavuklu pilav olurmu eşimin kardeşi ve eşi gelicek
Bilmem ki canım benim.Lalem pırasalı börek yakmaz mı ayolll
barbunyan eminim bence de güzel olmuştur
maalesef baklagil sevmediğimden hiç aklıma gelmez barbun
eline sağlık arkadaşım
Bence olur bu menü.Kızlar akşama bi anda gerçekleşen misafir gelicek hhhahahhaha bize tavuklu pilav yanına tavuk suyu corbası fasülye vardı dünden bunları hazırlıyodum ama ne yapabilirim ekstra misafire tavuklu pilav olurmu eşimin kardeşi ve eşi gelicek
Menü güzel, ekstra biseye gerek yok bence. Fasulye kuru mu taze mi bilmiyorum ama et koyarsanız güzel menü olur. Ben de misafir cagirdigimda etli yemeğin yanına pilav tavuk yaparım normaldeKızlar akşama bi anda gerçekleşen misafir gelicek hhhahahhaha bize tavuklu pilav yanına tavuk suyu corbası fasülye vardı dünden bunları hazırlıyodum ama ne yapabilirim ekstra misafire tavuklu pilav olurmu eşimin kardeşi ve eşi gelicek
Menüye ek olarak bisküvili pasta yaptımSalçalı , soğanlı, domatesli,biberli makarna
Semizotu salatası (domatesli soğanlı salatalikli eksili ve zeytinyağli)
Cacık, turşu ve fanta
Sütlaç
Ellerine sağlık arkadaşım.Menüye ek olarak bisküvili pasta yaptım
Teşekkür ederim canım ben de öyle çocukluğumuzun yaş pastasiEllerine sağlık arkadaşım.
Çok severim ben de.
Aynen.Teşekkür ederim canım ben de öyle çocukluğumuzun yaş pastasi
Bende borcamda yaptım bakalım nasıl olacak eskiden kalıp filan yoktu anne pastası anne keki derdikAynen.
Ben borcamda dikdörtgen şeklinde yapıyorum.
Anneciğim de dikdörtgen ama ince uzun yapardı. Öyle kalıp da yoktu da nasıl öyle olurdu acaba?
Eminim çok güzel olmuştur.Bende borcamda yaptım bakalım nasıl olacak eskiden kalıp filan yoktu anne pastası anne keki derdikve daha lezzetliydi .