Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Mercimek çorbası (dünden)
Fırında patatesli soslu kuzu kaburga
Tavuk suyuna tereyağlı mısırlı bezelyeli havuçlu pirinç pilavı
Sumaklı maydanozlu soğan salatası
Sarımsaklı yoğurtlu köz biber ve köz patlıcan salatası
Semizotu salatası (domatesli soğanlı salatalikli eksili ve zeytinyağli )
Zeytinyağlı barbunya
Turşu, portakal suyu
Cevizli baklava

Ben bu yıl unutmuşum burayı :))
Yine çok güzel öneriler var . Herkesin ellerine sağlık . Ben ilk bir hafta tutabildim oruç sadece ama eşim hiç ara vermedi .Menümü paylaşayım yine de

Yılın ilk patlıcanıni aldığımıza göre ;

Patlıcan kebabı
Mercimekli bulgur pilavı ( dünden )
Yeşillik ya da salata
Ayran

Tabi önce kalkip mutfağa geçmem lazim 😂

Geçen gün ben de aldım pazardan ama güzel çıkmadı rengi kırmızı ama tadı yoktu pazarlarda var artik ama daha buranın karpuzu değil İran karpuzu diyorlar
Bizim de suyu kokusu güzel, ama renk pembe, şekeri azdı, dolapta duruyor, eşim iftardan önce yenir mi bu elden çıkaralım mı dedi, - yenmeyecek biliyorum ama kıyamadım - dursun belki yenir dedim 🙈

images.jpeg

Bizim de suyu kokusu güzel, ama renk pembe, şekeri azdı, dolapta duruyor, eşim iftardan önce yenir mi bu elden çıkaralım mı dedi, - yenmeyecek biliyorum ama kıyamadım - dursun belki yenir dedim 🙈
biz havalar iyice ısınmadan karpuz yemeyiz ve hatta eve bile almayız. tatsız geliyor bana çok.

biz havalar iyice ısınmadan karpuz yemeyiz ve hatta eve bile almayız. tatsız geliyor bana çok.
Biz de öyle.

Ki karpuz çok severiz.

Dün her yerde gördük,çeyrek mi satıyorlar nedir hep tezgahlarda kesikti,kıpkırmızıydı. Gene de kanmadık.

Galiba BİM’deydi kilosu 19,5 lira “yazık günah” dedim,istemedim,

Günahlarımızın affolduğu, dualarımızın kabul olduğu bir kandil diliyorum herkese ❤️
İftara çorba (karar vermedim türüne)
Fırında biber dolması
Fırında makarna
Dünden kalma yoğurtlu kızartmam var.
Bilmiyorum başka bişey yapar mıyım. Tatlı aklımda yok şimdilik.
Dünkü köfteyi de eşim güzel yapmıştı, eline sağlık, köfte işini eşime postaladım artık🙈 Sevmiyorum yoğurmayı galiba 😊 Sofralarımız şen olsun, günümüz güzel geçsin ❤️

X